• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada baykuş görmek

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum gonul sızım.

Ruyamda yanımda kızım ıle bır ucurumun kenarına oturmusuz, arkamızda rahatsız edıcı bır kalabalık var. Hos olmayan ınsanlar ve bız onlardan kacmak ıstıyoruz, kızım ve ben melek olmusuz ve nerede olmak ıstıyorsak orayı hayal edınce o hayalımız gerceklesıyormus. İkımızde aynı yerı hayal ederken kalbımıze sıcacık bır ferahlıgın yayıldıgını hıssederek gozlerımızı kapatıp ucmaya baslıyoruz. Fakat ucarken gökyüzünde cok büyük baykuslar ve rahıbelerı ucarken görüyüruz ve müthıs bır hayal kırıklıgı ıle uyandım. :(

Allah razı olsun kardesım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
baykus.jpg

Aleykum selam Gönül Dostum tam da aklimda idin..Allah RAZI olsun..
aslinda su an önümde bir Dosya var.. biraz kafam onun ile meşgul hiristiyan asilli bir Doktor hanimin kendini kaybetmesi..
bir türlü kendini bulamiyor cok ilginc bir vakaa bunu forumda isim vermeden ins. paylaşacagim...benim gibi bir coban dan yardim istedi ise artik konun vahametini anlarsiniz..
insanları depresyona sokan en buyuk faktor hayal kırıklığıdir.. aman dikkat...
Her insan Nefis ile Aşk Arasındadir!!bunu unutmayin...unutursaniz bir gün güvendiğiniz dağlara kar yağarda ruhunuz üşür, hem de donarcasına deprasyona girebilirsiniz..

Bazen öyle bir hayal kırıklığı yaşarsınız ruhunuz üşür, hem de donarcasına...
Siz, bedeninizin üşüdüğünü düşünerek sımsıkı giyinip kalın battaniyelere sarınırsınız kat kat; fakat nafile...Isınmanız mümkün değildir.
İçiniz titrer, sanki bir el içinize girip ruhunuzu söküp alarak buzlar içindeki kutuplara bırakmıştır.

Peki hiç ruhunuz acıdı mı? Keskin bir acı... Bıçak yarası gibi...Ruh acımasının da zinhar çaresi yoktur zamandan başka...
Acıyan, bedeninizde bir yer olsa, bir ilâç içer veya bir merhem sürer, iyileştirirsiniz. Fakat ruh acısı başka şeye benzemez.
Kimi zaman öyle durumlar yaşarız ki ruh üşümesine veya ruh acısına neden olur bu yaşadıklarımız.

Hayal kırıklığı, öfke, acı, üzüntü, hastalık, ölüm gibi bizleri etkileyen pek çok olumsuz olaydan biri başımıza gelebilir.
Elbette burada önemli olan bu tür durumları en az hasarla atlatarak yola devam edebilmek...Atlatamadığımız taktirde
travmalar veya çeşitli rahatsızlıklarla boğuşmak gibi sevimsiz seçenekler de var çünkü..

Ayrıca böyle olumsuz olayların bizlere bir şeyler öğretmek için başımıza gelmiş olduğunu artık neredeyse hepimiz biliyoruz.
Aynı olumsuzlukları tekrar tekrar yaşamamak için, bu kez dersimizi almış ve iyice öğrenmiş olarak yola devam ederiz..
Unutmayin!!Burası bir imtihan dünyası hep birbirimiz ile imtihan ediliriz....her birimizin insan oldugumuzu hic unutmayin!!!

bilirsiniz Size Gönül Dostum demişsem muhabbet etmeden sadece yorum yapamiyorum.
Hayat mevsimler gibidir; bazen yaz bazen bahar bazen de kış olabilir.
kainatta 4 mevsim hep devru devran gecmekte..
hangi kış hiç bitmemiski bu da gecer Ya Hu diyebilenlere ne Mutlu..
Hayat bir yol..bazen Dar ve taşlı bir yolda yürümek, bazı tartışmalar ,SIKINTILAR ve belalar,tehlikeler ile imtihan ediliriz hep..
Rüyanızda kızıniz ile bir uçurumun kenarında bulunduğunuzu görmeniz; sizin veya kızınizin bir tehlikenin içinde olduğunuza işaretle tabir edilir.
ayrica Hayatınızda kritik bir noktaya geldiğinizi ve kontrolü kaybetme korkusu taşıdığınızı sembolize eder.
sürekli bir arayış, kurtuluş içinde olduğunuzu..
Gönlüm uçmak isterken semavi ülkelere; Ayağım takılıyor yerdeki Nefsimin gölgelerine misali...

