• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada cehennem görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Cehennem görmek sıkıntı ve zarurete, fısk ve günaha, küüfr ve gaflete, şer ve fesada, güven ve emniyet içinde olmamaya; Cehennemde yandığını görmek, ateşte olmayı gerektirecek söz ve fiillere, Cehennemin kapısından geri dönmek, büyük bir günahtan son andda dönmeye, Cehennem kapısını kapalı görmek, üzerinde ilahi rahmet ve mağfiretin haala devam ettiğine; Cehennem görmek dünyanın mansıp ve şerefini yitirmeye, hayatını cehenneme çeviren işlerle uğraşmaya yahut kötü arkadaşa, Cehenneme girmek bazen dünyadaki işlerinin ve düzeninin bozulmasına; Cehennem meleği Malik'in kendine iyi bir şey verdiğini görmek din ve dünyası için hayırlı, müslümanlar nezdinde makbul bir iş ve duruma; bu meleğin kendinden yüz çevirdiğini yahut kendisine kızdığını görmek Cehennemi hak ettirecek işler yapmaya delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında Cehennem'e girdiğini görmesi; o kimsenin muhtaç duruma düşeceğine, keder ve sıkıntıya maruz kalacağına ve âhirette azaba müstahak olacağına delaletle yorumlanmaktadır.

Kişinin rüyasında Cehennem'in kapısına kadar gelip, içeri girmeden geriye döndüğünü görmesi; o kimsenin işlediği günahlara tövbe ettiğine, kişinin rüyasında Cehennem'de insanların azap çektiklerini görmesi; böyle bir rüyanın gösterilmesi; rüya sahibine Allah tarafından bir ihtar ve ikâz niteliğinde olduğuna işaret eder.

Ünlü rüya tabircilerine göre: Rüyada cehennem görülmesi değişik şekillerde tabir edilmiştir.

Şimdi bunları ayrı ayrı ele alarak okuyucularımıza sunmaya çalışalım.

Câfer-i Sâdık'ın yorumuna göre: Bir şahsın rüyasında cehennemi görmesi; o kimsenin câhil birisi olduğuna, fesatlık yaptığına, kendisinde küfür belirtileri olduğuna, rızkının az oluşuna, kıtlık ve sefalet içerisinde hayatını sürdüreceğine yorumlanır. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre:
Bir kimsenin rüyasında cehenneme girdiğini görmesi; o kimsenin büyük bir günah işlediğine, rüyasında cehenneme girdiğini ve kendisine bir zarar gelmeden çıktığını görmesi; o kimsenin gam, keder ve üzüntülerinden kurtulacağına işaret eder.

Rüyasında kendisine cehennemin yaklaştığını gören kimsenin zalimler tarafından büyük bir zarara maruz bırakılacağına, kişinin rüyasında kendisinin bir başkası tarafından cehenneme götürüldüğünü görmesi; o kişi vasıtasıyla dünyada büyük bir günah işleyeceğine ve dolayısıyla azaba müstahak olacağına yorumlanır. İbn-î Sîrîn'in yorumuna göre:

Rüyanızda cehenneme girdiğinizi görmeniz; mal varlığınızın yok olması ile muhtaç duruma düşeceğinize, rüyanızda cehenneme girip orada yediğinizi, içtiğinizi, akrep ve yılanlar tarafından ısırıldığınızı, hulâsa her türlü azabı tattığınızı görmeniz; sizin dinsiz birisi olduğunuza, zalim kişilerle iş birliği yaptığınıza, kötü sayılan işlerde bulunduğunuza ve böylece de çok büyük günahlar işleyeceğinize işaretle tabir olunur.

Rüyanızda cehennemde bir başkası tarafından yakalanıp ateşe atıldığınızı görmeniz; dünyada iken hakarete maruz kalacağınıza, cehenneme girer girmez hemen çıktığınızı görmeniz; işlediğiniz günahlarınıza tövbe edeceğinize delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında cehennemin tabakalarından sakar tabakasını görmesi; o kimsenin sadaka vermeyi terk ettiğine, lüzumsuz şeylerle meşgul olduğuna, cimriliğine ve kıyamet gününü inkâr ettiğine, cehennemin tabakalarından saîr tabakasını gören kimsenin; şeytan ahlâkı ile ahlâklandığına yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında cehennemin tabakalarından hâviye tabakasını görmesi; o kimsenin ölçü ve tartılarında noksanlık yapacağına ve kıyamet gününde o kimsenin hayır ve iyiliklerinin eksik geleceğine delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında cehennemin tabakalarından cahîm tabakasını görmesi; o kimsenin haddi aşıp sapıklık yapacağına, dünya iyiliklerini âhir et iyiliklerine tercih edeceğine ve nifak çıkardığından dolayı da âhirette cehennemin en alt tabakasında azap göreceğine işaret eder.

