• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada küpe görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada eşinin kulağında küpe görmek ticaret yapmaya,

Kulaklarına küpe taktığını görmek Kur'an'ı güzel okumaya yahut güzellik ve mala,

Hamile kadının kulağında küpe görmesi oğul evladına; bu küpe altınsa oğlunun hafız olacağına, gümüşse yarı hafız olacağına, inccisiz bir küpeyse ses sanatkarı olacağına,

Erkek çocuğun kulağında görülen küpe zinete, genç kızın küpe görmesi evlenmesine, Büluğa ermiş erkek çcuğun küpe takması akıl noksanlığına, ayıplanan bir iş yapmaya,

Kulağında birçok küpe görmek şeref ve itibarla birlikte ilme, Birçok kadının kulağında güzel küpeler görmek bayındır ülkelere, mamur şehirlere ve buralarda yapılacak karlı ticarete ve hoş geçime delalet eder.

İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri önceden idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde, şeytanın insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle fazla meşgul olma sonucunda etkilenerek gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

- Rüyalar insanlara manevî alemlere pencereler açan birer realitedir...
Sürekli maddî hayatla meşgul olmaktan yorulan insanlar rüya ile manevî alemlere seyahat etmekle istirahat etmiş olur.

- Hadis-i şerifte -mealen-: “Salih rüya vahyin kırk altı parçasından bir parçadır... (Buharî Tabir 5)
denilmek suretiyle rüyanın Allah ile kulları arasında işleyen bir manevî telefon hattı mahiyetinde olduğunu gösterilmektedir.

- Muhyiddin ibn Arabî alem-i misale çıkmanın ilk basamağı rüyalardan geçer demektedir...

Demek ki doğru rüyalar görecek kadar hayatını istikametle geçirenler rüya yoluyla misal aleminden haber alabilirler. Nitekim buna Peygamber Efendimiz (asv) şöyle işaret buyurmuştur:

“Rüyası en doğru olarak çıkanlarınız en doğru sözlü olanınızdır.” (Müslim Rüya 6)

- Bir hadiste Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurdu: “Nübüvetten yalnız müjdeciler kalmıştır.
” Oradakiler “Ya Resulellah! Müjdeciler nelerdir?” diye sorduklarında “Salih rüyalardır.” buyurdu...
(Buhari Tabir 5; Muvatta Rüya 3)

Bu hadis-i şerifler de gösteriyor ki Allah ile kulları arasında iletişimi gerçekleştiren vahiy yolu kapandıktan sonra vahyin kırk altı parçasından bir parçası olan rüyalarla bu iletişim hattı devam edecektir.

- Rüyanın en güzel yönlerinden biri de, geçici de olsa ayrılıkları kaldırıp buluşmaları gerçekleştiren bir misyonunun olmasıdır. Yakın akrabasını yakın dostlarını kaybedenler rüyada onlarla görüşmekle bir mutluluk elde ederler.

Anlatılan bu hususlar rüyanın hikmeti konusunda yalnız bir ufuk açmak için birer misaldir…

'Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir...

Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır irşattır. Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz...

Ayni ruyayi farkli kisiler farkli mekan ve konumlarda gorduklerinde tabirleri de farklidir..

Rüyayı goren kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyetti, O An içinde bulundugu ruhsal, maddi ve manevi durumu da göz önüne alınmalıdır.

O yüzden her ruya ayni sekilde tabir edilemez..

Bazen aynı rüyayı değişik insanlar da görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünya anlayışı, yaşamı farklıdır.

Bundan dolayı da yorumu özünden bir şey kaybetmese bile yorumu ve yansıması farklı olur...

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Rüyaları yorumlarken tarafsız olmak duygulara kapılmamak karamsarlaşmamak gerekir...

Rüyada sadece bir şekil veya olayı değil her şeyi birlikte yorumlamalıdır...

Rüyadaki renkler ortam da büyük önem taşır.

Rüyada görülen bazı insanlar tanıdıksa adlarına da dikkat edilmelidir. Bu adların anlamları da yaklaşan bir durumu haber verebilir.

mobile

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
S.a. Kardeşim,dün gece garip bir rüya gördüm hayıra çıksın. İki yakın arkadaşımla beraber alışveriş yapıyormuşuz,kozmetik reyonlarında dolanıyoruz ama aradığımız şey bunlar değil diyoruz. Hatta orlarda dolanırlen çok sevdiğimiz,her zaman namazını kılan,öğrencilerini bir kere bile kırmayam bir hocamızı da gördüm. Daha sonra takı reyonuma gidiyormuşuz. Arkadaşım çok güzel bir küpe buluyor,sallantılı nazarlıklı çok hoş bir küpe,dışı altından. Bunu anneme alıcam diyor ve alıyoruz,rüyam bitiyor. Sizce neye delalettir ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam hayirdir insallah..Rabbim Hayra cikarsin..
Rüyada küpe görmek; çesitli sekillerde tabir olunur..
yaşadığınız olay ve SIKINTILAR kulağınıza küpe olsun..
annenizi O hocanızın nasihatlarini dinlemeniz gerektigi seklinde yorumlanir..

