• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada alim komşu görmek

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm,hayır olur inşaallah.

Rüyamda yurt dışında yaşayan hocam türkiyeye gelecekmiş, geldiğindende kimsenin haberi yokmuş galiba. Yeni aldığım ev 4-5 katlı bir apartmanın en üst çatı katı dubleksiymiş,(normalde ara kat öyle bir yerde değil) benim karşı daireme yerleşiyormuş, ev sanki tepelik bir yerin yamacında ve önü manzarası açık . Hocamın yerleştiği karşı dairenin içindeyim 2 m tlik falan bir koridordayım yerde küçük dikdötgen bir halı serili, halının ucu koridorun başındaki kapının altına sıkışmış bende düzgün görünsün diye halıyı biraz çekip düzeltiyorum, haliyle kapının altıda açılıyor. Sonra orası açılınca içerden konuşma sesleri geliyor, hocamın sesini duyuyorum. Meğerse ses dışarı gitmesin diye halıyı bilerek öyle yapmışlar diye anlıyorum.Solumdaki ilk kapı galiba banyo abdest almak için kullanılıyormuş. Hocamın olduğu odaya bitişik 2. kapıdada 20 yaşlarında gençler kitap, kuran tefsiri okuyorlarmış, odanın içinde bakıyorum, erkek kardeşimde onların arasında. Namaza duruyorum saat 20 imiş. İkindinin kerahat vakti girdiğini namaza durduktan sonra idrak ediyorum, bu vakitte namazın sünneti kılınmazdı diye içimden geçiriyorum ama kılıyorum namazımı. Alarmla uyandım rüyadan. Uyandığımda fesuphanallah dedim :)

1,5 sene öncede bu evimi aldığım gece hayırlımıdır niyetiyle yattığımdada hocamı görmüştüm, diyordumki hocam siz benim-sanki maneviyatı kastediyordum-standartlarımı çok yükselttiniz, sadece yüzünü görmüştüm ayın 14 ü gibiydi ve parlıyordu, çok güzel bir şekilde tebessüm etmişti. Bu ikisi arasında bir alaka varmıdır bilemiyorum tabiki ?

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
guzelahlak.jpg

Aleykum selam Ah kara gözüm hacı cavcav hoş geldin .
Söyle bakim bana neden boş geldin. Ah hacıvatım ben sana hiç boş gelirmiyim .
heybemde dolu bir çuval iman istersen sende içine gir bir güzel nurlan...

Hayirdir insallah.
Rüyada çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır.
Rüyada Alim görmek
İnsanlar içinde övülmeye, dar geçime, Şeref ve izzete, Bir yere bir bilginin geldiğini görmek oraya itibar kazandıracak bir şahsın gelmesine delalet eder.

Câfer-i Sâdık hazretleri buyururlar ki:
Rüyada âlim görmek, dört veçhe ile tabir olunur:
a) Kadir ve kıymet,
b) Halk arasında itibar,
c) Makam,
d) Adalet...Kul hakki

Rüyada Allah Teâlâ’nın zikredildiği bir meclis görmek ve o mecliste bulunmak, af ve mağfirete ,hidayette nailiyete delâlet eder.

Din cami ile cemaat ile mescid ile SINIRLI degil..sadece namaz kilmak oruc tutmak ile musliman olunmuyor Islamiyet bir yasam TARZI dir..
dosdogru adil. olmak...insan olmak ,KOMŞU HAKKINA RİAYET ETMEK ...
merhametli olmak...insanliga sahip cikmak.. yetime kimsesize haksizliga ugramislara el uzatmak...

bizler islamiyetti sadece sekli bedeni fiziksel olarak yasarsak islamiyetti hic bir yerde HAKKI ile teblig edemeyiz...
Hayat butun yonleri ile Dine baglanmalidir..
kardesim yaptigimiz butun ibadet ve amelerimizin bir BATIN bir de Zahir yonu vardir...
hayattimizda karsilastigimiz olaylari sadece zahiri yonunu alip BATINI yok sayip ibret almasak asla insani kamil olamayiz...
kainatta tesadufe tesaduf edilmez basimiza sebepsiz gibi gelen bela ve musibetler inanin kendi ellerimiz ile yaptiklarimizdir...
dunyamizi da ahirettimizi de kurtaracak olan Dinimiz imanimiz islam ahlakidir...

