• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada defter almak

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm,

Rüyamda bir arkadaşımın çalışma odasındayım, güzel bir oda sanki duvarları yeşil tonunda boyalı. Duvarlarda yukarıya kadar yükselen şık ahşap raflar var, rafların bir kısmı boş, kimisinde kitap ve süs eşyaları var.
Yalnız odanın bir kapısı umumi bir tuvalete açılıyor, haliyle kapının ardında bir sürü tuvalet var. Böyle olmasına baya şaşırıyorum. Tuvalet detayı hakkına bir şey görmedim, ama bende odaya bu kapıdan girdim sanki.Yada kapıyı açıp şöyle bir yokladım.

Sonra deftere ihtiyacı varmış, bana defter almak için bir yer soruyor, tavsiye istiyor.Tabi senin durumun iyi gibisinden kinayeli konuşarak daha ucuza satan bir yer aradığını ima ediyor.
Bense daha kaliteli ürünler satan yerden defteri almış olmama rağmen, nazarını kendime çekmemek için daha ucuza defter satan bir market ismi veriyorum.
Birde rüyamda bir ara ayağım kayıyor düşecek gibi oluyorum ama toparlanıyorum.

Not : Rüya yorumu açısından önemlidir diye kısaca değinmek istiyorum. Abim gibi gördüğüm bu arkadaşla eskiden çok samimiydik. 4 sene önce, 9 sene önce kendisi ile yaptığımız bir istişarede bana gerçek düşüncesini söylemediğini ağzından kaçırdı. İstese bu hayati konuda yanlış karar almama engel olabilirdi. Bende belki ömür boyu bedelini ödeyeceğim bir yanlış karar verdim. Son 3-4 yıldırda bana davranışları çok politik. Açıkcası iyi bir insan olmasına rağmen gerçekten dostum olmadığını çok geç anlayabildim.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam ooh kara gözüm hacı cavcav hoş geldin .
Söyle bakim bana neden boş geldin. Ah hacıvatım ben sana hiç boş gelirmiyim .
heybemde dolu bir çuval iman istersen sende içine gir bir güzel nurlan...
Tam 45 dakika once yorumu yapmaya basladim ama bir turlu nasip olmuyor.. ya tel. ya da is yerim.. vs.. vs..
VERMEYİNCE MABUD NEYLESİN SULTAN MAHMUT misali...

Kainattaki her şey birbiriyle ilişkilidir iç içedir. Hep sarmaş dolaştır ...ayni insanlar gibi...
Aslında birbirimize ne kadar da yakınız. Birbirimizin kapılarını açacak nice anahtarlara sahibiz...
hayat sebeplerle dolu.. herşey bir diğer şeyin oluşunun bahanesi.. attığımız her adımda aldığımız her nefeste hayat denen
bu kurgunun sebeplerini üretmeye devam ediyoruz..
birileri geliyor birileri gidiyor birileri doğuyor yada ölüyor birileri.. seviliyor seviyor insanlar.. yada seviyor ve nefret ediyorlar..ve bir sekilde hayat devam ediyor...
sebepler ve olaylar korkunç derecede karmaşık bir kurgunun icinde...

"İstese bu hayati konuda yanlış karar almama engel olabilirdi "
bunu tam olarak bilmiyoruz..Sebep ve kismet herşey bir diğer şeyin oluşunun bahanesi,vesilesi ..
insanın yaşamı negatif ve pozitif değerlerin dengesi üzerine kuruludur.. aynı zamanda tüm evrende de geçerlidir bu denge..

Hayirdir insallah..
şüphe ve vesveselerden UZAK durun..
Biz Mü'minler sadece hüsn-ü zanda bulunmakla emrolunduk. Şüphesiz!! “Suizan edip isabet etmektense hüsnüzan edip yanılmak daha iyidir..
Seytanin elinde oyuncak olmayin kardesim..Siz ne guzel bir Gonul Ehlisiniz..
Ey dil! Sen nelere kâdir değilsin ki?
hem kalp yaparsin hem de kalp KIRARSIN...
Bin kere de zulme ugrasaniz bir kere bile olsa zulm etmek gibi bir luksunuz olamaz!!
cunku Allah cc. her zaman mazlumun ve Dogrularin yanindadir!!

