• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada çiçek ekmek

duru

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba,
Rüyamda eşim ve kızımla beraber evimizin bahçesinde olduğunu gördüm ve eşimin elinde bir saksı var benim daha önce ektiğim çiçekmiş(evimde bu çiçekten var)fakat çiçeğe baktığımda kırılmış olduğunu gördüm eşim ben yanlışlıkla kırdım diyor bunun üzerine saksıyı elinden alıp hemen bahçeden toprak doldurdum saksıya, iki çeşit toprak olduğunu görüyorum biri kara toprak biri daha açık renkte ve açık renkli olanı saksıya doldurup çiçeği yeniden ektim sonunda çiçeğin çok güzel olduğunu gördüm.Ektiğim çiçek kaktüs türü bir çiçek ve ektikten sonra yemyeşil sanki büyümüş gibi gördüm.Rüyamı yorumlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hayırlı günler....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba kardesim Hosgeldiniz
Hayirdir insallah..
Rüyada çiçek görmek neşeye, mutluluğa ve güzelliğe yorulur, çünkü çiçek doğanın süsü..Sevginin semboludur..
Kederli kimseler için rüyada çiçek görmek, kederden kurtulmaktır.
Çiçeklerle dolu bir bahçe görmek, hayal ve ümitlerin fiile çıkmasına ve parlak geleceğe yorulur.
Saksıya çiçek dikmek, endişeden kurtulmak ve olaylara biraz daha geniz acidan ,hosgoru musamaha ile bakmayi gerektirdigine delalettir..
Solmuş çiçekler görmek, üzüntüye işarettir.
kırılmış çiçekler;Hanimin , kadinin kalbinin KIRIK olduguna ama

"eşim ben yanlışlıkla kırdım diyor "demek ki hic bir ard niyet olmadan gercekten bilmiyerek Size karsi bir hatasi olmus ve telafi etme yolu aradigina isarettir...
Başında çiçeklerden taç görmek, hayırlı bir nikâha ve dünya lezzetlerini tatmaya yorulur.
Kokulu çiçek görmek, vefakâr bir dosta işaret eder.
Çek nadide ve güzel bir çiçek görmek, büyük insanlardan biriyle tanışmaya işarettir.
Çiçeği otlar arasında gizlenmiş görmek, başarının ve huzurun bazı küçük engellere takılmasına işarettir.
Toprak guc ,kuvvet, birlik ve beraberliktir...
Toprak insana ve onun varlığını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu şeylerin tümüne; insanın ömrü ve hayatına, rızka, ziraate, ve tokluğa, Aile saadetine de isarettir..
Yuvayi disi kus yapar misali.. Size cok is dusmektedir...

Rüyada kaktüs görmek ;duygularınızın bastırıldığını, etrafınızdaki kalabalığın sizi boğduğunu gösterir.
Kaktüs dikenleri kendinize ait özel bir alan oluşturmak istediğinize işaret eder.
Ayrıca içinde bulunduğunuz zor durumu kendinize uydurmaktansa bu duruma adapte olmanız gerektiği anlamına da gelmektedir. ..

ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin ..bir deveyi gütmenin ne kadar mühim bir iş olduğunu bir gun anlarsiniz...
Siz yinede KALIN Deve bereket, mutluluk, ve Dunya , ahiret Saadet dir!!
Her nimet Kulfetti ile gelir bunu unutmayi ve her sey gelir gecer.. hic bir SIKINTI ebedii degildir..
Sabreden dervis sonunda muradina ererek HAYIRLI evladlar yetistirmis..
Hayirli Gunler...

duru

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim,rüyalar kalbin aynasıysa sizde yüreğimi okudunuz...
hayırlı akşamlar

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir sey degil kardesim bu sozunuz bana gecenlerde sahit oldugum bir olayi hatirlatti...
Bildiginiz gibi Cocuk koruma servisinde calisan bir Muhacirim..
meslegim yuzunden Gecenlerde Insan, ruh, bilincalti vs. gibi insan his ve duygulari ile alakali bir konferansa katildik..
Bayan konusmaci sunlari anlatiyordu

"rüyalar ! hayatı ve bilinçaltının duygusal, bastırılmış ögelerinin yansımasıdir.."

diyerek neyse konusmasi bazen mantikli bazen sacma sapan misaler ile bittiginde her kes acik bufeden istedigi yiyecek,icecegi alip masalarimiza oturduk ve sohbet ediyoruz..
her kes Bu ulkenin insani sadece Ben yabanci ve tesseturlu musliman oldugum icin tabi dikkati de cekmekte oldugumu fark ettim..
neyse Ben de sohbette katilmak icin masalarina musaade istiyerek nazik bir sekilde tesrif ettim..
bir Bayan konferansi veren bayana soruyordu dun gece ruyamda Oh God, forgive me yani Affet Beni Allahim diye bagiriyordum diyordu
acaba bu bilincalti hangi duygunun semboludur diye sordu..?

Hanim da ateist oldugu icin sorudan bir hayli rahatsiz oldugunu belli ederek bizim bilgimizde oyle bir cumle olmadigi icin oyle bir seyin semboluda olamaz deyip kestirip atti!!
Beni bir gulme tuttu ama kendimi tutamiyorum.. kıs kıs gülme mi durduramiyorum..
Tabi bayan sert bir sekilde sordu niye gülmen var komik bir sey mi var? ben de evet dedim cook komik.. o zaman soylede biz de gülelim dedi..
Tabii Hayhay!!dedim..
Ona dedim ki Siz dediniz ki "rüyalar ! hayatı ve bilinçaltının duygusal, bastırılmış ögelerinin yansımasıdir.."
olmiyan bir sey nasil yansır ki? olmiyan bir seyin ne golgesi nede yansımasi olur..
var ki o his ve duygu rüyasina yansımis..
o rüyanin sembolu Onurlu Pişmanlık vicdan duygusu dur...
Soruyu soran da evet haklisiniz dedi ben dun sevdigim bir insanihaksizca kalbini kirmistim demek ki bilincalti
bu ruyayi gordum..

iste oyle kardesim rüyalar kalbin ,vicdanin aynasıdir bazen..
Hayirli gunler..Sizi tanidigima Sevindim..Allah cc. mutlulugunuzu daim eylesin sizi ve sevdiklerinizi
nazar ve hasedcinin serrinden korusun amin...

Üst Alt