• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kardeşini görmek

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
rüyada kardeşini görmek, rüyada kardeş görmek, rüyada kardeşlerin görülmesi, rüyada erkek kardeş görmek, rüyada ağabeyini görmek

Rüyada kardeş görmek, yardıma ihtiyaç duymadan yaşayacağınıza ve maddi sıkıntı çekmeyeceğinize işarettir.

Rüyada erkek kardeş görmek emniyettir, sizi koruyacak bir büyügün varlığını düşünmek ve onu rüyanızda görmek, mutlu ve güvenli bir hayat süreceğinize işarettir.

Bir baska rivayete görede: Bir kimse rüyasında ağabeyini görse, o kimsenin hayatı müddetince yardım ve desteğine ihtiyaç duymaksızın yasayacağına ve hiç bir zaman yoksulluk çekmeyecegine işarettir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

sealıfe

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es selamun alykum verahmetullahi ve berekatüh
Allah azze ve celle, Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v.) ya, onun al ve ashabına, nebi ve mürsellere salat u selam etsin.
Alemlemlerin Rabbi Allah (c.c.) a hamd olsun.

Abla ben mümkün olduğunca namaz abdestimi üzerimden bırakmamaya çalışıyorum,yatarkende abdestimi tazeler Aytel Kürsü okuduktan sonra Ya Allah çekerek uyurum.

Rüyamda; erkek kardeşim eşrefle aynı yatakta yatıyoruz. Telefonum 2 sefer çaldı. Telefonum yan odada kalmış, gecenin bu saatinde aranmaz diye ilk önce kalkmadım. Sonra ne olur ne olmaz diye bakmaya kaltım. Arkaya baktım kardeşim nerede ise yataktan düşecek gibi, onu geri ittim. Telefon için yan odaya girerken baktım kardeşim yataktan düşmüş kapının eşiğinde sürüklenerek dışarı doğru gidiyor. Ürktüm, ürkünce hızlandı bu sefer. Gözümden kayboldu, bu şeytanın işi dedim. Sesli bir şekilde Euzu besmele çektim. Baktım bilader merdivenleri çıkarak geliyor. Nereden geldiğini sordum. lavabodan dedi. Halbuki lavabo evin içinde. Durumu anlattım kendisine. İçimde halA bir korku vardı, uyandım.
Gözlerimi açtığımda, tamda Hoca sabah Ezan-ı Muhammedi yeyi okumya başlamıştı.
Allah (c.c.) senden razı olsun..
Hakk ını Helal et.
şeref,bursa,evli,bir çocuk

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykum Selam verahmetullahi ve berekatüh
Allah RAZI olsun kardesim SAKIN namazinizi kacirmayin Allah cc. ile her an acik bir Rahmet KAPISI bulunsun ki Onun rahmet ve yardimi her an uzerinizde olsun..

Unutmayin Her İnsanın sakin olduğu ve olaylara pozitif baktığı eşref saati vardır...
Birde ters davranışlarda bulundukları eşşek saati vardır...
peki eşşek saatinin sebepleri ne olabilir ki?
Belki de Fiziksel.. Ruhsal veya O gun onu acitan bir hazin An-i kendi icinde yasamaktadir...
O yuzden insanlar ile onemli bir Konu konusmak istedigimizde karsimizdakinin eşref mi yoksa eşşek saati icinde olduguna dikkat etmeliyiz..
Her insan dogustan hem melek hem Seytan..hem disi hem erkek olarak dogar!
O yuzden guzel kardesim eşref saatinde olmadiginizda Sevdikleriniz ile hic bir konuda tartismaya girmeyin!!
insani çözmede en zorlandığımız sorunlar insanlarla olan iletişim anlama anlatma sorunlarıdır...
İletişim sorunları bizi yıpratır mutsuz eder strese sokar...
Sevdiklerine,ozellikle kardesine karsi Muhabbet ve merhamet duygusu ile olan kalbin ile Sevdiklerin arasina seytanin girmesine izin verme ..
sevdiklerini kendine yakin tut ki seytan araniza giremezsin! hayirli gunler...

