• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada komşu görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
islami rüyada komşu görmek, rüyada komşu kadın görmek, rüyada komşunun evini görmek, rüyada komşu kızı görmek,rüyada ölmüş komşu görmek, islami rüya tabirleri komşu görmek

Rüyada komşu görmek, münakaşa ve ağız kavgası yapmaya işarettir.

Bazı tabirciler, komşu görmek, muhitinde sevilip sayıldığına işarettir, demişlerdir.

Rüyada gördüğünüz komşunuz, sevilen, güzel, temiz bir komşu ise bu güzel haber olarak yorumlanır.

Rüyada Komşu görmek; Ev, Sürgün, Değişim, İhtilaf, Söz, Laf anlamlarını simgeler. Bir takım insanlarla öfkeli ve düşmanca tutum içinde olmaya, İhtilaf ve hayal kırıklığını sembolize eder.

Komşu ile Münakaşa ettiğini görmek, Ev değiştirme veya Ev ile ilgili sorunları ifade eder.

Komşuyla konuşmak, Rüyada komşu ile konuştuğunu görmek; etrafınızdaki insanların dedikodunuzu yaptığını gösterir. İnsanlarla tartışma yaşayacağınız bir dönem olarak yorumlanır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

Moderatör tarafında düzenlendi:

ozlemce

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada komşularını uğurlamak

Selamünaleyküm
Rüyamda kapıda üst kat komşularımı uğurluyorum, isimleri Mücahit ve Kader o sırada evden 2,5 ay önce ayrıldığım erkek arkadaşım çıkıyor sen nereye diyorum.
O sırada telefonuma mesaj atıyor "bu gece kadir gecesi ben daha sonra geleyim" diyerek.
Ben biraz şaşkın biraz buruk biraz da barıştıkmı acaba mutluluğuyla karmaşık. O geri bakıyor gülerek bende ona. Böyle gördüm hayr olsun inşallah rüya ile amel edilmez ama merak ettim.
Cevaplarsanız sevinirim hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Rüyaniz Hayr Olsun..
Rüyasında komşu görmek;
bir takım dedikodulara uğrayacağınız ,Mücadeleli ve tartışmalarla dolu bir döneme girdiğinizi işaret eder.

Rüyada komşularını uğurlamak;

Mücadeleli ve tartışmalarla dolu bir dönemi uğurlamaniza yorumlanir..
Gördüğünüz rüya ayrıldığınız erkek arkadaşınız halledilmemiş bazı konular olduğunu ancak alacağınız bir güç, destek ile bunlarıda halledip çok mutlu bir yaşam süreceğinizi işaret etmektedir.

üzülme Evlat ; kaybettim sandıkların, kurtulduklarındır belki! belkide kaybedilmesi gerekiyordur olmuyorsa olmuyor
Kaderi Zorlama yoksa daha sonra faturasını daha ağır ödersin..Bazen işi gidişatına bırakmak lazımmm..
sabrınızı boşa taşırmayın Allah sabrınızı daim,azminizi baki,eylesin amin
.
acilangul1

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada komşuyu görmek

Selamün aleyküm gönül hocam, vaktinizi almayacaksam rüyama yorumunuzu istiyecem. Dün gece çok rahatsızdım nasıl sızdıysam hatırlamıyorum o arada da sabaha karşı yıllardır görmediğim ve hiç aklımda olmayan bizim çok eski komşumuzun kızını gördüm, ablamın yakın arkadaşıydı. Nerden olduğunu tam anlamadığım bir evden önce kalabalık bir grup şeklinde bir sürü bayan çıkıyordu. Hepsi de tesettürlü pardesülü. Tam o sırada bu ablayı görüyodum oda aynı şekilde pardesülü çok güzel tesettürlü bir halde ve yüzü adeta ışık gibi parlıyordu. Ben onu görünce yanına gidiyorum sarılıp konuşuyoruz o esnada hatırlamıyorum ama bana çok içten bir şekilde dua ediyordu. Bu kişi normalde de tesettürlü biri ve namazında nizyazında kimseye zararı olmayan iyi niyetli biri. Yıllardır görmediğim biri bu şekilde görünce aklıma takıldı. Şimdiden Allah razı olsun, hakkınızı helal edin zamanınızı ayırıyorsunuz. Allaha emanet olun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam gönül Dostum Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Eski Komşuyu Görmek;
Rüyayı gören kişinin uykusunda gördüğü eski komşusu onun sevdiği, iyi geçindiği ve samimi olduğu kimseyse eğer hayra yorulur ve
rüya sahibinin yardıma, çareye ve çözüme kavuşacağı anlamına gelir..

rüyasında kendisini duâ edildiğini görmesi;
o kimsenin .sonunun hayır olacağına, yorumlanir..

Rüyada Tesettürlü bayanlar görmek;
etrafınızdaki güzel insanlarla,Namazında niyazında ahlaklı,arkadaşlar edinin..
Bazen de Tesettürlü bir bayandan sevineceğiniz bir haber alınabilir..

Ayağını sıcak tut, başını serin; gönlünü ferah tut düşünme derin..Bir kapıyı kapatan ALLAH, Bir diğerini açar muhakkak,
sen gönlünü ferah tut, sabrın ödülünü verecektir HAK...!!!selametle..

acilangul1

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm gönül hocam. Çok teşekkür ederim bu değerli yorumlarınız için.''Rüyada Tesettürlü bayanlar görmek;
Etrafınızdaki güzel insanlarla, Namazında niyazında ahlaklı, arkadaşlar edinin''. inanın çok ortamda bulundum her türlüsünden arkadaşım oldu hertürlü insan tipiyle karşılaştım, özellikle ünüversitedeyken ama çok şükür ki Allahıma bildiğim yoldan hiç şaşmadım. Etrafımda da hep doğru kişilerin kalmasına müsade ettim. Allahıma şükürler olsun ki kötüsüyle karşılaştırmadı beni. Yalnız ablacım konu açılmışken arkadaşlık konusuyla alakalı söyleyecek birkaç şeyim var müsadenizle. Özellikle kız çocuğu okutan ailelere Allah kolaylık versin. Gerçekten zaman o kadar bozuk ki ne gördü, ne görmedi bu gözler. Arkadaş kurbanı olan, arkadaş ortamlarındaki olur olmaz abuk subuk şeylere özenen mi desen vs vs. ondandır ki ilerde Allah nasip eder de evlenirsem bir kızım olmasını hep istemişimdir ama Rabbim verirse. Ben o kızımı inanın dünyanın öbür ucuna bile gitse bırakamam şahit olduklarımdan sonra. Allahım bütün temiz ahlaklı kızlarımızı kötülerden korusun, Allah kötüyle karşılaştırmasın. Çenem düştü az birşey kusura bakmayın ama bu arkadaşlık mevzusu önemli, bu zamanda hele ki dinden çıkaranı oluyor, yoldan da çıkaranı oluyor, sonunu ölüme sürükleyende. Hassas bir konu. Neyse Allah sizden razı olsun gönül hocam, yazdıklarınızla yol gösterici oluyorsunuz iyi geceler...

Üst Alt