• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada geleceğin söylenmesi

nurlugül

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamü aleyküm ve rahmetullah,
Değerli kardeşim ben bundan bir kaç sene evvel rüyamda rabiatüladeviyyeyi gördüm, siyah örtülü kabenin yanında, çok güzel ,nur yüzlü bir kadındı,musahafalaştık ,elleri bembeyaz yumuşacıktı. Bana kendisinin rabiatüladeviyye olduğunu söyledi,siyah çarşaf ama yukarıdan aşağı inmiş ,yüzünde peçe felan yok,sanki çarşafın başı kapşon gibi, başı eğikken yüzü görülmüyordu,kaldırdığında yüzü görüldü,bembeyaz yüzlü ,renkli gözlü çok güzel bir bayandı.

Ben evliyim ama rüyamda bana 2 evlilik daha yapacağımı söyledi, 2. eşiminde doktor olacağını söyledi. Ben rüyamda öyle çok Allah dostları görmedim ,ömrüm boyunca gördüğüm 1. yunus emreydi, yeni evli olduğum dönemlerde gördüm,avucuma 2 inci verdi ve hiç kimseye vermediğimiz şeyi sana verdik dedi, o rüyadada kabenin yanındaydık,o rüyamda yorumsuz, ne demek istedi manası belli değil. 2.si hacı bayram veliyi gördüm,babam alkol alıyordu, ben onun için anneme eziyet ediyor diye hep dualar ediyordum, babamın tövbe edeceğini söyledi ve o rüya gerçek oldu, babam o rüyadan sonra tövbe etti,namaza başladı.

3.süde bu rabiatül adeviyye rüyası, Allah dostu olduğu için ,hacı bayram veli hz.lerinin dediği çıktığı için ,bende bu rüya çok tesir etti kardeşim, bu rüyadan başkada bi kaç kez başka birileriyle evleneceğim,eşiminde vefat edeceği gösterildi ama orda Allah dostu felan yoktu, çok ağladım ,üzüldüm, rüyanın etkisini üzerimden atamadım,acaba bu şeytani rüyamı? yoksa rahmani mi? Allah dostunun şekline şeytan girer mi? bende bu islam yolunda iyi kötü hizmetler veren birisiyim,elimden geldiğince yaşamaya çalışıyorum ama bu rüyayı kimselere anlatamadım, bilgi ararken bu site çıktı karşıma ve işte size yazdım,bana yardımcı olursanız çok sevinirim, vesselam.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatuhu..
ilk once Rüyanin ne oldugunu bir tekrarliyalim...
Rüyalar insanin ruh duygu ve icinde bulundugu psikolojik ve maddi manevi ortam hâl ve duruma göre değişir..

Rüya ;Uyku sırasında aynen uyanıkmış gibi çeşitli olayların bilincaltiyaşanması hafi düş insanin ic dünyasindaki seyridir!!
Umumiyetle rüya uyanıklık halinin bir uzantısı; etkisinde kalınan sevindirici veya üzücü olayların uyku halinde yaşanması olayıdır.

Rüyada geleceğin söylenmesi :istikbalde olacakları Allahtan başkası bilemez. Ama Allah bildirirse bilir...
Nitekim peygamberlere ve velilere gelecekle ilgili bilgiler sezdirilir...
Nebilerin ve velilerin uyanıkken gördüklerini sıradan kimseler rüyalarda görürler.
Bu sebeple rüyalar normal insanlar için bir nevi velâyettir...
Çünkü ilham yoluyla geçmişi ve geleceği görebiliyorlar...ilham nedir? Allahın insan kalbine mâna koyması...