Kişinin rüyasında cehennemin tabakalarından lezâ tabakasını görmesi; o kimsenin mal biriktirip Allah'ın hakkı olan zekâtı vermeyeceğine, rüyasında hutame tabakasını görmesi; o kimsenin insanlar aleyhinde koğuculuk yaparak onları taklid ettiğine ve yine mal biriktirip Allah'ın hakkı olan zekâtı vermeyeceğine yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında cehenneme girip zakkum ağacından yediğini veya cehennem ehlinin yanık yaralarından akan kanlı ve irinli suları içtiğini görmesi; o kimsenin din işlerinde bid'atçi olduğuna, zalim kimseler ile ortaklık yaptığına, kâfirlerin izinden gittiğine, müşriklerin ve alaycıların ahlâkı ile ahlâklandığına, peygamberlere muhalefet ettiğine, muttaki kimseleri terk ettiğine, dinden çıktığına ve Allah'ın hakkını ifa etmediğine ve cimrilik ederek hakkı sahibine vermediğine ve Allah'ı yarattığı mahlûkuna benzettiğine delaletle tabir olunur.

Rüyasında cehenneme girip sonra da oradan çıktığını gören kimsenin inşâallah cennete gireceğine, ya da bir günah işleyip ondan tevbe edeceğine işaret eder.

dila_hanım

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyamda cehenneme gittim

Selamün aleyküm hocam ve kardeşlerim,

Hocam, az önce gördüğüm bir kabus nedeniyle korkuyla uyandım. Rüyamda bir kadın beni alışveriş merkezlerinin yeme içme katına götürüyordu. Beraber yürürken etrafa bakıyordum, ölmüş insan gözü yiyen insanlar vardı. Günlük giysilerle oturmuş sohbet ede ede göz yerken kafalarını kaldırıp bana baktılar. Ben de burası cehennem diye düşündüm. İlerleyip devam edince rahatlıyorum, cehenneme gitmiyorum diye. Daha sonra beni daire şeklinde bir yere oturttu ve önüme yiyecek bir şey koydu. Koyduğu şey çürümüş bir şey değildi, yanmış sütlaca benziyordu. Etrafımda bir tane gözüyaşlı insanlar vardı, biri gözleri ama annesine sarılmış çaresizce ağlıyordu. Başka bir yaşlı adam karşımda oturuyordu. Ayağa kalktım ve çırpının silkelenin her şeyin bir çaresi var dedim. Yakınımdaki yaşlı adam bana ''otur , otur sence bu insanların silkelenecek hali mi var?'' dedi. Ben de onu iyi sanıp konuşmaya başladım. Ne iş yaptığımı sordu, ben de öğrenciyim dedim. Sonra bana disiplinli misin dedi. Ben de tam emin olamadan sayılırım ama Almanlar kadar değil dedim. Bu şekilde Almanlarla rekabet edemezsin o zaman dedi. (almanyada yaşıyorum)Sonra ayağa kalkıp seni boğmamı ister misin dedi ve boğazıma sarıldı, ben de uyandım.

Allah rızası için söyleyeceğiniz şeylere çok değer veriyorum, rüyamda cehenneme gittim. Bilmeden şirk mi yaptım, günah mı işledim ? Korkuyla uyanınca önce dua ettim ama hala etkisi üstümde. Yapmaya hazırlandığım bir iş var, o mu hayırsız olacak? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim..
Hayirdir insallah..
"Bilmeden şirk mi yaptım günah mı işledim " ibadetlerinizdeki eksikligin vicdaninizda yansimasidir...
Bir kimsenin rüyasında Cehennem'e girdiğini görmesi; o kimsenin keder ve sıkıntıya maruz kalacağına ve âhirette azaba müstahak olabileceğıne isarettir..
icinde bulundugunuz Gaflet uykusundan uyanmaniz icin bir uyari,Rabbimin size bir Donus, tevbe etme firsatti, lutfu ...
Kardesim Almanyada yasiyor olabilirsiniz ama siz bir Musliman oldugunuzu UNUTMAYIN!!
Ben de Kuzey amerikada yasiyorum ama benim KIZIM Musliman oldugunu ve onlar gibi olamiyacagini ve olmak istemedigini cok iyi biliyor!!

