• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kilise görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kilise görmek, ilim ve amele, takva ve Allah korkusundan ağlamaya; yalan ve iftiraya, üzüntü ve kedere, bid'at ve masiyete, içki ve kumara düşkün olmaya, Kendini kilisede görmek hıristiyan örf ve adetlerini benimsemeye, kendi dinine hor bakmaya işaret eder.

Bazı durumlarda rüyada kilise görülmesi, çöplük ve hamam gibi şeytanların ve cinlerin fazla bulunabileceği yerlere dikkat çeker.

Rüyada görülen kilisenin yeniliği ve yüksekliği dinde zayıflığa ve Müslümanların perişanlığına işarettir.

Bir müslümanın rüyada kilisenin yıkıldığını veya yandığını ve bir afete uğradığını görmesi, Kelimei Tevhidin yücelmesine, şirk ve nifak ehlinin perişanlığına işaretle tabir olunur.

Rüyada kiliseye girdiğini fakat Hıristiyanların fiil ve hareketlerini kabul etmeyerek Allahü Teâlâ’yı zikrettiğini görmek, kudrete, izzete ve herkese iyilikle emretmeye delâlet eder.

Bazen de rüyada kilise görmek, üzüntü, keder, sıkıntı, yalan, bühtan ve iftiraya işarettir.

meva

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm. Hayırlı akşamlar.. Ben sizden rüyama yorum yapmanızı rica ediyorum. Öncelikle şöyle başlıyım ben kolay kolay rüya gören biri değilimdir fakat bu gördüğüm rüyanın etkisinde kaldım ve aklıma takıldı öyleki onu aramaya bile başladım. Rüyamda bir akşam vakti hristiyan biriyle evlenmek üzere kiliseye gittiğimi görüyorum. Fakat ardından abim gelip karşı çıkıyor tek şartla evliliği kabul ediyor oda çocuk müslüman olursa diye. Çocukta kabul ediyor ve abim beni alıp eve götürüyor öyleki ertesi gün onunla evlenecekmişim. Rüyamda eve geliyormuşum ve kalktığımda güya bir bayan salonun baş koltuğuna oturmuş önüme de sehpanın her tarafına yüzükleri dizmiş. öyle ki tüm yüzük çeşitleri vardı.(pırlantası yakutu zümrütü tektaşı ve birsürü taş daha ) bana CEYHUN SİPAHİOĞLU seninle evlenmek istiyor diyor. Ben e kabul ediyorum. Kadın beni yanına götürmek için üstündeki beyaz geceliği çıkar giyinde gidelim diyor ve ben böylece rüyadan uyanıyorum, aradan 1-2 yıl geçmesine rağmen o ismi ve soyismi hala unutamadım. Sizce bunun anlamı nedir? Düşünmekten çok yoruldum. ALLAH rızası için yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm selam Hayırdir insallah..
CEYHUN SİPAHİOĞLU ismi insan bilincine kolayca yerlesen ve googlda cok rastlanan bir isimden etkilenmis ve hayal aleminde uretmis olabilirsiniz..
Allah cc. bu ruyanin hikmet ve gercegini en iyi bilendir!
Bu gün yaptıklarınız yarin Sizi ve geleceginizi olumsuz olarak
etkiliyecegine isarettir..
Hangi mezhep veya inanciniz ne derece bilemiyorum..
ama Arkadas cevrenize, takildiginiz ve Gonul verdiginiz insanlara dikkat edin seklinde bir uyari ruyasidir..

İslam Dini İnsanlığa Beş Şeyi Korumak İçin Gelmiştir;
1-Dini korumak,
2-nefsi korumak,
3-aklı korumak,
4-nesli korumak
5-ve malı korumak

Rüyada kilise görmek, yedi şekilde tâbir edilir:
a) Kabristan,
b) Umumhane,
c) Meyhane,
d) Bid’at ve küfür ocakları,
e) Çalgı ve oyun evleri,
f) Cehennem,
g) Hapishane,dinî kaygı taşımayan insana

Kendini kilisede görmek hıristiyan örf ve adetlerini benimsemeye kendi dinine hor bakmaya işaret eder.
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun ..Hidayette erenlerden olalim ins. Hayirli gunler..