Latalie

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kardeşini görmek

Merhabalar.. Dün geceki rüyamın anlamını soracaktım.. Rüyamda küçük kardeşimle (12 yaşında) İstanbula gittiğimi görüyodum ara sokaklarda gezerken bi olaydan dolayı kardeşim bana kızıp koşmaya başlıyodu. Bende peşinden koşuyodum ''gitme burası büyükşehir kaybolursun nolur dur'' diye bağırıp ağlayarak peşinden koşuyodum. Kardeşime ulaşamıyodum benden kaçıyodu ama gözdende kaybetmiyodum ağlaya ağlaya bağırarak peşinden koşuyodum. Bana bunu yorumlarsanız çok sevinirim.Allah şimdiden rağzı olsun..Selametle..

Reyhan,25,Kastamonu

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar Dağlar Kızı Reyhan Hos geldiniz..
Hayirdir insallah
insani çözmede en zorlandığımız sorunlar insanlarla olan iletişim anlama anlatma sorunlarıdır...
İletişim sorunları bizi yıpratır mutsuz eder strese sokar...
Sevdiklerine,ozellikle kardesine karsi Muhabbet ve merhamet duygusu ile olan kalbin ile Sevdiklerin arasina seytanin girmesine izin vermeyin ..

Rüyada erkek kardeş görmek emniyettir, sizi koruyacak bir büyügün varlığını düşünmek ve onu mutlu ve güvenli bir hayat süreceğinize işarettir...
lakin burada o küçük kardeşiniz ismini bilmedigim icin Muhammed diyelim ..Kiminle ,nerede arkadaşlık yaptığını dikkat edin...

kaçmak ,Kovalama rüyaları genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır.

kaçmak rüyaları günlük hayatınızdaki korkuları, stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi temsil eder...
her insanin icinde bir Ben var bende Benden icerug oldugunu unutmayin...

"Ham ervah kusuru hep başkalarında arar. Hakikat ehli arifler ise kendilerinde.’
Selamet ile Hayra Kalin ..

NERİMAN

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kardeş görmek rüyada kardeşini görmek rüyada kardeşini kötü halde görmek

Hayırlı akşamlar. Rüyamda tasvip etmediğim bir yolda olmasından ötürü gönül olarak birbirimizden soğuduğumuz kardeşimi gördüm.sanki bacakları kesilmiş gibi boyu kısalmıştı kötü bir haldeydi.Yorumlarsanız sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı akşamlar Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada boy ve bacakların kısalması;itibardan düşmesine, zillete ve sıkıntıya düşmeye yorumlanır..kardeşiniz için dua edin ..
yanlış Yolda olup nefsine yenilen kardeşlerimize Dua edelim..Allah yardımcılari olsun ... Allah c.c.hidayet versin...amin..

