• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Kar Görmek

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
islami rüya tabirleri rüyada kar yağadığını görmekrüyada kar görmek neye işarettir, rüyada kar erimesi, rüyada kar görmek ne anlama gelir, rüyada kar görmek imam nablusi, rüyada kar görmek islami, rüyada kar yağmasını görmek, rüya kar yağması görmek

Mevsiminde görülen kar rüyaları iyi sayılır. Bu rüyalar hayatın değişeceğini, güzel günlerin yaklaştığını, dertlerin biteceğini haber verir. Bembeyaz kar görmek, huzur ve mutluluk demektir.

Mevsimsiz görülen kar, ani yaşanacak değişimler yüzünden hayatın alt üst olacağına yorumlanır.

Rüyada kar yağdığını ve bunun çabuk eridiğini görmek, sıkıntı, üzüntü ve kaygıların bitmesi olarak yorumlanır.

Rüyada az miktarda kar yağdığını görmek, ucuzluk ve bolluğa işarettir.

Rüyada üzerine kar yağdığını görmek, uzun bir yolculuğa işaret eder.

Rüyada çok kar yağdığını görmek, bulaşıcı hastalık olarak yorumlanır.

Rüyada yağan karları üzerinden temizledigini görmek, tutuklu olanlar için tahliye edilmeye işarettir.

Rüyada mevsiminde yağan karla ıslandığını görmek, beklemediği bir yerden menfaat göreceğine işarettir.

Rüyada evin içinde kar yağması, bela ve musibet olarak yorumlanır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
***
Umumiyetle rüya uyanıklık halinin bir uzantısıdır; etkisinde kalınan sevindirici veya üzücü olayların uyku halinde yaşanması olayıdır. İslâm'da rüya hukukî bir kaynak ve delil değildir. Yalnız gören kişi ile alakalıdır. O kişi de bu rüyasını hayra yorar ve bu rüya yalnız kendisini bağlar.

Rüya "Allah'u Teâlâ'nın melek vasıtasıyla hakikat veya kinaye olarak kulun şuurunda uyandırdığı enfusî idrakler ve vicdanî duygular veya şeytanî telkinlerden meydana gelen karışık hayallerden ibarettir" şeklinde de tarif edilmiştir.

Rüya uykuda bütün duygu ve bilinç hallerinin tamamen yok olmadığı bir sırada meydana gelir. Nitekim rüyâ uykunun az olduğu sabaha karşı daha çok görülür. Rüyada görülmesi mümkün olan şeyler görülür. Uyanıkken görülmeyecek olan şeyleri rüyada görmek mümkün değildir. Bir kişi rüyada aynı anda hem ayakta hem de otururken görülemez. Mümkün ve olağan olmayan şeyleri rüyada görme imkanı yoktur. Rüya bir idrak işidir. Zira rüya insanların kalblerinde yaratılan ve oraya yerleşen şeyin hayal etme ve düşünme yoluyla idrak edilmesi demektir.

Hadis-i Şerifte beyan olunduğu ve büyük alimlerin açıklamalarına göre rüya üç nevidir.

1 - Rahmani Rüya: -ü Teala Hazretleri tarafından kullara müjde veya ikaz mahiyetindeki rüyalar.

2- Şeytani Rüya: Uyku halinde şeytanın delaleti ile görülen İslama muhalif korkunç ve çirkin rüyalar.

3- Adgas ve ahlam: İnsanın fazla yemekten dolayı midesindeki dolgunluktan bir hastalığın tesirinden veya zihnin aşırı meşguliyetinden dolayı ortaya çıkan rüyalar.

Tabir alimlerinden İbn-i Sirin demiştir ki: Sağ tarafı üzerine yatan bir adam Allah (CC)'ın emriyle rüya görür. Bu gerçek rüyadır. Tabiri er geç çıkar.

Sol tarafına yatan veya arka üstü uyuyan kimse ruhlar vasıtasıyla rüya görür. Bunların ekserisi çıkar. Yüzü koyun yatan insanın gördüğü rüya adgas ve ahlam olup kesinlikle ehemmiyetsizdir. Tabire değmez.

