• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada havada uçmak.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüya havada uçmak, rüyada uçtuğunu görmek, rüyada havadan düşmek, rüyada havaya yükselmek, rüyada kanatsız uçmak, rüya tabiri havada uçmak, rüyada havada olmak, rüyada uçtuğunu görmek ne demek, rüyada havada yürümek, rüyada havalanmak, rüyada havada durmak, islami rüyada hava, rüyada havaya yükselmek, rüyada havaya uçmak

Rüyada, Ayakları yerden kesik vaziyette havada dikilmek geçici olarak şeref ve makam sahibi olmaya,

Havada olduğunu görmek yolculuğa, bir işi yapmakta gösterilen kararsızlığa,

Havadan yere düşmek iş ve meslekte gerilemeye veya üzüntüde olanın bundan kurtulmasınna işarettir.

Hava, insanın nefsine, büyüklenmeye de işarettir.

Rüyada, yerle gök arasında, ayakta dikilerek konuştuğunu görmek üstünlük ve nimete,

Havanın açılması sevinç ve mutluluğa, kararması üzüntü ve kedere,

Gündüzün havanın ansızın kararması orada meyadan gelecek sıkıntılı bir duruma,

Havanın yavaş yavaş karaması yağmur yağmasına,

Havaya yükselmek, uçmak yahut bir araçla yukarı çıkmak manevi bakımdan yükselmeye işaret eder..

Rüyada havada bulunduğunu gören kimse, şeref ve güç elde eder. Ancak o kimsenin bu hali devam etmez geçicidir.

Rüyada, havada yürüdüğünü gören kimse büyük bir şerefe ve helal mala kavuşur.Rüyada yerle gök arasında bulunduğunu gören kimsenin,
kalben meşgul olmasına ve ne yapacağına bilmediğine işaret olunur.

Rüyada havadan düştüğünü gören kimse, rütbe, makam ve şöhretinden düşer. Eğer o kimsenin rütbe, makam ve şöhreti yoksa, ümit ettiği şeyden ümidini keser ve ondan mahrum olur.

Bazı tabirciler, üzüntü ve kederli olan bir kimse, rüyada havadan düşse Allah (C.C.) onu üzüntü ve kederden kurtarır demişlerdir.

Rüyada havada oturduğunu gören kimsenin din ve işlerinde kötü yolda ve kibirli olduğu manası çıkar.

Rüyada havada ev yaptığını veya çadır kurduğunu yahut bir hayvana bindiğini veya bunlara benzer şeyler yaptığım gören kimse, hasta ise veya yanında bir hasta varsa onun vefat edeceğine yorumlanır.

Rüyada havada uçmak deniz veya karada yolculuk yapmaya da işaret edebilir.

Eğer havada kanatla uçarsa, rüya sahibi için kuvvete işaret eder.

Rüyanızda sakin ve güzel bir yaz havası görmeniz; sizi günlerinizin neş'e içinde ve mutlu bir şekilde geçeceğine,

rüyanızda bulutlu bir sonbahar havası görmeniz; sıkıntılı ve üzüntülü günler geçireceğinize,

rüyanızda soğuk ve fırtınalı kış havası görmeniz; çok yoğun ve acılı günler geçireceğinize işaret eder.

Rüyanızda kendinizi havada boşlukta görmeniz; işlerinizin bozulacağına, rüyanızda boşluktan yere düştüğünüzü görmeniz; bütün sermayenizi kaybedeceğinize,

rüyanızda kendinizi yerle gök arasında hava üzerinde boşlukta duruyor görmeniz; işleriniz konusunda oldukça zorlandığınıza ve ne yapacağınızı bilmediğinize işaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri önceden idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde, şeytanın insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle fazla meşgul olma sonucunda etkilenerek gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

- Rüyalar insanlara manevî alemlere pencereler açan birer realitedir...
Sürekli maddî hayatla meşgul olmaktan yorulan insanlar rüya ile manevî alemlere seyahat etmekle istirahat etmiş olur.

'Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir...

Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır irşattır. Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz...

Ayni ruyayi farkli kisiler farkli mekan ve konumlarda gorduklerinde tabirleri de farklidir..

Rüyayı goren kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyetti, O An içinde bulundugu ruhsal, maddi ve manevi durumu da göz önüne alınmalıdır.

O yüzden her ruya ayni sekilde tabir edilemez..

Bazen aynı rüyayı değişik insanlar da görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünya anlayışı, yaşamı farklıdır.

Bundan dolayı da yorumu özünden bir şey kaybetmese bile yorumu ve yansıması farklı olur...

