• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada abdest almak

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Rüyada abdest aldığını ve abdestini tamamladığını gören kimse üzüntülü ise, Allah (c.c.) onu bu üzüntüsünden kurtarır. Korkusu varsa, Allah (c.c) onu korktuğu şeyden emin eder, hasta veya borçlu ise, Allah (c.c) ona şifa verir. Borcunu ödemesine imkan nasip eder.

İbrahim el-Eş'as'ın yorumuna göre: Rüyanızda mükemmel bir abdest aldığınızı görmeniz; üzüntüden kurtulacağınıza, korktuğunuzdan emin olacağınıza işaret eder.

Hasta bir kimsenin rüyasında güzel bir abdest aldığını görmesi; şifa bulacağına, borçlu bir kimsenin güzel bir abdest aldığını görmesi; borcunu ödeyeceğine, günahkâr bir kimsenin güzel bir abdest aldığını görmesi; Allah'ın affına mazhar olacağına yorumlanır.

Rüyanızda abdest aldıktan sonra elinizle abdest aldığınız sudan içtiğinizi görmeniz; hayır ve hasenata, berekete, hastalıktan şifa bulmaya ve korkudan emin olmaya yorumlanır.

Rüyanızda çarşıda veya hamamda abdest aldığınızı görmeniz; Allah'ın ve meleklerinin gazabına uğrayacağınıza, büyük bir hasar ve zarara maruz kalacağınıza, gizli kusur ve hatalarınızın açığa çıkacağına delâlet eder.

sezer

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
abdest almak

Selamun aleyküm. Rüyamda ikindi namazını eda etmaek için abdest almaya gidiyorum, düz bir duvarda 5 adet musluk var. Dördü dolu bir tanesi boş ve oturaklı oraya oturuyorum abdest'e başlıyorum. Diğerleri abdest'ini alıp gidiyor ve ben tek kalıyorum. Abdest alırken birden muslukların olduğu duvar üzerime eğilmeye başlıyor, bende yıkılmasın diye tek elimle duvarı tutuyorum. Abdest almaya devam ediyorum..inşallah hayırlı bir rüyadır.(ALLAH)hepinizden razı olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm Selam Hayirdir insallah..
Rüyada çeşme ,musluk görmek mutluluk işaretidir.
abdest aldığını ve abdestini tamamladığını gören kimse üzüntülü ise, Allah (c.c.) onu bu üzüntüsünden kurtarır ferahliga kavusur..

Eğer çeşme ve musluktan su akıyorsa, akan su berrak ise maddi varlığa, bulanık ise maddi sıkıntıya işarettir..
Salimi'ye göre: çesme görmek, mutluluklarin en büyügüdür. Ömrü bir suya benzetirsek, çesme de bir insanin dünyada yasadigi yillara benzer,
söyle ki, insanin ömrü bir gün tükenir, fakat çesmenin suyu bitmez.
rivayete görede: Rüyada çesme ,musluk görmek kismet ile tabir edilir. Bekar erkekler için mutluluk verecek temiz bir aşktır. Evli erkek ve kadınlar için bolluk ve berekettir...

"Abdest alırken birden muslukların olduğu duvar üzerime eğilmeye başlıyor, bende yıkılmasın diye tek elimle duvarı tutuyorum. Abdest almaya devam ediyorum..inşallah "

maddî ve manevî sıkıntılar üstüne gelse de ibadetlerinden asla vaz gecme!!Tek Talebin Allah RIZASI olsun!!Elbet Birgün Devran Döner Tersine, SABIR En Büyük SİLAHIN OLSUN.!seklinde rüyaniz yorumlanir..Mümine gelen her şey hayırlıdır.

Bir ramazan günüdür. Sultan Mahmut bu kez halkın kendisini tanıyamayacağı bir kıyafetle dolaşmaktadır. Bir ayakkabıcı dükkanından gelen ses dikkatini çeker padişahın.
İhtiyar bir adam elindeki çekici boş örse vururken şöyle mırıldanmaktadır.
- Tıkandı da tıkandı, tıkandı da tıkandı…

Sultan Mahmut selam verip içeri girer:
- Hayrola baba, nedir tıkanan?

İhtiyar elindeki çekici boş örse vurmaya devam ederek:
- Sorma be evlat, der, tıkandı da tıkandı. Kırış kırış alnı, bembeyaz sakalıyla nur yüzlü bir ihtiyardır bu.
Bundan iki-üç sene önceydi evlat, bir rüya gördüm. Çok büyük bir şadırvan vardı. Her tarafında irili-ufaklı çeşmeler… kiminden oluk oluk su akıyor, kiminden damla damla,
kiminden iplik gibi. Nedir bu, diye sordum. Nasip-RIZK çeşmesi, dediler.
Oluk oluk akan padişahın nasibiymiş. Diğeri filan sadrazamın, öteki bilmem kimin… Gözüm bir çeşmeye takıldı o sıra. Arada bir tek-tük damlalar düşen bir çeşmeydi bu.
Bu kimin, dedim. Senin çeşmen dediler.