uqur21

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kilise ve Makas

Selamunaleykum öncellikle iyi günler hocam sizi hiç meşgul etmeden rüyamı anlatayım. Hocam rüyamda bir kilisedeydim ama onlar beni görmüyor 2 arkadaştan biri ölmüş ama ben tanımıyorum ve arkadaşı o adamı kiliseye gömüyor ve gidiyor ama ben görüyorum sonra mezar açılıyor ve sorgusu başlıyor ve ben bunu görüyorum hocam, adamıda tanımıyorum hiç sorgu başlamadan adam yanıyor hafiften ve sorgusu başlıyor, sorguyu yapanı görmüyorum ama ben sadece adamı görüyorum ve duyuyorum. Sorguyu yapan soruyor size demedik mi Allah katında tek din islamdır diye adam cevap veremiyor. Ateş daha çok yakıyor sonra Cami sizin için ne ifade ediyor diyor adama, adam yine cevap veremiyor ve sorguyu yapan diyor ki bana, caminin 2 işlevini söyle affedeyim seni diyor ama yanmaya devam ediyor. Adam yine birşey diyemiyor ama sonra biri gelip onu affediyor. Sonra birden eski evimde buluyorum kendimi babam benden makas istiyor bir kaç kağıtı yırtmak için çekmeceyi bir acıyorum bir sürü makas var ve tek tek kağıtları kesmeye saşlıyorum ve uyanıyorum hocam şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleykum Selam iyi günler Hayirdir insallah..
Rüyada görülen kilisenin yeniliği ve yüksekliği dinde zayıflığa ve Müslümanların perişanlığına işarettir.
SIzi Dinden ,imandan uzaklaştıran kisi ve mekanlardan uzak durmaniz gerekliligine ve aklinizin bu gunlerde biraz karisikliligina yorumlanir...
aklınızı karıştıran huzurunuzu kaçıran fikir ve dusuncelere makas vurun yoksa bir gun o ayni makas sizin boynunuzu kesebilir...

Rüyada makas görmek hakla batılın arasını ayıran kimseye işaret eder. Bazen
aynı rüya çocuk ve hizmetlilere,insanların arasını bulan kimseye işarettir.

Dua etmek hayat treninizi makas değiştirmeye hazırlamaktır...

Her insan gibi sana da öldüğünde kendi kitabın verilecek. Bu kitabın ilk sayfası senin doğumunla başlayacak son sayfası da ölümünle bitecek.
Her sayfasında senin her gün tüm yaptıkların en ince ayrıntısına kadar yazılmış olacak bütün sevapların bütün günahların yaptığın bütün güzel işler
ya da tamamen boşa harcadığın günler…

O zaman bu kitabın Allah için yaptığın salih amellerle dopdolu olmasını çok ama çok isteyeceksin hatta kitapta nasıl olup da her şeyin
bu kadar detaylı yazıldığına hayret edeceksin.

“Keşke geri dönebilsem hayatımı Allah için geçirsem kendi zevklerime kapılıp ahireti unutmasam….” diyeceksin.
Emin ol bunların hepsini yaşayacaksın. Bu yüzden eline kitabın verildiğinde güvenle alan insanlardan olmak için asla gaflet içinde hayatını tüketme.

Bu çarçabuk geçen dünyaya kanıp da ahiret hayatını unutma bir daha asla yaşayamayacağın gününü boşa tüketme.
Bir güne binlerce sevap sığdırabilecekken günahlarla doldurup sonra pişman olma.

Allah’ın huzurunda dimdik durmak için hayatının her gününün değerini çok iyi bil. Belki de bu gün hayatının son günüdür
belki de bu gün başını yastığa koyacağın son gündür nerden biliyorsun nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?

Eğer günlerini Allah’ı unutarak boşa harcarsan Allah’ın huzurunda dünyaya geri dönmek için yalvaran milyonlarca insanın arasında olursun.
Mutlaka ama mutlaka düşün bu güne bir daha geri dönemeyeceğini düşün eline mutlaka senin de kitabının verileceği o gün yaşayacağın derin pişmanlığı düşün…
Selametle...