Rüyada alışveriş yaptığını görmek ;eksik, ihtiyac ve gereksiz olan esya ve kisileri iyice belirleyin...
Arkadaş üç çeşittir.
Birincisi gıda gibidir, devamlı ihtiyacımız olur.
İkincisi ilaç gibidir, bazen ihtiyaç hissedilir.
Üçüncüsü hastalık gibidir, istemediğimiz halde o bizi bulur. Geçinmek gerekir, şerrinden, kötülüğünden kurtulmak için idare edilir.

Gıda gibi ihtiyacımız olan arkadaşa karşı vazifemiz ne olmalıdır?
Arkadaşın hakkına riayet etmeliyiz. İki arkadaş iki ele benzer.
Biri diğerini nasıl yıkayıp temizler, nasıl ki el, ayak ve bütün uzuvlarımız bize yük olmayıp, bir hususta yardımcı ise, biz de arkadaşımıza yük değil,
yardımcı olmaya çalışmalıyız! Karşılık beklemeden yardımına koşmalıyız!

Daima onu kendimize tercih etmeliyiz! Nitekim Peygamber efendimiz, iki misvaktan düzgün olanını arkadaşına verip eğri olanını aldığı zaman, arkadaşının,
(Doğru misvaka benden çok siz layıksınız) demesi üzerine, şöyle buyurdu:
(Bir kimse, birisiyle bir an sohbette bulunsa, kıyamet günü, ona arkadaşlık hakkına, riayet edip etmediği sorulacaktır.)
Hayirli geceler..

cerkezim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba bu kez istihare yorumu değilde normal bir rüya için yorumunuzu rica ediyorum sizden. Annem bir rüya görmüşde anlamını merak ettik. Annem rüyasında kendi köyünde tepeden aşağı iniyormuş ama toprak çok karaymış daha sonra çeşme başına gitmiş kolunda bir bilezik görmüş düşmesin diye çıkarmış. Daha sonra toprakta kardeşime ait olan küpe ve baş harfi olan altın kolyeyi bulmuş kaybolmamış ne güzel diye almış altınları, sonra siyah bir arabadan inen siyah takımlı adamlar görmüş bu şekilde bir rüya . Yorumlarsanız çok memnun oluruz hayırlı günler. :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba hayirdir insallah..
Rüyada küpe görmek;çesitli sekillerde tabir olunur..
yaşadığınız olay ve SIKINTILAR kulağınıza küpe olsun..
reel hayatta iletişim konularında mesajlar verir. Kulağı işaret eder.

"bir müsibet bin nasihatten iyidir."demiş atalarımız, demiş demesine de bazılarının bir kulağından girip ötekinden çıktığı için
ya da yaşadıkları üzerine kafa yorup derinleşmek, kendiyle yüzleşmek yerine, inkar mekanızması dediğimiz savunmaları kullanarak,
seçimlerimize hep kilif uydurur gideriz..ve boylece kardeşiniz musibetlerden de hic kurtulamaz seklinde yorumlanir..

Kumandanlarından biri bir zafer dönüşü Halife Hz. Ömer'in huzuruna çıktı. Yanında kısa boylu, tıknaz biri bulunuyordu. Hz. Ömer
"Bu kim?" diye sordu. Kumandan anlattı: "Efendim bu benim sağ kolumdur. Hangi görevi verdimse başarı ile tamamladı. En gizli haberleri yerine ulaştırdı.
Bazen bir orduya bedel hizmet gördü. Zaferlerimi onun sayesinde kazandım diyebilirim."
Aradan zaman geçti, aynı kumandan halifenin huzuruna yeniden çıktı. Ama mağlup bir kumandan olarak Halife sordu:
- Hani sağ kolun nerede?
- Sormayın ya Ömer, ihanet etti, düşman tarafına geçti.

Hz. Ömer bu defa konuştu:
- Allah'tan başka hiç kimseye dayanmamak gerektiğini geçen sefer söyleyecektim vazgeçtim.
Bir musibet bin nasihattan yeğdir diye düşündüm.

Siyah takım elbiseli insanlar görmek; kısmete ,keder ve sıkıntılara işarettir.. evlilik ya da bir işe girme anlamlarına gelebilir ..

Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice takım elbiseli insanlar gördüm, içinde insan yoktu...
Hayirli aksamlar..l

cerkezim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
merhaba bir rüya için sizi gene rahatsız ediyoruz diğer konularla alakasız annem rica etti bende yazıyorum rüyasında üçüz bebeği olmuş ve onları emzirdiğini görmüş 2sini emzirdim göğsümden süt akıyordu bununlada 3. bebeği emzireyim demiş bu şekilde birde göğsünün sızladığını söyledi rüyada . yorumlarsanız çok sevinirim hayırlı geceler :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba hayirdir insallah..
est. kardesim ne rahatsizligi..
Rüyada üçüz bebek görmek ;ruh, beden, akıl ve duygu gerçek yaşamınızda bir durum ya da kararın duygusal ve ruhsal ve akilcil yönlerini de
dikkatle ele alıp, değerlendirmeniz gerektiği ifade eder...
anneniz Rabbim her seyin en iyisini bilir bunlardan ikisini besliyor..guclendiriyor 3. eksik birakiyor..
yada iki kisiye ilgi, sevgi verir iken 3. kisiyi ihmal etmesinede yorumlanabilir...

