• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada İsa Aleyhisselâm Görmek

İşaret

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada İsa Aleyhisselâm Görmek.
Merhaba, Yaklaşık iki yıldır belirli aralıklarla gördüğüm rüyalar hakkında sizlerden yardım bekliyorum ne anlama geldiklerini bilmiyorum ve açıkçası ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum, sizden ricam lütfen rüyalarımın ne anlama geldiği konusunda bana yardım etmenizdir.

1. Gece; gördüğüm rüyada karanlık yolda ilerlerken Hz. İsa'yı çarmığa gerilmiş şekilde karşımda gördüm, çok korktum ama anlayamadığım irade dışı bir hareketle yanına gidip onu çarmıhtan indirdim başındaki telleri çıkardım fakat yüzünü göremeden kayboldu.

2.Gece ; Yeşil ve boş bir çayırda Hz.İsayı arkası dönük bir şekilde otururken gördüm yanına gidip oturdum, anlayamadığım bir dilde bana birşeyler söyledi fakat başımı çevirip yüzüne bakamıyordum,daha sonra kalkıp yanımdan ayrildı.

3.Gece ; Boş bir mağaraya benzer eski bir taştan yapılma evde kendimi buldum. Önce etrafımda kimse yoktu sonra yanımda Meryem Ana belirdi,o kadar korktum ki nefesimi tuttum resmen, bana bakarak korkma gel dedi, evin bir köşesine beraber gittik, üzerindeki beyaz elbiseyi çıkarıp bana verdi ama hiçbir şekilde yüzünü göremiyordum, o elbiseyi tam üzerime giydim ki Meryem Ana bana bakarak evin ışık alan penceresinden dışarı çıktı ve gitti. ( Bu rüyadan sonra ertesi sabah Meryem Ananin evinin resimlerine aktım ve şok oldum dün gece rüyamdaki yer burasıydı, Allahım yardim et :( )

4. Gece ; Rüyamda çocukluk halimde buldum kendimi,karşımda bir cam vardi nefesim ile buhar yapıp yazilar yaziyordum nefesimi üflediğim anda karşı taraftan harfler belirmeye başladı, yine bilmediğim bir dilde anlamadığım harflerle yazıyordu ben sildikçe yazıyordu o kadar korktum ki tam yerimden kalkıyordum birisi elini omzuma koyarak yanıma oturdu cami eliyle silerek bana baktı yine Hz İsayı görüyordum,korkmana gerek yok sadece günahların için tövbe et yeter dedi ben yemin ve tövbe ederek uyandim.

Tüm bu gördüklerimi kimse yorumlayamadı hala aynı şekilde Meryem ana ve İsayı görüyorum ancak günah işlediğim zamanlarda bende uzaklaşıyorlar, allah rızası için yaptığım ibadetler ve iyilikler sonrasında yine onları görüyorum bazen beraber yemek yiyoruz. Lütfen bana yardim edin, anlamlarını bilmem gerekiyor sanki bana birşey anlatmak istiyorlar, ben bir müslümanım allaha çok şükür İsa ve Meryem Ananın bana bu verdıği mesajlar nedir, lütfen yardımınıza muhtacım allah rızası için yorumlayın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyanız hayr olsun.Dreaming of Islam means you are deep in spirituality
Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum...
kolaylaştır, zorlaştırma ve hayırlı bir sonuca erdir.
Şefkatinle okşa kalbimi rahmetinle sar yaralarımı...
Ruhumun Kanatlarını kuvvetli kıl ki kolay kavuşayım Sana
Allahın selamı ve rahmeti üzerine olsun ey kaybolmus olan insan..

şu anda sana bu satırları yazan kardeşin selam ve dua makamından ızdırap ve sıkıntı içinde olan ruhuna ümitlerin ve umutların bittiği noktadan sonra Allaha sığınan bir kalbin yazdığıdir..

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz..
Geçici ölüm denilen uykuda görülen garip haller... Niçin ve ne surette rüya görüyoruz? Bu bir fenomendir.
İlk insan'ın yaratılışından bu güne kadar filozoflar, bilim adamları ,psikologlar çeşitli şekillerde açıklamışlar, düşünmüşler, fakat rüyayı kesin bir şekilde belirleyememişlerdir.
Ancak şu kadarını bilmemizde fayda vardır ki rüya, büyük ve soyut bir dünyadır.
Aynı zamanda rüya, icimizdeki bir Ben var Benden icerug Ruh Alemimiz ile de ilişkilidir.
Bu ilişkiyi yakalamak, temiz duygu ve ruh temizliğiyle ancak mümkün olabilmektedir.