Komşularla ilgili hak ve hukuka riayet etmek dinimizin önde gelen emirlerinden.
Hem Kur’ân’da, hem de hadislerde bu konuda bir hayli teşvik, tavsiye ve uyarı buluruz.

Hiç şüphesiz komşularımızla huy, karakter, mizaç, anlayış, kavrayış, görgü, görenek, dindarlık ve sair hususlarda aynı çizgide buluşmayabiliriz.
Bilhassa günümüz şehir hayatında farklı düzeyde, farklı inanç yapısında, farklı kültür, görgü ve alışkanlıklara ve farklı ekonomik yapıya sahip komşularla bir araya gelmek mümkün olabiliyor.
Atalarımız her ne kadar, “Ev alma, komşu al” diye uyarmışlarsa da, komşu tercihi yapmak her zaman pek mümkün olmayabiliyor.
Hangi durumda olursa olsun, zaten dinî referanslarımızda tavsiye edilen gönül zenginliğini her zaman yaşamak ve komşumuzla iyi geçinmek,
komşumuzla asgarî ortak yönlerimizde birleşmek, onu kusurları için hor görmemek ve onun hakkını gözetmek bize düşüyor.

Dinimizin bu inceliğini yaşayışımızla göstermek, karşı taraf hangi kültürden gelmiş olursa olsun, onun da bize iyi davranmasını ve bizi sevmesini sağlayacaktır.
Şüphesiz komşuluk sadece yemek götürmekten ibaret kalmamalı.
Genel çerçevede komşularımıza iyi davranmak ve onları kötülüklerimizden emin kılmak bize komşuluk sevabı kazandırması açısından yeterli olur.
kardesim basarili ve her kes tarafindan sevilip ,sayilmak hurmet gormek istiyorsaniz Alimler gibi Ahlakli, kalbi guzel komsu olun..
gerek is yerinde gerekse evinizin etrafindaki insanlara muslimana yakisir sekilde davranin.
Hayirli gunler...

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bu rüyadan sonraki gün hocamın yeni yazısı komşulukla ilgili olarak yayımlandı ardından sabah gelen mesaj değerli komşularımız diyerek apartman toplantısına davet ediyordu beni :)
Bu kadar tevafukun üzerine gittim toplantıya milletin dertlerini sorunlarını 3 saat dinliyip çıktım, toplantı sonunda kafam kazan gibiydi. Zahiren beklediğim gibi bir atraksiyonla karşılaşmadım ama hayır olmuştur inş. Teşekkürler

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tekrar selamlar
Peki bu rüyada anlatmış olduğum diğer detaylardan hareketle komşuluk haricinde almam gereken başka mesajlar olduğunu düşünüyormusunuz ? hayırlı akşamlar

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bu rüyadan sonraki gün hocamın yeni yazısı komşulukla ilgili olarak yayımlandı ardından sabah gelen mesaj değerli komşularımız diyerek apartman toplantısına davet ediyordu beni :)
Bu kadar tevafukun üzerine gittim toplantıya milletin dertlerini sorunlarını 3 saat dinliyip çıktım, toplantı sonunda kafam kazan gibiydi. Zahiren beklediğim gibi bir atraksiyonla karşılaşmadım ama hayır olmuştur inş. Teşekkürler

Zahiren beklediğiniz gibi bir atraksiyonla karşılaşmadıniz ama BATINEN ne oldu? bunca sey ust uste tevvafuk edince Size bir hikmet anlatilmaya calistigini
ins. zaman ile anlarsiniz..
bazen cook uzaklarda aradiklarimiz dizimizin dibinde olanlardir... bazen sana düğümlenmiş gibi gelir hayat .....
aslinda hikmet ,nasip , kismet o düğümlerin icindedir..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tekrar selamlar
Peki bu rüyada anlatmış olduğum diğer detaylardan hareketle komşuluk haricinde almam gereken başka mesajlar olduğunu düşünüyormusunuz ? hayırlı akşamlar

"kerahat vakti girdiğini namaza durduktan sonra idrak ediyorum, bu vakitte namazın sünneti kılınmazdı diye içimden geçiriyorum ama kılıyorum namazımı."

