• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada buğday görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyanızda buğday görmeniz; sıhhatli ve huzurlu bir hayata başlayacağınıza ve kendinizi son derece huzurlu hissedeceğinize işaret eder.

Rüyanızda buğday satın aldığınızı görmeniz; servete, ucuzluğa ve bolluğa kavuşacağınıza, bir taraftan da evlenerek çoluk çocuk sahibi olacağınıza delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında yaş buğday yediğini görmesi; o kimsenin ibâdetlerine önem verdiğine ve ibâdet cihetiyle yaşantısının iyi gittiğine. Bir başka tabire göre de: Rüyasında yaş buğday yediğini gören kimsenin son derece bol ve bereketli bir yıl geçireceğine, eğer bekâr ise ve evlenmeye niyeti de var ise; bu arzusunu bu yıl içinde gerçekleştirmesinin uygun ve isabetli olacağına delalet eder.

Rüyada Buğday ekmek Allah (c.c.) rızası için hareket etmeye, O'nun yolunda mücadeleye ve güçlükle beraber hayırlı rızka işaretle tabir olunur.

Rüyada Buğday ekilen tarladan arpa bitmesi, kişinin göründüğünden salih ve iyi olduğuna, Buğdayın yerine yulaf, çavdar vs. bitmesi beklenmedik bir durumun meydana gelmesine işarettir.

Rüyanızda elinizle buğday karıştırdığınızı görmeniz; evinizin bereketinin kaçacağına ve dolayısıyla sıkıntılı bir hayat sürmeye başlayacağınıza işaret eder.

Rüyanızda buğday demetlerini bir yerden alıp başka bir yere taşıdığınızı görmeniz; rızık kazanmak için bir yere yolculuk yapacağınıza, bir insanın rüyasında ekin görmesi; onun ameline, yani işlediği sevap ve günahlarına delalet ile tabir edilir.

Rüyanızda buğday ekip arpa bittiğini görmeniz; hayra erişileceğine delalet eder.Bir başka yoruma göre: Buğday ekip arpa bittiğini görmeniz; iç âleminizin dış görünüşünüzden daha güzel olduğuna, fakat bunu kimseye anlatıp kabul ettiremediğinize delalet eder.

Rüyanızda arpa ekip kan bittiğini görmeniz; sizin faiz yiyeceğinize yorumlanır.

Kişinin rüyasında kuru buğday yediğini görmesi; rüyanın görüldüğü sene kıtlık olacağına ve gıda maddelerinin temininde birtakım zorluklarla karşılaşacağına, kişinin rüyasında pişmiş buğday yediğini görmesi; başkalarının hoş karşılamadığı birtakım hareketlerde bulunarak dost ve ahbaplarının sevgi ve muhabbetlerini kaybedeceğine yorumlanır.

Rüyanızda büyük bir buğday tarlası görmeniz; kendinizi sonu iyi olmayan bir gönül macerasına kaptıracağınıza ve bundan dolayı da iş hayatınızda bir gerileme meydana geleceğine işaret eder.

Rüyanızda bir tarlada bulunan ekinleri suladığınızı görmeniz; din ve dünyanıza ait faydalı olacak bir şeyin meydana geleceğine, buğday tarlasının ortasından bir nehrin veya derenin aktığını izlemeniz iyiye alâmet değildir.

Rüyanızda buğday başaklarının yerlere saçılmış veya hayvanların ayakları altında kalmış bir vaziyette görmeniz; eğer buğdayın sahibi belli ise onun zarara uğrayacağına ve eğer buğdayın sahibi belli değilse, sizin zarara uğrayacağınıza yorumlanır.

Kişinin rüyasında ve mevsiminde yeşil ekin görmesi; o bölgede rızkın ve nimetin bol olacağına, kişinin rüyasında kendisinin bir buğdayı olup vakti gelip olgunlaştığını yani biçme zamanının geldiğini görmesi; o kimsenin muradına ereceğine işaret eder.

Rüyada buğdayı arpa ile değiştirmek, değerli olanı değersiz olanla değiştirmeye İşaret eder.

Kişinin rüyasında elinde bir demet buğday başağı görmesi; ya da bir kapta veya ambarda buğday başakları görmesi; başkalarının kazancından eline mal geçeceğine işaretle tabir olunur.

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada buğday tarlası görmek

SelamünAleyküm Gönülsızım,

Kandil gecesi rüyamda sarı bir buğday tarlası vardı, biçilmiş, hasat edilmiş, ekinler öbek öbek gruplar şeklinde tarlanın içinde tepelik şeklinde toplanmış vaziyette duruyordu.

