• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada çiçek görmek

hayırlar olsun

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm. Ben 6 yıl biriyle görüşüyordum 1 ay önce ayrıldık ailesi beni istemiyordu. Onunla ilk çıktıgım zamanlarda istihare yapmıştım babam yeşil takım elbise giymişti, yüzünü görmedigim biri babamın elini öpüyordu. Ben rüyamı hayra yormuştum.Yine istihare yaptım, bir kaç gün önce. Bir evdeydim onların eviymiş ama evde kimse yoktu benden başka. Kapının girişine geliyorum iki saksı ve içinde çiçekler vardı. Çiçeklerden biri morluydu digerini hatırlamıyorum. Birde kendi evimin önünde yaralı kumru vardı onu elime alıyordum. Sonraki gün tekrar istihare duası yaptım uyudum. Bahçe kapımızın anahtarıyla (1 tane demir anahtar) kapıyı kitledim, sonra annem o kapının kilidini açtı ama ben anneme bagırıyordum neden açtın diye. Sonra kapıyı da açtı dışarıda pazar vardı ve hemen karşımda renk renk çiçekler vardı. İçlerinde beyaz çiçeklerde vardı ama genel olarak renkliydi ve onlarda saksı çiçegiydi. Ben son 1 yıldır Allahıma yalvarıyorum hayırlı olanı sevdir hayırsızı sevdirme diye özelliklede bu 1 aydır yüce Allahımdan beni dogruya yönlendirmesini istiyorum. Allah hepinizden razı olsun cevap yazarsanız çok sevinirim buna çok ihtiyacım var hayırlı günler.

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Aleykümselam, hayırdır inşallah. Rüyada "onların eviymiş" şeklinde bahsettiğin ev senin günlük yaşamında biriken hislerinin neticesidir. İki saksı bir evlilik olayının habercisi, çiçekler ise çocuk sahibi olmanın işaretleridir. Çiçekler bir çok manaya gelebilir. Ben refaha ve mutluluğa kavuşacaksın diye yorumluyorum. Kumru ise belki de evliliğin biraz konuşkan yada tabiri caizse geveze biriyle olacağını işaret ediyordur belkide! Rabbim en doğrusunu bilendir.

Sen belki bazı problem ve prüzler çıkarıyor veya bazı kusurlara dikkat çekiyor olabilirsin. Fakat annen elinden geleni yapıyor, senin için en doğru kararı vermeye çalışıyor, sonunda hayırlı kısmetine annenin eliyle veya çabası yada yardımıyla kavuşacaksın şeklinde rüyanı yorumluyorum. Doğrusunu Rabbim bilir. Hayırla kalın.

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Çiçek Görmek

Esslemau Aleyküm, gördüğüm bir rüyayı yorumlamanızı istiyorum. İzninizle anlatıyım; rüyamda alnımın ortasında ufak bir sivilce gibi bir şey var ama sivilce değil. Onu sıkmaya başlıyorum içinden tomurcuk çıkmaya başlıyor ama tomurcukla beraber irin de çıkıyor. Ben orayı sıktıkça hem irin çıkıyor ve o tomurcuk çiçek açmaya başlıyor. İrin fazlasıyla çıkmaya devam ederken o çiçek gittikçe büyüyor ama çok güzel bir çiçek. Sağından solundan dal veriyor ve onlarda tomurcuklanıyor ve sonra onlarda açıyor. Daha sonra sıkmayı bırakıyorum, irini temizleyip çiçeği elime alıyorum ve hem çok güzel kokuyordu hem de çok güzel görünümlü bir çiçekdi. Rengi kırmızı. İlk kez gördüğüm bir çiçekdi. Anlamını yorumlayabilir misiniz? Hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ve Aleykümselam, hayırdır inşallah.
insanin alni namusu, sereffi, iffetini sembolize eder..iffet İnsanın en büyük zenginliğidir ..
kendi iffetini ve sevdiginin iffetini korumaya muhafaza etmeye vesile olanlara ne mutlu...

"tomurcukla beraber irin de çıkıyor "
Her insan bir çiçektir ..Allah Rizasi ile nefsiniz arasinda kaldiginizi nefsinize yenildiginize ve hayirli bir iste vesile olabilir iken olmadiginiza isarettir..

