Ve Aleykum selam..Hayirli Ramazanlar kardesim ve Hosgeldiniz..
Yoruma baslamadan evvel biraz dertleselim isterseniz..
Forumda bildiginiz gibi Allah RIZASI icin Allah-in Yardimi ile yorum yapmaya calisiyorum.. ama bazen cook zorlaniyorum..
ve cok da KIRILIYORUM...
ilk once Misafir kardeslerimiz Selam vermeden affedersiniz dagdan iner gibi Heyy sen ben bunu gordum..yorumla der gibi yazilarindan rahatsiz oluyorum..ama yine de insanlik biz de kalsin diye yorum yapmaktayim...genc kardeslerimi anliyorum.. ama ergin kisiler boyle selamsiz sabahsiz kelama baslamalari yeni nesillere de iyi ornek olmadiklarini dusunmekteyim..
Insaniz...degil mi biraz agir olacak ama inekler bile ahira ilk geldiklerinde mooo diye digerlerine ses verdiklerine sahit olmussunuzdur..belki...
Kendim okyonuslar otesinde BATI da yasamaktayim.. burada her kes cocuklar bile birini ilk gordugunde hii merhaba gibi selam manasindaki sozu soylemeden kelama baslamazlar...
Hele ki Biz Muslimanlar Allahin selami Rahmetti diyerek Din kardesimize dua mahiyyetinde olan Selami vermekte niye bu kadar zorlaniyoruz ki?
Kendi asl ve ozumuzden mi utaniyoruz..
20 senedir BATI dayim.. ve Yabanci bir Kurumda calismaktayim ve halen bir din kardesimi nerde gorursem goreyim Selamun Aleykum diye selam veriririm..
beni ikinci rahatsiz eden olayda Misafir kardeslerimin mesela yazar ki cocugumun ayagi yoktu acaba ne manada gelir?
Ben nerden bilebilirim ki?
Bilirsiniz Hastahaneye bir sikayette gittiginizde bir cok soru sorarlar.. mesela ailenizde seker hastasi var mi?
yok yasantinizda ve beslenmenizde bir degisiklik oldu mu? nereniz agriyor? agrilar gelip gecici mi keskin mi? yoksa kronik bir agri mi gibi yani kesinlikle hemen teshis koyamamaktalar...teshisden once bilgi ve detaylar gerekli...
bu rüyalar icinde gecerlidir! yorumlamak için rüya ve içeriği hakkında mümkün olabildiğince detay bilmek gereklidir.
Örneğin Bugun Forumda bir kardesimiz Zencefil hakkindaki gorusunu yazmis.. yani rüyada sadece zencefili almis...
rüyanızda sadece zencefili görmüş olmanız nerdeyse hiç birşey ama HİÇ BİRŞEY ifade etmez. o ruyadaki yasanan olay, mekan, duygu, his hepsi bilinmeli ki rüya tam olarak tabir edilebilsin..
Mesela bir arkadasim yazmis ki rüyamda Ay gordum..
Siz akilli bir insansiniz.. bir dusunun koca 500 parcalik bir puzzildan sadece bir parcasini elinize verseler hangi resim sekil semal oldugunu anliyabilirmisiniz?imkansiz...
Ayı nerede, ne halde, ne şekilde, ne surette, gökte mi yerde mi, parlak mı soluk mu, dolunay mı hilal mi, gündüz mü gece mi, yıldızlı havada mı yıldızsız havada mı, bulutlu mu bulutsuz mu, batarken mi doğarken mi, kendinizi mi ayda gördünüz yoksa ayda mı kendinizi gördünüz, tek parça halindemiydi bölünmüş olarak mı, gibi yüzlerce detay rüyanın anlatmak istediği şeyi tamamen değiştirebilir. Bu sebeple rüyalarınızın mümkün olan her detayını bilmeniz rüyanızı yorumlamak için ilk şarttır...
neyse ins. kendimi anlatabilmisimdir...
Sizin rüyaniza gelelim Hayirdir ins. deyip Besmele ile haydi BismiAllah...
Nablusi (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rüyada güvercin güvenilir elçiye, dürüst arkadaşa, sıcakkanlı sevgiliye delalettir.
Bazende gizli sırları saklayan namuslu eşlere, delalet eder...
ama satmayi dusunmeniz hayirla yorulmaz..
Hikmet mi Mal mi istersin hesabi....
hak şerlerı hayr eyler...zannetmeki geyr eyler
ARİF ANI SEYR EYLER
GORELİM MEVLA NE EYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER
VE BILIRIZ Kİ NİYETI HAYR OLANIN AKİBETİDE HAYR OLUR.. NIYETIMIZDE TEMIZ..SAMIMI olalim ins..
Cabirü’l-Mağribî demiştir ki: Rüyada bir dama çıktığını görmek, şerefi yüksek bir mevki ile tâbir olunur...
yeter ki o dam ve catiya Kainatti haal gozu ile seyretmeye cikmis olalim dunyalik menfaat ve niyet icin olmasin...
güvercinler en cook nerde yuva yapar fark ettiniz mi?
Cami, Vakif gibi yerlerin dam ve catisinda olmalari hep dikkatimi cekmistir..
Eyyup Sultan, Selimiye camisinin kubbe ve daminda yuzbinlerce güvercin var bunun hikmet Ve SIRRINI bir arastirin isterseniz..
Ruyaniz Allahu alem.. siz bir Hayirli ise Dunya Gozu ve menfaati ile basladiniz ama Rabbimin Rahmetti ,hidayetti ile Niyetiniz Hayr olarak degisecektir..
Kalbinizi yumsatan Hidayettinize vesile olan olay ve kisiden Allah RAZI olsun..
INSANOGLU ZİHNİYETİNI BULANIKLAŞTIRDIĞINDA O MAHLUKATIN ALGILARI BOZULUR...
KUDRET ELİNİ UNUTURDA KİŞİLERDEN BİLİRSİN.....
ONLAR Kİ KÖRLER ,SAĞIRLARDIR ÇÜNKÜ,HAKK İLE BATIL BÖYLE AŞİKAR EDİLİR ....
UNUTMA ..HER ETTİĞİN ZAN SENİN...BİR SONRAKİ SURETİN TOPLAMI OLACAK...
YANİ,KARŞINA ÇIKARTILAN HER MAHLUK SENİN,SIRETİNİ İNŞA ETMEK İÇİN GÖNDERİLDİ...
KARŞINDAKİNE KENDİ NEFSİNİ ETİKETLEMEKTEN ÖTEYE GİDEMEZSİN ÇÜNKÜ,SEN NASILSAN ÖYLE DUYAR,GÖRÜR VE HİSSEDERSİN....
BU SENSİN..VE HER ZAN KENDİNE DÖNEN TOKATTIR DOLAYISIYLE KENDİNE NE KADAR ACI VERMEK İSTİYORSAN O KADAR ZAN ET YADA ZANDAN ARIN...
ALLAHIM BİZLERİ HÜSN-Ü ZAN EDERNLERDEN EYLE .AMİN
Selamet ile Hayra Kalin..