• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Hz. Ömer'i (r.a) görmek

superisi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba, rüyada Hz. Ömer'i (r.a) görmek ne anlama gelir?

Rüyamda rahmetli anneannem bir mezara yaklaşıyor mezarın başında ben bekliyorum. Mezarda küçük bir delik var. Bir ses bana diyor ki anneannen elini oradan sokarsa içerideki onu mezara alır. Ben de telaşlanıp anneanne dur sen ne istiyorsan bana söyle diyorum. Anneannem mezara bakıyor, konuşmuyor ben de mezardaki kişiyi nasıl çıkarıyorum hatırlamıyorum ama çıkarıyorum. Mezardan çıkardığım kişi Hz. Ömer (r.a) olmuş oluyor, yanımda dirilip yürüyor. Üzerinde toprak kalmış, elimle onu silkeliyorum. Sonra bir bakıyorum, anneannemin ağzı çarpılmış. Bu arada Hz. Ömer ise benim sağ tarafımda. Ya benim anneannem kendi kırılır başkasını kırmazdı, neden böyle oldu diyip anneannemin yüzünü sıvazlıyorum. Hz. Ömer (r.a) benim sağ omzuma dokunup, bir şeyler söylüyor ama o kısmını hatırlamıyorum.
Yorumlarsanız çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba
Rabbim rahmetli anneannenize aff ve magfiret eylesin..
Hz. Ömer'i rüyada gören kimsenin, ömrü uzun, işi makbul olur ve pervasızca hakkı söyler.

Hz. Ömer'i
adaletin sembolüdur
Zamanında şöyle bir hikaye okumuştum;
Hz.Ömer beytül-mal'dan (kamu hazinesinden) halka mal verirken der ki: Allah adaleti ile mi mal dağıtayım, yoksa Ömer adaleti ile mi? Oradakiler Allah adaleti ile derler.
Bunun üzerine Hz.Ömer sırayla gelene eline geçeni vermeye başlar. Çok süre geçmeden askerlerden itirazlar yükselir..
Ömer sen ne yapıyorsun? Biz daha adaletli olur diye Allah adaletini istedik, daha da adaletsiz oldu dağıtımın derler.
Hz:Ömer der ki: Ömer adaleti deseydiniz, kim neyi hak ediyor bilemezdim, eşit olmaya gayret ederdim...

'Mezardan çıkardığım kişi Hz. Ömer (r.a) olmuş oluyor, yanımda dirilip yürüyor:
geçmiş hakları ,adaletsizliği gidermeye yönelik bir olayi ortaya cikacagina delalettir..

"anneannemin ağzı yamulmuş "
Rabbim her seyin en iyisini bilir ama Sizin ruyaniza bnaen;işe yaramayan çirkin sözler söyledigi,HAKKI ve adaletti yamultuğuna isarettir..
KARDEŞLER ARASINDA, EŞİTSİZLİK BİLE ADALETSİZLİK oldugunu biliyormuydunuz ...?

Yanlış ve yersiz eleştirilerin karşı tarafı değil eleştiriyi yapanın dunya ve ahirettini yamultuğunu bir bilseler di..
Ahh Kardesim, Rabbim hic birimizi KUL Hakkina girenlerden Hakk-in adalet terazisini bozanlardan eylemesin..
Bu Adalet Hak, hukuk terasizi öyle ince,öyle hassas tir ki bir kere dengesini bozarsa bir daha hic bir zaman eskisi gibi dogrulamaz..

"Hz. Ömer ise benim sağ tarafımda " anneanneniz icin hic bir şeyi yapamazsınız!!
ama kendiniz icin halen yapabilirsiniz..vicdandan ve adaletten ayrılmayın...
Allah yar ve yardimciniz olsun..
Hayirli gunler...

superisi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun. Ben sıvazlayınca anneannemin ağzı düzeldi. Bunu yazmayı unutmuşum ben kusura bakmayın.

şule aylin

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Hz.Ömer'i (R.A) görmek

islamiyetin yayıldıgı zamanlarda zafer ile cenkden dönüyorduk. En önde yularlı beyaz atın üstündeyim, kıyafetler o zamanın tam tekmil ile kılıçlar üzerimizde sag yanımda Hz Ömer ve arkamızdan yaya müslüman ümmetler. Buruk sevinç ile sarı kumların, sahranın üzerinden ilerlerken sagda 3 olgun hurma ağaçlarının yanından ilerliyorduk dua ile. İçimden ey Ömer söz verdiğim gibi Peygamber Efendimize sag salim getiriyorum seni ve onun mübarek ellerini öpme hasretiyle dediğimde, iç ses ile cevap geldi bi iznillah diye.

K

Kahverengi

Kayıtsız
Misafir
Rüyada Hz.Ömer ile savaşa hazırlandığını görmek

Selamünaleyküm.

Ben rüyamda Hz.Ömer'i evimizin önünde gördüm.Sarıklı,uzun boylu ve esmerdi. Bana bazı insanların üzerimize geldiğini ve ikimizin savaşmak için taş toplamamız gerektiğini söyledi.Acele bir şekilde taşları topladık. Malesef ki o an uyandım.

Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Üst Alt