Düşündüklerimizi hayata geçirmeye çalışırız. şimdi nasılki bir çiçek bahçesine bakıldığında lale, güle benziyormu ,veya menekşe ,papatyaya benziyormu.
Tabiki benzemiyor hepsinin yaradılışta tohum ve özellikleri ayrı ayrı.
şimdi onlar dile gelse onlara şu soruyu sorsak, çiçekler öne çıksın desek hepsi birden çıkacak .
Resmin bütününe bakıldığında hepsi çiçek değilmi. Davalarında haklı değillermi ?

GÜZELLİK VE AŞK.BU İKİ KELİME YARATILIŞIN HER NOKTASINDA MEVCUDATI KUŞATMIŞ YARATILAN MAHLUKU BEŞER BU DENİZİN İÇİNDE YANMIŞTIR.
GÜZELLİĞİN SİMGESİ İNSANDIR.HER ZERREDE HOŞ OLAN KOKU VE GÖRÜNTÜNÜN İDRAKINA YANLIZ İNSAN BEYNİ İDRAK ETMİŞTİR.
HAYATIN İÇİNDE YAŞANAN VE DOĞADA VAHŞİCE SÜREN YAŞAM KAVGASINDA HER YARATILAN DONANIMI İLE SAVAŞMAYA HAZIRDIR.
YARATILIŞIN GÜZELLİĞİNİN VE AŞKIN SURETİ İNSANDIR...
Bizler yaşadığımız semaya imtahan için geldik ...
nefislerimiz böyle bir hazinenin içine girdiğinde hz Allahın lütfettiği nasip kadar hazineden hakkımızı alır...
sizin de hisseniz o sivilce kadar hem irin çıkıyor ve o tomurcuk çiçek açmaya başlıyana kadarmis..
Hayirli gunler...

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gönülsızım abla yorumun için Allah razı olsun ama ben tam anlayamadım, biraz açabilir misin? utngc..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardesim Ben cook fakir Muhacir bir ailenin cocugu olarak dogdum buyudum.. Aziz Mahmud Hüdayi vakfindan
bir hayirsever tarafindan..okuduldum o yuzden Aziz Mahmud Hüdayi benim icin
her zaman manevi bir lider olmustur..
Su an da kendim de hem koruyucu anneyim hem de Cocuk koruma Vakfina Hamd olsun hizmetkarim..

"Bir gün Üftâde hazretleri talebeleri ile kırlarda sohbet etmişlerdi. Bir ara talebeler etrafa dağılarak herbiri birer demet çiçek topladılar.
Hüdâyî Efendi ise elinde kurumuş ve sapı kırılmış bir çiçek olduğu hâlde döndü. Herkes hediyelerini şeyhleri Üftâde hazretlerine takdim etmiş
o da kabûl ederek memnuniyetini belirtmiş ve duâlar etmişti.Hüdâyî de hediyesini verince, Üftâde hazretleri:

"Oğlum, arkadaşlarınız demet demet çiçek getirdiler. Siz bize bir tek solmuş çiçeği mi lâyık gördünüz?" buyurdu.
Hazret-i Hüdâyî de; "Efendimize ne getirsem azdır. Fakat koparmak için el uzattığım her çiçek Allahü teâlâyı tesbih ediyordu.
Bu tesbihi işiterek el çekip hiç birini koparamadım. Ancak kurumuş ve sapının kırılmış olmasından dolayı bu çiçeği tesbihten kesilmiş gördüm.
Bu sebeple bunu getirebildim." Azîz Mahmûd Hüdâyî bu cevâbıyla şeyhinin bir kat daha muhabbet ve teveccühünü kazandı.
Çünkü Üftâde hazretleri Hüdâyî'ye her zaman;

"Evlâdım her zerrede Hakk'ı göreceksin, her zerreye Hak muâmelesi yapacaksın, başka yolu yok, bu böyledir." derdi.

Siz de oyle kardesim..bir seyi yapmak isteseniz de istemezseniz de her zaman dogru olani her zerrede Hakk'ı göreceksin, her zerreye Hak muâmelesi yapacaksın, başka yolu yok, bu böyledir."
boyle yaparsaniz bir gun Hak kattinda oyle bir olgunluga erirsiniz ki..dunya ve ahirette selamette erenlerden olursunuz..

