• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada cami imamı görmek

jeesse159

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Beyler ve Bayanlar Şimdi Size İlginç Rüyamı Anlatıcam.

Şimdi Ben Namaza Gidiyorum Ve Caminin İmamı Yaratık Olmuş, Bende Dışarda Namaz Kılıcaktım Namaz Tam Başlıyordum. İmam Beni Kovalamaya Başladı Peşime Takıldı Bende Kaçtım

Acaba Bunun Tabiri Nedir? Yorum Yazan Arkadaşlara Teşekkürler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Beyler..Mr.Jeesse159
rüyaniza Hayirdir ins. diyelim Rabbim Hayra cikarsin...
Rüyada imam görmek: Sizin Dini ve uhrevi yönünüzü temsil eder...
bilmediginiz Dini konular hakkında ve bilgisi olmadığınız kişinin gıyabında ileri geri konuşup..Sakın zanna düşmeyin!
zandan uzak durun yoksa o zan sizi o yaratik gibi Vicdan elbisesine bürünüp ,devamli pesinizden kovalar!!
siz de her an endise ve korku icinde kaçanlardan olacaginiza yorumlanir..

Biliyorsunuz zannın mânâsını... Yâni elde kesin sabit demir gibi bir belge ve delil yok fakat zannediyor ve etrafiniza yayiyorsaniz
buda Kul Hakkina girer vebali altindan kalkamazsiniz kardesim....

Kovalanma rüyaları genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır.
Günlük hayatımız içindeki endişe ve baskılara tepki verme şeklimiz genellikle kovalanma rüyaları şeklinde ortaya çıkar....
Koşmak kacmak saklanmak çevremizdeki fiziki tehlikelere karşı içgüdüsel olarak verdiğimiz bir tepki ve reaksiyondur!

Bu tür rüya senaryolarından genellikle size zarar vermek ya da sizi öldürmek isteyen bir çeşit saldırgan tarafından kovalandığınızı görürsünüz.
Koşarsınız saklanırsınız ya da sizi kovalayanı atlatmaya çalışırsınız.

Şartlarla yüzleşmek yerine kaçmayı ve onlardan uzak durmayı yeğliyorsunuz. Sizi kovalayanın kim olduğunu ne oldugunu bir kendinize sorun...
iman eksikliginiz vicdaniniz sizi rahatsiz eden bazi olay ve davranislar eksikliginiz pismanliklariniz olmasin sakin!!!

Rüyalarınızda size saldıran veya sizi kovalayan imam ise bu sizin dini ve vicdanını rahatsız eden bilincalti bir sucluluk veya yetersizlik, eksiklik duygusu olmasin...:bilmemm:.
Bu duyguları rüyanızdaki kendi kendinize karşı gösteriyor yasiyor olabilirsiniz...

her insanin icinde bir Ben var bende Benden icerug oldugunu unutmayin...

"Ham ervah kusuru hep başkalarında arar. Hakikat ehli arifler ise kendilerinde.’
İçinizdeki en buyuk nefis düşmanı ile yüzleşmekten korkmayın.Korkarsaniz hayat billah esarettinden kurtulamazsiniz Selamet ile Hayra Kalin ..

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada cami imamını görmek

Selamunaleykum Hocam;
Dün gördüğüm rüyayı sizinle paylaşmak istedim.
Hayrolsun İnşaallah.

Benim işyerim şehir dışında, cuma namazlarına bize daha yakın köyler olmasına rağmen nisbetten daha uzak olan başka bir köye gidiyorum.
Cemaat kıyafeti ve yaşantısı ile ehli sünnet.
Îmanını da çok seviyorum.
Rüyamda o caminin imanını gördüm,
Fatiha süresini okuyordu, emin değilim ama bir kısmını ya yanlış okuyordu, yada makamını kötü okuyordu.
Bende üzülüyorum şimdi hoca hakkında yanlış düşünecekler, aslında çok güzel okur sesise çok güzeldir diye.
Sonra işyerindeki iki köpeği gördüm, biri kurt diğeri çoban köpeği,ayağımın dibinde benimle beraber yürüyorlardı.