Yine tabir alimlerinin üzerinde ittifak ettikleri bir husus şudur: En kuvvetli rüyalar ilkbahar ve yaz aylarında görülür. Sonbahar ve kış mevsiminde görülen rüyalar daha zayıftırlar. Sabaha karşı ve öğle uykusundaki rüyalar pek çabuk zuhur ederler. Gecenin ilk vakitlerinde görülen rüyalar ise en geç çıkan rüyalardır. Bunların tabiri yirmi sene bile gecikebilir. Mesela Yusuf (AS)'ın rüyası tam yirmi sene sonra gerçekleşmiştir.

 

nehirh

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mart 2013
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
istiharede kar görmek

Merhabalar,

Geçtiğimiz temmuz ayında birisiyle tanıştım ve bu kişinin hakkımda hayırlı olup olmadığıyla ilgili istiareye yatmak istedim.Abdestimi aldım,namazımı kıldım,istiare duamı okuyarak sağıma yattım.İlk 4 gün bir şey göremedim,aslında hatırlamıyorum.Beşinci gün son kez yatıyordum çünkü yolculuğa çıkacaktık ertesi gün.Aynı şekilde duamı ettim ve yattım.Rüyamda kar yağıyordu,üşümüyordum,ne bir esinti ne de ayaz sadece kar.Bir arkadaşa danıştım ve belirli zorluklardan sonra işin sonu hayra çıkıyor dedi bana ama ben bu cevaptan pek tatmin olamadım.Sizce manası nedir,görüşünüze ihtiyacım var ve hala düşünüyorum...agla..:, Hala çok seviyorum...
Bir umudum var ve bekliyorum...Acaba tekrar istiareye yatmalı-mıyım?Teşekkkürler.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Merhaba Hayirli cumalar..
Hayirdir insallah
peki bu insan Sizin ile evlenmek istiyor mu?kar ruyalari celiskili ve biraz karışıktir..

evlilik bir sevgi seli ile yürür ama görüşmeleri sonuçları ehil olanlarla istişare ederek istihare yaparak acele etmeyerek duygusallığı,
kimyayi sevgiyi ayni bakis acisi Kalbin kararlılığı samimiyet butun bunlari kalbinize yerlestirerek ilk once bir kendiniz ile yuzlesin....

İstihare girişilen bir işte Allah’tan hayır umduğumuzu ifade etmek için yapılır. İstihare bu yönüyle bir çeşit duâdan başka bir şey değildir.
İstiharede hayırlı olana gönlümüzü yatıştırması için Allah’a duâ ederiz.
Nitekim Peygamber Efendimiz (asm) istihare için “istihare namazından sonra kalpten geçen mânânın ve oluşan kararlılığın” önemli olduğunu bildirmişlerdir.
İnsanda bu kalbî kararlılık rüya görmeden de pekâlâ oluşabilir. Diğer yandan rüyada beyaz ve yeşil görülen kimi zamanlar vardır ki kalpte kararlılık meydana gelmemiştir.

Kar rüyası iki şekilde yorumlanır. Kışın görülen kar rüyaları iyi sayılır.
Bu rüyalar hayatın değişeceğini güzel günlerin yaklaştığını dertlerin biteceğini
haber verir lakin bu seylerin daha iyi olmasi icin biraz daha zamana ihtiyac oldugu seklinde yorumlanir..
beyaz renk:ferahlik, aydinlik, iyilik,seklindede yorumlanir..
ama o kisi ile ilgili olmiyabilir..


Rüyada mevsiminde kar yağması görmek; iyiye yorumlanır, hayırlıdır. Bu rüyalar hayatın güzel yönde değişeceğinı,
iyi günlerin yaklaştığını, sıkıntıların biteceğini haber verir, bolluk ve bereket içinde yaşayacağınıza işarettir.
Hayirli Geceler..
 

nehirh

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mart 2013
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Allah razı olsun cevap verdiğiniz için:)