Rüyada üçüz bebekler sembolüdür. Yani;Bugün, geçmiş ve gelecek
yada baba, anne ve çocuk gibi.aradaki denge ve iliskiyi iyi idrak edebilmeli insan..
geçmişte ektikleriniz;Bugünunuzu etkiler!!Bugün ektikleriniz ise olumlu veya olumsuz Geleceğinizi etkiler...

rüyada göğsünü görmek; İnsanın eşine yahut kızına; isarettir..
"göğsünün sızladığını " onlardan gelen bir SIZI ya isarettir..

Allahım!!
Kalbimize itminan, gönlümüze inşirah, ruhumuza sekinet, yüreğimize metanet ver ki ayakta kalabilelim

Hz Musa (as)ın duası ile yalvarıyoruz
"Rabbim göğsüme genişlik ver!" (Taha–25)
Allahım ruhumuzun bendini, kalbimizin kemendini çöz ki, özgür olabilelim ..

doğru anı yakalamak!!an denilen nimetti, zamanın içinde bir yerde aramaya kalkarsanız yakalayamazsınız.
önce - sonra - şimdi'de bulunmaz. o, sizin varolduğunuzu fark etmenizdir, aldığınız nefestir. çok kuvvetli bir deneyimdir, algınızı değiştirir.
Doğru olan nedir? Bu günü ve anı yaşamaktır. Çoğu zaman anı yaşamaktan, bugünü yaşamaktan uzak dururuz.
Ya geçmiş yakamızı bırakmaz ya gelecek pesinde kosariz!! Ama bugün var. Şu anda ben buradayım.
o zaman çocuklarim ile Geleceğin köprüsünu KURMALIYIM!!!

Farkında değiliz belki, ama “an” hayatımızda zannettiğimizden de çok önemli.
Sevdiklerimizin acılarını, henüz o acıyı yaşamaktayken, o acı ânı devam ederken paylaşmak istiyoruz.
Sevinçlerinde yanlarında bulunmayı, sevinme ânında beraber olmayı tercih ediyoruz.
Her ânın tadını çıkarmak çok önemli bizim için. Tadı çıkmadan elimizden kaçıp giden anların bir daha gelmeyeceğini biliyoruz çünkü.
Bazılarımız sadece seyrediyor. Anları yakalamak yerine, zamanı öldürmeyi tercih ediyor. Anları yakalamanın değil, geçip gitmelerinin hesabını yapıyor.
çocuklarimiz kucuk iken O “an” i malesef HAKKI ile bile degerlendiremiyoruz!!!
Kimi, geçmişte kaçırdıklarını telafi edercesine.
Kimi, bu dünyayı bir tarla olarak görerek.
Kimi, anlarla birlikte kâinatın her bir sesini, her bir rengini, her bir kokusunu yakalamaya çalışarak.
Her bir an, hayattan bir an eksiliyor.
Ve hayat biterken, her şey sanki bir anda olmuş gibi geliyor insana.
Her AN o An degerli bir sermayedir...

Ârif anı seyreyler Mevlâ
görelim neyler Neylerse güzel eyler ..
Hayirli gunler..Hayirli Cumalar..

acilangul1

cerkezim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun yorumunuz için çok teşekkür ederiz :) hayırlı cumalar :)

guleda_95

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Küpe Görmek

Selamün aleyküm hocam, rüyamda bir erkek bana küpe veriyordu. Ben alıyor muyum, almıyor muyum hatırlamıyorum ama küpeyi takmamıştım acaba anlamı nedir ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada küpe görmek;
reel hayatta iletişim konularında mesajlar verir. Kulağı işaret eder.

Rüyada küpe takmak veya küpe taktığını görmek;
insanlarla konuşurken onları daha dikkatli dinlemeniz gerektiğini ve bu anlatılanlardan ders çıkarmanızı ifade eder.

Rüyada küpe görmek; çesitli sekillerde tabir olunur..yaşadığınız olay ve SIKINTILAR kulağınıza küpe olsun..selametle..

guleda_95

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim

Yönetim/uyarı:
Selamünaleyküm, değerli üyelerimiz, rüya yorumu isteyenlerin forumda paylaşım yapması zorunludur. Yani yorumlar, forumda aktif olan, katılım yapan üyelere yapılıyor. Sadece rüya yorumlatmak için üye olan, forumda başka paylaşımı bulunmayan üyelere yorum yapılmıyor. Bu nedenle her yorum isteğiniz için bir paylaşım yapılması gerekiyor

Üst Alt