İhtiyarı dinliyor görünse de, gülmesini zor tutuyordu padişah:
- Eee?..
- Oradan bir odun parçası buldum, çeşmenin ağzını açmak için zorlarken, odun kırılıp iyice tıkamasın mı çeşmeyi!.. Damla düşmez oldu.
O günden beri böyleyim işte evlat.

Elindeki çekici örse vurmaya devam etti ihtiyar adam:
- Tıkandı da tıkandı…
Padişah sevmiştir bu tuhaf ihtiyarı. Saraya döndüğünde bir hindi dolması hazırlatır. İçinde çil çil altınlar olan bir hindi dolması.
Dükkanı tarif edip hindiyi gönderir, neticeyi beklemeye başlar.

Tıkandı baba sevinir hediyeyi görünce. Nihayet nasibim açıldı der. İftara az bir zaman kala bu hindiyle bir iftar etmektense bunu satar, üç günlük yiyecek alırım diye düşünür.
Hindiyi üç-beş akçeye satar.

Hadiseyi duyan Sultan Mahmut, gülmeye başlar, adamlarına yeni bir emir verir.
- Hemen bir tepsi baklava hazırlayın, her dilimin altına bir altın koyup götürün ihtiyara…
Tıkandı Baba, hindiyi sattığı komşusuna baklavayı da birkaç akçeye satar. Mutludur artık, nihayet nasibi açılmıştır işte. Padişah ise ihtiyarın saflığına kızmaya başlar:

- Getirin bana o ihtiyarı!

Tıkandı Baba Padişah’ın huzuruna getirilir. Olanı-biteni bir bir anlatır padişah. İhtiyar adam çok üzülür. Ellerini dizlerine vurarak dövünmeye başlar:
- Tıkandı da tıkandı, tıkandı da tıkandı…
Onun bu halini gören Sultan Mahmut bir kez daha merhamete gelir. Vezirine işaret verir. Hazine dairesinden bir altın sandığı, bir de kürek getirilir.
İhtiyar küreği sandığa daldırıp çıkartacak, küreğin içindeki altınlar onun olacaktır.

Tıkandı Baba sevinir. Padişah’a dualar ederek heyecanla sandığa daldırır küreği. Sandıktan çıkardığında ise oracığa yığılır, bayılıverir.
Zira heyecandan küreği ters daldırmıştır Tıkandı Baba. Ve küreğin sırtında tek bir altın vardır!

Sultan Mahmut nasipsizliğin deyimi olarak kalacak olan sözünü orada söyler işte.
- Vermezse Mabud, neylesin Mahmut…

Şimdi diyebilirsiniz ki, istemeyi bilmekle her şey bitiyor mu? İşin bir de nasip tarafı var elbet. Her şey tamam, bütün şartlar hazırdır, istemenize bile gerek yoktur
ama nasip tıkanmıştır bir kere…
sadece SABIR ,Dua ve Teslimiyet icinde beklemeliyiz
..

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada abdest almak ve dua etmek

Selamün Aleyküm Değerli Hocam,

İki gün önce Regaib gecesi rüyamda yatsı namazı kıldığımı yazmıştım. O gün de dahil 3 gün ard arda rüya gördüm.

İkinci gün gördüğüm rüya şu şekildeydi;
Bir mekanda abdest aldığımı hatırlıyorum ama gayet normal koşullar altında aldım hocam, anormal bir durum yoktu. Sonrasında ise garip bir şekilde büyük bir havuza girip yüzdüğümü gördüm. Ortam kalabalıktı, bir sürü insan havuza girip yüzüyordu, anlam veremedim, bazı arkadaşlarım filan da vardı. Böyle bir ortama normalde girmem hocam rüyamın devamının bu şekilde gelmesi beni kaygılandırdı.
Ancak yorumunuz için üçüncü gün gördüğüm rüyayı da buraya eklememde fayda var sanırım.

Son rüyam ise hoş bir rüyaydı;
Ben evimizin camının önünde oturup dışarıyı seyrediyorum. Hava biraz kasvetli yağmur yağıyordu sanırım. Ailem dışarı çıkarken beni çağırıyor ben yalnız kalmak istediğimi söylüyorum evde. Sonrasında onlar gidiyor ve ben hocam, normal hayatta can-ı gönülden istediğim bir muradımı, ellerimi açarak Allah'tan istiyorum rüyamda, yani kısaca normalde özellikle ettiğim bir duayı rüyamda da ettiğimi gördüm hocam. Tüm hatırladığım bunlardan ibaret ve ben bu rüyaların elbette boş rüyalar olmayacağı inancındayım tabi doğrusunu Rabb'im bilir ancak sizin değerli yorumunuzu merak ediyorum hocam.
Selametle kalın...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Değerli kardesim.. Hayirdir insallah..
Rüyada abdest almak Allah (c.c) tarafından nail olunacak himaye ve Hidayette işaret eder.