Mârifet ise halkta Hakkı görmek ,mazluma,kimsesize, yolda kalmisa muhacire el uzatip Hakkin-in Rizasina ermektir..
daha gencsiniz ins. bir gun beni anliyacaksiniz..
Hayirli gunler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gönülsızım abla yorumun için Allah razı olsun ama ben tam anlayamadım, biraz açabilir misin? utngc..

cumlemizden ama herkes kendince, kadarinca, kaderince ,idraki ve vicdani nisbettinde anlar..ve istifade edermis...
"ya malik el mülk!" vermeyince mabud neylesin mahmut
..xxzzl..

eesila

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm, dün gece rüyamda beni son derece mutlu eden bir rüya gördüm, rüyamın yorumlanmasını istiyorum.
Rüyamda eşimle birlikte çarşıya gidiyoruz, ikimiz birlikte ev almışız ve ne kadar kredi çekmemiz gerek diye emlakçıları dolaşıyoruz. Sonra eşim büyük bir alışveriş merkezinde birden ortadan kayboluyor, sesleniyorum ama cevap alamıyorum. Sonra telefonla arıyorum, cevap vermiyor tam eve dönmeye karar veriyorum bir anda eşim ve arkadaşları çevremde bana süpriz yapıyorlar. Onlar çevremde alkış tutarken eşim bana bir demet rengarenk karanfil veriyor, çok mutlu oluyorum. Birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Benim için bu rüyamı yorumlarmısınız çok teşekkür ederim ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam, hayırdır inşallah.
Çiçekler bir çok manaya gelebilir. refaha ve mutluluğa kavuşacaksın diye yorumlanir..

Rüyada Karanfil görmek ;Anlamı renge göre değişir. Kırmızı karanfil yoğun bir aşka; beyaz karanfil temizlik ve saflığa; alacalı karanfil mutluluğa ve güzel günlere;
sarı karanfil, keder ve Sağlık problemlerine yorumlanır.
rengarenk karanfil ;Karışık duygular ;hayal kırıklığı, hüzün ,korku ve mutluluk..

Erkekler ince düşünemiyor bayanlar anlayın bunu artık çok fazla beklentiniz olmasın.Saygılı olun!! Saygı sevgiyi besleyen bir unsurdur ,saygı varsa aranızdaki bağ güçlenir.
eşinizi,lütfen değiştirmeye çalışmayın!! çünkü çabanız sonuç vermeyecektir.
Kendinizi değiştirin her şey bizimle başlar bizimle biter, sorunların başlangıcı da çözümü de bizde ,biz değişirsek ancak karşımızdaki değişir .!

Her insanin kendine ait bir dünyasi vardir!!eşinizde olsa onunda bir özel alanı vardır, her şeyi sizinle paylaşacak diye bir şey yok bırakın biraz arkadaşlarıyla vakit geçirsin .
Hep bizim yanımızda olacaklar ,hep bizimle ilgilenecekler diye bir kaide ,kural yok !!!Onlar bizim esirimiz değil...Bırakın kendilerine de özel bir vakit ayırsınlar...Bırakın sizi özlesinler...
Sen belki bazı problem ve prüzler çıkarıyor veya bazı kusurlara dikkat çekiyor olabilirsin. Fakat eşiniz,elinden geleni yapıyor, Doğrusunu Rabbim bilir. Hayırla kalın.

eesila

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim cevabınız için ....Allah razı olsun...

Newroz Nazlı

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün aleyküm hocam hayırlı günler

Bugün çok karışık bir rüya gördüm sevindim, ama gördüğüm şeylere anlam veremiyorum (rüyamda bile böyleydim mutluyum ama anlam veremiyorum gördüğüm manzaralara gördüğüm kişilere şaşkınlığım üzerimdeydi )

Ben 21 yaşında çalışan bir iş kadınıyım.

