• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada gözünün çıktığını görmek

H@K@N

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Cümleten Selâmün aleyküm.Ben dün gece uyumadan önce rabbime bir soru sordum cevabını almak ümidiyle .Kimi dini mensuplar,gözle zina yapmanın(erotik vs. siteler aracılı ile veya sokakta.),fiili zina yapmaktan daha iyi olduğunu söylerler.Bende sanal alemde günde 3 4 saat gezinen insanım.sizin sitenizde bile daha düne kadar göz zinası yapabilmemize imkan sağlıcak çeşitli parfüm reklamları vardı.sanırım şuanda kalkmış.Dün gece yatmadan çok düşündüm aynımıdır günahmıdır değilmidir diye ve sabahına bir rüya gördüm.
Karanlık bir yerde yanımda biri var kim olduğunu bilmiyorum.Sanki kolumdan tutuyor beni biryere götürüyor gibi. bi anda sağ gözüm elime geliyor sol gözümü kapatınca hiç birşey göremiyorum ama sol gözümü fazlada açık tutamıyorum sürekli 5 saniyede bir karanlıkta kalıyorum.ve bu rüyamı 10 dakka önce bir sitede münasebetsiz bir reklam görünce hatırlıyorum. Bunun tabirlerde varmıdır tam manası ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gozyasiooo.jpg

Aleykum selam...kardesim..
Allah-in Sevdigi bir Kulsunuz ki Rabbim ruyanizda bazi gercekleri perdelemis..
her insanda ama her Canli da nefis vardir..en Sofii Ehli imanda bile nefis vardir..Bunu yok sayarsak yanilir buyuk yanlisliklar yapabiliriz..
nefis her birimizde var asil mesele bu Nefsimizi nasil Kontrol altinda tutabiliriz..
cunku biz nefsimizi zapt edip kontrol etmesek Nefsimiz bizi..kendine kul kole eder ve kendine bizleri mahkum eder..

NEFSIMIZDEN KENDIMIZI NASIL KORUYABILIRIZ..CUNKU MUHAKKAK KI BIZIM EN BUYUK DUSMANIMIZ KENDI NEFSIMIZDIR..BIZE DEVAMLI KOTLUGU..EMR ETMEZ MI?

Ben BATI da Müstehcen zina Fuhusun en zirvede oldugu kufur Diyarinda yasamaktayim..
her sey serbest..Hersey Seytani nefis ve insan hayattini mahv edecek her imkan ayaginiza okulunuza evinize kadar getiriliyor..tesvik ediliyor..
cocuklar ve gencler ile calistigim icin sahit oldugum olaylari yazmaktan haya ediyorum...
ama o yuzden bu BATI ulkelerini hic kimsenin yok etmesine gerek yok Masallah onlar bu isi kendileri kendi elleri ile hal ediyorlar..

Dinimi cook seviyorum..Aslimizi neslimizi aklimizi paramizi insanligimizi sagligimizi korudugu icin..
Dinin insanı kötülüklere iten zaaflar ve alışkanlıklar hakkında yasaklayıcı hükümleri vardır!
Bu hükümlere uyan Muslimanlar sadece âhiretlerini kurtarmakla kalmıyor dünyalarını da kurtarıyor; gittikçe yaygınlaşan menfi alışkanlıklardan kendilerini ve çocuklarını da muhafaza ediyorlar...

İsra Sûresi’ndeki 32 âyetin ikazına bakın lütfen:
“Zinaya yaklaşmayın!” “Zina yapmayın!” demiyor “Yaklaşmayın!” diyor Çünkü asıl mesele yaklaşmamaktadir..

Yaklaşmazsanız kurtulmanız kolay olur Yaklaştıktan sonraki gelişmelere dayanmanız zorlaşır atese yaklaşanın içine düşmesi gibi bir sonuç çıkabilir..
Onun için zinaya vesile olabilecek davetçilik mânâsına gelebilecek tahrik ve teşvikçi görüntüleri yasaklayan din müstehcene bakılmasını da caiz görmüyor Hatta bu bakma konusunda bir diğer âyetin ikazı ayrı bir önem arz ediyor...
Nur suresinde Allahu Teala buyuruyor ki:
- İnanmış erkek ve kadınlar gözlerini harama bakmaktan kapasınlar!
(Nur 29-30; Hülâsatülbeyan)
- Gözleri kapamak mümkün mü?
- Hayır Ya niçin kapasınlar diyor?
Gözlerini harama bakmaktan müstehcene nazar etmekten öylesine korusunlar ki sanki gözleri kapalıymış da hiç görmemiş gibi hayallerini tertemiz tutsunlar zihinlerini kirlenmekten korusunlar
Zaten İmam-ı Şibli bu âyeti tefsir ederken:
- Sadece kafa gözlerini kapamakla kalmasınlar kalb gözlerini de kapalı tutsunlar haramları hayallerine almasınlar diyor; hayali dahi korumak istiyor...
Gözle bakış konusunda neden bu kadar ısrarlı ikaz ediliyor insanlar?
Çünkü bütün günahlar ahlâkî bozulmalar müstehcene bakışla başlar bakışın ısrarıyla gelişir sonra fiilî günaha dönüşür..
Üstelik gözler baktıklarının resimlerini de çeker hayal arşivinde depo eder!Nereye gitse nerede olsa artık çektiği bu resimler hayal âleminde gözlerinin önündedir...ve bakmaya tiryaki,aliskanlik ,bagimlilik yapar..

