• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Fatiha suresini okumak

sahmaran

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Selamın aleyküm Formumuzda yazıyor fakat rüya işte yorumuyla hayırla vesile sebep edeni gerek Hayırlara vesiledir İnşaallah
Gene rüya gördüm ben sabah namazında sonra sevdiğim adamdan çok uzaktayım ve ayrıldı benden Rabbim sevdiriyor işte seviyorum 2 ay boyunca oruçlarımı muharrem ayı safer ayı oruçlarımı tutum namazlarımı aksatmadım gece namazlarımı kıldım dualarımı ettim bilirim herşeye Kadir olan Rabbim hayırlıyı hayırsız hayırsız hayırlı yapar Kalpleri insanları yalnızca o birleştirir bu aciz kulu sadece duasını namazını kılabilir lakin yürek acısı çok sancılı Rabbim kimseye vermesin herkese Sevdiğini hayırlı kılıp versin
Rüyamda sevdiğim adamla biyere gidiyoruz alışveriş merkezi gibi bi yer kat kat sonra annemi babami kardeşimi ayrı ayrı katlarda görüyorum sonra yüzünü görmediğim bi adam ve bikaç insan karanlık biyere giriyoruz bize telefon kulübeleri şekilde bi aydınlık gösteriyor ben korkuyorum herkes karanlıkta yüzleri gözükmüyor fatiha şerif-i okuyorum yanımdaki adama sarılıp adam iri biri yüzünü göremiyorum sevdiğim adammı değilmi anlamadım sonra başka bi yere daha giriyoruz başka bi oda gene karanlık gene aynı adam bize aynı aydınlık kulübe gibi birşey gösteriyor korkuyorum gene fatiha okumaya başlıyorum yanımda ki adamda okuyor benimle birlikte Sonra uyandım :)
Ne yorulur ki bu ?saskn..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Aleykum Selam
Hayirdir insallah..

"herkes karanlıkta yüzleri gözükmüyor fatiha şerif-i okuyorum yanımdaki adama sarılıp adam iri biri yüzünü göremiyorum sevdiğim adammı değilmi anlamadım "

iste ruyanizin yorumu bu kucuk ayrintida gizli...
ama su an ogle namazi icin camiye gidecegiz..ins. geldigimde yorumlamaya calisirim..

Simdi geldim kardesim...Modern dünya,insanın bitmek tükenmek bilmeyen istek ve arzularını,maddi ihtiyaçlarını kamçılarken
ve artırırken,bizi istikameti;iman,ibadet,güzel ahlak ve dualarımızın samimiyetiyle bulabiliriz.
Modern dünya,maddi istek ve ihtiyaçlarımız için bizi koştururken,mana alemimiz ve Rabbimizi arayan güvercin misali ruhumuz,
şu muhteşem dualarla huzura ve sükunete erecektir.

” İhdina’s-sıaâta’l-müstekim,sırâta’l-lezine enamte aleyhim gâyri’l-mağdubi aleyhim vela’d-dâllin.”

“Bizi doğru yola hidayet et.Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna.Öfkene uğramışlerın ve sapmışların yoluna değil.”

"herkes karanlıkta yüzleri gözükmüyor fatiha şerif-i okuyorum "

EY Rabbim Görünenin Ötesini Görebilmeyi esyanin ve insanin aslini gorebilmeyi Rabbim cumlemize nasip etsin..
Esyanin Aslini gorebilmek iste butun marifet feraset Hidayet de burada...
ama bunlari Allah-in izni ile de gorup fark edebilmemiz, icin
İlim (veya yeterli düzeyde bilgi) amel ve ihlâs…de gerekli..kardesim...

"fatiha şerif-i okuyorum yanımdaki adama sarılıp adam iri biri yüzünü göremiyorum sevdiğim adammı değilmi anlamadım "
Ibadet edip daima Allah tan o sevdiginizi istemeniz yerine Rabbimin Sizin icin HAYIRLI olani istemeniz gerekli olduguna delalettir...
cunku Siz Sizin icin neyin hayirli olup olmadigini bilmiyorsunuz.. karanlikta, mechulle sariliyorsunuz...