Tedirginlik sizi .Bizi icinizde bulundugumuz Ruh halinden kurtarmaz.. kendimizi duzeltirsek korku endise ve tedirginlikte kalmaz insallahuRahman...
Cehennem görmek sıkıntı ve zarurete ve günaha küüfr ve gaflete şer ve fesada güven ve emniyet içinde olmamaya; Ruh ile vicdan
nefis ile iman arasinda SIKISMIS oldugunaaile içinde geçimsizliğe sıkıntıya fakirliğe işarettir.

Cehennemde günahkar insanlarin azap çektiklerini görmek rüya sahibine Allah (C.C) tarafindan yapilan bir ihtar olarak yorumlanir..
kardesim bu ruya Size Allah-in bir guzel uyari ikaz ve cok gec olmadan kendinize gelin!!
Cehenneme giden KAPILARI kapatip Allah a Siginin.. kendinizi duzeltin diye 2. bir firsat gibi guzel bur nimette hidayette delalettir..

Allahümme ecirnî minennar .."Allah'ım beni Bizi Cehennem ateşinden koru”
amin.. aminn.. amin...

dila_hanım

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tesekkur ederim hocam, dun gece uyandigimda ben de ayni seyleri dusundum.

Allah"in sevgili kullarindan oldugumu, bunun bana bir uyari oldugunu ve tovbe etmem icin bir uyari oldugunu uyanir uyanmaz anladim ve dua kitabima sarildim....Rabbime bana dogru yolu gosterdigi icin ne kadar sukretsem az, kendimi duzeltmem icin bana gelen bu uyariya tovbeyle cevap verecegim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
goznurunam.jpg

Aynen oyle kardesim Allah"in sevgili kullarindan oldugunuzdan bunun Size bir uyari ve tovbe etmeniz icin bir ozel davetiye, hidayette erme cagrisi..

Allah-in Sevdigi bir Kulsunuz ki Rabbim ruyanizda bazi gercekleri perdelemis..
her insanda ama her Canli da nefis vardir..en Sofii Ehli imanda bile nefis vardir..Bunu yok sayarsak yanilir buyuk yanlisliklar yapabiliriz..
nefis her birimizde var asil mesele bu Nefsimizi nasil Kontrol altinda tutabiliriz..cunku biz nefsimizi zapt edip kontrol etmesek Nefsimiz bizi..kendine kul kole eder ve kendine bizleri mahkum eder..
Dinimi cook seviyorum..Aslimizi neslimizi aklimizi paramizi insanligimizi Ruh sagligimizi korudugu icin..
Dinin insanı kötülüklere iten zaaflar ve alışkanlıklar hakkında yasaklayıcı hükümleri vardır!
Bu hükümlere uyan Muslimanlar sadece âhiretlerini kurtarmakla kalmıyor dünyalarını da kurtarıyor; gittikçe yaygınlaşan menfi alışkanlıklardan kendilerini ve geleceklerini de muhafaza ediyorlar..

"Ayağa kalktım ve çırpının silkelenin her şeyin bir çaresi var
dedim." evet icinde bulundugunuz sizi SIKAN, daraltan ruyalariniza kabus gibi giren buhrandan kurtulmanin tek cozumu kim oldugunuzu unutmayin ve ibadetlerinize daha samimiyet ile sarilabilmeniz icin ilk once Dinimizi ogrenmek icin bir mekan bulun.. etrafinizdaki cami, din gorevlisi, islami cemiyetler gibi..
köln sehrini cok kez geldim orda agbilerim var orasi kucuk istanbul gibidir..Masallah her tarafta cami ve mescidlerimiz var..
Siz kendinizi degistirdiginizde gidiginiz yon ve menzil ve O Yol da karsiniza cikacak insanlarda degisecektir...

Mü'min o kimsedir ki kendini hesaba çeker ve kınar..
Mü'min görevi yapmamaktan günahlarından korkar.
Onları büyük bir dağ gibi üstüne düşeceğini görür. Görünen şu ki sen de bunu hissediyorsun..Hamd olsun...
Mü'min İslam'ıyla ve imanıyla yücelir. Bu büyük dine mensup olmakla şeref duyar.