Hemen herkes, her gece rü'ya görür. Bu rüyaların bir kısmı, karmakarışık şeylerdir. Bir kısmı, günlük olayların rüyaya yansımasıdır.
Bir kısmı da, daha önceden hiç düşünülmeyen, hayal edilmeyen şeylerin görülmesidir. Gördüğümüz rüyaları kaynakları bakımından üç grubta toplayabiliriz:
1. Rahmanî
2. Nefsanî
3. Şeytanî

Bunlardan nefsanî rüya, ya geçmişe dair hatıraların, veya kişinin arzu ettiği şeylerin görülmesidir.
Şeytanî rü'ya, şeytanın telkîniyle görülen rüyalardır.
Rahmanî rüya ise, ya doğrudan doğruya Allah tarafından veya melek vasıtasıyla kalbe yansıyan ve gaybî manaları taşıyan rüyalardır.

rüyalar içimizden ve dışımızdan gelen etkilerden şekillenir. Hayal, bu etkileri biçimlendirilir.
Rüyalarımızda önceden yaşadığımız olayların izleri vardır. Çocuğun arzu edip de ulaşamadığı şeyleri gece rüyasında görmesi gibi, her insan rüyasında,
tatmin olmamış şuur altına itilmiş istekler, rüyada su yüzüne çıkar.
Rüyaları şuuraltıyla izah etmek bazı rüyalar için doğru olabilir. Fakat genelleme yaparak her rüyayı bununla izaha kalkmak doğru değildir.
Öyle rüyalar vardır ki, bunlar şuuraltından yansıyan birer görüntü olmayıp gaybdan kalp gözüne akseden parıltılardır.

Hemen her insan içinde bulunduğu ruh hali, iman ve duygu makaminda ,kendini Allah a yakin veya uzak hissetmesi ile Mana Aleminde çok nadir de olsa,
"Rahmanî rüya" dediğimiz gaybî mesajlar ve sırlar taşıyan rüya çeşidine muhatab olmuş ve olmaktadır.

Rüyada görülüp diğer gün, hatta yıllar sonra aynen çıkan rüyalar hiç de az değildir.
Bu şekilde gaybî mesaj taşıyan rüyalar, levh-i mahfuzda yazılı olan şeylerin kalb aynasına yansımasıyla meydana gelir.

Uyku halinde insanın duyguları istirahat halinde olmakla beraber, Ruh uyanık olduğu gibi, yine faal durumdadır.

Bundan dolayı levh’i mahfuz'dan kalbe yansıyan şeyler, hayal ve Ruhun giydirdiği bir suret ve temsille hatırda kalır.
Kişi uyandığı zaman,Mana aleminde giydirdiği bu suret ve temsilleri hatırlar.

Rüyay-ı sadıkanın bir yönü, kişiye teselli vermeye, ona gaybî müjdeler getirmeye bakar.
Hz. Peygamber sav., bu tür rüyadan "mübeşşirat" olarak bahsetmiş ve şöyle buyurmuştur:
"Risalet ve nübüvvet bitti. Benden sonra ne bir nebî gelecektir, ne de rasul... Lâkin "mübeşşirat" vardır.
Sahabe "Mübeşşirat nedir Ya Resulallah" diye sorar. Hz. Peygamber "Müslüman kişinin gördüğü rüya" der. O, nübüvvetin cüzlerinden bir cüzdür." (Tirmizi, Rüya, 2)

Rasulullah'a vahyin sadık rüyalar şeklinde başlaması, üstteki hadisi anlamamıza yardımcı olmaktadır.
Hz. Aişe'nin haber verdiği gibi, vahyin başlangıcında Resulullahın gördüğü rüyalar, sabahın aydınlığı gibi açık ve nettir. (Buhari, Bed'ü'l vahy, 3).

Peygamber efendimizin annesi Hz. Amine, vefatına yakın oğluna şunları söyler:
“Yavrum, rüyamda bana bildirilenler doğru ise, Sen insanlığı kurtaracak kişi olacaksın.”
Bu rüya uzun yıllar sonra gerçekleşir.

Hz. Yusuf, babasına yıllarca önce gördüğü rüyayı hatırlatıp şöyle der:
"Ey babacığım. İşte bu, daha önce gördüğüm rüyanın te'vîli. Rabbim onu gerçek kıldı." (Yusuf, 100).

Görüldüğü gibi, Hz. Yusuf rüyasında anne- baba ve kardeşlerini sembollerle görmüştür. On bir yıldız kardeşlerini, güneş ve ay ise,
anne- babasını temsil etmektedir. Onların secde etmeleri, Hz. Yusuf'un maddî- manevî büyüklüğünü göstermektedir.
Hz. Yakub, Yusuf'un rüyasındaki sembollerin dilini çözmüş, o rüyadaki gaybî mesajı yakalamıştır.