Allah'ın sunduğu sınırsız nimetler, O'na güvenmeyi ve rahmetinden ümit var olmayı gerektirir
Rabbinin kaderine tebessüm et, ağlatma yüreğini. Aldırma şeytana... SAKIN isyan etme..yardimi Allah tan başka yerde belleme...
İsyan kime dir? Seni ve Kaderini Yaradana mi?
Seni saptırmak isteyen nefsin!! Rabbin degil!! Dostunu ve Düşmanını İyi Belle..
Sor kendi kendine! Bak kardeşim! her yaşadığın sıkıntı bir gün sana huzur olarak dönebilir,

Allahu teala ruhunu sadece insana üfürmüştür...
Bu da zaten insanı en değerli varlık kılar...
Ruh Allahın emrindendir. Ruhu negatif olaylarla asla bir tutmamak gerekir...
Ruh İnsanda iyiliği emreder. Yani Allahın yasak ettiklerini işlememek ister emrettiklerini ise yerine getirmek ister...
bunun aksini yaptigimizda ruhumuz daralir.. Ruhun telkinlerine ne kadar uyabilirsek o kadar mutlu oluruz.

Hayirdir insallah..
Rüyada baykuşlar görmek ;alim olmayı, bilgiyi ve genel olarak hayat tecrübesini,gecmisten ibret almaniz gerekliligini .nasihatlari temsil eder.
Baykuşlar aynı zamanda karanlığı ve insanın bilinmeyen yönünü, bilinç altını simgeler...
Rahibeler batil, yalan, dolan hilekar kadinlari sembolize eder...

YA RABBİM ! Kaderimde muhtaç olmak varsa.! O muhtaçlığım Sana olsun , Beni Senden başkasına muhtaç ettirme...!!

Hayat-ül hayvan kitabında bildiriliyor ki:
Süleyman aleyhisselam bütün hayvanlarla konuşurdu. Bu onun mucizelerinden biriydi. Gökte tahtı ile gezerdi. Bir gün baykuş Süleyman aleyhisselama selam verdi. Süleyman aleyhisselam selamını alıp ona sordu ki:

- Niçin buğday yemezsin?
- Âdem aleyhisselam onun yüzünden Cennetten çıktığı için.

- Niçin su içmezsin?
- Nuh aleyhisselamın kavmi suda boğulduğu için.

- Niçin hep harabelerde bulunursun?
- Harabeler Allahü teâlânın mirasıdır.

- Niçin evlerde ötersin?
- İnsanları ikaz için. Önlerinde şiddetli tehlikeler varken nasıl gafletle uyurlar. Böylesine yazıklar olsun!

- Gündüzleri niçin çıkmazsın?
- İnsanlar bana zarar verebilirler.

- Öterken ne dersin?
- Tesbih okur bir de "Ey gafiller, çıkacağınız uzun sefer için azık hazırlayın!" derim.

Süleyman aleyhisselam baykuştan daha nasihatçı kuş olmadığını söyledi.

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/29979-hayal-kirikligi.html

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
sevgılı gonul sızım , ınanın gene ne dıyecegımı bılmıyorum cunku gene kalbımı ruh halımı okumussunuz. yuregım fena dagıldı bır harabeden farksız etlerımı lıme lıme ettı can dedıklerım, kendımı tanıyamaz oldum ofkemı kontrol edemıyorum, ugradıgım haksızlıklar yasadıgım sevgısızlıkler, annem bır soluk otemde artık hamd olsun ama ona dokunamıyorum dokunmama fırsat verılmıyor sankı benım bedenım de bulasıcı bır hastalık var dokunursam herkese bulasacak gıbı davranılıyor. :( kendımı hıc bu kadar caresız hıssetmemıstım anlatacagım cok sey var sana ama anlatsam ne fayda care RABBIMDE bırazda benım elımde, ruyamdakı gıbı hayal ettım cıktım bır yola yolumda yılanlar var ve herbırı ayrı bır zehır katıyor kanıma... hıcbırsey hayal ettıgım gıbı olmadı olmuyorda, sukur ısyan etmıyorum Rabbıme ama bu halım bır ısyansa eger vay halıme :( Allah rayı olsun senden canım kardesım.