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Rüyaları yorumlarken tarafsız olmak duygulara kapılmamak karamsarlaşmamak gerekir...

Rüyada sadece bir şekil veya olayı değil her şeyi birlikte yorumlamalıdır...

Rüyadaki renkler ortam da büyük önem taşır.

Rüyada görülen bazı insanlar tanıdıksa adlarına da dikkat edilmelidir. Bu adların anlamları da yaklaşan bir durumu haber verebilir.

imat54

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda uçuyordum

Selamünaleyküm. Hayırlı günler, iyisinizdir inşAllah!
ALLAH CC rızası için bu rüyamı yorumlar mısınız?
Rüyamda: geceliğin sağ tarafa havaya doğru kaldırıyorum uçmaya başlıyorum, yere yavaşca iniyorum. Sol tarafa kaldırıyorum aynı şekilde oluyordu. Bir arkadaşıma bak nasıl uçuyorum diyordum ve uçmaya başlıyordum. Ama içimde şöyle bir korku vardı, ya çok uzaklara gidersem kaybolursam, ya da aniden düşersem diye.. Hayır olsun inşALLAH ! Kolay gelsin hayırlı ve bereketli günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam, size de hayırlı günler
Hayirdir insallah...
Rüyasında uçtuğunu gören insanın hayatında olumlu ve güzel gelişmeler olacak demektir.
Dikkat ederseniz kardesim, bu ucma ruyalarini ya cocuklar yada sizin gibi genc kardeslerim gormektedir...
Bunun nedeni;
İçinde bulundugunuz ortam ve ruh halinden baska bir aleme kacmak, siginmak istemenizden gelen bir bilinc alti ruyasidir...
Gökyüzünde uctugunu görmek; uzun bir yolculuga çikacagina ve o yolculukta bir çok fayda ve hayir görecegine isarettir...

Rüyada korkmak, emniyet ve kurtuluştur. Korkmak tövbeye işarettir...
Bütün yaşadıklarınıza samimiyet ile tövbe ederek hayatınıza yepyeni bir sayfa açarak anca manevi, huzura erip kalbinizdeki murada utngc.. erebilirsiniz seklinde yorumlanir...

Şu insanoğlu ne kadar garip!
Sürekli değişim hâlinde. Ne dünü bugüne uyuyor ne de bir saat önceki hâli ile sonraki hâli…
Her an değişiyor insan.
Şekilden şekle hâlden hale giriyor.
Bazen kendisi bile tanımıyor düşlerini. Yıldızları merdiven yaparken kendine birden dünya küçük gelir hayallerine...
Bazen küçücük odası saraylardan tatlı gelirken bazen saraylar dar gelir hâline… Bazen tüm dünyayla dost iken bir bakmışsınız kendine bile yabancı olur insan.

“İnsanın kendine ettiğini âlem gelse edemez” deseler de yine tek dostu kendisidir onun. Kibrit çakıp yaksa da yer yanı
yine de hiç suçlu görmez kendini. Kibriti eline veren ya da olmadı onu icat eden suçludur oysa.

Allah cc. yar ve yardimciniz olsun..

imat54

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH CC razı olsun. RABB'İME şükürler olsun. RABB'İMİN rızası senin ve bütün müminlerin üzerine olsun. Herşey için teşekkür ederim. Hayırlı günler.

oguzhan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada havada uçtuğunu görmek rüyada uçmak rüya tabiri havada uçmak rüyada havada olmak rüyada gökyüzünde ucmak ruyada havada ucmak rüyada havada kalmak

Selamınaleyüm hayırlı günler.En başta vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Allah razı olsun.

