• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada adak kurbanı görmek

• Konuyu başlatan didem
  • Başlangıç tarihi
D

didem

Kayıtsız
Misafir
Rüyamda adağım varmış iki tane kurbanları getiriyorum ablam kesiyor. Kesilen koyunlar yerde duruyor tüm olarak parçalanmadan. Sonra annem ablam ve kardeşim var. Onlar yemek için koyunu hazırlık yapıyorlar. Bende diyorum ki adak etini ne ben nede birinci derece aile fertleri yiyemezmiş yememeliyiz diyorum. Daha sonra kendimi başka yerde görüyorum. Bir yaşlarında bir çocuk birisi gelip çocuğu yere fırlatıp atıyor yer ise beton. Çocuğun kafası öyle bir değiyor ki yere eyvah çocuk gitti diyorum ve koşuyorum yanına. Yanına gittiğimde ise çocuk 12-13 yaşlarında bir çocuk oluyor ve benim yiğenim oluyor. Eyvah yiğenimmiş diyip başından akan kanlara bakarken hemen dr a gitmemiz gerek diyorum ve dr a doğru gidiyoruz. Rüyadan etkilendim yorumlarsanız sevinirim.

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada adak kurbani kesmek

Selamünaleyküm,

öncelikle Berat kandilinizi en icten dileklerim ile kutlarim kardeslerim,

rüyamda bir ucagin icerisindeyim kapinin tam önünde o kadar yüksekteyimki bir an korkuyorum buradan nasil atlayabilirim diye, cünkü bir süre sonra atlamam gerekiyormus,daha sonra bir kac bayaniz ucakta hepimizin kesmesi gereken adak kurbanlari varmis ama tek sart kurbanlarimizi kendimiz kesecekmisiz, ve ben aglamaya basliyorum önümdeki ucuruma bakarak, ben bir hayvanin kesilmesine bile dayanamazken nasil olurda kendi ellerim ile onu keserim boynuna bicagi dayarim diye , daha sonra babami görmeye basliyorum rahmetli oldu kendisi , bi arkadasima aglayarak anlatiyorum iki gündür babami rüyamda görüyorum canim cok yaniyor dayanamiyorum onun yokluguna, babamin ölümünden cikardigim birsey var ki oda, babam hayatta iken onun degerini bilemedim ama hic degilse o üldükten sonra ona layik bir evlat olmaya calisiyorum ve ALLAH'a layik bir kul bunlari söylerken basimdaki beyaz basörtüm ile yüzümü kapatmaya calisiyordum.

ALLAH razi olsun ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Allah RAZI olsun,Sizin de Berat kandilinizi en icten dileklerim ile kutlar size, ailenize ve Tum islam alemine Hayirlara vesile olmasini Hak-tan dilerim...
Sizin ile Sohbet etmeyi seviyorum.. biliyorsunuz ki :Yaşamın da Rüyalarin da bir maddi birde manevi yönü vardir

Hayirdir insallah..yasadiklariniz, yazdiklariniz sizde bir stress,SIKINTI, celiski, Korku, guvensizlik oldugu belirtileridir...
Hic bir rüya yasanilan ortamdan bagimsiz bir sekilde yorumlanamaz.
Rüyada korkmak;emniyet ve kurtuluştur...tövbeye işarettir.
Rabbime Hamd olsun ki Siz; saliha ,guzel ,sabirli bir insansiniz...
bunlarda gecer ve gececek...

Dun piknikte ikinci defa evlenen bir hanimi gordum biraz sohbet ettik..soyle dedi..
" Bu donemler stress celiski yasiyorum.. aslinda stressin icinden cikamiyorum ama yinede her sabah bugunumede sukur hersey bir hayirdir vardir diyorum..!"

neden diye Sordum yine dediki ;"Esimi cok seviyorum, ondan yana hic kuskum guvensizlik vs gibi seylerim olmadi;lakin eski evliliginden,
esinden bahsetmesi beni cokca rahatsiz ediyor!! gecmisi kurcaladikca seytana, vesvese ve kirginliklara, huzursuzluklara KAPI araliyor!!"

Neyse birazdan esi geldi ve Hanimini cok takdir ettigini soyledi ve gecmisteki hanimindan cektiklerinden bahsetmeye baslayinca...
ben de cok samimi ve muzip bir insanimdir.. soyle dedim.. kaybettiginizi sandiklariniz,kurtulduklarinizdir.
geçmiş..geç-miş! Git-miş!oldugu icin geçmiş..denir Gelecek ise ufukta Gelecek beklenen umuttur..
Siz geçmiş, şimdi ve gelecek te bir anda yaşayamazsınız!!Siz 3 boyutta yasiyan Cin degilsiniz...

Hani Nasreddin Hocanın bir gün karısı ölmüş.
Bir ay sonra kocası ölmüş dul bir kadınla evlenmiş.Evlendiği kadın Hoca ya sürekli eski kocasını anlatıyormuş.
Yine bir gün yatakta kocasını anlatıyordu.

İşte benim kocam şöyle yapardı,böyle yapardı...Hoca sinirlenmiş ve kadına bir tekme atmış ve kadın yere düşmüş.
Kadın sormuş aman hoca niye attın beni. Hocanın da cevabı hazır:
Ee yatakta bir sen yatıyorsun bir ben bide eski kocan
üçümüz sığamadık sende düştün..
iste Sizinki de bu misal.. birileri hayattinizdan cikmali ki digerine yer acilabilsin.