Aslında durumlar biraz karışık...Bu kişi bizim mahallemizde oturuyor,ayrıca benim öğretmenimdi.(Yaşlarımız aynı)Ben bu kişiye onun hakkındaki düşüncelerimi söyledim.(Hayatımda ilk kez birisine duygularımı açıkladım,bu yaşıma kadar da erkek arkadaşım olmadı zaten.)Kuzenimin verdiği destekle.Ancak o kişi bana ilişkiye hazır olmadığını söyledi,çünkü yeni bir ilşkiden çıkmış.Ancak hayatında birisi yokmuş.Ben de tamam dedim ama çok sevdim nasıl olduysa.O günlerde kandildi sanırım ben de sırf onun için tesbih namazı kıldım ve sonraki günlerde istiareye yattım.Dediğim şekilde rüya gördüm.Konuşmamızdan bir hafta sonra aynı kişiyle tekrar barışmış benim için büyük bir hayal kırıklığıydı ama içimde öyle bir his varki sanki olcak ve vazgeçmemem gerekiyor...Neredeyse 10 ay oldu ben hala bekliyorum.Bazen takıntımı diye de düşünüyorum.Tam soğudum diyorum rüyama giriyor..1 hafta içinde aralıklarla üç kere rüyamda gördüm..


Uzun uzun yazdım ama heyecanımı ve merakımı mazur görün.Bir iki tane daha rüyam var onunla ilgili bir işaret olabilme ihtimali varsa danışmak isterim.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
"Gönül dünyada zora gelmeyen en nazik ve tuhaf hevesli bir yaradılış sırrıdır.
Ne zorla kimseye sevgi önerilebilir ne de sevene: «Sevmeyeceksin!» denebilir. "
Bir insana zorla sevdiremezsin kendini...
Bana nasılsınız diye sor-ANA verecek tek cevab Nasibimizceyiz demek düşer...
kaldı ki yar hatrımızı sormadıktan,halimize haldaş olmadıktan sonra varsın tüm kelamlar sussun....
çünki, Yar bende yaşayan kelam idi...
 

nehirh

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mart 2013
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Hayırlı cumalar.

Tabiiki de zorla sevdiremem farkındayım ama...O zaman konuşurken ilerde olabilir mi diye sorduğumda Allah bilir ama umut taşıma demişti.
Diğer bir rüyamda da; onların evinin önünden geçiyorduk benim başımda beyaz eşarp vardı,baktım onun başında da var çok şaşırdım.Bu şeklide sıktıysam kusura bakmayın lütfen :)
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Cevap vermeyecek misiniz? :confused:
Cevap verecek vermesinede hocamız bizim gibi türkiyede değil taaaa okyonuslar ötesinde ve aramızda 6-7 saat fark var kardeşim ve yorumlanacak o kadar çok rüya varki hangi birine cevap yetiştirecek, o nedenle cevaplar biraz geç gelecek.
Hocamız sadece sizin değil hiç kimsenin yazısını okumaktan ve cevaplamaktan sıkılmaz kardeşim, yeterki önünde çayı hazır olsun:D
Ve tekrar böyle sabırsızlık yapıpta floot yapmayın olurmu kardeşim.qqww..k
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Hayırlı cumalar.

Tabiiki de zorla sevdiremem farkındayım ama...O zaman konuşurken ilerde olabilir mi diye sorduğumda Allah bilir ama umut taşıma demişti.
Diğer bir rüyamda da; onların evinin önünden geçiyorduk benim başımda beyaz eşarp vardı,baktım onun başında da var çok şaşırdım.Bu şeklide sıktıysam kusura bakmayın lütfen :)

est kardesim sıkmadiniz..ama herseyin bir zamani var oldugunu unutmayiniz..
ben bu mesaji dun gece yazdigimda gece 11 idi ve benim her pers. gecesi Rah. annem, babama, agbime, sevdiklerime Kur`an okuyup prs gecemi ibadet ile gecirmeye calisirim.. o yuzden pc yi kapatmayi bile unutarak abdest almaya gitmisimdir..

"başımda beyaz eşarp vardı,baktım onun başında da var çok şaşırdım." ikinizin de başı farkli sekillerde olsa da ama bagli .olduguna delaletir..
mademki o insan eski sevdigi ile barismis Size de kenara cekilip Hakkinizda ve Onun HAKKINDA HAYIRLI olan icin Dua etmekten baska careniz yoktur..
hem istiharede iki tarafinda evlilige RAZI olduklarinda bir karar surecinde yapilir tek tarafin istegi ile olacak mi olmiyacak mi daha belli bile degil iken boyle istihare kilinmaz..
O kar ruyasi beyazlik hayal olarak da yorumlanabilir veya gecici iliski..
güvendiğiniz dağlara kar yağmak gibi ama yorum bekliyen kardeslerimi kirmamak, acitmamak hulya ve ruyalarini toz pembe hayalerini yikmamak icin elimden geldigince ustu kapalli anlatmaya calismaktayim..
Allah Yardimciniz olsun.. Hakkinizda Hayirlisi...
 