Akşam yatmadan önce yine abdest aldım ve dualar okudum onun üstüne yattım ve sabah saat 8-9.30 civarında şöyle bir rüya gördüm;
İşteyim çalışıyorum ve ilçeden biraz uzak bir 10-20 km uzağındaki bir yerde tek başıma kalıyorum şoförüm yok ve benim de beklemeye niyetim yok, korka korka düz ve kurak ovanın köylülerin kullandığı yoldan yürüyorum o esnada çok yoruluyorum ve bir dağa yetişiyorum. Daha önce hiç göremediğim ama aradığım ve güzelliğinden şaşkına döndüğüm bir çiçek serası görüyorum alan çok büyük ve ve hayatımda hiç böyle bir yer görmedim o kadar güzeldiki çiçekler pırıl pırıldı renkleri. Çiçeklerin yanında 5-7 yaşlarında küçük bir çoçuk vardı ve bana gülümsedi yorganın altında ve ilginçtir ki yorganın diğer ucunda sanki ateş külleri vardı (o güzelliklerin yanında ateş külleri ) Çoçuk beni görünce ayaklandı ve ne istiyorsun tarzında cümleler kurdu, gözleri o kadar güzel bakıyordu ki,(yüzü kirli gibiydi) gidip ailesini çağırdı hepsi çıktılar, içinde bulunduğum durumu söylüyor ve şaşkınlığımı dile getiriyorum. Yaşlı adam biraz gizemli havasıyla kafasını salıyor, kadın daha önce gördüğüm bir çiçekçinin eşi, her zaman ki gibi gülüyor ve bahçeyi ihtiyar kocasıyla tanıtmaya çalışıyordu. Ben bu güzellikleri fotoğrafladım ve hemen kendi işimle ilgili sorular sordum, bir kararlı bir kararsız havasındaki ihtiyar pek ses çıkarmadı. Bana özel seradaki çiçekleri gösterirken sorduğum bir çiçeğin çok iyi olduğunu ve kalitesini pantolonunun cepine ellerini sokarak göstermeye çalışıyor ben o sırada ne yapmaya çalıştığını anlamıyor ve başımı seranın diğer kısımlarına çeviriyorum, dışarı çıktığımız da başka yaşlı bir adam geliyor ve ilçeye araçla gideceklerini söylüyorlar. Benim başka çarem olmadığı için onlardan yardım istiyorum beni de ilçeye bırakın diye, tamam diyorlar eşyalarımı toplarken bir yandan da telefonumla fotoğraf çekiyorum ve o sırada telefonum bozuluyor, düzelteyim derken telefon sökük gibi açılıyor ve içinden beyaz bir mendil gibi şerit (telefnum kırılmıyor sadece kenarlarında kare şeklinde beyaz renkli bir şerit çıkıyor) çıkıyor direk öyle birbirine sararak çantama atıyorum ve arabanın yanına geliyorum. Araba çok değişik ne kapı var ne cam direksiyonu bile farklı bir yerde Krem rengi Amerikan arabalarına benziyor Velhasıl arabaya biniyorum ve ilçeye doğru ilerliyoruz yanına bindiğim adam şoför bir anda bizim müdüre dönüyor ve kollarını dostane birşekilde omzuma atıyor (bu çok farklı bir durum aşk mı desem daha Babacan mı desem bilemiyorum daha önce hiç böyle yapmamış bana) ben nedense bozuntuya vermiyor ve hoşuma gidiyor gibi sesimi çıkarmıyorum. Bizimle birlikte araçta olan bir başka adam da beni çok seven birine dönüyor (bu ikisini yaşı büyük ve şuanki oldukları halde görüyorum ikisinin yüzünü ve tebessüm ediyorlar) sonra başka bir iş arkadaşım (bu zayıf cılız biraz ve her zamanki halinde bir arkadaşım)
biraz daha ilerledikten sonra bildiğim bir yoldan geçiyoruz burda bu sefer buğday tarlaları olmadığı halde buğday tarlası görüyor ve şaşkınlığımı gizleyemiyorum bir taraf kuru bir tarafta yemyeşil yeni çıkmış gibi. İlerlerken birden arabadan kayıyorum ve düşecek gibi oluyorum yanımdakilere tam söylerken bir de bakıyorum yüzleri daha genç ve daha değişik tanıyorum ama kim olduklarını çıkaramıyorum sanki adamlar gençleşmişler (biz araba da ilk başta 3 kişiydik bir çoçuk ve iki ihtiyar ama şuan sadece iki genç adam kalmış idi)
Kayıp düşeceğimi söylüyorum ve nihayetinde bana tebessüm ederek espriyle karışık yer açıyorlar (biraz daha resmi bir şekilde) Sonunda nasıl eve vardığımı bilmeden eve geliyorum, yiğenim ve halası bizde (canımdan çok sevdiğim öpmeye doyamadığım yiğenime dokunmuyorum bile) direk odama giriyorum bana annesinin ve babasının burda olmadığını bir yere gittiğini söylüyorlar, adet yerini bulsun diye gidip yiğenimi ve halasını öpüyorum ama istemeye istemeye. (Ben teyzesiym yiyenimin) anlam veremiyorum ne onların söylediklerine ne de yaşadıklarıma ve uyanıyorum.

