• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Meryem Sûresi görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir kimsenin rüyasında Meryem Sûresı'nı okuduğunu veya okuyan bir başkasından dinlediğini görmesi; o kışının eğer sıkıntıda ise bu sıkıntısından kurtulacağına, dolayısıyla feraha çıkacağına, eğer hasta ise; o kimsenin şifa bulup iyileşeceğine ve kıyamet gününde Allah'ın azabından da kurtulacağına işaretle tabir olunur.

öMer_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Meryem Suresi görmek

Allahın rahmeti bereketi ve hidayeti üzerinize olsun..
Ben eşimin gördüğü bi rüyayı sizle paylaşmak ve yorumunu öğrenmek istedim.. Şimdiden Allah razı olsun...
İkimiz de birbirimizi severek evlendik... ama daha sonra bazen tartışmalarımız oldu boşamak istedim ama Allah korkusu engel oldu... Çok kötü tartıştıktan bi gün sonra eskisi gibi çok iyi oluyordu. Eşimin kıskançlığı beni çıldırtıyor. Şu günlerde bir de hamileliği olduğu için daha da kıskanç ama, sabrediyorum. Eşim iki gün önce rüyasında bayanların kaldığı yurt gibi bir yerdeymiş. Ben de eşime "ben de burda kalmak istiyorum" diyorum. Eşim de "ilk önce sormam gerekiyor" diyor. Maneviyatlı bi bayanın yanına gidiyormuş ve beni şikayet ediyormuş. O bayan da eşime "bol bol dua et, Meryem suresinin 23. ayetini oku" demiş. Aslında eşimle biz birbirimizi çok seviyoruz. Sadece eşimin kıskançlığı yüzünden tartışıyoruz, çünkü eşimi çok seviyorum. Her işine yardım ederim büyük zevkle. Bu rüyayı yorumlarsanız seviniriz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allahın rahmeti bereketi ve hidayeti Sizin üzerinize de olsun..
Hz. Ömer gibi adaletli kardesim.. aslinda ruyanizi daha okumadan sadece basligi gordugumde hemen kendi kendime sunu söyledim.

Rüyada Meryem Suresi görmek ;
Hamilelik ve saliha bir evlat ve eşinizin yalnız ve ihmal edildigi duygusunu yasadigina da yorumlanir..
Bu size bir lütuf. Rabbim amel defterinizi kapatmayacak salih evlatlar yetiştirmeyi nasip eder ins.

Ömer kardesim Haniminiza bu gunlerde daha fazla ilgi, sevgi yakinlik gosterirseniz Allah cc. sizden RAZI olur..
burada konu sadece haniminiz degil evladinizin geleceginin ahlak ve karakter temelini attiginizi unutmayin!!
Cocuk terbiyesi anne karninda baslar lutfen asagidaki konuyu okumanizi rica ediyorum..
Koruyucu anne oldugum icin hamilelik ve bebekleri cok iyi anliyabiliyorum..Hayirli gunler..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/30076-cile-gurbethane.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hz Meryem ; ne müthiş ibretlik kıssadır!...
Meryem suresinin mealini her dinleyişimde gerçekleşen şey, bir kez daha vuku buluyor. Hayret... Hayranlık... Mest oluş...

Gerçi surenin adı Meryem'dir, ama "Rabbinin kulu Zekeriya üzerindeki rahmeti"ni anarak başlar.
Hz.Zekeriya bir peygamber, ve de çok yaşlı bir peygamberdir. Hanımı da kısırdır, çocukları yoktur. Zekeriya gizli gizli Rabbinden HAYIRLI bir evlat için duacı olmaktadır.

Bir gün, Cebrail gelir ve Hz.Zekeriya'yı bir çocukla müjdeler.
Hayy-ı Kayyum olan Zatın hayat vermek için sebeplere mahkum olmadığını göstereceği için de, bebeğin adı "Yahya" olacaktır...
Zekeriya sevinir ve şaşırır. "Hanımım kısır" der, "Ben ise ihtiyarlığın son haddine varmış bulunuyorum" Cebrail "Dediğin gibidir" der.
Ardından ekler; "Rabbin buyurdu ki: Bu işi yapmak bana kolaydır" Yahya doğar. Güzel bir kul ve bir peygamber olarak yaşar.

Meryem suresi, işte Zekeriya'nın bu duası ve Yahya'nın hayat serüveni ile başlar.
Bu, ilk anda "Meryem" kıssası ile ilgisiz gibidir. Oysa, bu kıssayla, zihinler bir yerlere hazırlanır.
Kısır bir anne ve çok yaşlı bir babanın çocuk sahibi oluşu anlatılırken, Rabbimizin mutlak irade ve kudret sahibi olduğu, sebeplere mahkum olmadığı,
sebepler dairesinde bize imkansız gibi görünen şeylerin Onun kudretine ağır gelmediği ders verilmektedir.

Zihinler bu hakikate hazırlandıktan sonra, sıra Meryem kıssasına gelir.
Kısır bir anne ve yaşlı bir babadan bir evlat yaratan Hayy-ı Kayyum, kulu Meryem'i de "babasız bir çocuk"la müjdeler.
Ve Cebrail, Zekeriya'ya söylediği şeyi, Meryem'e de söyler; "Rabbin buyurdu ki: Bu işi yapmak bana kolaydır" Ve İsa da doğar.

Ne var ki, dünyayı "daire-i esbab"dan ibaret sananlar, bu mucizeyi anlamaz, inanmazlar. Rableri önce Hz.Meryem'in kısır ablası ve yaşlı eniştesine bir evlat göndererek kavimlerini "sebepler perdesi"ni yırtmaya hazırlamıştır.

Ama, Yahya'nın bu mucizevi doğuşundan, kavimleri ders ve ibret almamış; bunu, esbabperest tavırlarını gözden geçirme vesilesi kılmamıştır.
Bu yüzden, Hz.İsa'nın babasız doğuşunu da anlayamazlar. Bilakis, bu doğumu "esbab dairesi" içinde izaha kalkarlar.
Allah 'ı bir insan yaratmak için sebeplere, mesela bir "baba"ya mahkum gördükleri için, Hz.Meryem'i kötü bir fiil işlemekle suçlarlar...

Rabbimiz Meryem'e, bu olayı esbab dairesi içinde izaha kalkışarak kendisine soru yöneltecek olanlara karşı "susmasını emretmiştir".
Bu susmanın Kur'an'da "savm" diye, "oruç" diye ifade edilişi, bize orucun sadece yeme-içmeyle sınırlı olmadığını ders verir...
Onun yerine, beşikteki bebek konuştu. Bebek, "muhakkak ki, ben Allah 'ın kuluyum" dedi...

öMer_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba Gönül sızım kardeşim...
İnş. biz de bebişimiz için hayırlı olması için çok dua ettik... Annesini fazla yormuyorum, beraber ev temizleriz her şeyimiz beraberdir, yardım ederim... inş. bebişimiz olmadan ilk önce Bakara Suresinin son iki ayeti ve Ayetel Kursü'yü ile adım attık. Allah'ım bebişimizi kendine layık hayırlı bir kul eylesinn.. Tüm bebişlerimiz inş. yüce Rabbimizin hayırlı ve sadık kulları gibi büyür, yaşar ve emaneti teslim ederler...
Tavsiyeniz için teşekkürler.

Üst Alt