Aleykum Selam Gönül Dostum.. Hayirli cumalar..
demedim mi, demedim mi gönül sana söylemedim mi gün ola devran döne..herkes Hak ettigini bulur...
“İkrâm ve ihsan hususunda evlatlarınız arasında adaletli olunuz. Ben bir kimseyi (ikram ve ihsanda) tercih edecek olsaydım elbette kızları tercih ederdim.”
(Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ) utngc..
"Beşer Zulmeder, Kader Adalet Eder..Kaderi tenkit eden başını örse vurur kırar."Üstad Bediüzzaman..
Hayirdir insallah..
rüyada kamyon görmek;Kedere,üzülmek ,yük ve kaygılanmaya yorumlanır. Böyle bir rüya görenin girdiği işten zarara uğrayacağına yorumlanır...
Kainatta cereyan eden hiçbir hadise manasız değildir. Her nesne ve hadise kendi diliyle bir mesaj vermektedir. Düşüp kırılan bardağın ve
devrilen çaydanlığın dahi kendine göre bir manası vardır.
İnsanın hayatında da yaşadığı güzellikler yaptıklarının karşılığı olmasa bile Allah’ın insanın yaptıklarına ödülleridir.
Kaza ve Ceza konusunda da aynı şekilde düşünmeliyiz.
“Bu SIKINTI veya Kaza neden başıma geldi?” diye. Çünkü bizzat Kuran bunun üzerinden ilahi adaleti inşa ediyor.
“Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O yine de çoğunu affeder.” (42/30)
başımıza gelen iyi veya kötü şeylerin sebepleri vardır.
Bu sebeplerin sonucunu yaşarken iyi bir şey kötüye de dönüşebilir kötü de iyiye.
İyi şeyler yaşarken şükretmek yani o fırsatı en doğru şekilde kullanmak kötü şeyler yaşarken de insana düşen
SABIR ve Teffekur ile işin sebeplerini araştırmak ve hatalarımızdan dönmek ve bunlarin da bir imtihan oldugunu fark etmemiz gerekli...
Rüyada trafik kazası görmek; Hayatın normal düzeni içinde olabilecek bazı hayırlı değişikliklere işaret eder. Olumlu ve faydalı değişiklik demektir..
Gönül Sizimin kalbindeki Yorumu;
Hayat Yolunda giderken ,Dünya zaten başlı başına dert,sıkıntı,stress,baski, kaygi, korku, imtihan !!vardir...
Yüce Allah cc. insana, ancak kaldırabileceği kadarını yükler...
ama biz insanlar gereksiz ;dert,sıkıntı,stressleri kendi kendimize
yükler...sonrada O kamyon gibi yolda giderken birden kaza yapıp şaşkınlık ve korku içinde acaba ben nerde hata yapiyorum veya yaptim da bu hale geldim diye ..sorgulamaniz gerektigine yorumlanir....yükünüzü boşaltin..ağırlığınizi hafifletin..yoksa kendinize yazik edersiniz!!
gercegi ancak Rabbim bilir bunlar benim kalbime doganlardir.. yazana degil!!Yazdirana bakalim....
bugünlerde canım çok sıkkın...hayatı, olayları ve insanları sorguluyorum ve geçen zamana dönüp bakıyorum. kaybedilenler kazanılanlardan daha çok...
bu yüzden yeni bir sorgulama yapıyorum...Ben nerde hata yapiyorum...
yeni bir hayata adım atmak için...hayatı yeni baştan var etmek ve kurmak için...nerde hata yaptigimi anlamaya calisiyorum...
canım çok sıkkın, benimde kalbim kırık, dokunulsa buz parçası gibi un ufak olacak...herkesin bir derdi var şu dünyada, dertlere bir de biz dert eklemeyelim,
eklediklerimiz varsa geri alınmasına vesile olalım ve yükleri azaltalım...ki Rabbim bizimde ruhumuzdaki yükleri azaltsın ins.
her ama her şeyi yeniden bir sorgulamak gerekiyor galiba...yaptıklarını,yaptıklarımı yapılanları, hayatın nasıl işlediğini, olguların mahiyetini,
olguların nasıl susistimal edildiğini ve hangi amaçla kullanıldığını, yapmadıklarından ne fayda gördüğünü, yaptıklarından ne sonuç elde ettiğini sorgulamak gerekiyor galiba...
fani bir dünyada boş bomboş yaşamak acı veriyor...görüntüler, yaşanılanlar kahrediyor...
Allahim bize tekrar Sevmeyi ve Aff etmeyi ogret...amin..
herkese kalbi muhabbetle selam ve dua ile..
duaa..