Bu nedir hocam, neden bu kadar karışık bir rüya gördüm? Cevabınızı bekliyorum sağlıkçakla kalın. Selam ve saygılarımla..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam kardeşim hayırlı günler
Karışık rüyalar görmenizin çeşitli nedenleri vardir..
Bunların başında herşeyden kolay etkilenen birisi olmanız geliyor. hareketli bir yaşam stiliniz ,hayal ve yapmak istedikleriniz oldugu kadar kararsızlık ,çelişki,korku
içinde olmanizdan da kaynaklanmaktadir Allahu Alem...
boyle Karışık rüyalari en iyisi yorumlamamak Rabbim hayra cevirsin diyerek Allah a yonelmeniz Sizin icin daha Hayirli olur...

İki Alem,iki Dünya Arasında kalan ..Dost Rabbim hakkınızda hayırlı olan insanlari çıkarsın karşınıza ..
kendinizi doğru ifade edemediğiniz için içten içe kendinize kızgınlık ,korku, endişe duymaniza ve
çaresizlik, zorluklar karşisinda sadece duygular ile hareket etmeyin Duygular ve mantık uyum içindedir.dengeyi bozarsaniz panik atak yaşarsınız..
kafanızı gereksiz şeylere taktığınız her halükarda boşu boşuna hem kendinizin hem çevrenizdekilerin moralini ve huzurunu bozarsiniz!!!
Dini ilimlere yönelmenizi tavsiye ederim..Hurafelere değil..

Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada çiçek görmek; şefkat, merhamet, nezaket, zevk, güzellik, ve kazanç anlamına gelir. Canlı çiçek, rengarenk çiçekler aynı zamanda mükemmellik
ve güçlü maneviyat ifade eder. Rüyanız sevgi, sevinç ve mutluluk ifadesi olabilir.
Ayrica sahip olduğunuz fakat yeterince değerlendiremediğiniz gizli potansiyel ve kafa karışıklığına da yorumlanir.. Selametle...

Newroz Nazlı

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkür ederim hocam yorumunuz için :(

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada çiçek görmek

Selamın aleyküm rüyamı anlatmak istiyorum; ilki rüyamda yoldayım dışarda caddede 70 80 cm civarında çiçekler varmış adı da kızımın adıymış. Çiçeklerin bende bir tanesini kökünden koparıp aldım. Teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, hayırdır inşallah.
Rüyada çiçek görmek;
şefkat, merhamet, nezaket, zevk, güzellik, ve kazanç anlamına gelir. Canlı çiçek, rengarenk çiçekler aynı zamanda mükemmellik ve güçlü maneviyat ifade eder. Rüyanız sevgi, sevinç ve mutluluk ifadesi olabilir..

Rüyada çiçek koparmak ;
iki farklı yorumu vardir..
-Dalından çiçek koparmanız, çiçek toplamak, maneviyat bakımında mükemmellik, mükemmele erişme arzunuz olduğunu ve bu yolda ilerlediğinizi simgeler.
"
çiçekler varmış adı da kızımın adıymış. Çiçeklerin bende bir tanesini kökünden koparıp aldım"

-Allahın cc. sana verdiklerine 'Nasip', vermediklerine 'Kısmet' de ve rahatla..Kadere Taş Atma! yoksa daha Büyüğü ile sevdiklerin ile imtihan edilebilirsiniz...
Farkindamisiniz kızınız çiçekler kadar hassas ,narin hareketleriniz ile onu olumlu ya da olumsuz etkilediğinizi bilmenizi isterim...
insan bazen sinir anında yaptığı,bir anlık hareketti ile evlatlarını ,usul usul yıpratır ve cahilliği ile soldurur ...

