• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada balığın konuştuğunu görmek

Yekbu_tenebu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada konuşan balık görmek, rüyada balığın konuştuğunu görmek, rüyada balıkla konuşmak tabiri.
Selamun aleyküm. Hocam bugün gördüğüm rüyayı düşündükçe ürperiyorum size yazmak istemedim, rüyadan biraz korktum diye ama ne olur ne olmaz diye yazdım tekrar.
Rüyam şöyle; yazdayız. bizim köyümüze gitmişiz orda kalıyoruz. Köyümüzde bir sürü balık oluştuğunu düşünüyorum ve bizim evde de çok var galiba. Kız kardeşim besliyor ve hep nedense öldüğünü duyuyorum balıkların. İki tane küçük balık var (hamsiye benziyor) ben onlara bebek gibi bakıyorum, içlerinden biri kız, balık benim ile konuşuyor, o da üzgün dertleşiyor bir nevi benimle, ben de korkma ben burda olduğum sürece seni yalnız bırakmam deyip tıpkı bir bebeklermiş gibi bakıyorum ikisine. Kucağımda sallamalar, sonra bir çulun üstüne koyup yatırıyorum, ordan annem geliyor ve balıklarıma zarar verecek diye korkuyorum :( öyle de oluyor.

Uyuyan balıklarım bir dal gibi oraya buraya savruluyor, uykularından uyanıyor. Ben ninni ile tekrar uyutuyorum, sonra bir başkası geliyor itiyor önemsiz bir şekilde ve ben üzülüyorum. (Balıklar çok vardı ve bendeki balıklar konuşuyordu benimle, gülümsüyordu. Belki de konuşmuyordu sadece söylediklerime karşılık ona göre tepki veriyorlardı )

Sonra evden ayrılıp amcamlara gidiyorum orda biraz kaldıktan sonra ne olduğunu bilmediğim bir sebepten dışarı çıkıyorum ve bir düğün telaşı, kalabalığı görüyorum. Daha gece olmadan akşama doğru havai fişekler patlatılıyor, tabi bu fişeklerde çok farklı büyük (parlak, süslü Demir'den yapılmış gibi) o sıra herkes süslü püslü ama benim ailem renksiz ( öfkeliler. Bende eve giderken üzüle üzüle gidiyorum (bu evlenen kişi benim amcamın oğlu benden başkası ile nasıl olurda evlenir diye üzülüyorum. ( gerçekte de onunla bir sevgi var aramızda) sonra o evde durmuyor diye belki teyzem böyle birşey yapmıştır diyorum, onun için yanan kalbim kendi kendini teselli ediyor. (E vime geldim, giyinmek için ve lavaboya gidiyorum önce orda idrarım yüzüme sıçrıyor. Dışarı çıkıyorum ve tam odama evin içine geçecekken babamın yanında misafir bir kız var tuvalete gidecem diyor yardım istiyor babamdan, kızın yüzüde pek bir sinsi görünüyor. Benden peçete falan istiyor elimdekilerin tümünü ona veriyorum ve o da tuvaletini yapmadan önce kapı açık bir şekilde babam ve bana bakarak peçeteyle temizleniyor, çöpünü kuru bir peçetenin içine koyup (yanlışlıkla sanırım) bana veriyor yüzü bir mahçup ama ikinci peçeteyi de kullanıp çöpe atmam için bana verecek, ben tiksinip uzak kalıyorum ondan. Babam da o kızın yaptığına kızmış gibi, hadi kızım hadi sen git giyin diyor. Babam da bende tuvaletin önünden ayrılıyoruz. Babam evimizin köyün ortasına giden tarafında biri ile konuşuyor ve bir kişinin neden onunla hiç konuşmadığını soruyor (gereksiz bir kişi babamın dediği ama laf olsun diye mi gerçek anlamda mı bilemiyorum) Rüyamda küçükten büyüğe tüm aile fertlerim üzgün ve öfkeli idiler. :(

Normal hayatta rüyamda gördüğüm kuzenim asker ve uzun süredir onunla görüşemiyoruz. köyümüz var bizim yazları oraya gidiyoruz. Hayırlı günler hocam yorumlarınızı bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyanız Hayr olsun
Rüyada konuşan balık görmek;
Kainatta her şey kendi Hâl dili ile bizlere seslenir anlayabilene...
aslında rüyanın yorumu rüyanın içerisinde gizlidir..
ayni dertler ,sorunlar ,olaylar ve sıkıntılar bile bize kendi Hâl dili ile haykırdıkları gibi ;

O insandan Kaçın kurtulun orada gelecek ve selamet yok!!ama siz nefsinize kanmışsınız! oysa Nefsiniz Sizi ninni ve hayallerle uyutmaya çalışıyor...olmayacak hayaller peşinde koştuğunuzu bu hayaller gerçek yaşamınızda sahip olduğunuz mutluluğa bir gölge düşeceğini, gelecek bir sıkıntıyı işaret edebilir.