Rüyada Adak kestiğini görmek; Bir iş kuracağınıza veya sıkıntılı bir durumda dostlarınız yada yakınlarınız sayesinde kurtulacağınıza delalet eder.
Hayatlarımızda hep bir noktada hakimiyet olma duygusu hakimdir.
Ya Hz ibrahim as olmak veya bıçak yahut da kurban olmak. Bu üç hali düşünmek yaşamak ve hangisi olmak isteriz...acaba ?

"nasil olurda kendi ellerim ile onu keserim boynuna bicagi dayarim diye "
Icimdeki Nefis hayvanımı kurban etmek Hz. ibrahim as. gibi teslim olup bıçaği da HAK yolunda Rabbim emr etti ise kullanmak gerek..
“Rabbin için kurban kes…” (Kevser Suresi 2. Ayet) emrine “Buyur Allahım buyur emrine hazırım” diyebilmek mümkündür.
Teslim olmamış bir insanın İbrahim (a.s.) ve İsmail (a.s.)’ca bir itaat ve teslimiyeti söz konusu bile olamaz.

Kimi problemlerimiz de var ki evhamdan ibaret. Çocukça korkularla hırpalarız kendimizi ve birbirimizi.
Acı çeker ve çektiririz.
Sukur Sabir Dua Allah cc. ile aramızdaki doğrudan iletişim kanalıdır...
O hattı açtığınızda sizden oraya şükran ve minnet duyguları giderken oradan da size yaşama sevinci huzur
neşe doyum mutluluk gibi güçlü olumlu duygular akar..kardesim..
korku ile umid arasinda olmak en guzeli..
"Yaşadığın yeri cennetin yapamadıkça kaçtığın her yer cehennemindir"

acilangul1

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
gönül sizim sen cok yasa insallah , yazdiklarini özelliklede nasreddin hoca'dan kissayi okurken cok güldüm :)) bizimkisi daha beteri keske 3 kisi olsak, bir ordu misali düsüncelerimdeki insan kalabaligi cocuk aile es dost is vs,, ALLAH yardimcimiz olsun bizim :))
sen benim icin cok özelsin kardesim, hele son yazdiklarin hz ibrahim 'den verdigin örnekler bana ettigim bir duayi hatirlatti , cok degil daha bir hafta önce, bir hocanin sonbetinde dinlemistim ve cok etkilenmistim, kendini hz ibrahim gibi ALLAH'a teslim edebilmek kendini malini evladini , ve o gün bende bu duayi SIK SIK tekrarlar oldum ve simdide senin bu güzel sözlerin, ve o hoca efendi birde söyle bir örnek vermisti cok hostu ( siz terzinin isine karismakla nasil bir adapsizlik edersiniz bu hic uygun degildir terzi o, ister kolunu yapmaz ister boyunu kisa tutar eger terziye güveniyorsaniz mesele yoktur kendinizi teslim etmekte tereddüt etmezsiniz) ALLAH'u tealayada iste böyle teslim olunmali o dilerse kolumuzu eksik yaratir isterse gözümüzü, verilene razi olup teslim olabilmek... ALLAH'a hamd olsunki kalbimde yeseren yeni umutlar var kardesim, ve o umutlarin tohumlarinda seninde payin var, cünkü sende vesile secilmistin... Kandilin mübarek olsun , bu güzel gece huzurlara vesile olsun ve beratin olsun insallah kardesim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun kardesim..
Hayra vesile olabildi isem ne mutlu bana.
iyiliklerde kötülukler, gibi..iyilikler baska iyilikler doğuruyor...Kötüluklerde..

6 yasindaki oglusuma hep derim ki ;insanlara iyilik yap..!
"ama Neden İyilik Yapayım ki Anne ? der....
Benim ki cook bilmişler köyünden...
Allah icin yap.. Güzel insan oldugun icin yap..çünkü iyilik senin varlığıni, ruhunu, insanligini besliyor!! olgunlaşıyorsun..büyük adam oluyorsun..

İyilik yap denize at..; ama anne balık iyilikten ne anlar ki..dfgtn
o zaman tebessum eder kendi kendime soylenirim.. onu bebek iken himayeme aldigim da O da ona yaptigim iyilligi bilmiyordu.
ama herşeyi gören Rabbimiz biliyor..

Kimya kardesim aslinda ruyalari yorumlarken karsimdakinin Beni yanlış anlamasından ve kırılmasından korktuğum icin bazen anlatmak istediklerimi espiri şeklindeki anlatmaya çalışıyorum...
senin de Kandilin mübarek olsun , bu güzel gece huzurlara vesile olsun ve beratin olsun insallah kardesim... Dualarina bilmukabil...
acilangul1

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
bilmezmiyim o cok bilmisler küyündekileri :)) benim basimda'da öyle tatli bir bela var ALLAH eksikliklerini göstermesin kardesim, gene güldürdün beni espirilerin kalbin gibi ince ve hos, iyilk yapmak hic süphe yokki olgunluga erdiriyor insanoglunu, ama bunun yanisirada bolca sabir gerekiyor, oda bazen olmuyor :)
ALLAH razi olsun kardesim, bu dünyada gercekten yasadigina inanasim gelmiyor, yani bana öyle geliyorki gökyüzünden özel günlerde zor günler gecirenler icin gönderiliyorsun kardesim.

Üst Alt