"rüyada karanlık yolda ilerlerken "
kişinin inancından ayrılarak yanlış yollara sapacağına,Yolun karanlık olması doğrudan şaşmayı yani hataya düşmeyi ifade eder.
yanlış yollar, sebep ve vesileler ile ancak daha da çıkılmaz yollara, ruhen hasta olabilirsiniz.

Rüyada İsa (aleyhisselâm) Görmek ;
RüyanızHangi şart ve hangi durumda olursanız olun mücadelenizi kazanmak isteğinizi, zorluk, sıkıntılar ile mücadeledinizde destek ihtiyacınızı ifade etmektedir..

Rüyasinda hz isa`yi gorenler büyük bir sıkıntı celişki ve kararsizlik bir ruh halindeler..Allah cc. Yar ve Yardimcilari olsun...gelecek hayra sakınacağımız şerre bizim için hayra düşmanlarımız için şerre delalet olsun bütün hamdler Alemlerin Rabbi için olsun

Allah’ın kulu ve Peygamberi Hazret-i İsa’yı rüyada görmek hayırlı ve mübarek bir insan olmaya delâlet eder.Çünkü peygamberler hayırlı ve mübarek insanlardır.
ayni zamanda büyük bir ihanette de ugriyabileceğiniz şeklinde yorumlanir..Allahu Alem..
SIR ve Gizli mahrem konulari da ulu orta yerde konuşmayin...

"Hz İsayı görüyordum,korkmana gerek yok sadece günahların için tövbe et yeter dedi ben yemin ve tövbe ederek uyandim."

Gördüğünüz rüya pek çok hayırlara işaret etmekte, manevi yönden oldukça güçlü olduğunuzu gösterirken; arınma, kötülüklerden sakınma, belalardan ve büyük günahlardan,zinadan uzaklaşma, konusundadaha dikkatli ve yitiz davranmaniz gerekliliğine ve tövbe etmeniz gerektiğine yorumlanir..

Maalesef kişi veya toplum kendilerini yani nefislerindekini kur-an’dakilerle değiştirmedikleri sürece Allah da onların durumunu değiştirmeyeceğini buyuruyor..

Rüyada Hz. Isa'nin annesi Hz. Meryem'i görmek,;
o yerde büyük bir ibret meydana çikacagina ve sabra delalet eder

"İsa ve Meryem Ananın bana bu verdıği mesajlar nedir,"
içine düştüğünüz vesvese, evham,melankolik girdabın,İçinde bulunduğunuz durumdan sıkıntılar ve darliktan ancak ve ancak Allah'ın izni,yardımı ile çıkabileceğiniz mesajini veriyorlar....kendinize gelin kendinize...

Siz kendinizi düzeltin. Siz doğru yolda olursanız, yoldan sapan kimseler, size zarar veremezler yoksa size yoldan sapanlar zarar verebilir..

Bir zaman şeytan, Hz. İsa (as)'a itiraz edip demiş ki: "Madem ecel ve herşey kader-i ilâhî iledir; sen kendini bu yüksek yerden at, bak nasıl öleceksin." Hz. İsa (as) demiş ki: "Cenâb-ı Hakk kulunu imtihan eder der ki: 'Sen böyle yapsan sana böyle yaparım, göreyim seni yapabilir misin?' diye tecrübe eder.

Fakat kulun hakkı yok ve haddi değil ki, Cenâb-ı Hakk'ı tecrübe etsin ve desin: 'Ben böyle işlesem Sen böyle işler misin? ' diye denercesine Cenâb-ı Hakk'ın rubûbiyetine karşı imtihan tarzı, edepsizliktir, kulluğa aykırıdır."

SEN-İN KİTAB-IN , GÖNLÜNE HİTAB OLUNANDIR....
DAİM KUR-AN DIR BİLESİN...

Çiçek için açılış, güneş için doğuş, tohum için diriliş ne ise;
İNSAN için de UYANIŞ odur. Uyandır !bizi Rabbim!
Rabbimin her bir işinde binlerce hikmet Vardir..

Sabrım yok, mecalim yok fani aleme sabredecek
Ümit diye kıvranıyorum, ruhum pes bayrağı çekecek

Çok kullanır oldum bu; (inşirah) kelimeyi
Ruhum ferahlanır da belki aydınlatır geceyi

Galu beladan beri söz vermişim, yüceler makamına
Sözü tutamamak mı zulüm, sözden dönmek mi eza

Cefaya sabru alem, sefaya ibreti mana
Gez gör, imtihanı dünya .

Vesile kul, idraka herşey gizlidir irade'de
Mana ilmi neylesin idrak, eziyeti çekene

Teslimiyet, sabra diyet kula nimet
Madden kula eziyet, manen ehliyet