• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada imam olmak

canan06

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm,iyi günler arkadaşlar.Ben bugün gündüz bir rüya gördüm.Rüyamda bir kadın topluluğu, beni imam yapıp cemaat seklinde namaz kılmak istiyorlar. Bende kadınlara bile olsa bir kızdan imam olmaz diyorum, namaza başlıyorum. Onlarda bana uyuyor, bir imam gibi kıldırmıyorum. Kendi kendime kılıyorum ama en öndeyim ve kendimi imam gibi hissediyorum. Sonra bakıyorum kadınların arkasına erkekler durmaya başlıyor. Rüya tabirlerine baktım, kızların erkeklere imam olması vefatıdır yazıyor. Çok üzüldüm, geçenlerde bir arkadaşımla bu meseleyi konuşmuştuk, yani cemaat kadın bile olsa kadınlardan imam olmaz meselesini. Bu konuşmanın bilinçaltıma yansıma durumu da olabilir mi?

----------

birde şunuda ifade etmeliyim ki normal bir imam gibi kıldırmıyorum.kendi kendime kılıyorum.ancak en öndeyim.erkekler sonradan geliyor.hatta ben namazımı bitirince arkaya bakıyorum.bir erkeği secde ederken görüyorum.

----------

birde şunuda ifade etmeliyim ki normal bir imam gibi kıldırmıyorum.kendi kendime kılıyorum.ancak en öndeyim.erkekler sonradan geliyor.hatta ben namazımı bitirince arkaya bakıyorum.bir erkeği secde ederken görüyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam.. Hayirli gunler.. Hayirdir insallah..
"geçenlerde bir arkadaşımla bu meseleyi konuşmuştuk yani cemaat kadın bile olsa kadınlardan imam olmaz meselesini. Bu konuşmanın bilinçaltıma yansimasidir.." aynen..

İmamlık, bir kişiye uyarak birlikte namaz kılmaktır. Kadınlar, namaz kılarken içlerinden birine uyarak kılabilirler.
Aişe validemiz ile sahabi hanımlardan Ümmü Varaka’nın kadınlara imamlık yaptığı, sahih yollarla bize ulaşmıştır.
Hanefi mezhebi gibi kadının kadına imamlık yapmasını mekruh kabul edenler de vardır. Bunlar, kendi görüşlerini dayanak yapmış, imam olan kadının cemaatin önüne geçemeyeceğini, imamlık yapmasının bu yüzden mekruh olduğunu söylemişlerdir. Ama hem imam olan kadının hem de ona uyan kadın cemaatin namazını geçerli saymışlardır.

Kadınlara namaz kıldırdığını gören kimse, zayıf bir kavmin işlerini görmeye ve imani zayif insanlara teblig etmesine yorumlanir..Allahu Alem..

Ölüm değil beni korkutan!hoyratça harcadığım,yaşamın ardına boş amel kefelerim ile varacağım ya iste bu beni korkutuyor!!
Sel gibi geçen ömrümde, Ben bende gizlenen beni bilmeden
kendi kendimi YAZIK edenlerdenim...

bu aleme geliş sebebimi bilmeden..Geçmiş koca kırk yıl bir an demeden..
Nerden geldim neler yaşadım nasıl gectim Dünya imtihanını bilmeden

Dalmışım dünyaya eyvah!!Nefs için yaşamış gülüp kızmışım
Meğerse kendi kuyumu kendim kazmışım!!günahla hesap veremem...

Ölüm değil beni korkutan!!Yarin Rahman`in kapisina gittigimde..Ey dost! Söyle bana ne getirdin?Derse Rabbim!
Bilirsin dost kapısına eli boş gidilmez"

Bilirim bilmesine lakin fakirim,muhacirim,çâresizim Hangi bir şeye uzandımsa elim boşta kaldı....
Bir katreyi ummana bir habbeyi kubbeye nasıl getirebilirim Huzuruna...
kalbimi ve canımı bile getirmiş olsam Onlar zaten senin degilmi ki?

Rabbim!Sana duydugum Sevgiden baska ve Senin RIZAN icin yaptigim salih amel ve ibadetlerden baska ne getirebilirdim ki?
Can evimden vurdun beni.. O demezse ben diyemem. O dilerse kelam eder aşığım. Hu alemine...

canan06

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun gönül sızım...Gerçekten kaç gündür hep güzel şeyler görüyordum günlerim belki biraz boş biraz hovarda geçiyordu.Rüya tabirlerine bakıyordum sonra mutlu olacağım şeyler yazıyordu.Bugün böyle bir şey görünce bir silkindim şöyle.Üzüldüm korktum...Aslında rüyalarda görülmesede ölüm hep yanımızda değil miydi aslında...Peki ya korkum neydi...Belki Rabb'im bana kendini hatırlatmak istedi...Kendinize iyi bakın..Hayırlı akşamlar...

Üst Alt