• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada bulut görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
islami rüya tabirleri rüyada bulut görmek neye işarettir, rüyada gökyüzü görmek, rüyada mavi bulut görmek, rüyada bulut giymek, rüyada bulut toplamak, rüyada bulut almak, rüyada bulutların üstünde olmak, islami rüyada bulut
Rüyada bulut görmek çeşitlerine göre tabir edilir.

İnsana görünce ürperti veren katran rengi, siyah bulut ilahi gazaba, şiddet ve fitneye,

Yağmur bulutu bolluk ve berekete, Kümülüs türü beyaz bulutlar iyi amele,

Eve giren ve onun her tarafına yayılan bulut, ilim ve hikmetinn, mal ve servetin ev halkının tamamına ve gelecek nesillere geçerek devam etmesine,

Eve bir bulut parçasının girmesi oraya ziyarete gelecek salih ve kadri yüce bir insana,

Bulutu tutup yere indirmek yüksek ilme, üstün bir dereceye ermeye, Bulutun gölgesinde olduğunu görmek, o yılı bolluk ve bereket ile geçirmeye işarettir.

Rüyada buluttan bir parça almak mal ve mülkün artmasına,

Bulutun üzerine binmek mutluluğa, Bulutun bir kimseye doğru yönelmesi her türlü hayırlı müjdeye,

Bulutun üzerine ev yapmak ilim ve hikmetle birlikte gelecek mala yorumlanır.

Koyu yağmur bulutları, problemlere, kara bulut karşılaşılacak zorluklara, bulutlardan yağmur yağıyorsa, bolluk ve berekete işaret eder.

Başın üstünden bir bulut geçmesi üst seviyede saygın birisinin sizi destekleyeceğine, renkli bulut mutlu bir hayata Açık renkli bulutlar, sorunların aşılmasına başarıya ulaşılacağına yorumlanır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

BADEM

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
bulut görmek

Esselamunaleyküm hayırlı akşamlar, ben rüyamda bulut gördüm bir bakıyorum bulut ellerini yukarıya kaldırmış dua eden tesettürlü bir kadın şeklindeydi ne anlama geliyor yorarsanız sevinirim Allaha emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ve Aleyküm selam hayırlı akşamlar..Hayirdir insallah..
"bulut gördüm bir bakıyorum bulut ellerini yukarıya kaldırmış dua eden tesettürlü bir kadın şeklindeydi"
Rüyada bulut görmek ; işlerin belli bir süre çıkmaza gireceğine, engelle karşılaşılacağına işarettir.

Havada bulut Sen de bunu şimdilik unut...
Bilmeyen, "Senin işin Allah'a kalmış." diye alay eder.
Bilen ve gönülden inanan ise, "İşin Allah'a kalmışsa, olmuş bil!" der...
işimizi inanmış insanlar olarak Allah’a tevekkül ederek, yani sadece ondan bekleyerek O’na havale edersek, o işin hayırlı neticeleneceğidir.
Biz işlerimizi bu anlayışla mı yapıyoruz? İşte bütün mesele bu! hayırlı akşamlar...

Anonim91

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kara bulut görmek

Rüyamda dışarda Kasırga vardı, evin içinde bir rüzgar vardı ev Halkını kaldırdım, kalkın Kasırga geliyor hepimiz ölecez kaçalım diye. Sonra perdeyi kaldırdım Allah'ım sen hayırlara getir dedim kara bir bulut camdan odama girip yatağımın üzerine kondu, sonra eşime bağırıyorum ikimizden biri ölecek diye lütfen yorumlar mısınız.

Üst Alt