nehirh

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mart 2013
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Çok teşekkürler cevaplarınız için,dediğiniz gibi yapacağım...Kısmet belki Allah onu bana yazdıysa olur,yazmadıysa da mutlu mesut olsun sevdiğiyle.Hayırlı günler...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
kaderimizde ne varsa onu yasiyoruz..ne bir fazla ne bir eksik...
Sevginizi simdilik toprağa gömün bakarsiniz bu kış da gecer ve bir gun Bahar geldiginde O gömdügunuz tohumlar yeşeririr..
Tohum ve kalpler ancak Allah -in elindedir...
 

minayildiz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
10 Temmuz 2013
Mesajlar
42
Tepkime puanı
0
Rüyada kar görmek

Merhabalar
ben 18 yaşında öğrenciyim, bu sabah gördüğüm rüyayı anlatacağım yorumlarsanız sevinirim:)
Rüyamda evdeyiz mevsim kış ben evin bir camını açıyorum, dışarıya bakıyorum bembeyaz kar içinde. Sonrasında gökyüzüne bakıyorum, gökyüzünde yıldızlar var çok fazla yıldız var diyemem ama. Sonrasında bir tane yıldız ilişiyor gözüme, diğerlerinden daha parlak ve kutup yıldızı büyük ihtimal çünkü kuzey yönünde idi rüyamda bunu kestiremiyorum, hani rüyamda kutup yıldızı olduğunu bilmiyorum sanırım. Sonrasında yıldızı parmağımla işaret ediyorum ne güzel bir yıldızmış diyorum sevinçle. Sonrasında yıldız beyaz parlak iken kızıl renge dönüşüyor bildiğimiz kırmızı oluyor sonrasında da ikiye bölünüyor iki küçük yıldız oluyor, biri kuzeye doğru gitmeye başlıyor. Küçük olanlardan diğeri sabit kalıyor. İkiye bölündüğünde kızıllığını kaybediyorlar, tekrar beyaz parlak haline dönüyorlar ama. Sonrasında camdan etrafı seyrediyorum beyaz kelebekler var mevsim kış ama bembeyaz büyük olan kelebekler var uçuşuyorlar etrafta. Ben rüyamda içimden geçiriyorum bunlar ölür ama bu soğuk ve kışta diye. Kelebekler gerçekten de ölüyor ama öyle bildiğimiz gibi değil. yok oluyorlar ve o an parlak simler oluşuyor havaifişekler gökyüzüne ulaşınca patlayıp etrafa ışık saçarlar ya kelebeğin ölümü de öyle birşey oluyor...

Rüyam bu,yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve hayırlı günler :) :) dgüüll,.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Merhabalar Hayırdır inşallah
İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada kar görmenin altı tabiri vardır:
1-Rızk
2-Yaşam/geçim
3-Fazla ve ucuz mal
4-Kalabalık ordu
5-Hastalık
6-Üzüntü.

Rüyada yıldız görmek; mutluluk refah bolluk bereket anlamlarına gelir. Rüyada yıldızlar şerefli bir insanla karşılaşmak işaretidir
Rüyada Kutup yıldızı görmek ;Allahu alem ;Size hayatınız boyunca yol gösterecek, hayatınızı kolaylaştıracak ve yaşamınız boyunca rehberlik edecek koruyucu melek,duayi ifade eder..
Rüyada kelebek görmek Kelebekler yaratıcılık, romantizm, neşe ve maneviyat anlamına gelir.
selametle..
 

meryem60

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Avuca kar yağması

Selamün aleyküm, Rüyamda kar yağan güzel bir havada yürüyorum. Çok mutluyum. Dargın olduğum bir kız arkadaşım var onu gördüm umursamadan ilerledim. Önemli bir ayrıntı degildi benim için. Sonra aynı güzel hisle gökyüzüne baktım. Hava çok yumuşaktı. :tamam:.Kar çok güzel yağıyordu, avucumu göğe kaldırdım sadece benim avucuma kar taneleri yağıyordu. Kristaller şeklinde elimdekini etrafıma dağıtıyorum. Her göğe avucumu kaldırdığımda tekrar yağıyor. Çok mutluydum. Yorumu benim için önemli cevaplarsaniz sevinirim.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun..
rüyada kar yağması ;hayra, iyi gelişmelere, bolluk ve berekete, sevindirici bir aydınlık haber alınacağına yorulur.

