• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada namaz tesbihi görmek

sealıfe

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Es selamun aleykum verahmeturullahi ve berekatühü

ben şeref,29,bursa da ikamet ediyorum. Ben sıradan normal bir insanım.

Bir akşam rüyamda üzerimde uzun elbise (hocaların giydiği elbiseye benzer) elimde namaz tesbihi ile bir yokuş çıkıyorum. Babamı da yukarıdan aşağıya inerken gördüm ve babam da beni gördü. Sonra uyandım.(babam namaz falan kılmaz,baya alkol de alır)
ilginiz için çok teşekkürler.

Allah razı olsun.güüll.,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum selam Gonul Dostum..Din kardesim..Formumuzda uye olan kardeslerim ile sanki arada bir din kardesligi, muhabbet kopruleri var gibi daha rahat sohbet edebiliyorum..
ruyanizi yorumlamadan sizin bir oncekiu ruyanizin yorumunu aynen yazmak isterim ki cunku bu ruyaniz birinci hurma ruyasinin yorumunun devamidir....

"Aleykum Selam ve rahmetullahi ve berekatuhu..
Ruyaniza hayirdir ins. diyelim Rabbim Hayra cikarsin..
rüyam da yolculuga cikmaniz;Hayatta yeni bir devrenin başlayacağına işaret eder.
rüyada Yabancı görmek Sıkıntı ve zahmetli bir donem surecin icinde gecici olarak daralacaginiza ..
Rüyada sekerlokum yediginizi görmek çetinlik mesakkat ve sikinti île elde edilecek rizka isarettir..Allahu alem...
rüyada hamam böceği görmesi güçsüz ve zayıf bir düşman ile tâbir olunur...bazi aksakliklar yolunuzu kesse de hizinizi azalsa da Allah-in izni ile daha guzel bir nimet ve is imkani ile bereketleneceksiniz..
yeterki Sabir ve Dua ile Allah`a Yonelin...ve insanlar ile aranizi bozmayin.. kopruleri YIKMAYIN kim bilir belki bir gun geri donusumunuz gerektiginde o koprulerden gecme ihtiyaciniz olabilir...

İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rivayet edilirki; ibn-i Ömer (radıyallahü anhüma) rüyasında hurma yediğini gördü. Rüyasını Rasulullah efendimize anlattı.
Rasulullah efendimiz: “Hurma imanın zevkini kalpte duyulmasına delalettir” buyurdu. Hurmanın birçok çeşidi vardır.
Rüyada hurma görmek yağmura hurma yediğini görmek o yılda kendisine gelecek rızka delalettir.
Hurma Kuran’ı kerim tilavetine veya depolanan mala delalet eder denilmiştir.
Medine hurmasi medeni olarak ve tatlilik ile isi baglamaniz..seklinde yorumlanir ..Rabbim her seyin en iyisini bilendir.. Selamet ile Hayra Kalin... "

Kardesim allahu alem siz madden ve manen yukseltikce babanizda asagi dogru alcalmakta..inmekte...
ama unutmayin ne olursa olsun babaniza saygi, hurmet ve hizmette kusur ederseniz o tesbihat bile sizin Allah kattinda yucelmenize yardimci olmaz...
Benim burada bir cok yabanci amerikali musliman olmus arkadaslarim var..ailesinin , annesinin nasil kabulendigini veya nasil karsiladiklarini sordugumda..aynen sunu ifade ederler...

_Biz eskiden anamizi yilda bir ziyaret eder..kufur eder..el kaldirir onlarda polis cagrip bizi sokaga atarlardi.. ama musliman olduktan sonra islam da anne, babba HAKKINI ogrendikten sonra saygi ve hurmette kusur etmiyor helalik istedigimizde anne ve babamiz islama hayran kaldilar..
bu nasil adil ,vicdanli bir medeniyet Dini dir diye...
o yuzden Babaniz sizin aksi dusuncesinde olsa da hizmet, saygi, edep, hurmet ve yardimda kusur etmeyin.. yoksa hic bir zaman tam olarak.. insan ve mumin olamazsiniz..
selamet ile Hayra Kalin...

