• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada mantı görmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Evli bir kimsenin rüyasında mantı pişirip yediğini görmesi; o kimsenin çocuklarından birisinin hasta olacağına bu sebepten, sıkıntı ve üzüntüye kapılacağına yorumlanır.

Rüyada mantı gören kişi, bekar ise, bir ayrılık haberi alacağına, eğer hasta ise; hastalığının ağırlaşacağına yorumla tabir edilir.

Rüyayı gören kişi borçlu ise; alacaklılar tarafından malının haczedileceğine, eğer mahkemede davası varsa; bu davasını kaybedeceğine işaretle tabir olunmaktadır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri önceden idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde, şeytanın insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle fazla meşgul olma sonucunda etkilenerek gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

- Rüyalar insanlara manevî alemlere pencereler açan birer realitedir...
Sürekli maddî hayatla meşgul olmaktan yorulan insanlar rüya ile manevî alemlere seyahat etmekle istirahat etmiş olur.

- Hadis-i şerifte -mealen-: “Salih rüya vahyin kırk altı parçasından bir parçadır... (Buharî Tabir 5)
denilmek suretiyle rüyanın Allah ile kulları arasında işleyen bir manevî telefon hattı mahiyetinde olduğunu gösterilmektedir.

Demek ki doğru rüyalar görecek kadar hayatını istikametle geçirenler rüya yoluyla misal aleminden haber alabilirler. Nitekim buna Peygamber Efendimiz (asv) şöyle işaret buyurmuştur:

“Rüyası en doğru olarak çıkanlarınız en doğru sözlü olanınızdır.” (Müslim Rüya 6)

İnsan rüyasını her önüne gelene anlatmamalıdır. Bu doğru değildir. Hatta her rüya tabirciye bile söylenmez ve tabir edilmez. Rüya bilhassa düşmana, hasete ve cimriye tabir ettirmek doğru değildir. Yukarıda belirtilen vasıflara sahip bir tabirci bulamadığı takdirde, insan rüyasını kendi kendine ve hayra yormalıdır. Dünyada görülmesi muhtemel bütün rüyaları, tabirnamelerde aynen bulmak, imkansızdır.

Çirkin ve korkunç bir rüya gören kimse, uyandığı zaman Euzübillahimineş şeytanirracim Ya Rabbi bu rüyanın şerrinden sana sığınırım" demelidir. Böyle çirkin bir rüya kimseye söylenmemeli ve tabire kalkışılmamalıdır.

Bazen aynı rüyayı değişik insanlarda görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünyayı anlayışı yaşamı farklıdır. Bundan dolayı da yorumu özünden bir şey kaybetmese bile yorumu ve yansıması farklı olur...
Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya bir başka bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.
Rüyaları yorumlarken tarafsız olmak duygulara kapılmamak karamsarlaşmamak gerekir. Bu arada rüyada sadece bir şekil veya olayı değil her şeyi birlikte yorumlamalıdır.

DİLAEY

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada mantı görmek

Rüyada mantı görmek.
Selam aleyküm, dün akşam 12 gibi yattım sabaha yakın şöyle bir rüya gördüm; Değişik bir öğretmenler odasında oturuyordum. Ana sınıfı öğretmeni eşinden ayrılmış bir arkadaşın 12 yaşlarında kızı var, kızıyla beraber ellerinde yalancı mantı sanırım (normal mantıdan baya büyük) bana da verdiler alırken kaşığı düşürdüm, masanın üzerine peçeteye mantıyı koydum. Kaşığı yıkamak için çıktım değişik bir koridordu. Kenarlarda musluk görüyorum ama biraz yürüdüm uygun bir yer bulup kaşığı suya tuttum o sırada yağmur sanırım her yer su doluyor ben ıslanıyorum uyandım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam,Rüyaniz hayr olsun. unutmayin Kimse kimsenin rızkını yiyemez..
her rüyanın mesaj vermesini beklemeyiniz. Rüyalar daima geleceğe yönelik bilgi vermezler, bazen geçmişin bir yansıması, muhasebesi olabileceği gibi bazende günlük yaşamda kafanıza takılan bir sorunun değerlemesi olabilir.
Rüyada mantı görmek;
gerçek yaşamınızda zengin ve güçlü biri tarafından tercih edileceğini yada onun desteğini göreceğinize işarettir.bazen de içinde bulunduğunuz zor bir durumdan Allah (c.c.) izni ile ve aklınızın yardımıyla kurtulacağınızı ...

"ellerinde yalancı mantı sanırım "
ve sizi bu zor duruma sokanların utanacağı, mahcup olacağını simgeler.selametle...

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleykum, ben ruyamda cig manti aldim ve yanimda tasiyordum. Sonra posettin icine koydum ve bir karanlik kuyu vardi icine bakmak istiyordum ama bakmadim icine duserim diye korktum icin. Icinde insanlar oldugunu biliyordum ve onlar olunce baska insanlar onlari yiyeceklerdi.

Üst Alt