Rüyalarda kullanılan dil semboliktir. Bu semboller kişiden kişiye farklılık arzedebilir. Adeta her bir insan, kendi rüya alfabesini oluşturur, bunlarla rüya görür.
Mesela, müslüman birinin rüyada köpek veya domuz görmesiyle, hristiyan birinin aynı şeyleri görmesi aynı anlamları taşımayabilir.
Çünkü köpek ve domuz Müslümana göre necistir, hristiyana göre ise sevimlidir.
Rüyada bize hırlayan bir köpek gördüğümüzde, bu bize sataşacak birine işaret edebilir veya en azından kendi nefsimizi sembolize eder.

Kişinin gördüğü sadık rüya, yol gösterici, yönlendirici, bazan da teselli edici olmakla beraber, rüya bilgi vasıtalarından biri olarak kabul edilmez.
Çünkü insan, rüyasının sadık olduğunu çoğu kere ancak o rüya gerçekleştiğinde bilebilir.
Nitekim görünüşte güzel nice rüyalar vardır ki, o kişinin hayatı boyunca gerçekleşmemekte ve nefsin bir arzu ve temmenîsinin rüyaya yansımasından ibaret kalmaktadır...

Hayirdir insallah..
Ben de Annem sag iken rüyamda rabiatüladeviyyeyi görmüş ondan ;felcli ,garip,olan annem icin yoğurt istemistim!! O da bana Cennet sofrasindan
piril, piril bir tepsi icinde yogurt vermisti...yoğurdu alıp anneme götürdügümde annemin hakkın rahmetine kavuştuğunu görmüştüm..
bu rüyamin manasini anca yillar gectikten sonra yorumu ortaya cikmisti..ve Ben evladlik aldigim yetimimi arkamda birakmamak icin onun passaportu ile 3 gun gec kalinca..
ancak annemin hakkın rahmetine kavuştuktan 12 saat sonra istanbulla varabilmistim..agla..:,

Simdi Sizin bu ruyanizin gercek mana ve yorumunu ancak Rabbim bilir.. rabiatüladeviyyeyi görmüş olmanizdaki
SIRR-i Hikmetti ve onun soylediklerindeki gercek mana ve onun ile aranizdaki Sizi birbirinize yakinlastiran;manevi bağlar, kalbimizi titreten sevgiler..Allah bilir!

Rabbimin Lutfu, hangi Salih amel veya kimin Duasi ile vuku bulmaktadir...
kim bilir ikinci evlilik ;nikahin tazelenmesi, tamir ve tadilat edilmesi..Allah icin Sabir ve tevbe ile duzeltilmesi..
Doktor olmasi da Hastalıklar ile imtihan edilmeniz de olabilir.. Rabbim her seyin en dogrusunu bilir...

görülen rüya başkasını bağlayıcı bir hüküm getirmez. Meselâ, birisi "Ben rüyamda gördüm. Hz. Peygamber sizden şunları yapmanızı istedi" dese, bu rüya başkası için delîl sayılmaz.
Zira ard niyetli kişilerce kötüye kullanıma sebep olabilir. Dolayısıyla “Hz. Peygamber sizden şunları yapmanızı istedi" denilen kimse
“ben de aynı rüyayı görünce, denilenleri yaparım” deme hakkına sahiptir.

İmam-ı Rabbani'nin de dikkat çektiği gibi, “rüyalara itibar etmek ve onlara dayanmak doğru değildir.” (Mektubat, 32. Mektub
)

gizemm35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Öncelikle tekrardan merhabalar.

Ben temmuz ayının başlarında bir rüya gördüm ilk önce bir dizide izlediğim yabancı aktris vardı onunla yürüyorduk sonra birden bir falcı mı desem başka birşey mi desem bilmedim bir adam geleceğimi böyle havada ekranda yansıttı. Sarp diye biriyle evlenip İstanbul-Küçük Çekmece'de yaşıyacakmışım mühendis olacakmışım vs vs. Fakat Sarp yerinde benim eski erkek arkadaşımın kısaltılmış ismi (ers) yazıyordu adam ersan bu dedi hayır orada ki S, Sarp dedi. Çok gerçekçiydi ve resmen tüm hayatımı böyle yukarı yansıttı, İzmir'de yaşıyorum ve gerçektende İstanbul'da yaşamak istiyorum. Yorumlarsanız çok sevinirim. Allah razı olsun şimdiden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar Hayirdir insallah..
ilk once Rüyanin ne oldugunu bir tekrarliyalim...
Rüyalar insanin ruh duygu ve icinde bulundugu psikolojik ve maddi manevi ortam hâl ve duruma göre değişir..