"Sonrasında ise garip bir şekilde büyük bir havuza girip yüzdüğümü gördüm "

bu ruyaniz benim ilk kez islam ile tanismama vesile olan ruyami hatirlatti...
kendim de annem haric islami olmiyan , solcu ve materyalizt bir ortamda dogdum ,buyudum ve yetisdim!!
rah. annem beni her gun zorla camiye goturur idi.. ben ise camiden kacar ver elini denize ve nefsimin yoluna giderdim..
ve bir gece sizin ruyaniza benzer bir ruya gormustum..

Hayirdir insallah .
abdest aldığımı hatırlıyorum
evimiz sahil boyunda idi..ruyamda arkadaslarim ile yine denizdeyiz ama kadin erkek her kes ciplak.. mahrem yerleri goruluyor ben de dahil..
bir anda denizi yilan akrep deniz canavarlari ile dolmus bizi parcalamaya baslamislardi...ben korkumdan sesim cikamiyor
sadece KISIK bir ses ile Kurtar beni Allahim..
diye ayni seyleri tekrarliyordum. yook kurtulamiyorum.. sahile cikamiyorum..bir vahsetti sanki.. bir anda Fatiha suresini okumaya baslamistim..
ve ayni Yusuf İslam gibi öyle bir noktaya gelmiştim ki "Yâ Rabbi! Eğer beni bu yaratiklardan kurtarırsan bundan sonra ben sana güzel ibadet hizmet kulluk edeceğim..
diye soz veriyordum..
ve ruyamda birden ezan okunmaya baslamis ve beni bir El ordan cikarmisti..Hamd olsun..
insan hayatındaki en önemli dönüşüm olan kendini keşfetme sürecini O An yaşamıştım....fıtrat ve aklın birleştiği yerde hakikat zuhur eder...
Uyandigimda gercekten Sabah ezani okunuyordu...
Ben ise hickiriklar ile tövbe ediyor ve ruhen sarsildigimi, degismem gerektigini artik Hakka Kul olma zamanimin geldigini O An hissetmistim..
Yaradilis sebebimi ilk kez anlamistim sanki...

yani ruyanizin yorumu Rabbim en iyisini bilir ama ruya dillinin anlatmaya calistigi bulundugunuz ortam dan cikip kendinizi ve cevrenizi degistirmeniz ;
Sizin icin daha HAYIRLI olacagina delalettir!!!

"her şeyin ve herkesin bir yaratılış gayesi hikmeti vardır. Dolayısıyla dünyada yaratılan her şeyin, her maddenin ve her canlının
mutlaka bir nedeni, bir görevi ve ilahi bir ölçüye göre hikmeti bulunmaktadır. "
Yunus Süresi–5

"Kuşkusuz Allah cc.dilediğini saptırır kendisine yöneleni de hidayete erdirir."
Rad Suresi/27

rüyada dua etmek; ihtiyaçların karşılanmasına ve isteklerin çabucak meydana gelmesine delâlet eder.
aslinda kardesim..laf aramizda samimiyet ile sunu belirtmeden de yazimi bitiremiyecegim...
Rüyalarla Kişisel Gelişim Yolculuğu da vardir ama malesef isimize gelmiyen irsadi ruyalari hep gormemezlikten..geliriz...
bu gunlerde kalbinizde yasadiginiz SIKINTI, celiski ve bazi konularda eminsizliginizi de simgeler...
Allah'ın hidayetti Yardımı Hayal ve kurgu degil Değil yeterki Siz Allah a tam teslim olup tevekkul edin..
Siz Yeter ki imaniizda ihlasli ve samimi olun..iman gücü ile hayatınizi şekillendirmeye calisirsaniz Rabbim Sizlere nice Rahmet kapilarini acacagina isarettir..
Rabbim en iyisini bilir.. ama Ruya tabiri..ve ruyadaki esyalarin Haal ve Kaal dili ile anlattiklari bunlardir...Rabbim her seyin en iyisi bilen-dir!
Selamet ile Hayra Kalin..