Kişinin dakikalarca rabbi ile baş başa kalıp O'na yalvarması ve yakarmasıdır dünyanın ağırlığını ona bildirmesidir O'nun rahmetine ve O'na olan şevkini yine O'na şikâyet etmesidir.
Eğer nefislerimiz bu belirli dakikalarda buna bağlanmaya tahammül edemiyorsa hayatta asla başarılı olacağımızı sanmıyorum.
Nefsi yönetmek biraz da inatçı ve azimli olmakla alakalıdır.
Biz Müslümanları rabbimiz gücümüzün dışındaki ile sorumlu tutmamıştır.
Bilakis bize sıkıntı verecek bir sorumluluk da yüklememiştir. Allah bizim tevbe etmemizi ve bizden hafifletmemizi ister...
imaninizi guclendirecek cemaat ve Salih insanlar ile dostluk yapin kardesim...

Gördüm ki insanın iki düşmanı
Biri kendi nefsi biri şeytanı
Dedim: kuşansam mı kılıç kalkanı?
Silah yok dediler.. Secdeden gayrı...

MüslümanGücü

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyam şöyle. Benim yanımda okuldan iki arkadaşım vardı aralarını ben bozmuştum ama iftira ya da yalanla değil merve diğerinin arkasından iş çevirip beni susmam için tehdit etti ben de gidip söyledim susmadım. İşte bu iki arkadaşım da rüyamda yanımdaydı biri merve biri ezgi. Beraber gülüşüp eğleniyorduk cehenneme gidecektik bu bir okul gezisiydi ben de gittim ama cehenneme girmedim çok korkmuştum cehennemden çıkanları gördüm yüzleri kıpkırmızıdıydı kimi gülüyor yada ağlıyordu kimiyse geri dönememişti. Ben dediğim gibi korktum ve girmedim ama biri beni zorla içeri soktu hadi geldik artık boşuna mı geldin falan dedi girdik ve çok sıcaktı içerisi kıpkırmızı bir mağaradaydık gittikçe sıcaklaşıyordu ve uzaklaşıyorduk, fısıltılar gülüşler vardı bizi daha da içeri çağırıyordu sanki. Yanımda ezgi vardı kolkola gülüşerek ilerliyorduk. Sonra buradan çıkamadık çıkmak da istemedik buradan cehennemin en kötü yerine gidecektik, bekliyorduk birsürü insan vardı içeride. İçerisi lavla dolu bir havuzda yüzüyorlardı eğleniyorlardı, arkadaşım atladı beni de çağırdı ben girmek istemedim çok sıcaktı kaynıyordu ama atladım ve alıştım yüzmeye başladım. Tam yüzerken cennete gidecek olanlar karşıdaki havuzun yanında toplanmışlardı bunu gördüm ve o kadar güzeldi ki çocuklar dayanamayıp havuza atladılar yetişkinler beklediler hep beraber dua okudular çok imrendim ben de gitmek istedim içlerinde cansu yada ceren bir arkadaşım da vardı tam hatırlamıyorum. Gitmeme izin vermediler. Sonra bizim gitme sıramız geldi ve cehenneme gitmeye başladık ben arkada kalmıştım ezgiyle merve barışmışlar kolkola gidiyorlardı hemen koştum merveye sarılıp öptüm ve kollarına girdim gittik.

Sonra uyandım işte. Sonrasını biliyorsunuz. Ne yorum yapayım bilemedim sanki günahkar ve tehlikede gibi hissediyorum yardım edin bana nolur!!! İki gündür içimde bir sıkıntı dolanıp duruyor bildiğim duaları okuyorum fakat yine de bu sabah böyle bir kabus ile uyandım ve uyanır uyanmaz Allah'ım sen beni cehenneme gönderme lütfen çok korkuyorum diye yalvarmaya başladım. Gerçekten çok korkuyordum 5 dakika öncesine kadar sanki birşey (şeytan) beni takip ediyor gibi hissediyordum içimde bir paranoyaklık vardı fakat bu sitede bir kaç dua buldum okudum biraz rahatladım. İçimde hayla bir sıkıntı var korkuyorum. Sizlerin yardım edeceğinizi düşündüm lütfen açıklayın bu durumumu.