pinara

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum, ben ruyamda suan komada olan kardesimi gördum. Hastanede genel yogun bakimin kapisinin önunde annemi bekliyorum iceriden cikmasini ve kardesim hakkinda birseyler söylemesini. Kapi aciliyor, annem iceriden cikiyor nasil diyorum, uyuyor hicbir tepki vermedi diyor. Bunun uzerine ben hemsireye yalvariyorum, ne olur 2 dakika görmeme izin verin bak isvecden geldim, kardesimi cok merak ediyorum diyorum. Hemsire, tamam ama sadece 2 dakika diyor ve beni iceri aliyor. Kardesimin yanina vardigimda her zamanki gibi gözleri kapali bir sekilde uyuyor, ben basliyorum onunla konusmaya ve bak geldim yanindayim eger beni duyuyorsan ac gözlerini diyorum bunun uzerine kardesim gözlerini aciyor ve bilincli bir sekilde direk bana bakiyor cok seviniyorum ve Ebru eger beni göruyorsan ve anliyorsan gözlerini tekrar ac kapat diyorum ve kardesim tekrar gözlerini kapatip aciyor, direk bana bakiyor. Ben biliyordum bizi birakmadigini, burda yanimizda oldugunu biliyordum diyorum. Kardesim elini uzatip direk elimi tutuyor ben cok sasiriyorum ve hemen hemsireye sesleniyorum, gelin cabuk kardesim uyandi, hemsire kosup geliyor ama nasil olur simdi anneniz burdaydi ona tepki vermedi bile diyor ve kardesime bakiyor. Ebru gözlerini burdayim der gibi benden hemsireye dogru ceviriyor ve tekrar bana dönup her zamanki gibi gulumsuyor, hemsirede cok sasiriyor, kardesim yatagin icinde kendini yana dogru cekip diger yanina benim uzanmami istiyor gibi eliyle isaret ediyor bende eger yataga gelirsem yatagin kirilicagini söyluyor ve guluyorum. Kardesim elimi yanagina göturuyor, onun yanagini ve saclarini oksuyorum. O sirada annem yogun bakima giriyor ve ne oldugunu, ters giden birsey mi oldugunu, neden hala cikmadigimi soruyor, ben anneme sesleniyor ve hemen gel anne ebru uyandi diyorum annem kosuyor ve cok seviniyor. Hemsire hemen ebruyu yogun bakim unitesinden cikartmalari gerektigini yoksa enfeksiyon kapip hasta olabilecegin söyluyor ve bize dönerek ben serviste yer ayarladim siz gidin ben bebek yatagini da alip geliyorum diyor. Bende bebek yatagina ne gerek oldugunu soruyorum. Artik kizini emzirebilecegini söyluyor.(gercekde de kardesimin 2 aylik bir bebegi var)nnem ve kardesim servise cikarken bende arkalarindan hemsire ile birlikte bebek yatagini da alarak yogun bakimdan cikiyorum ve kapida enistemi göruyorum. Takim elbise giymis ve kucagindada minik yegenim. Bak eniste diyorum cok sukur ebru uyandi servise aliyorlar, biliyorum diyor ve kulagima karsi masada duran sekerlemeleri, ebru uyandigi icin yaptirttigini, Aile fertleri icin almami yoksa kendi taraflarindan bize birsey kalmicagini söyluyor, karsidaki masaya gidiyorum ve ufak ufak kirmizi tullere sarili kandil simitleri göruyor, bolca aliyorum. Enistemin ailesinden bir kadin bizim tarafada kalcak diyor bende bizimde buyuklerimiz oldugunu ve onlarada göturmem gerektigini söyluyorum ve enistemi de cagirarak servise dogru ilerliyorum. Bu sirada uyandim ...

