• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Kafirun Suresi okumak

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum Sayın Hocam;

Bu gün gördüğüm rüyayı sizinle paylaşmak istedim.
Hayrolsun İNŞAALLAH.

Rüyamda annemi gördüm, erkek kardeşimin hasta olduğunu söyledi. Kardeşimle konuştum sonra, neyin var diye sordum, iki eliyle böbreklerinin olduğu yerleri gösterip yanlarım ağrıyor dedi.
Sabah yarı uyanık kendimi Kafirun suresini okur halde buldum.

Yorumlaya bilirseniz sevinirim.
Allah'a emanet olun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Rüyada Kafirun Suresi okumak burada Kalbimden Aklıma Düşenler olmaz bir vahiy vardir..
acaba Rabbim bu kutlu sureyi hangi mesaj ile bana Rüyamda gosterdi bunun hikmettini düşünmek lazim...

Kafirun Suresi Mekke döneminde ve peygamberliğin ikinci yılının sonlarında inen bu sure, 6 ayetten oluşur.
Adını, ilk ayetinde geçen ve “hakikati inkâr edenler” anlamına gelen “kâfirûn” kelimesinden alır.

Surede, Müslümanların kesin ve kararlı biçimde tevhide sarılmaları, dini ihlâsla yaşamaları, inkarcıları da din ve inanç konusunda
zorlamayıp kendi tercihlerine bırakmaları gerektiği belirtilerek İslâm’daki din özgürlüğü prensibine dikkat çekilir.

ilmi kaynaklardan öğrendiğimize göre, müşrik (lider) ler Peygamber(as)’e gelip: “Ey Muhammed! Gel biz senin dinine uyalım, sen de bizim dinimize uy.
Bir yıl sen bizim tanrılarımıza tap, bir yıl da biz senin tanrına tapalım.” derler.
Fakat müşriklerin bu teklifi karşısında ilahî irade devreye girer; inkarcılara kesin bir cevap vermek ve din konusunda şirkle uzlaşma olmayacağını belirtmek için bu sure iner.

Çünkü anılan teklif, henüz yeni yeni güçlenmeye başlayan Müslümanları, şirk sistemine entegre ederek İslâm’ı daha doğarken boğmayı hedefliyordu.
İşte böyle bir zamanda ve ortamda inen bu sure, Müslümanların şirk diniyle uzlaşmalarının imkansız olduğunu açıkça belirterek geleceğe de damgasını vurmuş oldu.

Bunun için Peygamber(as), dini asli şekliyle yaşamayı önerip tevhit ve ihlâsı içeren bu surenin, “Kuran’ın dörtte birine denk olduğunu” duyurdu.

Burada, bir noktaya dikkat çekmekte yarar var. Müşriklerin Peygamber(as)’e getirdikleri teklif, onların daha önce Allah’a hiç tapmadıkları şeklinde algılanmamalıdır.
Çünkü Müşrikler de Hz.Muhammed’in inandığı Allah’a inanıp taparlardı. Ancak onlar bunu, Allah’a ortak koşarak yaparlardı. Öyleyse onlar, Peygamber(as)’e kendilerinin din ve ibadet tarzını kınamamasını, böyle yaptığı takdirde kendilerinin de onun dinine ve ibadetine karışmayacaklarını önermiş olmalıdır.

İşte Müşriklerin bu tür önerilerine cevap olarak inen bu surede, Hz.Muhammed’in,sav. onların istediği ve yaptığı gibi ibadet etmeyeceği, Allah’la beraber başka tanrılara yalvarmayacağı; Müşriklerin de tevhit inancını ihlâl eden batıl gelenekleri ,hurafeleri ve değerleri kabul etmiyecegini kesinlikle bu ayet ile vurgulamistir..

zamaninda cok sevdigim mekani Cennet olsun Sofi dedigim biri vardi...imani, ihlasli, samimi bir insan idi..ama annesi ondan bazi konularda şikayetci idi...ne oldugunu sordugumda
"Oglum Kurşun Dökmeme, nazar icin torunuma tuz serpmeme vs. hep karşi demisti"

Sofii ise;"Kuran'ın bildirdiğine göre, bütün iyilikler ve kötülükler Allah'ın bilgisi ve izni ile insanlara ulaşmaktadır.
Uydurma inanışlar ve bilgiden uzak davranışlar yapmak suretiyle, kimden istediğini bile bilmeden iyilikler beklemek, Allah'a ortak koşmakla eş anlamdadır...
Anne bunlar;hurafe ve batıl inançlardır.. imanini kaybedebilirsin...Kuran buyuruyor ki: "Eğer Allah sana bir zarar vermek isterse, O'ndan başkası onu gideremez.
Eğer sana bir iyilikte bulunursa; unutma ki O, Herşeye Gücü Yeten'dir."
En'am-17

Kafirün süresini veya ondan bir parçayi okudugunu görmek; kafir ve münafiklara karsi cihad etmeye.dinin saglam olmasina ve halis imana isarettir.
Hadisi şerifte Efendimiz s.a.v.;
Sizden biri bir kötülük gördüğünde onu gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, bunada gücü yetmezse kalben buğz etsin
(yani Rabbim ben bu işten Sen c.c. razı olmadığın için razı değilim elimden de bir şey gelmiyor biliyorsun ALLAH'ım diyebilmeli...
Hayirli gunler...

madenn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kafirun suresi

SELAMÜNALEYKÜM
Sabah namazımı kılıp yattıktan sonra bir rüya gördüm bir evdeyim benden başka bir kadın daha var evde ama aslında insan değil evde ruhani varlıklar var ve bana diyor ki şu an arkandaki camda görebilirsin diyor arkamı dönüyorum karanlık bir cam ve şeytanın yüzü çok çirkin tabi ben besmele falan çekiyorum bildiğim duaları okuyorum gitmiyor en sonunda yüksek sesle kafirun suresini okuyorum hatta bir kaç kere okuyorum yok oluyor sonra uyandım yorumunu yapabilirseniz çok sevinirim şimdiden allah razı olsun

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Rüyada kafirun suresi

SELAMÜNALEYKÜM
Sabah namazımı kılıp yattıktan sonra bir rüya gördüm bir evdeyim benden başka bir kadın daha var evde ama aslında insan değil evde ruhani varlıklar var ve bana diyor ki şu an arkandaki camda görebilirsin diyor arkamı dönüyorum karanlık bir cam ve şeytanın yüzü çok çirkin tabi ben besmele falan çekiyorum bildiğim duaları okuyorum gitmiyor en sonunda yüksek sesle kafirun suresini okuyorum hatta bir kaç kere okuyorum yok oluyor sonra uyandım yorumunu yapabilirseniz çok sevinirim şimdiden allah razı olsun
Aleyküm selam. Rüyada ruhani varlık görmek inancın güçlenmesine işarettir.
Kafirun suresi okumak, halis imana işaret edilir. selametle

Üst Alt