• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada hacca gitmek

Ç

çiğdem

Kayıtsız
Misafir
Selamün Aleyküm

ben dün gece rüyamda birkaç akrabam ve annemle birlikte hacca gitmek için toplandığımızı bu toplandığımız yerde kafileden başka insanlar olduğunu gördüm. birlikte eğimli bir yerde namaz kılıyoruz ben annemlerin aşağısındayım o sırada tırnaklarımda kırmızı oje olduğunu görüyorum. Eşimle onları çıkarmak için bi şeyler arıyoruz. Sofralarda yemekler var etlerin içi pişmemiş yemeklerin ekşidiğini söylüyorlar. O sırada hep birlikte deniz kenarında oluyoruz ve gemilerin bizi götürmesini bekliyoruz. Kafilenin başındakiler neden yemekler eksikti çorba bile verilmedi diye konuşuyor.

çiğdem kolçak
yaş 34
İstanbul
Ev hanımı

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ryadahaccagitmek.jpg

Aleykum selam Hosgeldiniz ve HAYIRLI CUMALAR..kardesim..

Ruyaniza Hayirdir ins. diyelim zaten bu tip guzel ruyalar Hayirlara Yorumlanir ve boyle bir niyettiniz var ise de insallah bir gun Hacca gideceginize Maddi, manevi
bir yukselmeye isarettir Allahu Alem..Hacı olduğunu görende hiç beklemediği bir yerden kısmeti var demektir.

Hac ibadeti İslâm’ın beş şartından biridir.
Bu sebeple rüyada, şer’î ölçüler içinde haccettiğini, Kabe’yi tavaf eylediğini ve hac farizasını yerine getirdiğini görmek, dinde güzellik ve istikamete,
büyük sevaba, korkudan emin olmaya, borçtan kurtulmağa ve Müslümanlara verilecek emanetlere delâlet eder.

Talebe olan bir kimsenin rüyada haccettiğini görmesi, muradının hâsıl olacağına işarettir.
Bekârın haccettiğini görmesi, evlenmek ile tâbir olunur.
İşinden çıkarılan bir kimse, rüyada hac zamanında hacca gitmek için yola çıktığını görse, bu rüya, onun tekrar işine döneceğine delâlet eder.
Rüyada haccettiğini görmek, hasta için şifaya, borçlu için borçtan halâs olmaya, talebe için murada ermeye delâlet eder.

Sapık bir adamın hac rüyası görmesi, hidayete ereceğine ve Rabbi’nin onu mağfiretine mazhar buyuracağına işarettir.
Rüyada yaya olarak hacca gittiğini görmek, keffâret verece bir yemine delâlet eder.Bazen da bu rüya rızık ve ganimet olarak tâbir edilir.

Lakin kardesim sizin el mi ayak tirnaklarinizda mi bilemedigim bilseydim ona gore yorum yapmaya calisirdim..Kirmizi oje vardi..
KIRMIZI:tartisma,ihtiras,celiski ,Giybet,Dedikodu seklinde yorumlandigi iicin ve Oje, abdeste ve gusül abdestine mâni ,ENGEL dir!
Oje, tırnakların üzerinde tabaka oluşturan ve suyun tırnakların altına geçmesini engelleyen kimyasal bir maddedir...

Abdest ayetinde Allah Teala şöyle buyurmaktadır:
“Mü’minler! Namaza kalktığınızda yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayınız”
Maide, 5/6

o yuzden kardesim gercekten, yurekten bir gun HACCA gitmek istiyorsaniz aradaki engelleri kaldirmaniz gerekli..
Selamet ile Hayra Kalin kardesim..
Allah cc. Sizin ve Ailenizin Yar ve Yardimcisi olsun..

duaa..acilangul1

fkartal

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada hacca gitmek

Selamün Aleyküm Muhterem Hocam,

Daha önce, Peygamber Efendimiz'in mubarek hayatlarını okuduğumu ve birinci cildi (Mekke Dönemi) bitirdikten sonra gördüğüm rüyayı gördüğümü size anlatmıştım.

Önceki gün, ikinci cildi de bitirdim ve bir gün sonra rüyamda "eşimle beraber hacca gittiğimizi ve kabeyi tavaf ettiğimizi" gördüm. Kabe-i Muazzama'yı da bizzat gördüm. Her şey çok güzeldi. Sabah seher vakti gördüğüm bu rüyanın etkisi altından çıkamadım.

Bu rüyamı da yorumlamanızı istirham ederim. Şimdiden teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Saygılarımla.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim..
Ruyaniza Hayirdir ins. diyelim zaten bu tip guzel ruyalar Hayirlara Yorumlanir ve boyle bir niyettiniz var ise de insallah bir gun
Hacca gideceginize Maddi manevi bir yukselmeye isarettir Allahu Alem..
Hacı olduğunu görende hiç beklemediği bir yerden kısmeti var demektir.
Hac ibadeti İslâm’ın beş şartından biridir.
Bu sebeple rüyada şer’î ölçüler içinde haccettiğini Kabe’yi tavaf eylediğini ve hac farizasını yerine getirdiğini görmek ;
dinde güzellik ve istikamete büyük sevaba korkudan emin olmaya borçtan kurtulmağa ve Müslümanlara verilecek emanetlere delâlet eder.
ayrica İslam'ın beş şartından ilk 4 sarttini ins. eksiksiz kusursuz ihlas ve samimiyet ile yapmaya devam edebilirseniz anca O zaman
gercekten HAKKI ile bir gun eşinizle beraber hacca gittip ve kabeyi tavaf ederek temizlenmis, arinmis Allah-in salih kullarindan olma lutfune nail olabileceginizeisarettir..
Haydi Allah bismillah...Anne Duasini almayi da ihmal etmeyin..
Hayirli gunler..

Üst Alt