• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada deniz kumu görmek

bellangel

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar, Selamunaleyküm inşallah sevgili Gönül Sızım :) İnşallah rüyamı okuyup cevaplayabilirsiniz, beni de aydınlatırsınız. Rabbim kolaylıklar versin.

Rüyamın başını tam olarak hatırlayamıyorum, ama ailemle hafif bir münakaşayı hayal meyal hatırlıyorum. Bir de benim başıma bir şey gelmiş ve bu yüzden herkes bana hoşgörülü davranıyor. Şimdi düşününce askerlerle alakalı bir şeyler gibi geliyor ama hatırlamıyorum. Rüyamın devamında benim nişan törenime geçiyor. Ben gerçek hayatımda bekar biriyim, üniversiteye yeni geçtim inşallah. Rüyamdaki ben biraz umursamaz ve insanlardan korkuyor. Üzerimde nar çiçeği rengi, çok yumuşak bir kumaştan nişanlık var, kapalıyım (normalde açık birisiyim). Nişanlığımı gerçekten beğeniyorum. Bu arada denizi görüyorum, deniz kenarında bir iskelede oluyor nişan. İskele kahverengi, tahtadan. Bir masaya doğru yürüyorum, yüzükler orada, nişan başlayacak. O sırada annem ve kız kardeşim yanıma gelerek bileziklerimi takmayı unuttuğumu söyleyerek bana bilezikleri taktırıyorlar, bilezikler turkuaz. Utanıyorum, bir anda gülümsüyorum ama gülümsememden çok istekli olduğumun düşünülmesinden korkuyorum bir yandan. Başımı öne eğiyorum ve ayaklarımı görüyorum, terlik giyerek gelmişim. Şaşırıyorum ve daha çok utanıyorum. Elbisemin eteğiyle gizlemeye çalışıyorum ama olmuyor. Daha sonra yüzük kutusunu açıyorlar içinde iki çift alyans var; bir çift altın bir çift hem altın hem gümüş. Neden iki çift olduğunu anlayamıyorum ama ikisini de takacaklarmış. Nişanlanacağım insanı tanımıyorum -gerçek hayatımda da tanımıyorum- sakallı, kısa siyah saçlı, zayıf biri. Ben yanına gelirken gülüyor. Nişan yüzüklerini takan kişi bir çiftin tekini -gümüş ve altın olan- iskeleden aşağıya, kuma düşürüyor. Diğer çiftle nişanlanıyoruz, nişan kurdelesi sarı, kenarında altın işlemeleri var. Nişanlayan adam kurdeleyi makasla değil bıçakla kesiyor. Takı töreni başlayacak ama ben bir anda iskelenin altına iniyorum, düşen yüzüğü arıyorum kumda. Orada bir sürü başka ziynet eşyaları buluyorum; küpeler, bileklikler, bilezikler... Gerçek hayattaki yengem yanıma geliyor, o bulduğum diğer ziynet eşyalarının kendisine ait olduğunu söylüyor (kendisi ziynet eşyasına ve altına düşkün birisidir), o arada ben bir de bilezik buluyorum, kendimin olduğunu düşünerek koluma takıyorum ama yengem o da benim diyerek bilezik ve diğerlerini alıp gidiyor. Yüzüğü bulamıyorum. O an babamın sesini duyuyorum, insanlara nişanın bittiğini, gitmelerini söylüyor. Herkes benim yaptığımdan dolayı biraz şaşkın. Ama diyorum ya bana aşırı hoşgörülü davranıyorlar ve kimse bir şey demiyor. Babam da sinirli bir şekilde arabaya binip gidiyor. Bir anda tek başıma kalıyorum sahilde. Üzülüyorum ve nişanlımın yanıma dahi gelmediğini düşünerek yanlış bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Rüyamdan o ara uyandım, çok karmaşık geldi bana. Günlük yaşadığım olaylarla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü yakınımda nişanlanan birisi yok. Bu tarz bir muhabbet dahi geçmedi.

Dediğim gibi ben üniversiteyi yeni kazandım, hukuk bölümü okuyacağım inşallah. 19 yaşındayım, bekarım. Sevgilim ya da görüştüğüm herhangi birisi de yok.

Rüyam konusunda yardımcı olursanız çok mutlu olurum, şimdiden binlerce kere teşekkür ederim Rabbim sizden razı olsun. :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar aleyküm selam Gönül Dostum..
hayirdir insallah..
rüyada münakaşa,tartışmak ;bazı iç karışıklıklar veya karşılaştığınız çatışma celiski kararsizlik ve baski olayını simgeler.

