• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada helalleşmek

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm Gönülsızım Hocam,
Allah adına ilim öğrenmek için bir ay kadar bir yurtta kaldım ve bu bir ay boyunca yuttan dışarı çıkış yasaktı..Böyle bir kamptayken bir rüya gördüm.
Yolları ayırdığımız ancak hala zihnimi allak bullak eden gönül vermiş olduğum kişi rüyamda yurda gelip gece vakti başka bir yurda götürmek için beni alıyor.Dışarda çok yağmur yağıyor.bende bir şemsiye var onu açıyoruz ama aynı şemsiye altında yürümekte istekli değilim pek.O sırada durakta bazı insanlar vardı ve o, onlara vaaz verir gibi birşeyler anlatıyordu.Sonra minibüs geldi ve önlü arkalı oturduk.çantama bir bakıyorum bende bir şemsiye daha var.AA aslında iki şemsiye varmış dedim.Sonra kulağıma yakınlaşıyor biraz güzel bir hitap şekli kullanıyor ama ben biraz sert duruyorum,kızıyorum ona.Sonra benden helallik istiyor.Biraz düşünüp tamam tüm haklarım helal sen de helal et diyorum o da helal olsun diyor sonra derin bir ohh çekiyor.gerisini pek hatırlamıyorum..
Söz konusu o olduğunda normal hayatta zihnim dağınık biraz, yollarımız ayrılmış olsa da etkisinden hala tam anlamıyla kurtulamadım.Her rüyadan da bir anlam çıkarılmaz belki ama söz konusu helallik olunca size yazma isteği duydum.Değerli yorumunuzu merak ediyorum.Selametle kalın hocam...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Gönül Dostum..Hayirdir insallah..
Rüyada helalleşmek, birinin helalik istedigini helalleştiğini görmek; günlük hayatınızda içinde bulunduğunuz bir çatışma ya da sorunun çözümünü işaret eder.
Bilinçaltınızın bunun çözümü için istekli olduğunu simgeler.

"Sonra benden helallik istiyor" bu insanin sizin hakkinizda bazi konularda vicdanen rahatsiz olduguna isarettir..

Allah cc. hic kimseyi görülmemiş helal edilmemiş hesaplarla ahirette gitmeyi nasip etmesin orda hesap cook cetindir..
Bir mü'min için tevbe kapısı her an açıktır; insan altından kalkılmaz hesaplarla ötelere gitmemek için sürekli temiz yaşamalı kul hakkı gibi ağırlıklara hayatta iken cok dikkat etmelidir..

Ölüm her ne kadar uzağımızda gibi görünse de her daim yanı başımızda. Aslında ölüm de mesele değil çünkü nasıl yaşarsak öyle ölüyoruz.
Hatalar yapıyoruz. Çoğu zaman da rüyalarda ya da yaşadığımız olaylarda manevi uyarılar alıyoruz.
Kimi insan fark ediyor kendine çeki düzen veriyor. Kimisi de yaşayan bir ölü oluyor...görülmemiş hesaplarla öbür dünyaya gitmeyelim....

İnsan altından kalkılmaz hesaplarla ötelere gitmemek için hep temkinli davranmalı sürekli temiz yaşamalı ezkaza kirlenmişse hemen temizlenmeye çalışmalı;
elinde fırsat varken günah ve kul hakkı gibi ağırlıklardan kurtulmanın yollarını araştırmalı ve ölüme her an hazırlıklı olmalıdır.
Gıybetini yaptığı haklarını yediği bir kötülük ettiği kim varsa onlara ulaşmanın ve helallik almanın bir yolunu mutlaka bulmalıdır.

acilangul1

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun hocam.Haklısınız sonuna kadar.Allah (celle celalühü) hesaplarımızı ötelere bırakmasın inşallah ve yaşayan ölülerden kılmasın hiçbirimizi...

Üst Alt