Aleyküm Selam Gönül Dostum.. Rüyada kapı kilitlemek yorumu;
Hic bir rüya yasanilan ortamdan bagimsiz bir sekilde yorumlanamaz..
rüyanın meydana geldiği anda ki bedenin fizyolojik,ruhsal yapisi yaninda iç ve dış etkenlerde rüyanın,Görülmesini etkiler..
mesela korku ve endise ile uyudugumda hep korkunc kabus dolu rüyalar Görürum.. veya birisine devamli iste bak kac yasin geldin!!
Bir baltaya sahip olamadin!!yok Kiz galiba Senin kısmet kapali..ahh ne nasipsiz insansin!!!yoksa birinin ahini mi aldin..gibi
Haddini asan merakli geveze insanlarin konusmalarindan da etkilenip bu psikoloji ile uyudugumuzda bu tür rüyalarin Görülmesi normaldir...
Rüyada korkmak ,kacmak,vs bunlar stressin habercisi gerginligin de Kapisidir...
Rüyada bir kapıyı kilitlediğini görmek; Başkalarına kendinizi kapatacağınızı,şaşkın olduğunuzu, nereye gitmek istediginizi bilmediginizi göstermektedir ..
İsyan etmek, "olmuyor işte", "başaramıyorum", "sıkıldım", "yeter artık".. gibi cümleler sarfederek isteklerimize ulaşmamızı engeller.
Mevlana derki: "Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur."
Sen darda olduğun vakitlerde, sana bahşedilmiş olanlarla elinden geleni yaparsın, en güzel çareleri düşünürsün uygularsın.
Fakat yine bir şeyler olmuyorsa, kendini yerden yere vurmakla sadece deprasyona girersin!!Direnmekle, kendi iç huzurunu bozarsın....
Sabırla uygula sana verilmiş olanları, o anki imkanlarınla.
Teslim ol demek, elin kolun bağlı otur demek değildir, sadece her imkanlarını denediğin halde olmuyorsa, onda senin için belki daha değişik güzellikler olacaktır
veya senin için hayırlısı neyse o olacaktır. baska bir yol baska bir RIZK KAPISI dene....
Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? (Şemsi Tebrizi)
Her şeyin anahtarı sabırdır. Civcivi, yumurtaları kuluçkaya yatırarak elde edersiniz, kırarak değil! (Mevlana)
yani rüyanizin Yorumu Siz Sabrin son deminde oldugunuza isarettir...
EFKARLIYIM,BU GECE ..ÇEKİLMEZ BİR HAL ALDIM KENDİMCE
BAKINDIM ETRAFA SÖYLE BOŞ GÖZLERLE
NE YAPTIMI NE YAPACAĞIMI BİLMEZ BİR HALDE
OYSA EFKARIM GECEYE DEĞİL ŞU HAYATA
GECEYLE DEĞİL DERDİM
ŞU ESASINA VARAMADIĞIM HAYATA
HAYAT DEDİĞİM ASLINDA BOŞ BİR SAFSATA
ODAMIN BİR KÖŞESİNDE SABRIN SON DEMLERİNDEYİM BU GECE
TARTAMADIĞIM SÖZLERE ESİR DÜŞTÜ HİSLERİM
DOĞRU BİLDİĞİM YOLDA EZİLİYOR ..BENLİĞİM
KADERIMIMI YASIYORUM YOKSA BU BENIM KADERIM MI?
SİNİRLİYİM GERGİNİM VARMA ÜSTÜME EY GECE
DOKUNSAN PATLAYACAĞIM HANİ O DERECE
YA SABIR YA SELAMET EN COK DA SANA
EYY SABIR SANA IHTIYACIM VAR ..
RABBIME İÇİMİ DÖKÜYORUM..BU GECE..