Rüyada Fatiha'yi veya ondan bir ayet okudugunu, yahut kendi üzerine okundugunu görmek,
o kimseye Allah-u Teala'nin ser kapilarini kapayip, hayir kapilarini açacagina isarettir..Allahu alem...
Siz oyle guzel ve temiz bir insansiniz ki Allah cc Sizi sizden koruyor Farkinda degilmisiniz?

Mutluyum ! Çünkü; yol yakınken dönüşlerim var...benim.. Huzuruma şaşırmayın. Çünkü yarı yolda duranlardan koşar adım gitmişliğim var...benim..
Kızmayın aşktan caymışlığıma. Benim karşıdan tanımama gibi bir özrüm var...benim..
Gelsin hayat bildiği gibi Elinde ne varsa hayata dair..
Ötesi hiç birşey ya da vesair... Hani demiş ya şair
''Mutluluğu sende bulan senindir'' Gerisi MİSAFİR.."
Mevlana
Hayirli Gunler..

sahmaran

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Teşekkür ederim Allah razı olsun üzülmedim ağlamadım desem yalan olur bende sitede gördüm fatiha okunduysa dualarınız hacetiniz kabul olmuştur diye sevindim bide size sorayım dedim değilmiş demekki ben yanlış anlamışım saolasınız Rabbim razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Teşekkür ederim Allah razı olsun üzülmedim ağlamadım desem yalan olur bende sitede gördüm fatiha okunduysa dualarınız hacetiniz kabul olmuştur diye sevindim bide size sorayım dedim değilmiş demekki ben yanlış anlamışım saolasınız Rabbim razı olsun

Ask Olsun sahlimar...yorumu tam anlatamadim sanirim...bak bir daha okuyun...
Rüyada Fatiha'yi veya ondan bir ayet okudugunu yahut kendi üzerine okundugunu görmek
o kimseye Allah-u Teala'nin ser kapilarini kapayip hayir kapilarini açacagina isarettir..Allahu alem...

Alemlerin RABBI SIZIN ICIN HER TURLU HAYIR KAPILARINI ACMASINI ISTEMEZMISINIZ?
Siz oyle guzel ve temiz bir insansiniz ki Allah cc Sizi sizden koruyor Farkinda degilmisiniz?

Fatiha, kelime anlamıyla başlangıç, giriş veya açılış demektir. Çünkü Kur’an’ın ilk suresi olması bakımından Fatiha, Kitabın başlangıcı ve onu açan bir bölümdür.
Bu anlamda Fatiha, Kur’an’a açılan bir kapıdır. Kapı, bir evin ya da yapının girişi, başlangıcı ve onun içini dünyaya açan kısmıdır. Öyleyse Fatiha’yı en iyi ifade eden simge kapı kavramı olabilir.

Fatiha, aslında Kur’an’ın bize öğrettiği güzel bir duadır. Dua, salt yalvarma/yakarma değil, aynı zamanda bir iddia, istek ve söz vermedir.
Kur’an, ilk önce bir duayla başlar ve duanın nasıl yapılacağı konusunda insana örnek verir. Nasıl her kapının bir kilidi ve anahtarı varsa, bu duanın da bir anahtarı vardır.
Bu anahtar, hiç şüphesiz ki besmele’dir: “Bismillâhirrahmânirrahîm”. Açılımı, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” demek olan besmele, İslam öğretisinde ve kültüründe her şeyin başıdır. Her işe onunla başlanır, onunla başlanılan iş kolaylaşır.

Kapı, bir yere girmeye imkân tanıdığı gibi içeri girdikten sonra kapatma işlevi de görür.
Başka bir deyişle kapı açan şey olduğu gibi kapayan şey anlamına da gelir. Konumuzla bağlantılı olarak bunun anlamı şudur: Fatiha, bizi bir dünyaya açarken başka dünyalara da kapatır.
Bu dünyalar, Fatiha’da sözü edilen gazaba uğrayanların ve sapkınların yollarıdır.
Çünkü Fatiha insanları bir seçimle baş başa bırakır. İki kapıdan birini seçmeye zorlar.
Bu seçimden sonra Fatiha kapısından içeri girmişseniz, artık kapınızı kapatabilirsiniz...

Üst Alt