Öğrenciyse dersine çalışamaz işçiyse mesleğine tam yönelemez fikir adamıysa zihnini toparlayamazderken her konuda gerileme ve düşüş söz konusu hale gelir Bu duruma düşmemek için din müstehcene karşı yasaklar koyar mensuplarını böylesine gerilemelere düşmekten kurtarır..

sehvet de insana verilmis bir emanettir.. İnsan şehvettine uyarsa istekleri vasıtasıyla şeytanın istilasına uğrar.
Peygamber efendimiz şehvetle ilgili günahlardan korunmak için evlenmeyi şayet evlenme mümkün değilse oruç tutmayı tavsiye ediyor.
Şehvetin yakıtı çok yemek tenbelik ve bolca bos vakitlerde seytanin sizi nefsiniz ile oyalamasidir...
düşmanı ise açlık, hizmet ve tövbe ve iyilikte bulunmaktir..
bize verilen bu vücut emanettir. Emanet de ancak sahibinin rızası dahilinde kullanılabilir. Emaneti sahibinin razı olmadığı yerlerde kullanmak emanete hıyanettir.
Bu yüzden kimse vücut benimdir dilediğim yerde kullanırım diyemez..
diyenleri de Hamd olsun hastahanelerde cesitli cinsel hastaliklar ile bogusup can ceken ama bir turlu ölemiyen genc insanlari göruyoruz...
mustehcenlik illetine Cok genc yaslarda baslayanlarda ...bir cok zararli yani vardir..unutkanlik zeka geriligi gorme zayifligi sersem sersem bir haal ve davranis..ve her an vicdan azabinda duyulan HUZURSUZLUK...
bir zaman sonra alışkanlık gibi bi şey oluyor..sonra dayanamıyosun,kurtulamiyorsunuz bu cirkin aliskanligin kullu kolesi oluyorsunuz..
evlendiginizde bile bu aliskanlik devam edebiliyor..Esiniz bunu cekmez.. Sizi ayiplar ..ve cekip gider...
sonra cok genc yasta baslanmasindan oturu bu durumda olanlarin cocuklari olmiyabiliyor..deger mi?Bu kadar mi zayif ve iradesizmiyiz ?
artık en iyi kurtulmanın yolu bir an önce evlilik helal olaraktan ihtiyacını karşılaman ve böylece haram olan şeylerden de uzak durmak!!
Elbette insana verilen her şey bir nimettir. Ancak her nimeti helalde kullanmak bir şükür olduğu gibi o nimeti şerde günahta kullanmak da bir nankörlüktür emanete bir hıyanettir..
irade sınavında bu savaşı kazanmak için gayret edin Bunun bir iç cihad olduğunu unutmalim..
Rabbim nefsi emmarenin kötülüklerinden hepimizi korusun..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz ...olsun

Hayirdir insallah
"Karanlık bir yerde "
Rüyada karanlık görülmesi Gam, keder, SIKINTI,sapıklıkla yorumlanır.
:"kolumdan tutuyor beni biryere götürüyor" Kendi nefsiniz..Sizi kandiriyor seklinde yorumlanir..

Gözünün çıktığını görmek;
rüyada görülen göz kisinin dini ve hidayet ve sapiklik yolunu gören İnsanın iman nuruna kalb gözüne feraset ve sezgi gücüne delalettir..

"bi anda sağ gözüm elime geliyor "
kişi maddi veya manevi hastalığa tutulur. Rüyada tek gözlü oldugunu görmek; yarı malının elinden çıkmasına veya büyük bir günaha
girdiğine veya bir yanlisin esiginde olduguna delaletir..
Allah cc. her an sizinle birliktedir Hayirli gunler..

y1ld1z

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada gözün çıkması, rüyada gözün çıktığını görmek, rüyada göz çıkması rüya tabiri.
Selamünaleyküm ben rüyamda hamam ya da banyo gibi bir yerdeydim sanırım tam hatırlamıyorum. Sonra aynadan kendime bakıyorum ama gözlerim yerinde yok. Görebiliyorum ama gözlerimin yerinde parçalanmış et ve deri var. Sol gozumdeki o parçaları kaldırıyorum içinden kuru fasulye seklinde yeşil bişey çıkıyor. Sonra korkup o şeyi çıkarıp atıyorum, bir bakıyorum gözlerim düzelmiş. Bu olanları akrabalarımdan birilerine anlatıyorum ama onlar inanmamış gibi görünüyor. Hayırdır ins. Yorumlarınız için Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rabbim rüyanizi hayra çıkarsın inşallah..
çıkar-sın demek ki
"Başınıza gelen musibetler, felaketler kendi ellerinizle işlediğiniz ameller, yüklendiğiniz günahlar yüzündendir.
Allah müstahak olduğunuz, başınıza gelecek felâketlerin çoğunu da bertaraf ediyor."
42/ŞÛRÂ-30