uqur21

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Kilise Görmek

SelamunAleykum Hocam.Öncelikle hayırlı günler dilerim.Sizin daha fazla meşgul etmeden rüyama geçeyim hocam.Rüyamda yolda yürürken birden boş bir arsada kilise oluşuyor ve papazlar beliriyor.Sonra gelinler geliyor toplu evlenme gibi birşey oluyor hocam.Daha sonra damatlar geliyor papazlar onlara birşeyler söylüyor.Bende dışardan izliyorum ve birden kiliseden dışarı çıkıp sıraya giriyorlar.Yanıma tanımadığım bir kadın geliyor oda gelinlik giymiş ve eşi yok.Birden yanıma gelip sıraya giriyor bana bakıyor elimi tutuyor.Benim üstümdekiler de damatlıkla aynı nerdeyse hocam ve orda uyanıyorum.Şimdiden Allah razı olsun hocam.Hayırlı Günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Ve Aleykümselam Size de hayırlı günler dilerim..Rüyaniz Hayr olsun..
rüyada kilise görmek, üzüntü, keder, sıkıntı, yalan, bühtan ve iftiraya işarettir.
Rüyada Papaz Görmek:Sizi Sahte Mutluluklara davet eden insanlar,vesilesi ile bir günah işleyebileceğinize yorumlanır..

insani, yaptığı bir hareketi ona vicdanen rahatsızlik veriyorsa; inanin bu yaptığı haal ve davraniş doğru bir davranış değildir!!
Bugün yaptığımız doğru ya da Yanlış davranış yarın bize ya da bizden gelen neslimizden birisine aynen geri dönecektir...

insanın yanlış bir tavır içerisinde olduğu zaman huzursuz oluyor...Huzursuz bir insan ne kendini ne de karşısındakine huzur verebilir...
Nefse ağır gelen her şey İMAN'A KUVVETTİR..
Rabbim her geçen saniye Kuvvetlenen bir İman nasip Etsin..Aminn Dua ile...

kissadan hisse..Selametle..Hayırlı Günler

uqur21 kardeşim bu kilise rüyalarindan bir cikin da!!bir Cami rüyasi görün..Fikir ,Düşünceler ve felsefelerden,spor koşmaya ve koşturmalardan uzak durun da!!
biraz da ilim, ibadet ve biraz da Gönül Dünyanız ile hemhaal olun!!
aassd..

Almuma

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kiliseye gitmek, rüyada kilise görmek, rüyada kilisede ezan okunması tabiri.
Selamun aleyküm, Rüyamda bir şehri gezmeye gitmişim. Bir kilise görüyorum ve kilisede ezan okunuyor. Yanimdakilere neden kilisede ezan okunuyor diye soruyorum, onlar da senin haberin yok mu rahipler musluman olsu diyorlar bana.

27 yaşında bekar bir öğretmenim, bayanim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada kilisede ezan okunması ;
Hak ,Hakikatı ve Sevgiyi yanlış yerde arıyor olmanıza yorumlanır.

…İlim üstüne ilim biriktirmek, Ama amel olmadıkça ne fayda? Daha fazla biriktirmek yerine bildiğiniz doğrular ile daha fazla amel edin !hayatınızda uygulayın ......

Hepimizin önünde tıpkı halı gibi dokuyacağı bir hayat var. Halı dokumak ile ilgili bilgimiz olmasa bile, onu yapma isteğine bize sevkeden sevgi, muhabbet,
aşk ve ahlâk duygusuyla onu layıkıyla işler ve Rabbin önüne sunarız.

Allah’ın da bizden istediği hakikati tümüyle idrak etmemiz değil, sahip olduğumuz bilgiyle doğru ve samimi şekilde âmel etmemiz...
Nihayetinde Halıyı güzel yapan şey bilgi değil, sevgi, harcadığımız emek ve ona beslediğimiz muhabbetin taa kendisi...

Bazı yollar var; gitmek istediğiniz yere bir türlü varamazsınız lâkin yolculuğun kendisi sizi varmak istediğinizden başka bir yere, farklı bir ulaşılmışlığa götürür.
Aslında bu yolculuk esnasında keşfettiğiniz şey, aslında istediğiniz şey varmak istediğinizden daha fârklıdır...Selametle..