Rüyamda park gibi bir yerdeyiz yeşilliğin olduğu bir yer.Yanımda benim için çok değer verdiğim bir arkdaşım var ve çevremizde ilkokul yaşlarında bir sürü çoçuk var.Arkdaşımla çoçukların yanındayız ve onlarla öyle konuşuyoruz o sırada bende ellerimi çırpmaya başlıyorum ama ellerim tahta benzeri bişey var ve bu şeyi ben yapmşım uçmama yardım ediyor.Bir miktar yerden yükseldiğimi fark ettim.Ardından arkadaşıma haber verdim, "baksana ne oluyor havalandım".Arkadaşımda bana tebessüm etti baktı ve ben daha fazla ellerimi çırpmaya başladım ve yerden çok yüksel olmyacak şekilde uçmaya başladım.Bir süre uçuşum benim kontrolümdeydi.Arkdaşım, "yeter artık in aşağıya" dedi.Bunu dedikten sonra kısa bir süre biraz daha havada kalayım dedim ve inmeyi istediğimde artk kontrol benim elimde değildi.Arkdaşımdan uzaklaştım hala görebiliyorum sesini duyabiliyorum o hadi gel diyince, olmuyor inemiyorum diyorum.Bulunduğum yerden başka bir yere doğru yol aldım.Arkadaşımla yanındaki çoçuklar beni uzaktan takip ediyor yere ineceğim yere doğru benimle geliyorlar ve en sonunda yavaş yavaş yere indim.Arkadaşımda maşallah çok güzel bi tebessümle indiğim yerde beni karşıladı.Ona nasıl uçtugumu öğreteceğimi söyledim oda bana tamam bende sana yardım edeceğim dedi.Yanımızdaki bir çoçugun yanağını sevmek için sıktım ama çoçuk sanki arkdaşımı kıskanmış gibi baktı.

Şu sıralar bu arkadaşımla pek görüşemiyorum.Kendisinden bir miktar uzak durmamı, bir mesafede olmamı istedi.Bunun benden dolayı olmadıgını ve bundan dolayı üzülmememi istedi.Ancak bu duruma gerçteken üzülüyorum.

sadliko

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada uçmak görmek rüyada yüksekte uçmak rüyada havalanmak

selamun aleykum
ben rüyamda bir yer paraşutu gibi bir şeyle havalandım. bayağı bir yukardan aşağıyı seyrederek gidiyorum. aşağıda 7 yaşında kızımın yanında 2 yaşında oğlumu (kızım oğlumu koruyarak) telefon gibi bir şeyle yönlendirerek ben havadan onlar yerden gidiyoruz(ileriden sağa donun,o binanın yanından sola dönun gibi) . arada bir yukseklıkten korkuyorum. sonuçta ben yere indim ve cocuklarımda benin indiğim yere geldi ve buluştuk. indiğim yerde çok sayıda inekler danalar ve inek yavruları (buzağı) vardı. yavrulardan birinin karnında yanık gibi kanlı bir yara vardı. bir ara bir dana beni boynuzlamaya kalktı. 1-2 metre bana doğru geldi. elimi boynuzlarına dayayarak beni 1-2 metre kaydırdı ve bıraktı ve bende kurtuldum.
rüyamı yorumlarsanız sevinirim
allah cc yardımcınız olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam Hayirdir insallah...
Bilindiği üzere bir rüyanın açıklamasında içinde bulunduğunuz ruh haliniz, yaşınız, cinsiyetiniz, rüyayı gördüğünüz zaman, gerçek yaşamınızdaki endişeleriniz ve sevinçleriniz ile
rüyadaki diğer tüm unsurlar ve unsurların rengi, durumu, miktarı, nitelikleri birlikte değerlendirilmeli ve mümkün olabildiği kadar konuya pozitif yaklaşarak açıklama yapılmalıdır.

Rüyasında uçtuğunu gören insanın hayatında olumlu ve güzel gelişmeler olacak demektir.
Gökyüzünde uctugunu görmek; uzun bir yolculuga çikacagina ve o yolculukta bir çok fayda ve hayir görecegine isarettir...

Rüyada korkmak, emniyet ve kurtuluştur. Korkmak tövbeye işarettir...
hayatınıza yepyeni bir sayfa açarak anca manevi, huzura erip kalbinizdeki murada erebilirsiniz seklinde yorumlanir...

Rüyada inek ,dana görmek; Bolluk ve berekete işarettir.

Rüyada buzağı görmek;Düşmanlarınızdan bazılari olgunlaşmamiş cahil kimseler olduğuna yorumlanir..

Ya Rabbi, bana nimet,evlad ihsan ettin, lakin beni şükreden bir kul olarak bulmadın. Bana bela verdin, fakat beni sabreden bir kul olarak görmedin.
Buna rağmen, ne şükrünü yapamadığım için nimeti elimden aldın, ne de sabredemediğim için belanın şiddetini arttırdın.
Ya İlahi! Kerim olandan, keremden başka ne beklenir?

Şimdi sen çok yorgunsun. Her gün daha az şaşıracak daha az sarsılacak kadar. Bütün eski defterleri kapatacak ama yeni bir sayfa da açamayacak kadar.
Bir ömür boyu can taşır gibi saklanmış sayfaları bulup çıkaramayacak, emanet cümlelere sığacak kadar. Anlatmaktan değil susmaktan.
Yaşamaktan değil yaşamamaktan. O kadar yorgunsun.