Yorumlaya bilirseniz çok sevinirim.
Allah'a emanet olun.
duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kandil.jpg

Aleykum selam Hayrolsun İnşaallah.
Yorumlamaya baslamadan once izniniz ile biraz muhabbet etmek istiyorum..
Bildiginiz gibi meslegim Psikolojik Danışma ve Rehberlik
(PDR )dun yanima deprasyona girmis (Identity crisis ) dedikleri kimliğini,kendini Kaybetmiş!!bir turlu nasil bulacagini bilemiyen bir Doktor arkadasim geldi..aassd..
bu vakaa psikolojide en ağir vakalardan biridir..
Kendimi Arıyorum..bulamiyorum diyordu.. evet cook zor!!kendisi Hiristiyan ama bu insan kendisi ile birlikte inancını da kaybetmiş..
kendine olan inancını,God (Allah a )olan inancını, İnsanlığa Olan İnancını ...

İnsanlığa olan inancını yitirmemelisin.. İnsanlık bir okyanustur ve bazı damlalar kirli diye okyanus kirlenir mi hiç....?
Mahatma Gandhi

neyse sohbet etmeye basladik.."beni en cok yipratan insanlarin beni eleştirmesi, yargılaması,iyi veya kötü insan olarak marklandirmalari, siniflara koymalari.."
beni bir gülme tuttu!!derdin, sorunun sadece bu olsun..Allah beterinden saklasin Sen dertsizligi kendine dert etmissin...sırıtık.:,
Ya hu beni eleştirenler kim oluyor ki kafama takayim!!Only Allah God can judge me dedim..yani beni sadece Allah yargiliyabilir!!!

her insan özel ve tektir. Hiçbir insan tam olarak diğerinin aynısı olamaz.İnsanı insan yapan (bunlar tartışmaya açık konular, farklı bakış açıları olabilir)

Herkes kendi doğrularıyla yaşar. Bazılarımız ise kabullendiklerimizle, inandıklarımızla yaşarız.
Kişiye göre bu doğrular zamanla değişebilir ya da 7’sinden 70’ine aynı kalabilir. Hangisinin doğru olduğu gene bir tartışma konusu.

Bu kadar çok farklı insanın yaşadığı bir dünyada, etik, ahlak,din gibi bazı kabullenilmiş olgular olsada toplumu bir arada tutacak tek bir şey vardır.
Böyle bir ortamda düzeni sağlamak için adalet sistemi fikri ortaya atılmıştır, ancak ne kadar işlediği gene bir tartışma konusu.

Çok sevdiğim bir söz var: “Herkesin başına bir polis dikemeyiz...ama vicdanini ekebiliriz.." Olay insanın kendinde bitiyor bence. Tartışmalar hayatımız için vazgeçilmezdir. Tartışma olmaz ise gelişme olmaz, öğrenme olmaz.

ama Tartışmanın da bir üsulu vardır. Kimse kimseyi yargılamamalı ve saygı sınırlarında yapılmalıdır.
Her insan bir beyne sahip...
Anlamak ,idrak etmek ve Anlaşmak çok farklı şeyler. İnsan etrafındaki herkesle anlaşamaz ama yeterki samimi olsun anlayabilir.

Yargılamak yüce bir vasıftır. Kendinizi o kadar yüceltmeyin. Ne demişler, kibirlenme insanoğlu senden büyük Allah var.
Zaten etrafınızdaki insanları yargılamakla hiç bir şey elde edemessiniz yaptıklarınız sadece etrafınızda ki insan sayısını azaltır....