Rüya ;Uyku sırasında aynen uyanıkmış gibi çeşitli olayların bilincaltiyaşanması hafi düş insanin ic dünyasindaki seyridir!!
Umumiyetle rüya uyanıklık halinin bir uzantısı; etkisinde kalınan sevindirici veya üzücü olayların uyku halinde yaşanması olayıdır.

Rüyada geleceğin söylenmesi :istikbalde olacakları Allahtan başkası bilemez. Ama Allah bildirirse bilir...
Bilinmezi bilmek, görülmeyeni görmek, gaybın sırlarına ermek hemen herkesçe arzu edilen şeylerdendir.
Özellikle, gaybın geleceğe yönelik sırlarına nüfuz etmek isteği, insanın zaaf noktalarından birini teşkîl eder...
Ama gelecek perdelidir. Normal şartlar altında insanlar değil yarınları ve yarını, bir saniye sonrasını bile bilemezler.

Geleceğin perdeli oluşunda, insanlara bildirilmeyişinde elbette bir takım hikmetler vardır.
Her şeyden önce, geleceğin bildirilmeyişi Allah’ın rahmet ve şefkatinin bir gereğidir.
Çünkü başa gelecek şeyler önceden bilinse hayatı azaba çevirir. Bu dünyada insanı üzecek pek çok olay vardır. Bunları daha olmadan önce bilmek, insanı derin üzüntülere sokar.
Meselâ, bir aile, canları gibi sevdikleri biricik yavrularının on yaşında vefat edeceğini önceden bilseler, psikolojik bir çöküntü içine girerler.
Geleceğin perdeli oluşunun bir başka hikmeti, insanların korku ve ümit arasında bir dengede bulunmalarını sağlamaktır.
Çünkü insan ancak bu iki hali dengede tutmakla, istikametli bir hayat yaşayabilir.

İnsanın dış dünyaya açılan göz- kulak gibi duyuları yanında gabya ve geleceğe bakan bazı latifeleri vardır. Bunlardan biri, eskilerin “hiss-i kable’l– vuku’” dedikleri önsezidir.
Maddi olan elimizle önümüzdeki eşyaya uzanırız, ama yarı nurani ve şeffaf olan gözümüzle elimizin uzanamadığı yerleri seyrederiz.
Önsezi ile de duvarın ötesine, hatta bazen zamanın ötesine uzanabilir, meydana gelmeye hazırlanan olayları az- çok sezebiliriz.
Önsezi hayvanlarda da bulunur. Mesela deprem öncesinde hayvanların garip sesler çıkardıkları, kedi-köpek gibi insana komşu olan hayvanların
şehirden uzaklara kaçtıkları tecrübelerle sabittir.

İnsan ise, önsezi ile kendine doğru gelmekte olan birini sezebilir, hatta farkına varmadan ondan bahsetmeye başlar.
O geldiğinde de “iyi adam lafının üzerine gelirmiş, biz de tam senden bahsediyorduk” der.
Keza, bazı üzücü veya sevindirici olaylar olmadan önce, insan önsezisiyle bunları hisseder, bunlar onun kalbine bir sıkıntı veya bir neşe olarak yansır.

Nasıl ki yağmur yağmadan önce onun alametleri gelir, bu alametlerden hareketle onun geleceği hissedilir.
Benzeri bir şekilde, insanın başına gelen önemli olaylar öncesinde, bunların öncüleri insanı etkiler. Önsezisi kuvvetli olanlar, romatizmalı kimselerin bir gün
önceden yağmuru hissetmeleri gibi olayın etki alanına girerler, olacakları az veya çok sezerler.
Denizde gördüğümüz duman, görmediğimiz gemiye delalet eder, demiryolundaki titreşim, gelen trene alamet olur.
Onun gibi, kalp ve ruha yansıyan bazı hüzün veya sevinç dalgaları, üzücü ve sevindirici olayların habercileri, öncüleridir.
Hassas ruhlu zatlar, böyle hallerde “şöyle olacak” şeklinde bazı haberler verebilirler.