Kış aylarında kar görmek, mevsiminde yağan kar yağışı görmek, iyiye yorumlanır, hayırlıdır.
Bu rüyalar hayatın güzel yönde değişeceğini, iyi günlerin yaklaştığını, sıkıntıların biteceğini haber verir, bolluk ve bereket içinde yaşayacağınıza işarettir.
Rüyayı gören kişinin bir sürüncemede kalan işi varsa onun biteceğine yorulur.

Kar yağdığını görmek; yakın gelecekte bahtınızın açılacağına delalettir..
"sadece benim avucuma kar taneleri yağıyordu " saflığı ,temizliği simgeler..
Avuca kar yağması 'Cömertlik ve bağışlamaya,bağışlanmaya ..

Üzerimize cemaliyle yumuşatacı ve şeker tadında karlar indirip
celaliyle dağları ve yolları kara büyüyen Rabbimiz,
kalplerimize kar tanesinin paklığını indir ki Dargın ve Kırgın olduklarimizi af edebilelim....
mutluluklarımızı kar taneleri sayısınca çok eyle,
hüzünlerimizi rahmetinin dokunuşuyla kar taneleri gibi erit,
dostluklarımızı her bir kar tanesi gibi özel ve güzel olarak halkeyle,
bizi Sein rızan yolunda uçuşan kar taneleri eyle,günahlarımızı
gufranın karında yıka ve temizle.
 

Besteege

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Şubat 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
rüyada kar görmek rüyada kar yağdığını görmek rüyada kara bakmak

Selamun aleyküm!Rüyamda camdan baktığımda dışarıda kar yağdığını gördüm, eşimi çağırdım ve balkona çıkıp kara baktık. Akşam üstüymüş, yukarı bakıyorum gerçektede konuşmadığım halam ve kuzenim balkonda duruyorlar ama karanlıklar, özellikle halam baya karanlık. Bir kağıt varmış bana onu soruyorlar, bende az evvel elimdeydi ama şimdi nerede olduğunu bilmediğimi söylüyorum. Kuzenimde boynunu bükerek eğer o kağıdı bulamazsam benden 100 lira kesecekler diyor. Babam vefat etti uzun yıllar evvel, güya cenazesine katılıyorum ama şarkı söylüyorum cenazeye giderken. Adnan şenses miş babam.:)Sonra bir yangın görüyorum ağaçlık bir yerde ama sadece alev var, aradada kül görüyorum. Beyaz renk alev var ama ağaçlar yanmıyor. Daha sonra kendi evimde yatakta yatıyorum, sonra birden uyanıp kalkıyorum bir bakıyorum yatakta kız kuzenim ve lisedeki hocam uyuyor, hep beraber uyuyomuşuz. Babannem vefat etti onuda görüyorum rüyamda, aynı zamanda yengem var konuşmadığımız. Annem merdivenden çatı katına çıkarken yengem geleceksin değilmi diye soruyor. Sonra o kötü olan halamı görüyorum, benimle kızım diye konuşmaya başlıyor ben soğuk duruyorum ama. Baya uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden çook teşekkür ederim sağolun..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..

İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada kar görmenin altı tabiri vardır:
1-Rızk
2-Yaşam/geçim
3-Fazla ve ucuz mal
4-Kalabalık ordu
5-Hastalık
6-Üzüntü.

rüyada kar görmek hayra, iyi gelişmelere, bolluk ve berekete, sevindirici bir aydınlık haber alınacağına yorulur..
Kış aylarında rüyada kar görmek; mevsiminde yağan kar yağışı görmek, iyiye yorumlanır, hayırlıdır. Bu rüyalar hayatın güzel yönde değişeceğini, iyi günlerin yaklaştığını,
sıkıntıların biteceğini haber verir, bolluk ve bereket içinde yaşayacağınıza işarettir.

Yaz aylarında rüyada kar görmek; mevsimi dışında kar yağışı görmek, hastalığa, üzüntüye yorumlanır. Mevsimsiz görülen kar rüyası, rüya sahibi için ani değişiklikler nedeniyle hayatının Maddi, manevi, Ruhsal olarak karışabileceğini işaret ederken her zaman beklenmeyen şeylere karşı hazırlıklı olmak gerektiğini hatırlatan değerli bir rüyadır.