acilangul1

adsz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kilise bahçesi görmek, rüyada kilise görmek, rüyada kiliseye gitmek tabiri.
Selamun aleyküm. Ben yurtdışında yaşıyorum. Rüyamda Türkiye'ye doğru yola çıkmak istiyorum. Otostop yaptığım bir araç duruyor ve biniyorum. Giderken bir camiinin önünden geçiyoruz ve namaz kılma isteği geçiyor içimden ama söylemiyorum şöföre. Daha sonra bir kilisenin bahçesinde duruyor araç, iniyoruz 5-6 tane bağlı ve havlayan köpekler var, kilisede olduğumdan dolayıda ilginç bir korku var. Daha sonra bir köpek geliyor ve diğer köpeklerden koruyor beni, içim rahatlıyor ve ferahlıyorum. Çıkmak istiyorum adam benim kalmamda ısrar ediyor bir yere yetişmem gerek deyip çıkmaya çalışıyorum ve çıkana kadar köpek benım yanımda duruyor. Adam 15 tl gibi bir para verip yolluyor beni. Yorumlarınız için teşekkürler şimdiden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam hayırlı günler dilerim..Rüyaniz Hayr olsun..
Ben yurtdışında ,kilise sesleri altinda yaşıyorum...
insan, doğasından ,aslından,hakikkaten uzaklaştıkca,sahte, batıla yaklaşır; ve mutsuz huzursuz olur,daralır kendini kafesde yapayanlız hisseder..

Ben kendimi kendimde seyr ederken sen,Ancak beni kendincende(zan)canda seyr edersin..misali....

bak kardeşim, Allah’ın da bizden istediği hakikati tümüyle idrak etmemiz değil, sahip olduğumuz bilgiyle doğru ve samimi şekilde âmel etmemiz...Nihayetinde Halıyı güzel yapan şey bilgi değil, sevgi, harcadığımız emek ve ona beslediğimiz muhabbetin taa kendisi...

1-Dini korumak,
2-nefsi korumak,
3-aklı korumak,
4-nesli korumak
5-ve malı korumak

a) Kabristan,
b) Umumhane,
c) Meyhane,
d) Bid’at ve küfür ocakları,
e) Çalgı ve oyun evleri,
f) Cehennem,

Rüyada bu gün kilise bahçesinde olursunuz yarın ise içinde...

insani, yaptığı bir hareketi ona vicdanen rahatsızlik veriyorsa; inanin bu yaptığı haal ve davraniş doğru bir davranış değildir!!
insanın yanlış bir tavır içerisinde olduğu zaman huzursuz ve korku doluyor...Huzursuz bir insan ne kendini ne de karşısındakine huzur verebilir...

Rüyaniz, hıristiyan örf ve adetlerini benimsemeye kendi dinine bilmemeye işaret eder.
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun ..Hidayette erenlerden olalim ins.

"köpeklerden koruya beni, içim rahatlıyo ve ferahlıyorum. çıkmak istiyorum adam benim kalmamda ısrar ediyor bi yere yetişmem gerek deyip çıkmaya çalışıorm ve çıkana kadar köpek benım yanımda duruyo"

içinizdeki nefis ,kâlp, ruh Çatışması ve İç Barışın, arayrışını simgeler...

Eğer ki insan ruhun istekleri olan Allah’ın rızasını gerektiren işleri yaparsa ruh güçlenir ve nefis cılızlaşır.
Kul artık yaptığı ibadetlerden zevk almaya başlar ve ibadetleri yapmak zevk haline gelir. Daha önce var olan iç kargaşa yerini iç barış denilen sonsuz huzura terk eder..selametle..

aykaniki

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum. Ben ruyamda bir kilise gordum, kilisenin kubbesi ucken sekline goklere dogru uzamısdır. Sonra kilisenin icine girdim elimde kuran beyaz kase ve hatırlayamadıgım bir kac kutsal mazemeler vardı ve ben onları kiliseye bıraktım cıktım. Bu ruyanın anlamını cok merak ediyorum lutfen anlamı nedir soyleyin. Tesekkurler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
insan, doğasından ,aslından,hakikkaten uzaklaştıkca,sahte, batıla ,hurafelere yaklaşır; ve mutsuz huzursuz olur,daralır kendini kafesde yapayanlız hisseder..

bak kardeşim, Allah’ın da bizden istediği hakikati tümüyle idrak etmemiz değil, sahip olduğumuz bilgiyle doğru ve samimi şekilde âmel etmemiz...Nihayetinde Halıyı güzel yapan şey bilgi değil, sevgi, harcadığımız emek ve ona beslediğimiz muhabbetin taa kendisi...

1-Dini korumak,
2-nefsi korumak,
3-aklı korumak,
4-nesli korumak
5-ve malı korumak

a) Kabristan,
b) Umumhane,
c) Nefis,vesvese,evham
d) Bid’at ,hurafe ve küfür ocakları,
e) Çalgı ve oyun evleri,
f) Hak,hurafeler ve batıl inançlar iç içe..

bırakın siz hacıyı, hocayı ,üfürükçüyü ne istiyorsaniz Allah'tan çok isteyiniz! hakkınızdan hayırlısı olsun ama bu hayır hocadan üfürükçüden ,kaseden sudan geçmez..

