• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada baklava görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada tepside baklava görmek, rüyada baklava yediğini görmek, rüyada baklava görmek nedir, rüyada baklava yapmak, rüyada tatlı görmek, rüyada tatlı yemek
Rüyada baklava yediğini gören kişinin beklemediği yerden eline bir para geçer veya bir mirastan hisse alır.

Rüyada baklava görülmesi; müjde alınacağına da işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında baklava yediğini görmesi; sevindirici bir haber alacağına, beklemedigi yerden eline bir para geçmesine veya bir mirastan hisse almasına işaretle tabir olunur.

kişinin rüyasında bir başkasına baklava ikram ettiğini görmesi; o kimsenin büyük bir işe atılacağına yorumlanır. Baklavayı veren ise hayır işler.

rüyasında bir tepsi baklava satın aldığını görmesi; o kimsenin mülk sahibi olacağına yorumlanır.

Rüyasında baklava satın alan sevinir, Tepsiyle baklava gören ve bundan yiyen kimsenin nasibi bol olur.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

kalbeben

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada sevdiğimle baklava yemek

Sealmunaleyküm Gönül sızım kardeşim. Nasılsınız iyisinizdir inşallah? Şimdiden Ramazan bayramınızı kutlarım ve hayırlara vesile olmasını dilerim. Ben bu sabah namazdan sonra yine bir rüya gördüm hayırdır inşallah diyerek anlatmak isterim izniniz olursa :ben rüyamda bir odaya giriyorum orada sevdiğim erkek varmış bir masada oturuyormuş gel bak bizde arkadaşla sohbet ediyoruz (arkadaş dediği kişi kızkardeşinin kayınbiraderi ben tanımıyorum aslında sadece resmini görmüşlüğüm var adı serdar fakat sevdiğim onun adını sanırım Asım diyor tam hatırlamıyorum) deyip yanına oturtuyor. Bende hemen oturuyorum sonra bana sevdiğim kişi bir tabak baklava çıkarıyor ve haydi yiyelim diyor beraber baklava yiyoruz bana yediriyor baklavaları ikimizde iştahla yiyoruz bu esnada aa bak o da benim gibi arife gününde oruç değilmiş bak diyorum. Sonra bizim araştırmalarımıza devam ettiğimiz üniversitemizden Hakan isimli bizden yaşça küçük bir asistan arkadaşımız üzerinde beyaz dondurma olan ama aslında kaymak olan (yediğimde dondurma gibi soğuk değil kaymak gibi güzel hoş bir tadı var) olan baklavalar getiriyor sevdiğim onu da alıyor ve yine beraber yiyoruz bensiz yemeyeceğini söylüyor. Sonra bulunduğumuz odada 2 tane kanepenin ikiside yatak şekline getirilmiş birinde ben yatıyormuşum birinde sevdiğim kişi ben sağıma doğru yatıyorum o kendisi için hazırlanan yatağa yatmıyor ve gelip benim yanıma yatıyor üzerimize yorgan veya pike onuda örtüyor ikimizde o kadar mesuduz ki anlatamam. Uyumuyoruz yanyana o yatakta yatıyoruz.Elleri ellerimin üzerinde ama inanılmaz sıcak ve o sıcaklığı sanki gerçekten hissettim inanamazsınız. Ne kadar sıcak elleri acaba ateşimi var yoksa diye düşünüyorum bile. Uyandığımda öyle ferahtımki ve o sıcaklığı hala hissediyordum düşünün o kadar gerçekti anlatamam. Herhangi bir yanlış yapmadık aynı yatakta sadece yanyana yatıyorduk. Ben hep dua ederek yatarım yine dualarımda sevdiğim kişi bana hayırlıysa bunu bana rüyamda açıkça göster Rabbim diyerek dualarımı edip sabah namazı sonrası yatmıştım. Ve böyle bir rüya gördüm. Bu rüyanın tabiri için şimdiden teşekkürler. Allah sizden razı olsun kardeşim iyi bayramlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm selam Allah RAZI olsun..Gönül Dostum hamd olsun..iyiyim ya Siz Nasılsınız iyisinizdir inşallah?
Sizinde Ramazan bayramınızı kutlarım ve hayırlara vesile olmasını dilerim..
Hayirdir insallah..
Bir kimsenin rüyada baklava görmesi müjde ile tâbir olunur.yatak nikah ve evliliktir..hayırlısi..artik
Siz evlilige ruhen,madden, manen hazir oldugunuzda Allahu Alem O da sizin ile bir an once gelecek kurmayi hayal etmesine yorumlanir..
Tatlı Kısmettir. Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kurtulmaya, yolculuktan dönmeye,
bekarin evlenmeslne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek bir kutlamaya isarettir.
cumlemizden kardesim..iyi bayramlar...