Ruyada şehit gormek diger ruyalarin devamidir..dedigim gibi kardesim hayattinizda yeni bir baslangicin donemecinde oldugunuz ve bu SIKINTILI donemde aileniz ve Babaniz ile Sabirli ve anlayisli olabilirseniz...cook itibar sahibi olacağınız ve çok yükseleceğiniz anlamındadır.Allahu alem...

cuneytumit

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Namaz Tesbihi Almak

Selamün Aleyküm
Öncelikle ilgiz için teşekkür ederim;
Rüyamda uyurken validem beni uyandırıyor ve bana namaz tesbihi veriyor. Verirken hiçbir şey söylemiyor. Tesbihi alıp rüyadan uyanıyorum.
Bu rüyanın akabinde bir süredir görüşmediğim dost diye tabir ettiğim bir yakınım, beni 2 adet takım elbisenin (gri renkte) içinde olduğu iyi bir araba içinde görüp beni arıyor.

Bu konuda fikir beyan ederseniz mutlu olurum.
Allah'a emanet olun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam Hayirli Ramazanlar Hayırdır İnşallah
Rüyada tesbih görmek ; çok güzel haberler alınacağına işarettir.
Tesbihin kopması veya tanelerinin dağılması üzüntü verecek haberler alınacağına yorumlanır.
ipi kopan tesbihim dağılmış tane,tane; Acı ama tesbihim hani nerde İmame?
valideniz,Size tesbih vermesinin hikmetti!Sizden biraz daha sabırli biraz çaba biraz gayret ve fedakârlıkla ailenizi yıkmaya değil yapmaya çalışmaniz icin size yo gostermeye calismasina delaletir..

Hayat bir sahnedir. Herkes yaşadığı hayatı oynayan bir artisttir. Bu sahneyi yaratan bizi bu sahneye getiren bize bu rolü vermiş.
Rolü beğenip beğenmemek bize düşmez.
Verilen rolü en iyi şekilde oynamak Hayatti vereni O Allah cc. RAZI etmektir bize düşen.

insanın dünyasında Çıkmaz sokaklar vardır. İçimizdeki inişler yokuşlar coğrafyadan daha çoktur... Depremler yagmurlar. firtinalar kasirgalar..
bazen dort mevsimi bir anda yasayabiliyoruz...yasadiklarimiza degil Yasattana Hamd ve sukur ediyoruz ki her sey gecici agrilardam SIZIlarda hastalik ve SIKINTILAR da...
Dermansız sanılan dertler çıkmaz sokaktır.
Halbuki insan yol mühendisi gibi olmalıdır. Mühendisin karşısına bataklık çıkarsa etrafını dolaşır.
Dağ çıkarsa tünel açar yoluna devam eder. Nehir çıkarsa köprü yapar. Yol bitti diyen 'kendi ulaşımını durdurur'.
İnsanı çıkmaz sokağa düşüren kendi düşünceleridir.

bazen kendi kendimize deriz ya; "Yok. Ben bu hastalıktan kurtulamam..." İşte kendi kendimi çıkmaz sokağa soktum. Sonra diyorum ki; "Niye iyileşmeyeyim?
Şifa Allah'tan" Şimdi çıkmaz sokaktan çıktım. Her çıkmaz sokak açılır. Yeterki biz istemeyi sabretmeyi tevekkul etmeyi bilelim...
insan Elbette çıkmaz sokaklar ile de imtihan edilir..ama unutmayin bu Çıkmaz sokaklar karsisinda nasil davranip tepki verdigimiz kime siginip
kimden yardim istedigimiz de bizim imtihan sonuclarimizdir...

Başkasının Sizin hakkinizda gördüğü bir rüyayı tabir etmek.. kolay değildir. cunku her Rüya kendi Sahibine aittir...
Rüyada gri renk takım elbise görmek; bir geçiş dönemini ifade eder. kararsızlık, belirsizlik, endişe simgesidir. Duygusuzluğu işaret eder..
Dostlarımız, düşmanlarımız ve ikisi arasinda gri olanlar vardir..
Her insanın dostu; aklı, düşmanı da ahmaklığıdır..
anliyana...

"Dostuna muhabbette aşıri gitme; umulur ki, bir gün gelir
de düşmanın olur.
Düşmanına buğzetmek hususunda da aşıri gitme; umulur ki bir gün dostun olur."
Hz. Muhammed (s.a.v.)

Ey Sevgili! Al eline AŞK tesbihini. Sen beni çek..ben seni. Senlikten benlikten geç! Haydi bul şimdi bendeki SEN-i sendeki Ben-i..bendeki Bizi...
Allah'a emanet olun

Üst Alt