Selâmün aleyküm hocam hayırlı günler
Bugün çok karışık bir rüya gördüm sevindim, ama gördüğüm şeylere anlam veremiyorum (rüyamda bile böyleydim mutluyum ama anlam veremiyorum gördüğüm manzaralara gördüğüm kişilere şaşkınlığım üzerimdeydi )
Ben 21 yaşında çalışan bir iş kadınıyım.
Akşam yatmadan önce yine abdest aldım ve dualar okudum onun üstüne yattım ve sabah saat 8-9.30 civarında şöyle bir rüya gördüm;
İşteyim çalışıyorum ve ilçeden biraz uzak bir 10-20 km uzağındaki bir yerde tek başıma kalıyorum şoförüm yok ve benim de beklemeye niyetim yok, korka korka düz ve kurak ovanın köylülerin kullandığı yoldan yürüyorum o esnada çok yoruluyorum ve bir dağa yetişiyorum. Daha önce hiç göremediğim ama aradığım ve güzelliğinden şaşkına döndüğüm bir çiçek serası görüyorum alan çok büyük ve ve hayatımda hiç böyle bir yer görmedim o kadar güzeldiki çiçekler pırıl pırıldı renkleri. Çiçeklerin yanında 5-7 yaşlarında küçük bir çoçuk vardı ve bana gülümsedi yorganın altında ve ilginçtir ki yorganın diğer ucunda sanki ateş külleri vardı (o güzelliklerin yanında ateş külleri ) Çoçuk beni görünce ayaklandı ve ne istiyorsun tarzında cümleler kurdu, gözleri o kadar güzel bakıyordu ki,(yüzü kirli gibiydi) gidip ailesini çağırdı hepsi çıktılar, içinde bulunduğum durumu söylüyor ve şaşkınlığımı dile getiriyorum. Yaşlı adam biraz gizemli havasıyla kafasını salıyor, kadın daha önce gördüğüm bir çiçekçinin eşi, her zaman ki gibi gülüyor ve bahçeyi ihtiyar kocasıyla tanıtmaya çalışıyordu. Ben bu güzellikleri fotoğrafladım ve hemen kendi işimle ilgili sorular sordum, bir kararlı bir kararsız havasındaki ihtiyar pek ses çıkarmadı. Bana özel seradaki çiçekleri gösterirken sorduğum bir çiçeğin çok iyi olduğunu ve kalitesini pantolonunun cepine ellerini sokarak göstermeye çalışıyor ben o sırada ne yapmaya çalıştığını anlamıyor ve başımı seranın diğer kısımlarına çeviriyorum, dışarı çıktığımız da başka yaşlı bir adam geliyor ve ilçeye araçla gideceklerini söylüyorlar. Benim başka çarem olmadığı için onlardan yardım istiyorum beni de ilçeye bırakın diye, tamam diyorlar eşyalarımı toplarken bir yandan da telefonumla fotoğraf çekiyorum ve o sırada telefonum bozuluyor, düzelteyim derken telefon sökük gibi açılıyor ve içinden beyaz bir mendil gibi şerit (telefnum kırılmıyor sadece kenarlarında kare şeklinde beyaz renkli bir şerit çıkıyor) çıkıyor direk öyle birbirine sararak çantama atıyorum ve arabanın yanına geliyorum. Araba çok değişik ne kapı var ne cam direksiyonu bile farklı bir yerde Krem rengi Amerikan arabalarına benziyor Velhasıl arabaya biniyorum ve ilçeye doğru ilerliyoruz yanına bindiğim adam şoför bir anda bizim müdüre dönüyor ve kollarını dostane birşekilde omzuma atıyor (bu çok farklı bir durum aşk mı desem daha Babacan mı desem bilemiyorum daha önce hiç böyle yapmamış bana) ben nedense bozuntuya vermiyor ve hoşuma gidiyor gibi sesimi çıkarmıyorum. Bizimle birlikte araçta olan bir başka adam da beni çok seven birine dönüyor (bu ikisini yaşı büyük ve şuanki oldukları halde görüyorum ikisinin yüzünü ve tebessüm ediyorlar) sonra başka bir iş arkadaşım (bu zayıf cılız biraz ve her zamanki halinde bir arkadaşım)
biraz daha ilerledikten sonra bildiğim bir yoldan geçiyoruz burda bu sefer buğday tarlaları olmadığı halde buğday tarlası görüyor ve şaşkınlığımı gizleyemiyorum bir taraf kuru bir tarafta yemyeşil yeni çıkmış gibi. İlerlerken birden arabadan kayıyorum ve düşecek gibi oluyorum yanımdakilere tam söylerken bir de bakıyorum yüzleri daha genç ve daha değişik tanıyorum ama kim olduklarını çıkaramıyorum sanki adamlar gençleşmişler (biz araba da ilk başta 3 kişiydik bir çoçuk ve iki ihtiyar ama şuan sadece iki genç adam kalmış idi)
Kayıp düşeceğimi söylüyorum ve nihayetinde bana tebessüm ederek espriyle karışık yer açıyorlar (biraz daha resmi bir şekilde) Sonunda nasıl eve vardığımı bilmeden eve geliyorum, yiğenim ve halası bizde (canımdan çok sevdiğim öpmeye doyamadığım yiğenime dokunmuyorum bile) direk odama giriyorum bana annesinin ve babasının burda olmadığını bir yere gittiğini söylüyorlar, adet yerini bulsun diye gidip yiğenimi ve halasını öpüyorum ama istemeye istemeye. (Ben teyzesiym yiyenimin) anlam veremiyorum ne onların söylediklerine ne de yaşadıklarıma ve uyanıyorum.
Bu nedir hocam, neden bu kadar karışık bir rüya gördüm? Cevabınızı bekliyorum sağlıkçakla kalın. Selam ve saygılarımla..