kalbeben

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun sizden Gönül sızım kardeşim. Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ederim hayırlı geceler kardeşim...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm.
Dün gece 100 Ihlas ve Yunus Aleyhisselam' ın duasını 70 sefer okuyup uyudum sonra bu ruyayi gordum inşallah hayırdır.

Rüyamda kuzenimin evindeydim. İlginç bir şekilde evde bir yerde bir pakette baklava vardı bende aldım, bayagi baklava yedim hatta çok yedim biraz ağır geldi. Sonra ise kalktım odaya gittim fotokopi makinesi vardi, bende hazir burdayken işimi halledeyim dedim birde baktim bir çocuk var ben cekemeyince yardim edeyim dedi bende tamam dedim, o da bir türlü yapamadi. Neyse karisma dedim oyle olunca o daha cok karisti makinenin parcalariyla oynadi bana musaade etmedi. Sonra actim fotokopinin makinede buruşuk bir kagit vardi dedim. Allah allah sonra ise uyandım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleyküm selam Allah CC. Kabul etsin.Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada baklava yediğini görmek;
kişinin beklemediği yerden eline bir para geçer veya bir mirastan hisse alır.
sevindirici bir haber alacağına, beklemedigi yerden eline bir para geçmesine veya bir mirastan hisse almasına işaretle tabir olunur.

Rüyada fotokopi makinesi görmek;
başkalarının fikir ve düşüncelerine kopyalarak kararlara vardığınıza işaret eder.
Rüyada fotokopi makinası kullanmak Daha orjinal ve kendinize ait fikirler üretmek için çalışmanız gerektiği konusunda bir uyarıdır

Rüyada fotokopi makinesini görmenin Dini yorumu;
Taklidi imandan kurtulup, tahkiki imana geçin.

Ben dua ve iman etmeyi dürüst ve samimi olmayı Çocuklardan öğrendim ..

Yusufun Duası ;
-Allahim biliyorsun, Basketball takımına girip Tournamentlere gitmeyi çok istiyorum ama takıma giremiyorum ki evet biliyorum boyum biraz kısa ve biraz da kiloluyum teknikte bilmiyorum ama SEn yinede yardim edebilirsin Çünkü ,annem dediki;Şüphesiz ki güç ve kuvvet sahibi olan ancak Allah’tır. ondan ben Sana geldim bana güç ver kuvvet ver motivasyon ver ki az yiyip kilo kaybedeyim bilgisayarda fazla oynamayip,practice ,idman ,yapayim amin...

işte Dua seni anlatmali,onu, bunu, mevlanayi ,Abdülkadir Geylaniyi değil....o ,bu ne okumuş değil SEN ne hissediyorsan icinden geldiği gibi Dua et..Rabbin ile dertleş,Sen Kendin Ol Yeter..

Her İnsan değerlidir ,Özeldir, Her İnsan Farklıdır ,Cenâb-ı Hak bütün insanları müşterek özelliklerle yarattığı gibi, her bir insanı da sadece kendisine mahsus olan ayrı ayrı özelliklerle de donatmıştır.

sadece kendiniz olun yeter !!Kendi varlığında rahat ,huzurlu ve mutlu ol!! Sen kendin ol yeter, her zaman nasılsan öyle ol. kendini hiç saklama. Seni beğenecek olan sen olarak beğensin, hatanla, kusurunla, iyi ve kötü taraflarınla. Rabbine ve Kendine güven..
her zaman nasılsan öyle ol.“Sen” olduğun için önemlisin. Seni biricik, bi’tanecik ve özel olarak yaratan, yaşatan bir Yaratıcı seni önemsediği için önemlisin..
Olduğun Gibi Görün , Göründügün Gibi Ol...yeter!!
selametle..

acilangul1
.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Abla eğer imkanım olsaydı seni bulur oturur önüne diz çökerdim ne istersen onu yapardım Yarabbi ne oluyor böyle ?

