• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada namaz kılmak ne demektir?

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm,

aslinda rüyami anlatacagim fakat ilk önce bir kac ayrintiyi dile getirmek isterim, rüyamda zayif uzun boylu bir kadini ve 14 yasindaki halini görüyorum fakat o gördügüm kadin kendimmisim ama herseyiyle cok farkli bir kadindi rüyamdaki.

Rüyamda memleketine dönmüs bir kadini bir evden korku icerisinde hizla kacarken görüyorum, kadinin sanki zihnindeydim ve herseyi net bir sekilde hissedebiliyor ve görebiliyordum, ilk önce asagiya iniyor ve ne olursa olsun bu kapidan cikacagim diyor ve bir düsmaninin onu izledigine cok emin evden hizla cikiyor ve sirtina her an bir kursun darbesi alacagi korkusunu doruklarda yasiyordu, sonra baska bir evde buluyor kendisini bir elbise dolabinin icinde teyzesi ile birlikte namaz kiliyorlar ama namazi kilarkan hala ayni korkuyu tasiyordu üzerinde.

ALLAH razi olsun kardesim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim
Hayirdir insallah..
Rüyada çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani karışık rüya şeytanidir.)[Buhari]

rüyayı hayra yormalıdır! Rüya iyi ise (hayırdır inşaallah) demeli kötü ise (Allahü teâlâ bu rüyanın şerrinden seni muhafaza etsin) demelidir! (Bostan)

Hic bir rüya yasanilan ortamdan bagimsiz bir sekilde yorumlanamaz.
GEÇMİŞ, ŞİMDİ VE GELECEK arasında sıkışıp kaldığınızı isarettir..
geçmişe saplanıp kalan insan şimdisini kaybeder...siz bu yanlisi yapmayin seklinde bu bir uyari Ruyasidir...

Rüyada korkmak; emniyet ve kurtuluştur. Korkmak tövbeye işarettir.
Rüyada namaz kılmanın yedi tabiri vardır:

1-Emniyet,
2-Mutluluk,
3-İzzet,
4-Makam,
5-Kurtuluş,
6-Murat,
7-Eksiklik.

Nedir seni daraltan böylesine bunaltan nasıl bir derttir seni ağlatan söyle gönül!
Yüreğini dağlayan nedir söyle ağlama gönül..
Sen değil miydin bir zamanlar umutlarıyla yaşayan
Sen değil miydin gönül kardeşlerine "dua edin" diyen
Hani "ağlama" derdin ya dertli insanlara...
Sen de rahat ol ağlama gönül!
Seni çok seven seni senden daha çok bilen RABBİN var....
Allaha emanet olun.

acilangul1

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Canim kardesim, ne güzel yazmissin gene gönül dilinden ALLAH razi olsun. Dün gece yasadigim bir hadiseyi kisaca aktarayim belkide rüyamla baglantisi vardir. Yatsi namazi gec oldugu icin kizimi yatirirken bende onunla erkenden yatiyorum aslinda bahane degil ama bahane gibi olacak, erken kalkisim ve gün icerisinde bedenimden ziyade zihnimi ve ruhumu asiri yordugumdan dolayi aksam dokuza dogru adeta pilim bitiyor. Dün gece gene erkenden yattim ve uykuya gecmeden öncede yatsi namazimin sıkıntısı girdi icime fakat dayanamadi gözlerim ve yenildi gaflet uykusuna, hayalmiydi rüyamiydi yoksa gercekmi bilmiyorum ama gece birden korku icerisinde uyandim duvarin kösesindeki simsiyah ve kocaman örümcekten nasil kurtulacagim ALLAHIM ben yapayalnizim diye icimden söylenirken gözlerimi zar zor araladim ve ilk yaptigim sey yataktan kalkip saate bakmak oldu. ( saat 22:49 ) Yani yatsi namazinin vakti yeni girmis, hemen kalkip abdestimi alip namazimi eda ettim. İinsan kendi elleriyle kendini bogarmi ben bogabiliyorum ne yazikki kardesim, yalnizligim benim en derin gafletim ve sorunlarim, belkide hep bunlarin arkasina siginiyorum. RABBIM kuluna kaldiramayacagi dert vermzmis nedir beni böyle ümitsizlige sürükleyen bilemiyorum, hayatimdaki tersliklerden kendimi bir kurtarabilsem bir nefes alabilsem, eski emel'i cok degil iki yil önceki emel'i öyle cok özlüyorumki, o neseli mutlu üzüntüyü kalbinde barindirmayan emel'i cok özlüyorum gönül sizim... Gözlerin hala aklimda cok güzelsiniz oglusun ile cok benziyorsunuz senin yüz ifaden ve bakislariniz apayni :) minnosum benim cok seker maasallah...

Üst Alt