Ayrıca beyaz renkte (tam bilemiyorum ama ) keçi yada oğlak gibi bir hayvanın yüzünü gördüm, çok sevimli ve güzeldi. Alıp şöyle içine sokayım dersin ya o derecede sevimli, saf, temiz ve güzel bir yüzü vardı hayvanın.

Teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Gönül Dostum..
Ah kara gözüm hacı cavcav hoş geldin .
Söyle bakim bana neden boş geldin. Ah hacıvatım ben sana hiç boş gelirmiyim .
heybemde dolu bir çuval iman istersen sende içine gir bir güzel nurlan...
Kalbi ile iman eyleyenlerden olmamiz duasi ile...

Hayirdir insallah.Kandil gecesi ne manidar bir rüya...
Rüyada çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde kimi için bir ikazdır.
"sarı bir buğday tarlası vardı, biçilmiş, hasat edilmiş," Siz ahiretteki tarlanısi mi gordunuz ?

Dünya ahiretin tarlasıdır!!
Allahü teâlâ, bir kimseyi hayırlı işlerde kullanırsa, ona müjdeler olsun! Allahü teâlâ, dünyayı ahiretin tarlası yaptı.
Tohumunun hepsini yiyen ve onları bu dünyada yerine ekerek ahirette bir taneden yediyüz tane yapmayı elden kaçırana yazıklar olsun!

Dünya Hem bir misafirhanedir, hem bir mektep hem ebedii saadeti kazanma yeridir...
Madem ahiret hayatı bu dünyada kazanılıyor, dünya ahiretin bahçesi, tarlasıdır, bu bahçeye tuba-i cennet ağacının çekirdeklerini de ekeriz,
zakkum-u cehennem ağacının fidanlarını da dikeriz ...
Allah sonumuzu, akibettimizi hayr etsin..Cenâb-ı Hakk'ın huzuruna kul HAKKI ile varanlardan eylemesin..

Kul hakkı çok mühimdir. Allahü teâlâ her türlü günahı affedebilir. Ama, kul hakkıyla gelmeyin buyuruyor.
Kul hakkıyla gidenin işi adalete bırakılır.
Adaletin ne şekilde hüküm vereceği belli olmaz. Allah korusun çok kimse ümitle gider de, hâli perişan olur.
Size haksızlık eden, zulmeden, malınızı mülkünüzü gasp eden aslında size iyilik etmiştir.
Eyvah onların haline. Sen mazlum, onlar zalim.
Alan düşünsün. Ahirette zalim ağlayacak, mazlum gülecek.

Buğday tarlası görmek verdiğiniz emek, gösterdiğiniz çabaların karşılığında bolluk, bereket ve feraha ereceğinizi simgeler...

hacı cavcav soylermisin heyben de sarı bir buğday tarlası vardı, biçilmiş, hasat edilmiş, ekinler öbek öbek gruplar şeklinde tarlanın içinde
tepelik şeklinde toplanmış vaziyette duruyor onlar ile ne yapacaksin ? bugun ve dun Allah icin ne yaptin ?
sorusunun cevabi ruyanizin Yorumudur...

"keçi yada oğlak gibi bir hayvanın yüzünü gördüm "
Bir kimsenin rüyada oğlak görmesi, çocuk ile tâbir olunur.
Çünkü oğlak,keçinin yavrusudur...
çocuktan once keciyi bulmak gerekmez mi mesela...

Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.
TEKVÎR - 29

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun,
Kırk yıl düşünsem bu tarlayı bu konuya bağlayacağınız aklıma gelmezdi;) dua edinde buldursun Rabbim. Yoruldum artık.
Bu dünyada size saflığı temizliği hangi hayvanın yüzü temsil eder deseniz, ancak oğlak derim. Başka hayvan yavruları o kadar gelmiyor bana, neden acaba? Sizce hangi hayvan yavrusu olabilir

Peki siz bu buğdaylar ile ne yapmamı önerirdiniz, yemekle bitmez o kadar buğday;)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cumlemizden hacı cavcav Akla gelmeyen başa gelir..

"Kırk yıl düşünsem bu tarlayı bu konuya bağlayacağınız aklıma gelmezdi "
niye gelmesin ki ?Dünya ahiretin tarlası degil mi?apdala malum olur misali....
oğlak,keçinin yavrusudur...Oglak burcu kadinlar cok hassas, inadci ve sadiktirlar...mesela demisim yani..
kadinlarda keci gibi inadci degil mi?aassd..cddvb..

ARAYAN MEVLASINI DA BULUR, MEVLASININ YOLUNDA GIDEN BIR ES de..

