• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada CİĞER görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada ciğer pişirmek yediğini görmek kesmek almak rüyada karaciğer görmek islami rüya tabirleri ciğer

Bir kimsenin rüyasında pişmiş bir ciğer yediğini görmesi o kimsenin hayatını kolay bir şekilde kazanacağına ve yaşantısı boyunca yoksulluk, fakirlik ve sıkıntı nedir bilmeyeceğine,

kişinin rüyasında ciğer kızarttığını görmesi; o kişinin hayırlı bir evlâd sahibi olacağına işaret eder.

Rüyada ciğer görmek korkudan emin olmaya, sıhhate ve düşmanına galip gelmeye de işarettir.

Rüyada akciğer görmek; huzur ve sevince, akciğerin koptuğunu görmek; yakın zamanda ölüme,

karaciğer; mal varlığına kavuşmaya ve evlat sahibi olmaya, karaciğerin dışarıya çıkması; gurbete gitmeye işarettir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada ciğer görmek

Selamun Aleykum Hocam;

Dün gördüğüm rüyamı yorumlamanızı rica ediyorum.

Rüyamda yakın bir arkadaşımı gördüm, elinde bir bıçakla büyük bir ciğeri temizliyor (emin değilim ama görünüşünden kara ciğer olduğunu düşünüyorum)bazı yerlerini kesiyor, zarını çıkarıyordu. Ben de yanında onunla sohbet ediyor, birazda ona takılıp kızdırmaya çalışıyordum.

Sonra kendimi konumumun daha iyi olduğu bir işte gördüm
Yanımda iki genç çocuk vardı yanılmıyorsam bir arabanın iç kısmına bir şeyler monte ediyorduk.
Benim elimde şarjlı bir matkap, matkap uçları, vidalar, kablolar vardı çocuklara işi nasıl yapacaklarını uygulamalı olarak anlatıyordum.

Yorumlarsanız sevinirim
Teşekkür ederim
Allah’a emanet olun
duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hayirdir insallah..
bilmiyorum Allah-in ya sevdigi kulsunuz Yada bir duaniz veya saf temiz kalbiniz var hep bir sekilde uyariliyorsunuz..

İmam Cafer Sadık r.a.: Ciğer görmenin üç tabiri vardır:
1-Evlat ve mal
2-Samimi dost
3-İlim.

Yanımda iki genç çocuk vardı yanılmıyorsam bir arabanın iç kısmına bir şeyler monte ediyorduk

ciğeri beş para etmez insanlar ile ne vaktinizi nede enerji nede nefesinizi ziyan etmeyin...!!
genç=Deli-KAN-li olur unutmayin bunu....

"Sonra kendimi konumumun daha iyi olduğu bir işte gördüm "
işinizin ve durumunuzun daha iyi olacağına ve uğraştığınız işten hayır göreceğinize…alamettir...
hakkınızda hayırlısı ..Niyeti Hayır ve ihlasli Olana Rabbim nice guzelikler acar!!!Niyet hayır, akıbet hayır.selametle..

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah Razı olsun Hocam.

Keşke Allah'ın sevdiği kul olsam daha ne isteyebilirim.
Yaşama sebebimiz Rabbimizin rızasını kazanmak.

Hayırlısı olsun İNŞAALLAH Hocam.
Rabbim Ümmeti Muhammed'i Kazadan, beladan, kötü insanlardan ve yarattığı tüm mahlukatın şerrinden ve vesvesesinden korusun
Amin.

Allah'a Emanet Olun...

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada ciger görmek

Selamün Aleyküm.Gönül sızım Kardeşim. Bügün kızım bir rüya görmüş size yazmamı istedi. Rüyasında evimizde, yemek masası kurulu, iki misafir geliyor. Onlar da masaya oturuyorlar. Babası mercimek çorbası için diye misafirlere ısrar ediyormuş. Sonra masaya arnavut cigeri geliyor. Arnavut cigerinin çogunu abisi tabagına almış yiyormuş. Kendisi cigeri sevmedigi için tabagına irlerini seçerek beş altı tane almış. Kızım 19 yaşında üniversite birinci sınıfda okuyor. Arkadaşından ayrılmış. ALLAH her şeyin hayırlısını versin. Yorumlarınız için teşekkürler, ALLAH razı olsun. Selametle kalın.
duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
basaklar.jpg

Aleyküm selam Gönül dostum..
"Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir siz bilmezsiniz." Bakara Suresi, 216
Her olumsuzluktan bir müsbet netice; her olumludan da bir olumsuz netice çıkabilir.
hemen üzülüp kırılmayalım! aglamiyalim stresse, deprasyona girmiyelim..bazi insanlar icin ya degmez!!
yada yanlis zamanda dogru insani bulsaniz bile yine hayal kırıklığı yaşarsınız!!

Eğer yüreğinizde bir kırgınlık,bir boşluk, kafanızda bir kuşku hissediyorsanız, varlığınızda bir rahatsızlık, çevrenizde bir huzursuzluk varsa;
bir şeyleri ..ya da kendini değiştirme zamanı geldiğini anlamalisin artik...