O An Bir yaş düştü içime...Ardından bir kelam dilime...
Lâ Tahzen! Innallâhe Meassabirin...Üzülme Allah sabredenlerle beraberdir!!

Unutmayin "her ev penceresi kadar ışık alır"
bazi insanlarin penceresi dar diye bazi seyleri fark edemiyorlarsa onlara KIZMAYIN!!her sey nasip, kismet, idrak, meselesi ve Allah-in lutfettigi kadardir.

oguzhan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Vaktinizi ayırıp yardmcı olmaya çalıştığınız için Allah razı olsun.Çok sağolun

tenken s.j.r

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada uçtuğunu görmek

Selamün aleykum arkadaşlar, bugün gördüğüm bir rüya için değerli yorumlarınıza ihtiyacım olacak. Rüyamda yerden yukarıya bakıyorum ve gökyüzünde etrafı bulutlarla çevrilmiş katman katman halinde oldukça büyük daireler görüyorum. Birden oraya uçma isteği hissediyorum nedense ve olduğum yerden dimdik uçmayı deniyorum, çok basit şekilde uçmaya başlıyorum. ilk katmana ulaşıyorum ve yerden gördüğüm gibi yumuşacık bulutlarla çevrili içinin karlar ve yeşilliklerle çevrilmiş olduğunu görüyorum. Güzel bir manzaraydı hakkaten. ilk katmanı geçiyorum ve ikinci katmana doğru uçmaya başlıyorum tabi iki katman arasında mesafe var. Onun yukarısında aynı şekilde arasında mesafe olan iki katman daha var, o iki katmanın arasında da aynı birinci ve ikincisinde olduğu gibi biraz mesafe oluyor. Yalnız ikinci katmandan üçüncüye geçerken bayağı mesafe olduğunu görüyorum. Neyse ikinci katmana giriyorum orası da aynı şekilde çok hoş görünüyor gözüme. Dimdik uçmaya devam ediyorum üçüncü katmana gelmek için aradaki mesafeyi yarılıyorum hemen hemen , sonrasında uyanıyorum. Ben normalde rüyalara pek ehemmiyet vermem ama bu kez nedendir bilmem araştırmak istedim. Ya benim için çok iyi şeyler düşünülmüş veya sonumun gelmiş olduğu hissi var içimde. bunu neredeyse elle tutacak kadar yoğun hissediyorum. rüyalara ehemmiyet vermediğimi belirtmiştim. ekleyebileceğim diğer şey ise ölümden korkmadığımdır. nedense aldığım hava kadar tanıdık geliyor bana. hiçbir sorunum da yok ekleyebileceğim. şimdiden teşekkürler:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam kardeşim gördüğün rüyaniz hayr olsun
içinde bulunduğunuz ortam ve sıkıntılardan uçmak, kaçma isteği,ruh halinize yansımış....
Havada olduğunu görmek yolculuğa, bir işi yapmakta gösterilen kararsızlığa,

rüyasında uçtuğunu görmek;
içinde bulunduğu sıkıntılardan yakında kurtulacağına, o kimsenin bir yolculuk yapacağına ve Manevi yüksek bir mevkiye erişeceğine işaret eder.

Gök katları kavramı pek çok gelenekte bulunan, beş duyu ile algılanamayan görünmez alemdeki farklı ortamları derecelendirmek üzere kullanılmış bir kavram olup
çeşitli ifade edilmiştir.

Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı. Emir, bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah'ın herşeye güç yetirdiğini ve
gerçekten Allah'ın ilmiyle herşeyi kuşattığını bilmeniz, öğrenmeniz için. (Talak Suresi, 12)

nefsin de 7 mertebesi vardir..
"üçüncü katmana gelmek için arada ki mesafeyi yarılıyorum hemen hemen .sonrasında uyanıyorum"

Nefis mertebeleri yedidir
1-Nefs-i Emmâre: Kâfir, şeytan, münafık ,içkici ve fâsıkların,
Nefs-i Emmâre: Kötü his ve huyları, çirkin vasıfları barındırır. Şehvet düşkünü hayvanî nefsin hükmü altında olmakla, hayvanların yoluna girmiştir.
Kötü işleri güzel görür. Hesap ve ahiret derdi yoktur. Sadece keyfini düşünür.
Bu nefsin eserinden kibir benlik, hırs, şehvet, kıskançlık, cimrilik, kin, intikam, hiddet gibi huylar çıkar.