"bu buğdaylar ile ne yapmamı önerirdiniz "
Kopya verirsem niyet degisir ama Gönül Dostuma biraz ip ucu verebilirim..

Niyet hayır,akıbet hayır ..
Felsefem ''Helal dairesi keyfe kafidir'' mantığını muhabbet ve derin bir aşkla süslemek.Sevmek, sevilmek, sevinmek, Rıza-ı ilahi kokusu ile dirilmek..

Hayat: ''Kalpten kalbe yol kurmak''

Güzellik;Ruh.
Sevgiyle bakmak.Kalbin içindekini görmek.
Yüreğinde beslediğin,şefkatin,kimliğin,özün..

Sevgi;Hayatın temeli.
Bizi Sonsuz olana götüren herşey..

Aşk;Seni senden geçiren,hakiki ve tek olan,şiddetli sevme hali..
Aşkın iğnesi ile dikilen dikiş,kıyamete kadar sökülmez imiş..
Aşk,birbirleri ile el ele tutuşan,eşlerin,parmakları arasından dökülen günahlar,yeniden doğmak..

Ayna,Gerçeğin kendisinde kendi ayarinda bir seven gormek..
Özünü tanıma,bilmek isteme.Yüreğine ayna tutmalı insan.
Ne istediğini,ne beslediğini bilmeli..
Hayirli aksamlar...

vicdan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada buğday görmek

Rüyada buğday makarnası görmek, rüyada buğday görmek, rüyada buğday başakları görmek rüya yorumu.
Selamun aleyküm, ben rüyamda makarna gördüm sosunu ayırıyordum. Sonra buzdolabına baktım tam buğday makarnası paketiyle duruyor. Sonra taneleriyle birlikte sarı buğday başakları gördüm. buğday taneleri yiyip yemediğimi hatırlamıyorum. Daha önce rüyamda dev gibi jelibonlar gördüm. Bir de benim mavili bir kolyem var onu gördüm. Bir de başıma taç gibi bir şey taktıklarını gördüm. Bu rüyalar birbiri ile ilişkili mi diye anlatıyorum. Yorumlarsanız çok memnun olacağım. Sağlıklı, huzurlu, başarılı günler dilerim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, rüyaniz Hayr olsun
Rüyada buğday görmek;
buğday dirilişi,ruhsal, duygusal dirilişi, canlanma, canlılık ve bereketi simgeler.

rüyanda evli olduğunu görmen;
reel yaşamında önemli bir kişisel gelişim içinde olduğunu simgelemekte, bu gelişim ,sıkıntılar sayesinde bereketsiz,hallerden daha kazançlı çıkmanın
yollarını öğrendiğini / öğreneceğini ifade etmektedir.

Rüyada buğday makarnası görmek;
makarna buğdaydan üretilir, buğday topraktan. Yapım aşaması oldukça uzundur....Bir değirmendir bu dünyâ öğütür bir gün seni....
Dünya var olduğundan bu yana değirmen misali dönmekte, insanlar da iki taşın arasında öğütülen buğday tâneleri misali hayatın acı tatlı olaylarıyla ömrünü geçirmekte…

değirmen dert ile de Su ile her halukarde bir sekilde döner..değirmenin işi zaten dönmek..istersen dert yan istersen ,Sabr edip Rabbine havale et!!

Akılla bir konuşmam oldu dün gece; Sana soracaklarım var, dedim;
Sen ki her bilginin temelisin, Bana yol göstermelisin.
İçinde bulunduğum boşluk ,durum ve ortamdan, duygulardan çıkamıyorum bir türlü...

-Akıl dile geldi ve dediki;
kainatta Değiştiremeyeceğiniz bir geçmiş ya da haller arz edebilir..Kader çalar biz çalinan havaya göre sadece oynariz..

Hakk' ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine!!Bırak hayat sana rağmen değil Sen hayat kader kismet ile beraber ak..
kadere taş ,jelibonlar atmak mavili yalan ve bahaneler uydurmak ile İçinde bulunduğun durumu değiştiremezsin....
Değiştirebileceğin tek şey onunla nasıl başa çıkacağını bilmek ,bildikten sonra da
ÖNCE KENDİN VE KADERİN ile BARIŞIK OLMAN isyan etmeden Sabırlı olmak...
Kendinizi buğday gibi olgunlaştırabilirseniz ekmek gibi sadece bir gün değil bir ömür boyu baş tacı edilirsiniz..
selametle...

acilangul1

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyamda sevdiğim insanın ellerinden buğday arpa yağdığını, döküldüğünü gördüm. Bunun anlamı nedir.

Üst Alt