Kazanmam gerektiği halde sınavı kazanamayışım ondan sonra bana ölümden daha büyük gelen mezuna kalma korkum ve onunla yüzleşmem Allah'ı, kaderi, her şeyi ve herkesi sorgulamam sonra Annemin ben doğmadan önce gördüğu ruyaya takılıp bu siteyi bulmam ve rüyayı yorumlatmam söylediklerini yapıp belki ilk defa huzur hissiyle tanışmam Yarabbi oturup hüngür hüngür ağlayacağım.Ondan sonra sorularıma cevap bulunca Resulullah'ın (a.s) rüyama girmesi ve beni namaza çağırması ne oluyor ya Rab !

Hz.İbrahim'in, Hz.Cebrail'in ve Hz.AbdülKadir Geylani'nin rüyama girmesi ve rüyalarımın hak çıkmaya başlaması...

Resulullah'ın rüyama teşrif etmesi yüzüne bakamamam onu gece rüyamda sayıklamam...Medet Ya Hayy! Ne oluyor.

Ve en sonunda senin bunları tabir etmen ve bendeki akılalmaz değişim hadis merakım tefsir merakım ve okumam Ya Rab! Ne diyeceğimi bilemiyorum bu satırları yazarken bile İblis olacak melun benden rahat durmuyor son zamanlarda hiç sorgulama yapmadan direk itaat etmem Ya Rahman! Bana olan emrin ne beni bu kadar karşıma çıkıp ısrarla imanımı sağlamlaştırmak istemene sebep ne ben ne yapacağım bu kadar kulun varken 18 yasında birinin sana bu kadar yakın olmasını istemenin sebebi hikmeti Ya Rahim ! Bizden isteğin ne vur de vuralım ölde ölelim Emir ne bunlar sebepsiz olamaz bu kadar şey artarda geldikten sonra bunların sebepsiz olması mümkün olamaz ya Hu! Bizi Muhammed (a.s) sahabe yapmadın belki müctehidler muceddidlerede talebe olup onlardan istifade edemedik Ya Kerim ! Bari beni cennette onlarla kavuştur...

Ablacım kader kısmet bilemiyorum seni görebilir miyim kısmet eder mi Cenab-ı Allah bilmiyorum.Ama sana tek sorum var benden nefsimi öldürmem isteniyor bunu nasıl yapacağım kimsem evde bile bazı şeylere çok takıntı olduğum söyleniyor anladım ki o gece gördügümde Şeyhim bana bir ders verdi kendin ol dedi; sende her şeyin bir sebebi hikmeti var dedin ve bunu söylemedin ama gel gör ki gün geldi Ya Rab ! Sen senin yolunda sen gayrı kimseden rıza gözetmeyenlerin yanında ol Ya Rab bana yardım gözlerimden yaşlar süzülüyor ümmete yardım et köpeklere itlere çakallara yem etme Ya Rab sen Hz.Peygamber'in Bedir'de yaptığı dua ile sana yalvarıyorum...Bu bir avuç müslümanı helak edersen ibadet edecek kimse kalmaz...Ya Rab dönem öyle bir dönem ki kim çakal kim aslan kim mümin kim kafir kim dindar kim değil kim camiye ihlasla geliyor kim gelmiyor. Insanlar dini sadece gösteriş ve riya amacı ile kullanıyorlar Ya Sultan ! Sen yerin ve arşın ve ikisi arasındakilerin rabbisin sen dualarımızı geri çevirme Ya Hayy! Sen hiçbir müslümanı zalimler karşısında yalnız bırakma Ya Rab! muslumanları dirilt kimsesiz bırakma ya Zelcelali Velikram! Ey bana Ism-i Azamını hissettiren kimsesizler kimsesi sen beni sahipsiz bırakma sen bana yardım et adın için ihlaslı ve iyi bir şekilde yürümem için yardım et...

Abla sendende yol göstermeni bekliyorum.

Kardesin Ahmed.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamunaleyküm,Nefsi yok etmek imkanı yoktur. İstenen de bu değildir.
Esas olan onu kötülüklerden uzak tutup iyiliklere yönlendirmek meşru dairede kalmasını sağlamaktır.
"Ancak Yüce Allah'a selim kalple gelenler kurtulur." (Şuara 89) “Nefsini temizleyen kurtuldu. Nefsini kirleten ziyan etti..” (Şems 9-10) ayet-i kerimeleri de nefsin terbiye edilmesi gerektiği hakikatini bildiriyor.