Rüyada ciğer yemek ; hayatınızın kolaylaşacağına, kolay kazanılan mala,yorumlanir ...

ama bana sorarsaniz :"kendisi cigeri sevmedigi için tabagına,irlerini seçerek beş altı tane almış."

Cevrenizdekiler ne diyorsa desinler;Siz İçinizdeki Sese Kulak verin!!Ancak O sana en doğruyu gösterir!!
Hak; Sana güven ,huzur veren kalbini her yönden mutmain eden..
batıl;ise her an icini kurcaliyan, kemiren bir şeyin doğru yerli yerinde olmadığını,hissetiren!!seni rahatsiz eden bir Histir...
iradeni zorliyarak yaptığın iş Seni Yorar.. yıldırır.. tüketir..bitirir..
iradenin HAKKINI ver kardesim...

Severek Yaptığınız iş,Bizi ilahi Kudrette temasa getirir..Onun ile kendimizi aşariz!!
Bedenimiz nasil;yemede, icmede, çalışmada ,dinlenmede, uyumada bize yol gösteriyorsa..İçimizdeki Ses de bize huzura ermenin yollunu gösteriyor..

Hayatta her şeyin bir bedeli olduğunu asla unutma ve bedel ödemek istemediğin için kendini boşlukta bırakma.
Örneğin bir insanı incitmişsen, ödeyeceğin bedel o insanın güvenini yitirmektir.
Eğer seni sevmeyen biriyle birlikteysen, yalnız kalmaktan korkup ilişkide kalma, çünkü kalmanın bedeli sevgisiz bir hapiste yaşamaktır.

Hayatta en büyük dostun sen olabileceğin gibi hayattaki en büyük düşmanın gene sen olabilirsin.
Seçimini yap ve kendin için dostu mu yoksa düşmanı mı olacağına karar ver.
Yaşamdaki tüm acıları atlatabilirsin, her şeye rağmen mutlu olmayı başarabilirsin,
istersen kötü alışkanlıklarını bırakabilir ve her zaman yeniden başlayabilirsin.
İstersen kendine yeni bir hayat kurabilirsin. Eğer kendinin dostu olabilirsen….

Dıştan gelen ve sizi yıpratan etkenler BÖLÜNMEYE sebep verir. Ama en zararlı bölünme insanin kendi kendimize yarattığımız bölünmedir...
Sen yine de Ciğerini paralama!!!kendini parcalama..cddvb..
yoksa kendi kendine zarar verirsin...dfrt..
Hayirli gunler...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada ciğer yemek

Rüyada ciğer yemek, rüyada ciğer görmek
Selamunaleyküm...
Rüyamda bir kişiyle evliyim(Evli olduğum kişiyi aslında tanımıyorum ama dizilerde oynayan bir oyuncu) onunla ve arkadaşlarımız ile tatile çıkıyorum. Tatilde dolaşıyoruz, geziyoruz neyse artık bir ara birbirimizi kaybediyoruz; sonra ise buluyoruz birbirimizi, dönüyoruz. Eşim açık biri orada ben ise kapanmasını istiyorum çarşıdan ona yeni kapanmayla ilgili 3 cilt kitap ve güzel beyaz veya ona yakın açık bir renk başörtü alıyorum. Eve giderken sonradan anlıyorum ki eşim hamile, beni arıyor ve benden ciğer istiyor. Bende kendi kendime diyorum şimdi nereden bulacağım ciğeri; bizim aşağıda bir lokanta var tabii bu arada amcamda yanımda onunla oraya gidiyoruz. Lokanta sahibine diyorum ki size ciger alip getirsem yapar misiniz ? O da hayir diyor aslinda aklimda kuzu cigeri almak var ama burda yok diyorum icimden. Sizde ciger var mi diyorum var diyor paketle diyorum. Amcam diyor bende bir kac paket alayim, al diyorum amca, hesap kısmina geliyoruz cıkartip parayi veriyorum amcam olmaz oyle sey diyor, yav diyorum birak Allahini seversen oyle sey olmaz diyorum, parayi zorla veriyorum amcamda bana sinirlenip cikiyor disari, sonra eve gidiyorum. Cigeri ekmek arasi yapip yiyorum, esimde yiyor. Esime kitaplari ve basortusunu gosteriyorum bakiyor ama bir sey demiyor. Bir sorayim dedim. Merakla bekliyorum.

Selam ve dua ile.

Not:Ablam rüyamda bir amcamı gençlik haliyle görüyordum saçları uzun ama ön tarafları dokülmüs var midir bir ifadesi ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Rüyaniz hayr olsun.
"Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir siz bilmezsiniz." Bakara Suresi, 216

Her olumsuzluktan bir müsbet netice; her olumludan da bir olumsuz netice çıkabilir.

İmam Cafer Sadık r.a.: Ciğer görmenin tabirleri vardır:
1-Evlat ve mal
2-Samimi dost
3-İlim-Cesaret

Rüyada ciğer yemek ;
hayatınızın kolaylaşacağına, kolay kazanılan mala,yorumlanir ...

hakkınızda hayırlısı ..Niyeti Hayır ve ihlasli Olana Rabbim nice guzelikler acar!!!Niyet hayır, akıbet hayır.selametle..

Üst Alt