Siz kendinizi değiştirmedikce, Kur'ana sünnete ve ehl-i sünnete uymadıkça;Sıkıntılarınız bitmeyecek anlasaniza... Kendinizi ..Kendini değiştir ki hayattin değişsin...Kendini değiştir Kendini..!!Kendini değiştir ki hayattin değişsin...

insanın yanlış bir tavır içerisinde olduğu zaman huzursuz ve korku doluyor...Huzursuz bir insan ne kendini ne de karşısındakine huzur verebilir...

Rüyaniz, kendi dinine bilmediğinize işaret eder.içinizdeki nefis ,kâlp, ruh Çatışması ve İç Barışın, arayrışını simgeler...Eğer ki insan ruhun istekleri olan Allah’ın rızasını gerektiren işleri yaparsa ruh güçlenir ve nefis cılızlaşır.
Kul artık yaptığı ibadetlerden zevk almaya başlar ve ibadetleri yapmak zevk haline gelir. Daha önce var olan iç kargaşa yerini iç barış denilen sonsuz huzura terk eder..

Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun ..Hidayette erenlerden olalim ins.
ALLAH cc. sevginizi daim etsin. Evinizde bereket, huzur, mutluluk, sevigi versin. İNŞALLAH.selametle..

mehmet42

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm hayırlı günler. Anlamını merak ettiğim bir rüyayı yorumlamanızı istiyorum.
Rüyamda rusyaya taşınıyorum, bir ormanlık alanda büyük bir ortodoks kilisesi görüyorum ve çanı çalıyor. Kilisenin yanından geçiyorum kendime cami ariyorum. Bir cami buluyorum alan olarak oldukça geniş ve bir sürü kubbesi var. Camiyi rüyamda bir tarikate aitmiş olarak yorumluyorum, içerde namaz kılıyorlar kuran öğreniyorlar. Ben de namazımı kılıyorum içerideki tarikatin şeyhi bana sürekli bakıyor, bi kaç sefer tam konuşmaya yelteniyorum ama tam konusacagim zaman çekimser davranıyorum. En sonunda konuşuyorum size baktıgımda içimde size karşı bi muhabbet oluştu o yüzden baktım sürekli diyorum. O da aynen ben de cevabını veriyor, yorumlar mısınız teşekkür ederim.

istanbullu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kilise görmek

Merhabalar
rüyamda eski tarihi bir kiliseye yakın arkadaşımla giriyoruz. Ben etrafta dolaşıp gülüyorum pek ciddiye almıyorum oradaki ibadeti. Hz isa heykeli(çok ufaktı el boyutunda) ve taştan bi alan var(nette araştırdım kiliselerde sumak denilen yermiş)oraya çıkıyorum atlıyorum…
Sonra tek sıra halinde sıraya giren insanları takip ederek yürüyoruz arkadaşımın hemen arkasındayım. Gayrimüslim bir görevliden beyaz mum(ufak yuvarlak) satın alıyoruz nasıl yakacağımızı, dileği nasıl dileyeceğimizi soruyorum net bi yanıt vermiyor. Sonra bi kapıya geliyoruz içeri girenler kırmızı pelerin giyiyor(bu da hristiyanlıkta çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara giydirilen bir şeymiş)
Arkadaşıma ve bana verilmiyor.kapıdan içeri giremeden uyandım.(içerde papaz bekliyormuş)

Asıl önemli olan kısım şu ki arkadaşım çocukken hristiyan komşularıyla oraya götürülmüş ve rüyayı ona anlatırken mekanın aynı yer oldugunu fark etti.
Kilise insanların dilek dilemek için belli tarihte gittiği yermiş normalde kapalıymış orası.

Not:bende arkadaşımda bekar bayanız ve evlilik isteği niyeti için oraya gitmeyi düşünmüş ve konuştuğumuz günden 2 gün sonra rüyamda orayı gördüm. Normalde de gördüğüm rüyaların çıkması sebebiyle bu rüyadan dolayı endişelendim. Gitmekten zaten vazgeçtik ama tam olarak anlamı nedir yardımcı olur musunuz.

Üst Alt