Ancak, önsezi ile hissedilen bu haller çok net olmayabilir. İnsan bir şeyler hissetmekle beraber ayrıntıları bilemez.
Ve insanın önsezisi her zaman aynı duyarlılıkta olmaz. Bazen günler sonrasına uzanırken, bazen burnunun ucunu bile göremez.

hiç kimse ALLAH izin vermedikçe haber veremez.
Falcılık ve fala inanmak Tevhid inancıyla çelişiyor. Tevhid inanci;gelecek bütün yönleriyle ALLAH’ın ilminde elinde ve takdirindedir Ancak !!
insan ALLAH’tan gelecekle ilgili her şeyi her değişikliği isteyebilir; bunun için de kavlî ve fiilî duâ kapısı RAHMAN KAPISI sürekli açıktır.

ruyanizin Yorumu;Gelecek ile uğraşarak, kafa yorarak , Bu günü kaçırmayın.
Bugünün hakkını verenler ancak geleceği inşaa ederler…boş seyler ile uğraşmayın..enerjinizi olumlu şekilde şu an için harcayın..

Herseyin hayirlisini Allah tan dileyin..O'na tevekkül eden asla kaybetmez Dua ve Kullugunuzda Samimi olun..
Hayirli gunler...

acilangul1

nurlugül

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada geleceğin söylenmesi

selam ve dua ile,
ben yazarken kardeşim belki çok dikkat etmediniz ,tam anlatamadım diye tekrar yazıyorum, rabiatül adeviyye 2 evlilik daha yapacağımı söyledi yani 1. eşten sonra başımdan 2. ve 3. bir evlilik daha geçecekmiş, 2 ciside doktor olacakmış demişti, vede başka rüyamda 2013 yılının tarihi verilmişti, şimdi o yüzden çok korkuyorum gerçek çıkarsa diye,eşimin vefat edceği söylenmişti başka rüyada, yani bunla ilgili son 5 yıldır üstüste çok rüya gördüm ,itibar etmedim ama rabiatül adeviyyeyi görüp rüyamda bizzat o söyleyince işi ciddiye almaya başladım, daha önce hacı bayram veli hz. leri bundan 10 yıl önce babamın alkolü bırakıp tövbe edeceğini söyleyip aynen zuhur ettiği gibi.
bunu tekrar yorumlarsanız memnun olurum.
birde yunus emrenin benim avcuma verdiği o iki inci hakkında ne düşünüyorsunuz, orda mağara vardı mağaranın içi ışıl ışıl elmas inci doluydu, insanlar gözlerini deli gibi açmış hırsla mağaraya girip avuçlarına o elmasları alıyorlar dışarı çıkınca hemen avuçlarında ki o elmas kömüre dönüşüyor,bunu görünce hemen insanlar o kömürü yere atıp tekrar büyük bir hırsla mağaraya girip avuçlarına elmas alıyorlar ama her dışarı çıkışta o elmaslar kömür oluyor ama insanlar usanmadan yorulmadan aynı işlemi devamlı yapıyorlar,ben yunus emre ile bu manzarayı seyrederken o avucuma iki inci verdi ve hiç kimseye vermediğimiz iki şeyi sana verdik dedi,incinin biri çok parlak biri normaldi ,ordada kabenin yanındaydık.yıllar geçti bu rüyanın tabirini bulamadım ama durum böyle olup iki evlilik daha yapacağım söylenilince acaba iki inci yapacağım iki evlilik mi diye his geldi içime.
rüyamda ne peygamberimizi gördüm nede başka peygamberleri ,ömrüm boyunca işte bu 3 mübarek Allah dostlarını gördüm, islam yolunda iyi kötü hizmetlerim var boş yaşamayaya gayret edenlerdenim,sizi sıktıysam kusura bakmayın ama vereceğiniz cevap benim iin çok önemli, kafamdaki sorulara cevap bulmak istiyorum,selametle kalınız,Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli Kandiler kardesim.. Yazdiklarinizi hem aklim hem yuregim ve imanim ile okumaya calistim..ve meslegimi ,tecrubelerimi de katarak yorumlamaya calistim ve uzuncaa yazdim..