2 kucuk cocugum var ögle uykularina onlari yatirirken bende yanlarina uzanmisdim ve yine bir ruya gördum...
Ruyamda annem diger kiz kardesim ve hasta kardesimin kayinvalidesi benim evimdelerdi. Annem ve kardesim camdan disari bakiyor ve hastanede olan enisdemden telefon bekliyorlardi. Ben ise mutfagimin yerlerini siliyor kardesimin kayinvalidesi de taze fasulye ayikliyordu. O sirada kiz kardesim enisdemle telefonla konusmaya basladi ve cok sevindim diyerek heyecanlandi bende hayirdir insALLAH ne oldu guzel bir haber var de diyorum, kardesim bana hasta olan kardesimizin uyandigini hatta kendisine telefonda birseyler dedigini her ne kadar ne dedigi anlasilmasada bu kadar gunden sonra sesini duymanin cok guzel oldugunu söyluyor. Bende cok seviniyor bak anne ben sana Sabah anlattim (sabah uyandigimda ilk isim annemi telefonla arayip ruyami anlatmak olmusdu)ruyamda gördum dedim biliyordum uyanicagini cok sukur diyor ve enisdemi ariyorum. Enisdemden telefonu ebruya uzatmasini istiyorum oda uzatiyor ve ben kardesimin nefes alip verisini dinliyorum ve tamam sen kendini yorma bol bol dinlen diyorum ve telefonu kapatiyorum. Tekrar annemlerin yanina geliyor ve bak ben size dedim cok sukur dahada iyi olacak insALLAH ben ruyamda gördum diyorum. Bunun uzerine kayinvalidesi ne gördun ruyanda diyor ve ben ustte gördugum ruyanin aynisini ona anlatiyorum ve uyandim...
Ben isvecdeyim ve kardesim Turkiyede. Bugun tam 41 gun oldu ve koma halinde uyuyorhy..
Ruya icinde bir önceki ruyayi anlatmanin anlami ne olabilir?
Simdiden yorumunuz ve sabirla yazimi okudugunuz icin cok tesekkur ediyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleyküm selâm Allah acil şifalar versin, şafi ismiyle tecelli
etsin inşallah yüce mevlam kardeşiniz hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah...Rabbim şüphesiz sen herşeye gücü yetensin..
rüyanız Hayr olsun
Rüya içinde rüya görmek ve anlatmak;
Bu biraz da bilinçaltı rüyası Rüya insanların kalplerinde yaratılan ve oraya yerleşen şeyin hayal etme ve erme,
rüyada görülenlerin her ne pahasına olursa olsun gerçekleşmesini diledigimiz bir munacaat gibi gece beden ruhumuzdan ayrildiginda
ruhumuzun munacaati sanki...
Kişi rüyasında rüya görürse ve Rüya içinde anlatirsa inşallah Aynen çıkabilir...Dua edin Selametle..

duaa..

pinara

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum
Sabirla ruyami okudugunuz ve cevap yazdiginiz icin cok tesekkur ederim. RABBIM tum hastalarimiza acil sifalar versin insALLAH..ALLAH yar ve yardimcimiz olsun, isvecden kucak dolusu saygi ve sevgilerimle.

shadowman

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Rüyada kız kardeşimi kayıp ettim.

Selamlar. Rüyamda büyük bir alış veriş merkezi ve çok kalabalık.. Kardeşimi kaybettim çok aramadım ama bulamadım. Bu ne anlama gelir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada kız kardeş görmek;
gerçek yaşamınızda,bereketli ve mutlu olacağınız Sevgi Güven ile bir yaşam evresinde olduğunuzu ifade eder.

Rüyada kız kardeşini kaybediğini görmek;
hayatınızda arzu ettiğiniz dengeleri kurmak için gerekli yetenek ve gücünüz olduğunu ancak bunun farkında olmadığınızı simgelerken hedeflerinize ulaşmak için biraz daha titiz davranmanın size çok yarar sağlayacağını temsil eder.
Her nimet,külfetti ve sorumluluk ile gelir!velhasılı kelam bu işler böyle yürümez üstadım...
Değeri bilinmeyen her şey kaybedilmeye mahkûmdur
....

Nour

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum,
Dun gece ruyamda hayirlara olsun kizkardesimle ilgili bir ruya gordum. Kardesimin calistigi universitedeyiz ve onun iki arkadasi daha var onlara diyor ki, yarin tasinicam bana kimse yardim etmiyecekmi? Bende kardesime yarin mubarek arife keske bayram sonu tasinsaydin kardesim diyorum. Bu arada onun arkadaslarina sizlere sergi icin verdigim elmas bros ve yuzugumu geri alabilirmiyim diyorum, onlarda bana bos bir bros veriyorlar. Ben ama bunun taslari hep alinmis diyorum ve kiz kardesime bu ne boyle diyorum.. Bu arada yuzugumude bulamadik diyorlar. Kardesimde bos ver diyor, ben uzuluyorum olurmu o yuzugum degerli ileride gelinime vericektim diyorum... Anlamadigim sey kardesimin universitede gorevli oldugu bolumun sergi gibi seylerle alakasi yok... Yorumlarsaniz icin Allah razi olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada kız kardeş görmek;
gerçek yaşamınızda,bereketli ve mutlu olacağınız Sevgi Güven ile bir yaşam ,bir karar
evresinde olduğunuzu ifade eder.
Verilen mal geri alınmaz..