"Üzerimde nar çiçeği rengi çok yumuşak bir kumaştan nişanlık var"
yeni bir yaşam yeni bir çevre bir tören merasimi ,evlilik, nasip, kismet anlamına gelir..
ama Siz okulunuzu bitirmeden iyi bir hukukcu, avukat olmadan sakin gönü l işine girmeyin.. yoksa ailenizi hayal kırıklığına
uğratırsınız...

Rüyada Deniz kumu görmek; geçmişte yaşadığınız sıkıntıların artık bittiğine ve bir daha yaşanmayacağına işarettir.
Sorunları ve sorunlu bir dönemi kendi çabalarınızla aşmışsınız. Bundan sonra maddi rahatlamalar yaşayabilir, güçlü kimselerden destek alabileceginize isarettir..

"düşen yüzüğü arıyorum kumda. "

Haydi HAYIRLISI ile Yeni bir Mekana gidiyorsunuz..DEĞİŞMEM DİYENLERİN DEĞİŞTİĞİ BİR DÜNYADA..
DOST BULMAK KUM TANECİKLERİ ARASINDA İNCİ ARAMAK KADAR ZORDUR ..Dikkat edin!!

Okyanusun dibinde yatan bir istiridye, su üzerinden akıp geçsin diye, kabuğunu açmış. Su içinden geçerken, solungaçlarıyla yiyecek toplayıp midesine gönderiyormuş.
Aniden, yakınındaki bir balık, bir kuyruk darbesiyle kum ve çamur fırtınası yaratmış.
İstiridye de kumdan nefret edermiş; zira kum öylesine pürüzlüymüş ki kabuğunun içine kaçarsa son derece rahatsız olurmuş.
İstiridye derhal kabuğunu kapamış ama çok geç kalmış. Sert ve pürüzlü bir kum taneciği içeri girip, iç derisi ile kabuğun arasına yerleşmiş.
Kum tanesi istiridyeyi ne çok rahatsız ediyormuş. Ama, kabuğunun içini kaplaması için kendine verilmiş olan salgı hücresini hemen çalıştırarak,
minik kum tanesinin üstünü kaplamaya başlamış.
Ta ki nefis, parlak ve düzgün bir örtü oluşana kadar... İstiridye, yıllar yılı minik kum taneciğinin üstüne katlar eklemeye devam etmiş ve sonunda
müthiş güzel, parlak ve son derece değerli bir inci oluşmuş.

Karşı karşıya olduğumuz problemler bu kum taneciğine benzer, bizi rahatsız ederler ve niye bize bu derece eziyet çektirip asabileştirdiklerine şaşarız.
Fakat azmin getirdiği cesaret ve kuvvetle, sorunlarımızın ve zayıflıklarımızın üstesinden geliriz. Daha alçakgönüllü, isteklerimizde daha ısrarlı, çevremizdekilere daha yakın,
daha akıllı ve sorunlarımıza karşı daha dayanıklı hale geliriz.

Allah-in bize bahs ettigi,gücümüzle, yaşamımızdaki pürüzlü kum taneciklerini, bize kuvvet veren ümit ve ilham kaynağı olan değerli incilere dönüştürürüz....

ÜMİTSİZ OLMAYIN. ÜMİT, "SİZ" OLUN....ve bir gun adalet icin ayakta duran bir Avukat KIZIM olun...

acilangul1

bellangel

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbim sizden binlerce kere razi olsun inşallah sevgili Gönül Sızım, ne kadar güzel, içten bir hikayeydi. Yorumlarınız için ayrıca şükranlarımı sunuyorum, lutfedip kabul edersiniz inşallah:) böyle mübarek bir gecenin başlangıcında gönlümü ferahlattınız. Yüce Rabbim de sizden merhametini esirgemesin inşallah, hep yanınızda olsun, korusun, kollasın sizi. Her ne vakit başınız sıkışır, dara düşerseniz elinizden tutsun; dimdik ayağa kaldırsın inşallah. Yüzünüz hep gülsün, ruhunuz Rabbimin varlığıyla huzur bulsun. Çok teşekkür ederim içten yorumunuz, ilginiz, alakanız için. Amin, amin, amin. Dilerim dediğiniz gibi olur, Allahım başımızı öne eğdirmesin. :)

Üst Alt