"Rüyamda camdan baktığımda "
hayata bakışını, hayata nasıl baktığınız konusunda mesaj verir ve penceredeki eylemle bilikte değerlendirilir.
Camdan,pencereden dışarı baktığını görmek; sezgi ve farkındalık anlamına gelir. İçinde bulunduğunuz durumun farkında olduğunuzu, ne yapmanız gerektiğini bildiğinizi ifade eder..
Olaya daha büyük bir pencereden bakın Kişiselleştirmeyin!! Olaylara Nefsinizin penceresinden değil de Gönül penceresinden BAKIN..

"eğer o kağıdı bulamazsam benden 100 lira kesecekler "
kavga,Herzaman olduğu gibi devam eden, edecek olan kırgınlık, tartışmalardan uzak durmak için belli mesefade durabilmeniz gerekliliğine yorumlanir!!!

"ama şarkı söylüyorum cenazeye giderken " yoksa elaleme rezil edersiniz kendinizi....

Küllenmiş anıları, hatıraları gündeme getirmeyin!!yoksa Rahmetli Babanneniz, babaniz ve sizlerde rahatsiz ve huzursuz olabilirsiniz..
Öfkenin ateşi önce kendini yakar,sonra kıvılcımı düşmanına ya varır varmaz." Aslolan sevgidir hepsi bir gün geçer dikkat edin !Kul hakkina girmeyin!!
Zalim olmaktansa, mazlum olmak. Katil olmaktansa, maktul olmak. Harami olmaktansa, mahrum olmak. Hepsi bundan ibaret!
Allah yardımcınız olsun!!eline, diline,gözüne sahip cik!!Selametle..
 

Latalie

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
3 Ekim 2012
Mesajlar
13
Tepkime puanı
1
Rüyada kar görmek

Hayırlı sabahlar.. Geçen gece gördüğüm rüyayı anlatmak istiyorum. Rüyamda kaldığım evin bahçe kapısından giriyorum yerde 10 cm e yakın kar var. Kar yağmış, bahçede annem beni karşılıyor. Allah razı olsun Nagehan (bir tanıdğın kızı) alt katta ateş yaktıda ev ısındı diyor. Dışardaki merdivenlere yönelirken yerde bir miktar iri iri kömürler görüyorum yere dökülmüş. Annem odun, kömür bitti diye şikayet ediyor. Bunların anlamı nedir acaba? Şimdiden allah razı olsun.. Reyhan 26 kastamonu
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Hayırlı sabahlar Rüyaniz Hayr olsun..
Düşler insanın iç dünyasının yansıması olduğundan kişiye şahsına ait düşünce ve hislerini tartması konusunda aracı olur.

İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada kar görmenin altı tabiri vardır:
1-Rızk
2-Yaşam/geçim
3-Fazla ve ucuz mal
4-Kalabalık ordu
5-Hastalık
6-Üzüntü.

rüyada kar görmek hayra, iyi gelişmelere, bolluk ve berekete, sevindirici bir aydınlık haber alınacağına yorulur..

Kış aylarında rüyada kar görmek;
mevsiminde yağan kar yağışı görmek, iyiye yorumlanır, hayırlıdır.
Bu rüyalar hayatın güzel yönde değişeceğini, iyi günlerin yaklaştığını,
sıkıntıların biteceğini haber verir, bolluk ve bereket içinde yaşayacağınıza işarettir.

Yaz aylarında rüyada kar görmek;
mevsimi dışında kar yağışı görmek, hastalığa, üzüntüye yorumlanır..rüya sahibi için ani değişiklikler nedeniyle hayatının Maddi, manevi, Ruhsal olarak
karışabileceğini işaret ederken her zaman beklenmeyen şeylere karşı hazırlıklı olmak gerektiğini hatırlatan değerli bir rüyadır.

Rüyada Kömür görmek ;
Hamdım, piştim, yandım” sözünü unutmayin..
Öfkeye sarılmak birine atmak için kavradığınız sıcak bir kömür parçası gibidir; yanan aslında sizsinizdir..