"Rüyamda o caminin imanını gördüm,
Fatiha süresini okuyordu, emin değilim ama bir kısmını ya yanlış okuyordu, yada makamını kötü okuyordu"

Rüyada imam görmek: Sizin Dini ve uhrevi yönünüzü temsil eder...Siz insanları yargılayamazsınız!! ancak Allah cc. yargılar.
cuma namazlarına size daha yakın köylere gidin..bu ruyanizin neden ve hikmettini ins. o zaman daha iyi anlarsiniz...
önyargılarınizdan kurtulun yoksa kul hakkina girebilirsiniz..

kimin Allah kattinda hangi mertebede oldugunu;yaşantısı ile ehli sünnet mi degil mi bunu ancak Allah bilir Siz bilemezsiniz..
nice akil melekeleri yerinde olmiyan sokak kadini veya deli dedikleri insanin veli olduguna sahid olmusumdur...
benim gibi de hizmet eri diye taninan insanlarin sadece Riya , gösteriş sebebi ile butun yaptiklarimizin heba olabilecegini unutmayin...
Bizleri kazanma kuşağında kaybedenlerden değil, senin Rızana erenlerden eyle..amin...
Her insan Nefis ile Aşk Arasındadir!!bunu unutmayin...unutursaniz bir gün güvendiğiniz dağlara kar yağarda ruhunuz üşür, hem de donarcasına deprasyona girebilirsiniz..

Bazen öyle bir hayal kırıklığı yaşarsınız ruhunuz üşür, hem de donarcasına...
Siz, bedeninizin üşüdüğünü düşünerek sımsıkı giyinip kalın battaniyelere sarınırsınız kat kat; fakat nafile...Isınmanız mümkün değildir.
İçiniz titrer, sanki bir el içinize girip ruhunuzu söküp alarak buzlar içindeki kutuplara bırakmıştır.

Peki hiç ruhunuz acıdı mı? Keskin bir acı... Bıçak yarası gibi...Ruh acımasının da zinhar çaresi yoktur zamandan başka...
Acıyan, bedeninizde bir yer olsa, bir ilâç içer veya bir merhem sürer, iyileştirirsiniz. Fakat ruh acısı başka şeye benzemez.
Kimi zaman öyle durumlar yaşarız ki ruh üşümesine veya ruh acısına neden olur bu yaşadıklarımız.

Hayal kırıklığı, öfke, acı, üzüntü, hastalık, ölüm gibi bizleri etkileyen pek çok olumsuz olaydan biri başımıza gelebilir.
Elbette burada önemli olan bu tür durumları en az hasarla atlatarak yola devam edebilmek...Atlatamadığımız taktirde
travmalar veya çeşitli rahatsızlıklarla boğuşmak gibi sevimsiz seçenekler de var çünkü..

Ayrıca böyle olumsuz olayların bizlere bir şeyler öğretmek için başımıza gelmiş olduğunu artık neredeyse hepimiz biliyoruz.
Aynı olumsuzlukları tekrar tekrar yaşamamak için, bu kez dersimizi almış ve iyice öğrenmiş olarak yola devam ederiz..
Unutmayin!!Burası bir imtihan dünyası hep birbirimiz ile imtihan ediliriz....her birimizin insan oldugumuzu hic unutmayin!!!
hayirli günler...

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun hocam;
Yorumlarınız beni çok etkiliyor Allah razı olsun hocam.
Kendime öz eleştiri yaptığım zaman görüyorumki,yorumlarınız çok yerinde oluyor.
Bazen istemeden de olsa kul hakkına girebiliyoruz hemde ibadet ederken Allah CC. Affetsin.
O imamın sesi daha güzel, şu imam hutbeyi okuyamıyor türkcesi çok zayıf, imam ama hatip değil vs.

İnsanları kendimizce yargılıyoruz istemeden de olsa.
Kimin Allah katında daha değerli olduğunu Rabbim'iz bilir.

Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışasınız diye sizi milletlere, kabilelere ayırdık. Haberiniz olsun ki, Allah katında en şerefliniz, en takvalınızdır. Muhakkak ki, Allah, bilendir, herşeyden haberdardır.
Hucurat Suresi 13.Ayet

Üst Alt