Zamansız karar eşiğinde olmaniza yorumlanir..Bir ses var içimde,hemde başka başka.
hangisi vicdanımın hangisi nefsimin hangisi kalbimin sesi bilemiyorum misali..

Allah kalble birlikte vicdanda vermiş bizlere...sadece kalbimizin sesini dinlemeyelim diye!
Kalbinin sesini vicdanına sor önce! Sonra kalbinin sesi ile vicdanını dinle!

Bir karar almak ,kim bilir belki de yol yada Karargahı değiştirmek istiyorum ..Kimi,Neyi arıyorum niye ıstırap içindeyim bunu da bilmiyorum..
belki de İçimin İçinde biliyorum ama kendime itiraf etmekten korkuyorum...
Hakkımda Hayırlısı Neyse O olsun diye dua edin.. selametle
..

acilangul1

Nour

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Gonul sizim kardesim Allah sizden razi olsun.. Gurbette olunca aileden birisi ruyama girdiginde ister istemez dusuncelere daliyorum. Rabbimden huzur ve saglik istiyorum. Kiz kardesimde terfisini bekliyor ona da rabbim hayirlisiysa makamini ve mevkisini yukseltsin.. Hayirli geceler..

elisa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kız kardeşini görmek

Selamun aleyküm hayırlı günler. Bu sabah korku içerisinde rüyamdan kalktım, etkisinde kaldığım için ağlamaya başladım ve hemen ruyamı suya anlattım. Şimdide sizinle paylaşmak istiyorum. Kendimi up uzun yeşil bir arazide gördüm. Babam ve arkadaşı otları kesiyorlardı. Okula gitmek için eve gidip hazırlandım. Peşimden eve babam ve arkadaşı geldi, babam yanındaki kişiye dolandırıldığı için yapması gereken konuları anlatırken kız kardeşimin nerede olduğunu sordum. Bana acı bir şekilde bakıp kız kardeşini kaybettik unuttun mu dedi. Birden panikledim ve (babaannemi henüz yeni kaybettik) babaannem gibi o da mı bizi bıraktı diye ağlamaya ve kız kardeşimi aramaya başladım. Kapının önüne çıktığımda mezarlık ararken evin etrafının is makineleriyle kazılmış olduğunu ve evin çevresinin dipsiz bir uçurum gibi olduğunu gördüm. Ağlayarak babama kız kardeşimin nerede olduğunu sorduğumda babam küçük kulübe gibi bir yer gösterdi. Hemen oraya gittim. Bir soba gördüm. Üzerinde bir kazan ve içinde kız kardeşim vardı. Gördüğüm anda bağırarak ağlamaya başladım. Kardeşimin sağ boşluğundan içeri girmiş bisey gördüm. (odun tarzındaydı)Ben ağlarken kardeşimin dönmeye çalıştığını gördüm. Anlamadım ilk başta daha sonra bir anda gözlerini açmaya çalıştığını fark ettim. (içimde hiçbir korku yoktu.) Bana baktı ve o kazanın içinden çıktı.(çıplaktı fakat vücudunda hiçbir yerini görmedim, odunun girmiş olduğu bölge haricinde) Ben kardeşimin çıktığını görünce sevinç çığlıklarıyla babama kardeşim yaşıyor dedim ve o rüyadan kendimi uyandırdım.
O kadar çok korktum ki uyandığım gibi ağlamaya başladım ve kalkıp ruyamı suya anlattım. Lütfen bana yardım edin rüyamda ne anlatılmak istendiğini anlayamadım. Kotu olmasından korkuyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim, Yardımınız için.

Üst Alt