Terbiye edilen nefis ise insanın manevi yükselişinde en mühim bir unsurdur. Böyle bir nefis sahibi ibadet vadilerinde gezer daima helal sahalarda dolaşır; Allah'a samimi kul Peygamber'e sadık ümmet olarak yaşar.

Hz. Yusuf Kur'an'da nakledilen bir ifadesinde şöyle der: "Ben nefsimi hatadan uzak görmüyorum. Şüphesiz nefis Rabbimin rahmetine mazhar kıldığı haller dışında şiddetle kötülüğü emreder."
Demek ki bir peygamber bile nefsine güvenmiyor normal şartlar altında nefsin daima günahı isteyeceğini bildiriyor...

Nefis özellikle müspet şeylerde tembellik gösterir. Mesela saatlerce TV karşısında bulunmak veya bir eğlencede vakit geçirmek onu hiç de rahatsız etmez. Fakat dini bir kitaptan bir saat okumak veya günde beş defa namaz kılmak ona çok zor gelir.

Hz. Peygamber efendimiz sav.şöyle buyuruyor: "Cennet nefsin hoşuna gitmeyen şeylerle Cehennem de nefsin hoşuna giden şeylerle kuşatıldı!"

Nefsin bütün isteklerini gayri meşru görmek doğru değildir. "Yemek-içmek-evlenmek" gibi istekler bir ihtiyaçtan kaynaklanırlar. Fakat bu isteklere ulaşmak ve bunlarla zevkten dört köşe olmakta nefis hiç bir sınır tanımak istemez. Tabir yerindeyse nefsin lügatinde "haram" yoktur. O her ne şekilde olursa olsun bu isteklerine ulaşmaya çalışır "Olsun da nasıl olursa olsun!" der.
İşte nefsin haram taramayan sınır bilmeyen bu hali onun hevasıdır. İlahi dinler nefsin nevasına engel olacak sınırlar getirirler "Şunlar helaldir istifade edebilirsin; bunlar ise haramdır uzak durmalısın!" derler.

Nefsi Hakikatlerle Meşgul Et.......
Tabiat boşluk kabul etmez. İmam Şafii'ye nisbet edilen şu söz nefis terbiyesinde de mühim bir esastır: "Sen hakla meşgul ol; yoksa batıl seni istila edecektir!"
İnsan ya hak ve hakikatle meşgul olur veya lüzumsuz şeyler onun hayatını doldurur; zira tabiat boşluk kabul etmez.
Verimli bir tarlaya sahip olan kişi ya o tarlayı sürer güzel tohumlar serper sulamasını yapar ve neticede iyi bir mahsul elde eder veya o tarlayı kendi haline bırakır tarla faydasız ot ve dikenlerle dolar.

Tarlanın ot ve dikenlerle dolması için özel bir gayret sarf etmeye lüzum yoktur kendi haline terk etmek yeterlidir; ama iyi mahsul almak için özel bir çaba sarf etmek gerekir.
İşte nefsi hak ve hakikatle meşgul etmek özel bir cehd ciddi bir gayret ister.
Mesela ibadetle zikirle kitap okumakla tefekkürle günün saatlerini doldurunca nefse pek vakit kalmaz.
Fakat günlük programımızı dolduracak böyle şeyler yoksa nefis bizi başka şeylerle oyalar kendi programını tatbik eder.

Hayatımızın eski sayfalarında az veya çok günah lekeleri olabilir. Ama ciddi bir kararla ve kararlılıkla hayatımızda yeni parlak ve beyaz bir sayfa açabiliriz. Bütün nefislere seslenen ve müjde veren Zümer Suresinin 53. ayetini nefis taşıyan herkese hatırlatmak istiyoruz: "De ki: Ey nefislerine zulmeden kullarım!..
Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz; çünkü Allah günahları affeder. Gerçekten O Ğafur-Rahim'dir." Ölüm anında şu müjdeli İlahi hitaba muhatap olmayı herkes için en büyük saadet biliyoruz: "Ey mutmain nefis!.. Sen O'ndan O da senden razı olarak Rabbine dön. Kullarımın arasına katıl ve Cenneti-me gir."

Nefisle yapılan güreş bir ömür boyu sürer. Kimileri nefsin isteklerine hep yenik düşer; kimileri de zaman zaman yener bazen de yenilir ama sayıyla galip sayılırlar; kimileri ise nefse göz açtırmaz fırsat vermez onu mağlup ederler.

Üst Alt