rüyada kaçırılmak
Rüya: Selamun aleyküm. benim adım ayşe çelik. Bir hastanede asistan doktor olarak görev yapmaktayım. Evliyim bir yaşında bir kızım var. 30 yaşındayım.
Birkaç gün önce rüyamda teröristler tarafından benim kızkardeşimin ve ablamın kaçırıldığını gördüm. BiR köye götürülmüşüz oradaki insanlar da teröristler tarafından tutuluyormuş. kızkardeşime bize tecavüz etmelerinden korktuğumu söyledim ama bi zarar verdiklerini görmedim.
Sonraki gün bir sokakta arabamla gidiyorken sokağın bombalandığını etraftaki evlerin birer birer yerle bir oldugunu gördüm. Ya savaş vardı ya da teröristlerdi net bilemiyorum. etrafımdan kurşunlar gidiyordu. Şehit olacağımı hissettim dualar okudum ya da kelimei şehadet getirdim. o sırada vuruldum. Sonra da keşke başımdan vurulsam da acı hissetmeden bayılsam diye aklımdan geçirdim.
Dün akşam da yine rüyamda bir yerdeydik. orta yaşlı bir adam bir kıza tecavüz etmek için odaya girmeye çalıştı. genç kız kapıyı 2 kere kilitledi ancak tam kapatamadan kilitlemiş kapı açık kaldı yani. adam sonra birşey yapmamış. Sonra aynı kız aynı odada sedirde oturuyordu adam kapıyı itti ben kapıyı kilitlemeye çalıştım ancak kapı öncesinde boşa kilitli oldugu için kapatamadım. Genç kız da adam öncesinde içeri girip ona dokunmadığı için adamı kışkırtmaya çalışıyordu. Hadi gel gel ne olacak diyordu. Ben de kıza kızıyodum adamı kışkırtıyor diye. O sırada adam içeri girmeyi başardı ancak sonrasında birşey görmedim. Bri de hayal meyal o kapının üzerinde karalama gibi yazılar anımsıyorum sildi bi kısmını sanki biri. ama net hatırlamıyorum üst üste benzer rüyalar görüyorum. anlayamadım. yorumlarsanız minnettar olurum. selametle.
Yorum: Aleykum selam Hosgeldiniz meslektasim...
Günümüz toplumunun en önemli rahatsızlıklarından biri STRES. Kelime anlamı gerginlik olan bu durum kendini, sürekli vücut ağrıları, baş ağrısı, yorgunluk halsizlik aşırı sinirlilik ,uykuda bile
rahatsiz edici ruyalar, yorgun uyanmalar gibi belirtilerle ortaya çıktigini biliyorsunuz..
Stres, hayatımızın kaçınılmaz bir parçasıdır. Daima bizimle birliktedir.Duruma bağlı olarak yoğunluğu değişebilir...Fakat bizler insaniz robot degil..
bir zaman herseyden uzaklasip birazcik kendimiz ile yanliz kalmaya ihtiyacimiz var!!
Rüya, fizik kanunlarının dışında canlı, hareketli ses ve şekillerin karışımıdır. Bu ses ve şekiller, hafızadan irade dışı ,bilincalti bir şekilde şuura dökülmeye başlar.
Rüya, insanın psikolojik dengesinin devamlılığı açısından da gereklidir.
Rüyaların fiziksel alemle, metafizik alem arasında bir araç gibi bazen sanki bizi bizden alip goturmekte...
Lakin İnsanı ve nefs binasını tanımadan yapılan rüya yorumları ise faydadan çok zarar getirmekte oldugunu gordum...
Rüya, farklı bir bilinç durumudur. Uyuyup rüya görmeye başladığımızda, iç âlemimizden gelen veriler tarafından uyarılırız.
içimizdeki can merkezinden süzüldükten sonra bireysel hale gelir. Gördüğümüz rüya % 100 bize aittir. Tıpkı parmak izimiz gibi…yani her ruya sadece sahsin kendi ic dunyasinda hissedip yasadiklaridir....
rüyamız bize, bizim hakkımızda bir şey söylemeye çalışmaktadır...anliyabilene...