haniş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada cehennem görmek

Merhaba iyi günler, rüyamda güneş çok yakındı bende döndüm etrafıma, bu kıyamet alametlerinden biri dedim ve sonra bir kapıyı açtım. Kapıdan içeri girdiğimde önce şaşırdım nereye geldim diye, sonra içimden burası neresi dedim, biri fısıldadı cehennem diye. Ateş yoktu ama insanlar azap çekiyorlardı, herkesin bağırdığını ve saçları dağınık yüzleri parçalanıyor gördüm, elleri, ayakları eziliyordu. Hala etkisindeyim ne anlama geldiğini çok merak ediyorum. Ben sadece cehennemde onları izledim sonrasını net hatırlamıyorum galiba çıktım oradan.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
merhaba iyi günler rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada cehennem görmek ;
Azap çekeceğiniz bir olayla karşılaşacağınız anlamında bir uyari,Rüyada cehennemi görmek genellikle suç, günah, vicdan muhasebesi ve pişmanlığı simgeler...

Cehennem içine girmek;
Günah işlemek, Günah işlediğinize ya nefsiniz ile imtihan edileceğinize işarettir.
Rüyanız günahlarınızdan arınacağınız ,bir zaman devresine girmiş olmaniza da yorumlanabilir...

Cehennemde günahkar insanlarin azap çektiklerini görmek;
rüya sahibine Allah (C.C) tarafindan yapilan bir ihtar olarak yorumlanir..
Bu rüya Allahu Tealanın size bir lütfu,kendinize gelin kendinize yoksa Cehennem acı bir azapla uyarıyor sizi kissadan hisse selametle...

Allahümme ecirnî minennar .."Allah'ım beni Bizi Cehennem ateşinden koru” Allah'ım beni, Bizi Cehennem azabindan koru
amin.. aminn.. amin...

duaa..

evanescence

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Cehennem Görmek

Merhaba, sitenizi rüyamın anlamını araştırırken tesadüfen buldum ve içeriğini beğenip üye oldum, ALLAH sizden razı olsun. Ben 28 yaşında bekar bir bayanım, üniversitede eğitim fakültesinden mezun oldum ve şuan atanmak için sınavlara hazırlanıyorum, sınavlara az bir dönem kaldığı için de oldukça stresliyim. Sınav derdine düşüp kendi içi dünyamı ve maneviyatımı geri plana attım sanırım, bu aralar sık sık kendime " Ben bu değilim, bu olamam." sözünü tekrarlar oldum. Anlayacağınız iç dünyam oldukça karışık günahkar biri olduğum kanısındayım. Size rüyamı anlatmak istiyorum ve yorumlayabilirseniz çok sevinirim, çok etkilendiğim bir rüyaydı. Rüyamda ben bahçe gibi geniş bir alanda duruyorum, Önümde benden uzakta tellerle çevrelenmiş bir alan var ve o tellerin ilerisinde baya bir uzakta ateş içinde yanan bir kadın görüyorum ama kim olduğunu bilmiyorum sadece acı çektiğini görüyorum. Sonra bir ses duyuyorum, o ses bana " Burası (yani o bayanın olduğu yer) sadece cehennemin bahçesi sen bir de cehennemin kendisini gör. " diyor. Gerçekten bu rüyadan çok etkilendim umarım yorumlayacağınız şekilde anlatabilmişimdir, şimdiden teşekkürler hayırlı günler diliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun Unutmayınız ki rüyalar içinde bulunduğunuz ruh halinin uykunuzdaki yansımasıdır.
"Sınav derdine düşüp kendi içi dünyamı ve maneviyatımı geri plana attım sanırım, bu aralar sık sık kendime " Ben bu değilim, bu olamam."

Siz asıl sınavı,imtihanı kaybedebilirsiniz bunun da farkındasınız...

Rüyada cehennem görmek;
hayatında yaptığın veya yapmadığın bazı şeyler için kendini sorgulaman gerekiyor. ibadetlerinde ki eksiklik,noksanlık bir uyarı bak cehennem nasıl kendinize gelin kendinize diye ilahi bir uyanış kendinizi, ibadetlerinizi tekrar gözden geçirip uygun yola oturtman senin hayrına olacaktır.

Rüyada cehennemi görmek genellikle suç, günah, vicdan muhasebesi ve pişmanlığı Günah işlediğimize yada ibadetlerinizin eksikliğine işarettir...

Rabbim Size Kazanma kuşağında olmayi nasip etmiş!!Kazanma Kuşağında Kaybedenlerden Olmayın ..
selametle..

Üst Alt