Bir gün Üftâde hazretleri talebeleri ile kırlarda sohbet etmişlerdi. Bir ara talebeler etrafa dağılarak herbiri birer demet çiçek topladılar.
Hüdâyî Efendi ise elinde kurumuş ve sapı kırılmış bir çiçek olduğu hâlde döndü. Herkes hediyelerini şeyhleri Üftâde hazretlerine takdim etmiş
o da kabûl ederek memnuniyetini belirtmiş ve duâlar etmişti.Hüdâyî de hediyesini verince, Üftâde hazretleri:

"Oğlum, arkadaşlarınız demet demet çiçek getirdiler. Siz bize bir tek solmuş çiçeği mi lâyık gördünüz?" buyurdu.
Hazret-i Hüdâyî de; "Efendimize ne getirsem azdır. Fakat koparmak için el uzattığım her çiçek Allahü teâlâyı tesbih ediyordu.
Bu tesbihi işiterek el çekip hiç birini koparamadım. Ancak kurumuş ve sapının kırılmış olmasından dolayı bu çiçeği tesbihten kesilmiş gördüm.
Bu sebeple bunu getirebildim." Azîz Mahmûd Hüdâyî bu cevâbıyla şeyhinin bir kat daha muhabbet ve teveccühünü kazandı.
Çünkü Üftâde hazretleri Hüdâyî'ye her zaman;

"Evlâdım her zerrede Hakk'ı göreceksin, her zerreye Hak muâmelesi yapacaksın, başka yolu yok, bu böyledir." derdi.

Siz de oyle kardesim..bir seyi yapmak isteseniz de istemezseniz de her zaman dogru olani her zerrede Hakk'ı göreceksin, her zerreye Hak muâmelesi yapacaksın, başka yolu yok, bu böyledir."
boyle yaparsaniz bir gun Hak kattinda oyle bir olgunluga erirsiniz ki..dunya ve ahirette selamette erenlerden olursunuz..
Mârifet ise halkta Hakkı görmek...Yaradılanı Yaratandan Ötürü SEVMEK..Sevebilmek...

https://www.islamiforumlar.net/__c-c__/33435-ruyada-cicek-gormek-tabiri.html

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yalnız ablacığım daha önce de bu tarz rüya gördüm gibi ne dir tam olarak kızımla alakadı nedir hocam özür dilerim biraz anlamadım galiba düşündüm ama anlayamadım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yerdeki çiçeği koparmadan sevin!! kızınız o kadar güzel,narin, hassas ki....gözündeki perdeler kaldırmayı becerebilsen, çiçeğin yanında durmaya gücü yeten,
rüzgara karşı kendini siper edebilme cesareti göster,ve yine de çiçeği koparmadan, gölge etmeden onunla olabilen, Başkalarına kızarak hırsını Çocuğundan almayan,Sevgi dolu seven bir insandir Anne...
Sevdiğini Allaha Emanet et. Sevmediğini Allaha Havale et...
Bir insanı al onu çöz çöz çocuk olsun” diyerek, insan hayatının her evresinde çocukluk döneminde yaşanılanların derin izlerinin devam edeceğini ne güzel özetler...
Çocuklar çiçek gibidir. Çabuk solar ve hızla canlanırlar; onların tek ilaci anne sevgisidir..
Her güzel çiçek,Suya Her tatlı çocuk,Anne Kucağina muhtaçtır...
Çocuk” kelimesine en güzel kafiye “çiçek”tir. Bu iki kelimedeki harflerin sayı bakımından birbirine denk olması da dikkate değerdir.
Fıtrat bakımından da birbirlerine en çok benzeyen varlıklardır!!Narindirler, temizdirler, masumdurlar ve çocuğu da çiçeği de sevemeyecek bir insan olamaz yeryüzünde.
çocuk psikolojisinden Hisse...

Üst Alt