Bazen bir seyin Yanlis oldugunu bile bile yapiyoruz ..Sonra da Duam niye kabul edilmedi veya ben bu duruma nasil dustum diye de ustune dusunuyoruz..
Herşeyi son ana birakan,onceliklerimizi belirliyemedigimiz icin bir cok konuda kaybimiz oluyor...
Ruyalar Mana dilli ile bizden bize bir sey anlatir.. daha devam edeyim mi?
:tüüh:,:bilmemm:.

Siz olaylara sadece zahiren baktiginiz icin batini goremiyorsunuz...oysa kainatta her seyin maddi ve manevi yani zahiri ve batini yonu vardir..
kendinize bakin.. et, kemik ten ibaretmisiniz.. birisi KALbinizi kirsa hangi agri kesici agrinizi iyilestirir..
kalp kirikligi, hayal kirikligi, deprasyon maddi fiziksel degil ki agri kesici veya sakinlestirici ile tedavi edelim...
Ruyalariniz da oyle hacı cav cav..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hacı cav cav

"Ah kara gözüm hacı cavcav hoş geldin . Söyle bakim bana neden boş geldin. Ah hacıvatım ben sana hiç boş gelirmiyim...
heybemde dolu bir çuval iman istersen sende içine gir bir güzel yan. Girmek bir şey değil kara gözüm devir 1500 vardı kalmadı bizi söndürecek bir mürşid. Böyle deme sinirleniyorum hacı cavcav
alsana bir def.

Vur bakalım kara gözüm vur . Karşımda öyle dur. Anlatır durursun zairden bir elinde def. Beni nezaman duyacaksın kara gözüm. Duymasam defi sana vururmuyum hiç hacı cavcav.
Ilim sana böylemi öğretti kara gözüm . Benimde sana var iki çift sözüm .
Buyur hacıvatım. Diyorumki 7 milyar insana 7 milyar mehdi gerek . Her insan .sırda , ruhta kalp de ehad olmadıkça bu iş çözülmez.
Nasıl çözülecek bu iş hacıvatım. Her yerden mantar gibi mehdi bitiyor. Biz diyoruzki mehdilik müşade makamı.
Kara gözüm tutma şu yakamı. Gene sinirlendin ne oluyor sana. Hacıvatım şöyle bir defime baksana. Bakmaktan gözlerim şaşı oldu karagözüm.

Bu gün cuma hadi bana eyvallah. Dost dostu böyle biryerde bırakırmı hacıvatım. Sen defini bırak ben gene gelirim kara gözlüm aeo"
BEDİR MUHAMMED ALİ BİN LA
..

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyalar Mana dilli ile bizden bize bir sey anlatir.. daha devam edeyim mi?

Buyrun edin bhoff

Demek istediklerinizi farkındayım, ama henüz ortada bir şey yok, ben bu tür rüyaları çoktandır görüyorum ama demekki vakti gelmedi henüz.

teşekkürler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
essabur.jpg

Ben devam edeyim de Siz beni anliyabilirmisiniz butun mesele burda...cddvb..
hiç bir şey vakti ,zamani gelmeden vuku bulmuyor.
Allah kainatın her zerresine nakış nakış sabrı işlemiş, hiç bir şey vakti gelmeden vuku bulmuyor... Peki bu insanın aceleciliği nerden kaynaklanıyor?...