Üstadım! dolmamış çilemiz var ise;Allah'u alem,Hâl-Ene imtihan ve eksiğimiz var demektir....
Sen Kendini değiştirmedikçe, içinde bulunduğun durum değişmeyecek anlasana artık..

Öleceğimiz güne kadar bize hizmet eden; nefis, kalp, ruh ve akıldır. İşte bu dört melek emrimizdedir seccadeyi koyar Rabbimizin huzuruna çıkarız...
Kainattaki Hâl dilini anlayabilmemiz için bu dört melek ile Rabbimize secde etmeliyiz...

Üzülme, kaybettim dediklerin kurtulduklarındır belki...Sen sadece günahın ile kaldın!!tövbeye gel tövbeye..

"Hak Teala bir kulun hakkını bir başka kul ile alır; bilmeyen gafil onu kul kendi yaptı sanır"
Allah yar ve yardımcınız olsun ..kendinize gelin kendinize...........

Yekbu_tenebu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim varlığınız sayesinde bir çok yanlıştan döndüm, eskiden her zorluk karşısında isyan ederdim ;( ama sayenizde bu kötü huyumu terketmiş bulunmaktayım. Sıkıntılı anlatımda Allah'a yöneliyorum çok şükür. Bu aralar ve özellikle dün akşam çok mutlu oldum yanlış yaptığımı düşünmüyorum aksine kendime inancım güvenim artı. O kişiye karşı artık Allah'ıma şükürler olsun ki içim rahatladı artık öyle bir beraberlik ve üzüntü yaşamıyorum. Bîtti hislerim. Dün tam döndüm, aşkım depreşti ama yemin ettim böyle birşey yaşamayacağıma dair. İnşallah Allah'ım yardımını esirgemez.
Gördüğüm rüya üzerine çok düşündüm daha önce söyledikleriniz aklıma geldi ama gerçekten kaç gündür, işten izin aldım onu görmüyorum. Duygu düşüncelerimden emin oldum. Kararlıyım hocam. Ama neden böyle karışık bir rüya gördüm anlamıyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Çok teşekkür ederim varlığınız sayesinde bir çok yanlıştın döndüm, eskiden her zorluk karşısında isyan ederdim ;( ama sayenizde bu kötü huyumu terketmiş bulunmaktayım. Sıkıntılı anlatımda Allah'a yöneliyorum çok şükür. Bu aralar ve özellikle dün akşam çok mutlu oldum yanlış yaptığımı düşünmüyorum aksine kendime inancım güvenim artı. O kişiye karşı artık allahıma şükürler olsun ki içim rahatladı artık öyle bir beraberlik ve üzüntü yaşamıyorum. Bîtti hislerim. Dün tam döndüm, aşkım depreşti ama yemin ettim böyle birşey yaşamayacağıma dair. İnşallah allahım yardımını esirgemez.
Gördüğüm rüya üzerine çok düşündüm daha önce söyledikleriniz aklıma geldi ama gerçekten kaç gündür işten izin aldım onu görmüyorum. Duygu ce düşincelerimden emin oldum. Kararlıyım hocam. Ama neden böyle karışık bir rüya gördüm anlamıyorum.

Çünkü Hâl-Ene nefsin ile Ruhun arasında gelgitleri yaşamaktasınız..
inandığınızı yerine getirmenin vicdani rahatlığıyla sizi bekleyen başka bir geleceğe sukutla razı oluyorsunuz.
Ama taaa içinizde bir yerlere sakladığınız ve sakındığınız o Nefsiniz duygu sömürüsü yaparak bir “ah” ederek misali ilerliyorsunuz...
utngc..

Yekbu_tenebu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bilemiyorum hocam gerçekten kendimden hiç olmadığı kadar eminim duygularıma inanıyorum. Dediğiniz gibi ben iyice düşündüm önce size yazmadan önce de gel gitlerdeydim acaba dedim derinliklerde böyle birşey mi var ama yok hocam kararlıyım inşallah düşmeyeceğim bu hataya. Hayırlı akşamlar size gönül sızım. Allah sizin gibi iyi insanları başımızdan eksik etmesin.

Üst Alt