nevzat

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm, aziz kardeşim rüyada baykuş görmek, rüyada baykuş tutmak ne demektir? 2 yıl önce de size birkaç rüya yazmıştım Allah razı olsun.
Rüyamda kendimin veya annemin evindeyim. Erkek kardeşim eve birkaç hayvan girmiş diyerek evde çağırıyor. Olgun bir baykuş, sarı civciv ve yavru kedi tutup bana veriyor. Ben yatmak üzereyim, üzerimde pijamam var. Hayvanları ceplerime ayrı ayrı koyuyorum, uyumak üzereyim ama korkuyorum. Ya ben uyuyakalırsam, baykuş diğerlerini yerse, veya civcivle yavru kediyi yatakta farketmeden ezip öldürürsem diye tedirgin oluyorum. Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Su gibi aziz olun kardeşim diyecem de Su gibi akmiyorsunuz ki...her şeylere takılıp kalıyorsunuz. “HAYATA KARŞI DURUŞUNUZ” ve “HAYATA KARŞI BAKIŞ AÇINIZ.” İnsanoğlu olarak genelde ön yargılıyızdır. Olaylara farklı açıdan bakmayı hiç sevmeyiz. Hâlbuki hayatta başarılı olan insanlara bakın. Bir noktada takılı kalmazlar. Karşılaştıkları zorluklara farklı noktalardan bakıp ,firsatlar değerlendirirler.

Rüyada baykuş görmek ;
iki farkli yorumu vardir..
alim olmayı, bilgiyi ve genel olarak hayat tecrübesini,gecmisten ibret almaniz gerekliligini .nasihatlari temsil eder.
Baykuşlar aynı zamanda karanlığı ve insanın bilinmeyen yönünü, bilinç altını simgeler...
Rahibeler batil, yalan, dolan hilekar kadinlari da sembolize eder...

YA RABBİM ! Kaderimde muhtaç olmak varsa.! O muhtaçlığım Sana olsun , Beni Senden başkasına muhtaç ettirme...!!

Hayat-ül hayvan kitabında bildiriliyor ki:
Süleyman aleyhisselam bütün hayvanlarla konuşurdu. Bu onun mucizelerinden biriydi. Gökte tahtı ile gezerdi. Bir gün baykuş Süleyman aleyhisselama selam verdi. Süleyman aleyhisselam selamını alıp ona sordu ki:

- Niçin buğday yemezsin?
- Âdem aleyhisselam onun yüzünden Cennetten çıktığı için.

- Niçin su içmezsin?
- Nuh aleyhisselamın kavmi suda boğulduğu için.

- Niçin hep harabelerde bulunursun?
- Harabeler Allahü teâlânın mirasıdır.

- Niçin evlerde ötersin?
- İnsanları ikaz için. Önlerinde şiddetli tehlikeler varken nasıl gafletle uyurlar. Böylesine yazıklar olsun!

- Gündüzleri niçin çıkmazsın?
- İnsanlar bana zarar verebilirler.

- Öterken ne dersin?
- Tesbih okur bir de "Ey gafiller, çıkacağınız uzun sefer için azık hazırlayın!" derim.

Süleyman aleyhisselam baykuştan daha nasihatçı kuş olmadığını söyledi.

Rüyada civciv görmek;
kuvvetli evlilik arzusunu gösterir, yuva kurup çocuk sahibi olmaya ve mutlu olmaya işarettir.
"Hayvanları ceplerime ayrı ayrı koyuyorum"
Kendinizi bir an evvel toparlamalı ve önceliklerinizi belirlemelisiniz.Çünkü cebinizdeki paranın ,ve önceliklerinizi bile bilmeden yaşıyorsunuz..selametle..

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Papağan ve baykus görmek

Selamun aleykum iyi günler Bn bi rüya gördüm eski ahşap bi evi kiraliyorduk eşimle evin içinde büyük bir baykuş vardı ve bir papağan vardı yalnız papağını uçarken gördüm arkasından lütfen geri dönüş yapın

Üst Alt