Rüyadaki “ben”, gölge dediğimiz alt kişiliklerimizdir. Yani hic kimsenin bilmedigi bir Ben var ben de Benden icerug dedigimiz...
İçimizde, nefsimizin alt katlarında bir cerahat taşıyoruz, onu çıkartmamız, etkisiz hale getirmemiz lazım ki dengeye kavuşalım. Rabbimiz bize eşyanın ve insanın hakikatini göstermek istiyor.
Velhasıl Rabbimiz, Veli (dost), Hadi (ışık tutan, yol gösteren, hidayet veren), Vedud (gerçek manada seven), Rahman, Rahim, Hafız (koruyan, gözeten) ve daha birçok güzel isminin tecellisiyle bizleri
“gerçek” diye tanımladığımız bu “rüyadan” uyandırmaya çalışıyor.
Bu ön bilgiyi paylastiktan sonra Ruyaniza Hayirdir ins. diyelim..Rabbim Hayra cikarsin..
Rüyada kaçırıldığını görmek, çevreniz ya da çevrenizdeki birileri tarafından kontrol edildiğiniz anlamına gelir.
Bir kaçırılma sahnesine tanık olmak ise, beklenmedik haberleri simgeler. Ayrica Kaçmak. Düşmanlarına galip gelmeye, işinde göz kamaştırıcı basanlar elde etmeye işarettir..
ayni zaman da Kovalanma ,kacma rüyaları genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır.
Günlük hayatımız içindeki endişe ve baskılara tepki verme şeklimiz genellikle kovalanma ,kaçırılma rüyaları şeklinde ortaya çıkar....
Koşmak kacmak saklanmak çevremizdeki fiziki tehlikelere karşı içgüdüsel olarak verdiğimiz bir tepki ve reaksiyondur!
Bu tür rüya senaryolarından genellikle size zarar vermek ya da sizi öldürmek isteyen bir çeşit saldırgan tarafından kovalandığınızı görürsünüz. Koşarsınız saklanırsınız ya da sizi kovalayanı atlatmaya çalışırsınız.
Kovalanma ,kaçırılma rüyaları günlük hayatınızdaki korkularınız stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi de temsil eder.
Şartlarla yüzleşmek yerine kaçmayı ve onlardan uzak durmayı yeğliyorsunuz. Sizi kaçıranin kim olduğunu ne oldugunu bir kendinize sorun...
Bence bir sure o ortamdan uzak kalmaniz gerektigi seklinde de yorumlanir...
Rüyalarınızda size saldıran veya sizi kovalayan şey aynı zamanda kişiliğinizin bir parçasını niteliyor da olabilir...
icinde bulundugunuz : öfke kıskançlık korku gibi duygular korkutucu imgelerin ortaya çıkışı olarak kabul edilebilir.
Bu duyguları rüyanızdaki kendi kendinize karşı gösteriyor yasiyor olabilirsiniz...
her insanin icinde bir Ben var bende Benden icerug oldugunu unutmayin...
"Şehit olacağımı hissettim dualar okudum ya da kelimei şehadet getirdim"demissiniz..
iste butun bu SIKINTILARDAN anca Allah`a SIginarak Kurtulabileceginize isarettir Allahu Alem...
Rüyada kelime-i şehadet getirdiğini görmek; sevinç ve sürura, selâmete, hidayete, geniş ve helal rızka, üzüntü
ve kederden kutulmaya delâlet eder.
ayni zaman da Rüyada kelime-i şahadet getirdiğinizi görmek; dindar biriyseniz şehit olarak veya kelime-i şehadet getirerek dünyadan göçeceğinize, günahkâr biriyseniz tövbe edeceğinize, aynı rüyayı bir müşrik görmüşse Müslüman olacağına işarettir.
Bunca varlık var iken gitmez gönül darlığı
Tak etti bu gönül darlığı, dilimin tokmaklarına dayandı.
İnşirâh! Yâ Allah!
Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır.”
“Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.”
“Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.”
Ne olur, kuşat fikrimi hikmetinle. Ne olur, donat gönlümü muhabbetinle. Ve gayret...
Bir işi bitirip diğerine koyulmam için bana gayret ihsan et..amin
Selamet ile Hayra Kalin...