Sevdiklerinizi Allah'a emanet edin.Sevmediklerinizi Allah'a havale edin...ve Siz sadece kendinize ve sevdiklerinize bakin!!

Bu rüya zahmet çekerek ulaştığı ganimete, verdiği uğraşların sonunda istediği daha sağlıklı bir hayata, çektiği zorlukların meyvesini,
umudunu yitirdikten sonra özlediği,hayra işaret eder.
Selametle..
 

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
587
Tepkime puanı
3
Rüyada kar görmek

Selamün aleyküm, hayırdır inşallah;

Rüyamda bir minibüste servis yapıyorum bir okulun önündeyim sonra araç kaymış oluyor yerlere bakıyorum yol erimiş karlar var kaldırımlardada kar yığıntıları var arabayı düzeltmek için ileri gidiyorum tekrar gelip okulun önüne duruyorum. Bir adam var sanki patron böyle araba mı sürülür diyor çok biliyorsan al sen sür diyorum anahtarı veriyorum. Sonra yanımda bi kaç arkadaşım varmış hadi yemeğe gidelim diyorlar gidiyoruz kızartılmış hamsi yiyoruz kalkıyoruz düğüne gidiyormuşuz yolda minibüs içinde askerler gördüm sanki bende askerim gibi gözüküyor asker arkadaşlarımda vardı münibüste kimin düğünü olduğu belli değil yemeği orda yeseydik keşke diyoruz balık yenirde üstüne çorba içilmez mi diyorum. Düğüne gelmiş oluyoruz masalarda oturuyoruz sonrasında herkes düğün yemeğini yemiş oluyor üzerine dondurma dağıtacaklar ama çok büyük bir dondurma dolabı ve içinde bi dünya dondurma var dondurmanın başındada 4-5 kişi var biri benim en samimi arkadaşım diyor ki ben kardeşime külaha öyle bir dondurma hazırlayacam ki çok güzel olacak derken o anda dayım külaha öyle bir dondurma koymuşki külahın üstünde sanki 5-10 kilo dondurma var dondurmayı alıyorum diyorum ki bu bana çok büyük gelir bana eşlik edecek bir bayan arkadaş var mı? Çok tuhaftır ki bi bayan geliyor yanıma ama bir dizide oynayan bayan geliyor bu bayana karşı hiç bir hayranlığım ve ilgim yok ama gerçek hayatta diyorumki benim arkadaşlarda tam komedi diyorum evet öyleler iyi insanlar diyor sen beni gerçekten seviyormusun diyorum ama bende seviyor oluyorum sevilmeyecek birimisinde diyor çok çektim diyorum biliyorum diyor balık yerkende yanımızdaydı bu bayan sonra bir villa alacak oluyoruz bi taraftan yapılmaya devam ediyor 3 trilyon 300 milyar diyorlar çok değil mi düz olsun diyorum ilk önce itiraz ediyorlar sonra 3 trilyonu kabul ediyorlar sonra yine bu bayan yanımda bizim evimiz oluyor tekrar ordan çıkıyoruz dolmuşa binmek için yürüyoruz beraber ama ikimizde birbirimizi seviyormuşuz minibüse biniyoruz etrafta yine kar yığıntıları var sonra uyandım tabiri nedir acaba?
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam , hayırdır inşallah;
rüyada detay yoktur, her şey anlamlıdır.
"'servis yapıyorum bir okulun önündeyim sonra araç kaymış oluyor yerlere bakıyorum yol erimiş karlar var kaldırımlardada kar yığıntıları var arabayı düzeltmek için ileri gidiyorum "

Hayatınızı NASIL yönlendirdiğinize yorumlanir..arabayı yani Hayatınızı düzeltmek için ileri gidin bir noktaya, takılıp kaldınız.
takıldığın O noktayi orada bırakın ve Hayata, İşinize Kaldığınız Yerden devam Edin...Her zorluğa rağmen hayat devam ediyor..

"kızartılmış hamsi yiyoruz "
hamdım piştim yandım...
rüyanız çok hayırlı mesajlar vermekte, sabır ve dua ile her şeyin hiç beklemediğiniz şekilde güzel olacağına işaret etmektedir.

İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada kar görmenin altı tabiri vardır:
1-Rızk
2-Yaşam/geçim
3-Fazla ve ucuz mal
4-bir değişimi
5-Hastalık
6-Üzüntü.
 
Üst Alt