Bence her birimiz Kötü rüya görünce ilk önce ibadetlerimizi gözden geçirip bir nefis muhasebesi yapmalıyız...
Neler yapıyoruz, neler yapmıyoruz,eksiklerimiz,hatalarımızı ,kendimizi nasıl düzeltebiliriz...

Bizi psikolojik olarak vicdanımızı rahatsız eden şeyler...
Rüyalar insanın iç dünyasının yansıması, bireyin kendinden memnuniyetsizliğinin ve değişim arzusunun karmaşık bir
yansıması olduğunu biliyoruz..
Bence rüyaları bize bir şeyler çağrıştırdığı doğru ve hayatımıza yön vermek istiyorlar..

Rüyada Hamam Görmek;

gerçek hayatta işlenmiş veya işlenmekte olan olumsuz davranışlar ve günahlarla ilişkilendirilir.
ancak; içinde hamam görülen rüyalarda, kişinin rüyadaki hareketleri, orada bulunma amacı ruh hali de rüyanın yorumunu değişebilir..

rüyada bir hamamda,banyoda yıkandığını görmek;
borçtan , günahlardan , sıkıntılardan kurtulmaya yorulur.

Rüyada Hamama Girmek;
kişinin rüyasında bir hamama girdiğini görmesi, bir günah işleyeceğine yada yanlış yerde bulunmasına işaret eder.

Rüyada Gözünün çıktığını görmek;
rüyada görülen göz kisinin dini ve hidayet ve sapiklik yolunu gören, göz zinasına ,İnsanın iman nuruna kalb gözüne feraset ve sezgi gücüne delalettir..
-Bazende dininde fesada ,vesveseye düşmesine yada bir Bir anlık gaflete düşerek Yalan yere yemin etmek,birine kefalet olmak.
.
Rüyada Gözünün çıktığını görmek;
Gözler din ile yorumlanir!!büyük bir günah işlemekle yorumlanır.

"gözlerim yerinde yok. Görebiliyorum ama gözlerimin yerinde parçalanmış et ve deri var. "
iki farkli yorumu vardir..
-vicdanınız sizi rahat bırakmıyorsa demek ki yaptığımız haal ve hareket, eylem doğru değil..
-kalp gözünüzün açık olmasına da yorumlanabilir...

Bir insanın nasıl zahiri bedeni var ise birde manevi boyutu manevi yönü vardır. Nasıl gözümüz varsa, basiret ,gönül gözümüz ,Kalp gözüde vardır..
Gözlerimiz maddî dünyanın yüzde 96'sını göremez; ruhsal dünyalara ise kapalıdır..
Kalp gözü, görme, işitme gibi bedensel duyulardan farklı olarak, ruhun bedene dayanmaksızın gerçekleştirdiği tüm algıları kaplayan bir algı biçimidir.
Bu olguyu daha çok bilimde "altıncı his" olarak tanımliyorlar.. Geleceği hissetme, gizli bilgileri sezinleme vs.

İnsanın kalp gözünün açık olması:Gerçekleri görmesi,çevresindeki olaylardan ve varlıklardan ibret alması, hakkı batıldan,doğruyu yanlıştan,hidayeti dalaletten ayırması, Yüce Yaratıcı'nın varlığına işaret eden delilleri görmesi,hayatını ona göre tanzim etmesi demektir..

"gözlerim düzelmiş"
akıllı insan öz eleştiri yapar.Biz kendimizin en kötü düşmanı da olabiliriz,en iyi arkadaşı da.
Biz kendi sorunlarımızın kaynağı da olabiliriz,çözümü de.Hayatımız bakış açımız kadardır ve bakış açımıza göre şekilenir!!bakış açınızın ve kendinizin düzeleceğinize yorumlanir..
Allaha emanet olun.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyada gözünün yerinden çıktığını görmek

Selamın aleyküm hocam. Bende rüyamda aynaya bakıyorum ve gözlerimin kanlı olduğunu farkediyorum ve yıkmaya temizlemeye çalışıyorum o sırada uğraşırken birden gözlerim yerinden çıkıyor ve elime geliyor. Fakat gözlerimin yanında kabimde çıkmış oluyor ve cok korkuyorum etrafimdakilere göstermeye çalışıyorum. Değişik bir rüyaydi acaba tabiri nedir hocam, teşekkürler.

Üst Alt