Rüyada Ayak Kayması,az daha kayıp düşebilirdiniz..:
İşlerin bozulması,Düşmek üzereyken bir yere tutunmak: Maddi sorunlar*dan bir dostun yardımıyla kurtulmak.
Ayak kayması, kısaca bir uyari, bir ikaz ruyasidir..
kendine gel!!Kendine hacı cavcav yoksa sefkat Tokadi yersin!!
Bu arkadasiniz ile yasadiklariniz hepsi birer imtihan!!Ve her imtihanin bir sebebi ve gayesi vardir..
Her İmtihan: Yeryüzündeki olgunlaşma serüvenimizdir..icimizdeki nefis Hayvanini insan yapma cabamizdir..

Rüyada defter çok önemlidir ve görülen şeyle beraber yorumlanır. Yaşamda yapılacak olumlu ve olumsuz gelişmelerdir.
Her şeyin ardında bir art niyet, aramasaniz;.. insanlari oldugu gibi kabulenmeniz daha kolay olur..
Rüyada defter görmek, hesap-kitap meselesinde daha hassas davranmaniz gerektigine alametir..
zorluk ve sıkıntıyla birlikte onurlu yaşamaya ilim ve hikmetin yoluna girmeye delalet eder...

evdeki hesap çarşıya bile uymazken dünyadaki hesap ahirete nasıl uyduracagiz! Allah cc.Yar ve Yardimcimiz olsun..
Allah'ım, sıratta ayaklar kaydığı gün benim ,bizim ve Sevdiklerimin ayaklarini kaydırma...amin.

Hayat bizlere verilmiş en büyük nimet ve fırsattır!!Hayatımızı iyi kullanalım....Yoksa elden çıkması an meselesidir..
Tabiki bir anda 4 4 lük olamayız ama herkesin iyiliklerini artırmaya ve kötülüklerini azaltmaya gücü yeter...

Dost kazanmak, dost olabilmekten gecer..Ne güzel söylemiş “Mevlana” “iyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.”
yoksa Sizin bir aynaya mi ihtiyaciniz var?

Allah herkese “iyi günde kötü günde,hastalıkta ve sağlıkta,zenginlikte ve fakirlikte “yanında olacak dostlar nasip etsin….

Hayirli aksamlar..

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamlar,
Evet aynaya ihtiyacım var çokmu belli oluyor :)
Ama ben insanlardan geçtim artık, onlarada dostçuk diyorum içimden. Tabiki hüsnü zan, ademi itimat ama elbette layık olana.
Ehlinde olmayan her şey gariptir bu alemde, hüsnü zanda, itimatta, sevmekte, sevilmekte....

Şimdi aklıma geldi 4 sene önce bir rüya görmüştüm, Gayet temiz ve düzgün bir camideyim minber, mihrab var. Caminin ortasında osmanlıdaki sultanların oturduğu tahtlara benzer ama o kadar geniş değil iki büyükçe ahşap taht/sandalye var. İkiside yanyana, yüzü bana dönük ve boş. Bu tahtlara oturulup hiç konuşulmadan aşık sohbeti yapılıyormuş :)
Belkide o sohbeti yapabilmek için insanlarla araya mesafe girmesi lazım, onun içinde sebepler sebepler dostçuklar lazım. Allahualem....

Hayırlı çalışmalar dilerim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
asikilemas.jpg

Hayirli Geceler
Evet kalbinize ayna olacak bir Dosta ihtiyacıniz var..utngc..
Bir aşık vardı. Sevdiğiyle her gece buluşur sohbet eder hasret giderirdi.
Bir gece yorgunluğu gâlip gelip uyuya kaldı.
Gözünü açtığında baktı ki çoktan sabah olmuş.
Büyük bir üzüntü ile sevdiğine durumu haber verdiğinde şu cevabı aldı:...
- Üzülme sevdiceğim. Ben de Rabbime karşı hep bu durumdayım.
O beni her gece bekler; lâkin ben günün yorgunluğu ile buluşma zamanını kaçırırım.
Bu sevgimin azlığından değil zayıflığımdan olur.
Neyse ki o rahmet sahibi Yâr hergün defalarca fırsat verir.
Birinde olmasa diğerinde gelebilmem için kapısını açık tutar.
O kadar ki hiçbir buluşmaya gidemeyecek kadar fersiz düşsem bile son nefese kadar hep beklemeye devam eder.
Âşıksan edep o ki mâşuku bekletmeyesin.
Mâşuksan edep o ki beklemeyi de sevesin

"Niye üzülüp ağlarsın Can?
Bırak sevmeyen gitsin. Dua et, Rabbim seni terketmesin. İşte O (c.c) terk ederse, gerçekten bitersin.."
Mevlana....

https://www.youtube.com/watch?v=va8m-ptTxW8

Üst Alt