2-Nefs-i Levvâme: Günahkâr mü’minlerin,
Bu nefs sahibi, günah işlediğinde pişman olup tevbe eder, kendisini kınar, yapmamak için karar verir. Fakat günah önüne gelince duramaz, yine içine düşer.
Sonra pişman olur. İyilik ve kötülük arasında gider gelir.

3-Nefs-i Mülhime: Âlimlerin,
Nefs, tevbe, zikir, mücahedeyle günahların ağırlığından ve şehvet bağından kurtulunca, ilham ve feyiz almaya kabiliyet kazanır.
Bu mertebede hayvanî nefs tamamen ıslah olur. Haramdan kaçar, hayırlara koşar.
siz burdasiniz Allahu alem...

4-Nefs-i Mutmainne: İlmiyle âmel eden kişiler
5-Nefs-i Radiyye: Evliyâların
6-Nefs-i Mardiyye: Âriflerin
7- Nefsi Safiyye: Nebiler ve rasüllerin -aleyhimü’s-selâm- nefislerinin makamıdır. (Müminler bu makamın hallerine kavuşabilir.)

Bu yedi nefsin her birinin sıfatları – herkesin kendi nefsini kolayca tanıyabilmesi için – kendi dâiresinin etrafında gösterilmiştir.
Böylece her bir kimse hangi nefs dâiresinde olduğunu, hangisinin hangi nefs üzere gâlib veya mağlûb veya denk olduğunu açıkça bilir ve ona göre bir hâl çaresi bulur.
Bundan dolayı herkes, gücü nisbetinde ve münâsib bir şekilde gereği gibi gayret göstererek, ilâhî emirlere uyup, nehiylerden kaçınarak istikamette olmaya çalışmalıdır.

ruhun halleri hareket halindedir. Bazen birinci makama dahi iniş yapar. Önemli olan bu halin uyarıcısı geldiğinde dikkat edip halin düzelmesi için gayret gösterilmesidir.
Allah Teâlâ, cümlemizi nefs-i emmârenin şerrinden emîn eylesin. Âmin Ya Muîn

VE/S/VE/S'Eeeee,nereye kadar SİLK/EL-EN! Eminliğe doğru yol aç kendine,kendindEN!!!selametle..

tenken s.j.r

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkürler,Allah razı olsun sizden.Ben çok şanslı bir kulum heralde.Nedendir bilmem rüyalarla sürekli uyarılıyorum.Bu rüyayı dün çok düşündüm,düne kadar rüya yorumları pek ilgimi çekmiyordu.
Dün pazar olması dolayısı ile arkadaşlarla eğlenmeye gittik,gezdik tozduk.Akşam üzeri pc başına geçtim,birden canım çok sıkıldı,nedense içki içmek istedim uzun bir aradan sonra.Önüne geçilemez bir istekti.Kendimi durdurmak için çabaladım ama nafile.Tam kalkıp almaya giderken pc de girdiğim sitede ''Allah sabredenlerle beraberdir'' diye bir yazı ilişti gözüme.
Birden içki almaktan vazgeçtim,ki zaten uzun zamandır ağzıma sürmediğim mereti almamaya karar verdim.Sonra uzanıp uyudum ve o rüyayı gördüm.

Güzeldi,uyandığımda bulut gibiydim.Tabi herşeye manevi bir anlam yüklememek gerek ama galiba Cenab'ı Hak benim cehennem ateşlerinde yanmamı istemiyor,sürekli uyarılıyorum.Mesela bunda 5 yada 6 sene önce bir rüya gördüm ve hala dün gibi aklımdadır,rüyamda cehennem ve cennetin kapısında oluyoruz birkaç kişi,melekler gözlerimizi kontrol ediyor,sol gözü dolu olan cehenneme gidiyor sağ gözü dolu olanda cennete.

Ben o kadar mutluyum ki anlatamam,sağ gözüm hemen hemen yarıdan fazla kırmızı şerit gibi birşeyle dolu.Gülümseyerek meleğin karşısına geçiyorum,ama tam tersine o ağlamaklı.Bana aynayı gösteriyor bu sefer ben de ağlamaklı oluyorum çünkü aynaya tersten bakıyormuşum,meğer sol gözümmüş dolu olan.

Kafasını yavaşça sağa sola sallayıp duruyor melek.Neyse uyandım,kastedilen nedir hemen anladım,diyanet işleri başkanı bile yorumlasa benim kadar iyi yorumlayamazdı o rüyayı.Velhasılkelam şanslı olduğumu düşünürüm hep,sevilen kullardan olduğumu düşünürüm,inşallah yanılmıyorumdur:))

Üst Alt