"rabiatül adeviyye 2 evlilik daha yapacağımı söyledi yani 1. eşten sonra başımdan 2. ve 3. bir evlilik daha geçecekmiş 2 ciside doktor olacakmış demişti "

kardesim burada Simdi Sizin bu ruyanizin gercek mana ve yorumunu ancak Rabbim bilir.. rabiatüladeviyyeyi görmüş olmanizdaki SIRR-i Hikmetti
ve onun soylediklerindeki gercek mana sembol nedir ?2. ve 3. bir evlilik derken neyi kasd ettigini biz sadece zahirini nikah anlasma diye tanimliyabiliriz..
ama hikmet ve gercek manasini anca Rabbim bilir.. biz bilemeyiz..
burada yorumlamaya calistigim hic bir ruyanin gerçek manasını ben bilmiyorum..sadece rüyalarindaki sembol ve ruh hallerinden
Rabbimin bana lutf ettigi ilmim kadari ile Allah RIZASI icin yorumlamaya calisiyorum..
rüyalarin gercek manasini ancak Ruyalarin Sahibi Allah bilir..

Rüya bir idrak işidir. Zira rüya insanların kalblerinde yaratılan ve oraya yerleşen şeyin hayal etme ve düşünme yoluyla idrak edilmesi demektir.
alimlerin ve imamların görüşüne göre; Allah (c.c) uyanık insanın kalbinde bir takım itikatlar yarattığı gibi uyuyan insanın kalbinde de bazı itikatlar yaratır.
uyuyan insanın kalbinde yarattığı itikadları başka zamanlarda yarattığı bir takım şeylerin belirtisi ve aynası haline sokar.
Rüyada görülen durum bazan aynası olduğu işe aykırı olur. Uyanık kişinin kalbinde yaratılan itikad ve kanaat bazı olayların aynası görünümünde
olmasına rağmen bunun tersi çıkabilir.

Meselâ bulut yağmurun belirtisidir. Allah (c.c) bulutu yağmurun alameti olarak yaratmıştır.
Ama bazen bulut olmasına rağmen yağmur yağmayabilir. Aynı şekilde uyku halindeki insanın kalbinde yarattığı itikadı ve inancı bir hadisenin belirtisi olarak yaratmıştır.
Fakat bazan yağmur yağmadığı gibi o olay da olmayabilir...
illa olacak diye bir kaide ve zorunluluk yoktur..

Bazen aynı rüyayı değişik insanlarda görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi makami, dünyayı anlayışı yaşamı farklıdır.
Bundan dolayı da yorumu ve yansıması farklı olur...

rüyalar..o kişinin karakteri,amelleriniyetleri icinde bulunduklar Ruh halli sebebiyle anlam kazanır...
aynı rüyayı iki kişi görse biri müslüman biri kafir olsa manası farklı olur..
ikiside müslüman olsa..biri namaz kılsa diğeri kılmayanlardan olsa manası gene farklı olur..
ikiside namaz kılıyo olsa..biri zikir ehli olsadiğeri olmasa manası gene farklı olur..
bu farklılık sebeplerini çoğaltabiliriz..halbuki görülen rüya aynıdır.
Bizim gibi kimselerin ne kadar güzel yada ne kadar kötü olursa olsun gördüğü rüyalar hep kendi manevi haliniiç dünyasını .maddi manevi arayisini anlatır...
rüyanın doğruluk derecesi müslümanın salah ve takvasına göre değişik olur.
ALLAH.. rüyayı hakkınızda en hayırlısı hangisi ise o şekilde tecelli ettirsin inş...Allah'a Emanetsiniz.

her rüyalara dalışlarımda ayrı bir cümbüşe kapatır gözlerimi bazen yakaza uyur uyanığımda...içerden çalıyor kapı....
bu alemde görmediklerimi gösterir...duymadıklarımı duyurur da gün boyunca cezbesinde serhoş gezerim..
GÖZ İÇTEYMİŞ ..KULAKTA ÖYLE...
DÜNYA DUYULARI MEĞER ONUN SANATINI
SEYRETMEMİZ İÇİNMİŞ...

acilangul1

Üst Alt