Bir ağaç meydana gelmek için önce tohumunun toprakla buluşmasını bekliyor. Sonra o tohumun uygun ortamı bulması ve yavaş yavaş filizlenmesi gerekiyor.
Sonra toprağa düştüğü yerde, kendine tam zıt yer çekimi kuvvetine karşı bir mücadeleye girşiyor.
Yeryüzüne çıktığında ise yine bir sürü engel onu bekliyor. Ama o filiz sabırla büyümeye ve engellere karşı koymaya devam ediyor.
Bir ağaç olup meyve verena kadar aradan yıllar geçiyor.
O meyvenin meydana gelmesi ise yine yıl içinde bir sürü sebebin sırayla gerçekleşmesiyle mümkün oluyor.

Ya insan? Ne kadar da aceleci. İstediği hemen olsun diye çırpındıkça çırpınıyor.
Ellerini semaya çevirip duaya başlıyor. Sonra duasının hemen kabul olması temennisiyle biraz bekliyor.
Ama vakti gelmeyen dua vaktini bekleyedursun, insan Allah duamı kabul etmedi diye başlıyor sızlammaya...isyan etmeye..

Oysa vakti gelmeden hiçbir şey olmuyor. Şu koca yeryüzü bile baharın gelmesini, karların erimesini, güneşin yeniden canlı canlı açmasını
bütün bir kış boyunca sabırla bekliyor da, Küçücük insan kendi istediği hemen olmuyor diye, sanki dünyanın hakimi kendisiymiş gibi,
kendini haklı zannederek başlıyor isyan etmeye...ve careyi farkli yerlerde aramaya..

Bu Ahmak kardesinizde 4 yasinda ki oglunu aliyor ve Islami okulla yazdirmaya gitmistim..
Islami egittime erken baslasin diye..
ehh nasil iyi bir Anne oldugumu herkes bilsin..
Neyse kayit icin sirada beklerken,Camimizin Delisi mi Velisi mi bilmedigimiz Hanim geliyor ve parmagi ile kafama vuruyor ve diyorki

"Allah Sana akil, fikir, idrak versin"
ehh Deli iste Bana degil ogluma Dua etmeli diye icimden geciriyorum..
Ve oglumu Yazdiriyorum.. Okul basliyor ama her gun sikayet her gun ahnameler...canima TAK ediyor!!dfrt..aassd..kzgnn..
Parasi ile degil mi aylik 500 dolar veriyorsam ogretmek zorundalar..
ama anliyamadigim oteki cocuklar arap ve arapca Ana dilleri benim oglusum evladligim amerikan asilli ve ana dili Turkce..
bunlari da goz onune,almaliydim.. Elma ile armutu birbiri ile kiyaslamam ne kadar aptalca oldugunu sonradan fark ettim..

Her gun sikayet ,sikayet tepem atiyor sinirlerim yipraniyor..Sabrim tasiyor ve ogretmen ile tartisiyorum..
Yahu her gun sikayet bir gun de marifet gosterip ona islami, dualari Kur`an-i ogrettin Siz ogretmeyi beceremiyorsaniz gidin de
daha HAYIRLISI, Ehli gelsin deyip de bir de KUL HAKKINA giriyorum...hy..
butun bunlar olup biterken yine ayni Deli geliyor ve yine bana
"Ahmak!!diyor Ahmak...daha Kendini bilmiyen bu miskin (Cocuk) şuur ve idrak yaşı gelmemis bu sabii Allah-i ve resulu nasil bilsin!!Idrak etsin..
İdrâkin aczini idrâk, idrâkin ta kendisi" deyp gitmisti..
anliyacaginiz..benim paralarda, vaktim de , sinirlerimde heba oldu...neyse bundan da bir ibret ve ders aldim..

Oglusum geldi 5,6 yasinda su an yeni, yeni olaylari, kendini ve Allahi idrak etmeye basladi Hamd olsun...
Bu kissadan da Haci cav cav kendinize bir hisse alin...

cavcav

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm,

Ben inşallah sizi anlarım merak etmeyin efendim. Siz diyorsunuz ya söyleyene değil söyletene bakın diye. Bizimkisi de o hesap.

Sunar bir camı memlu bin tehi peymaneden sonra,
Döner vefk-i murad üzre felek amma neden sonra.

teşekkür ederim.

Üst Alt