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gerçekten çok etkileyici bir rüyaymış hocam. Hamd olsun hidayet kapılarını açan Rabb'ime...
Yorumunuz gerçekten doğru hocam. Yüreğim sıkıntıda şu sıralar. Demek ki Allah beni bu sıkıntıdan kurtarmak için kendi yoluna tam manasıyla çağırıyor. İnşallah ben de eksiklerimin farkına varıp onun rızasına giden yolda kulluğumu gözden geçireceğim. Allah bin kere razı olsun hocam, Rabbim iyiki bu siteyi ve sizi karşıma çıkardı. Hamd olsun..
Sizler de selametle kalın inşallah...

sealıfe

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada abdest alamak

es selamu aleykum verahmeturullahi

gönül sızı abla; rüyamda bizim köydeyim. millet çeşmenin başına oturmuş konuşuyorlar. o esnada akşam ezanı okunmaya başladı. bende acele ile üzerimde abdestim var ama, tekrar yenilemek için abdest alıp camiye gitmek için acele ediyorum. ilk önce farz namazı kılınacak diye..
şeref,29,bursa,evli,1 çocuk
Allah (c.c.) razı olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namazdua.jpg

Ve aleyküm Selam verahmeturullahi ve berekatuhu..
Hayirdir insallah..
Rüyada çeşme, musluk görmek mutluluk,bereket ve RIZKa işaretidir.
abdest aldığını ve abdestini tamamladığını gören kimse üzüntülü ise, Allah (c.c.) onu bu üzüntüsünden kurtarır ferahliga kavusur..
Allah (c.c) tarafından nail olunacak himaye ve Hidayette işaret eder..

rüyada akşam namazı icin abdest almak ;arzu ettiği ya da üzerinde çalıştığı işin sonuçlanmasına, işlerden kurtulmaya,arinmaya
yorgun için dinlenmeye ihtiyacinizin olduguna,ruhen, manen, bedenen yorgunlugunuza...

Hayırlı işlerde acele ediniz ;İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür. Dün geçti, yarın ya var, ya yok. Yarına çıkıp çıkmayacağımızı ise, bilmiyoruz.
Bunun için her günü yarınsız bilmeliyiz. Yoksa; (Helekel musevvifûn yani yarın yaparım diyen helâk oldu) hadîs-i şerîfine dahil oluruz.
Şeytan hayırlı işleri (kuran ahlakına uygun fiilleri) her daim vesvese yoluyla engellemeye çalışır.
Şeytan; hayırlı işleri durdurmaya, geciktirmeye ya da hiç olmazsa daha aşağısını, niyetlenenden daha az sevap getirecek olanını yaptırmaya çalışır.
Hayirli gunler...

gelengül

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Abdest almak

Selamunaleykum efendim, iyisiniz inşallah

Kısaca rüyamı anlatmak istiyorum,

Rüyamda (SABAH UYANMADAN HEMEN ÖNCE) musluktan akan temiz bir suyla abdest aldığımı gördüm, ağzımı 3 kere, burnumu, ve ellerimi yıkarken uyandım. Sizce bu ne demek? Yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam hayirdir insallah..
Rüyada abdest aldığını ve abdestini tamamladığını gören kimse üzüntülü ise Allah (c.c.) onu bu üzüntüsünden kurtarır.
Korkusu varsa Allah (c.c) onu korktuğu şeyden emin eder hasta veya borçlu ise Allah (c.c) ona şifa verir. Borcunu ödemesine imkan nasip eder.

eline diline beline sahip ol..İnsanın bu üç organı toplumu ve insanı geliştirdiği, özgürleştirdiği gibi aynı zamanda ,
dünya çıkarı için bu üç organına sahip cikmazsa insan, ahirettini heba edebilir...

DİL: Dil insanlar arasında iletişimi sağlayan organdır. Bir insan dilini iyilik için de kullanabilir kötülük için de.
İnsan dilini yalandan, riyadan, sahtelikten korumalı ve yalana, sahteliğe alet etmemeli, yani diline sahip olmalı.
Duyduğu olumsuzlukları düzeltmeli, yalandan kaçmalı, kilit vurmalı. Dilini iyi, güzel insanı ve dolayısıyla toplumu huzura kavuşturacak şekilde kullanmalı.

"İnsanın üç iyi dostu vardır. Öldüğünde, bunlardan biri evde, öbürü yolda kalır. Üçüncüsü ise kendisiyle birlikte gider.
Evde kalan malı, yolda kalan dostlarıdır. Kendisiyle giden ise iyiliğidir."
Bir insan Eline, Beline, diline sahip olduğu müddetçe iyi bir insandır. eline sahip olmakla; kendisini her türlü şiddetten, hırsızlıktan, haramdan korumuş olur...

Halk ve Hak kattinda itibarinin olmasi icin;her işe burnunuzu sokmayin!!Burnuma Kötü kokular geliyor diyerek bilerek, bilmiyerek Suizan etmiyelim...
herkesin hata, kusur ve yanlışları bulunur. Nefis ve şeytan bulunduğu sürece de bulunacaktır. Ancak peygamberler günah ve kusurlardan korunmuşlardır.
bütün mesele önce kendi kusurlarımızı görüp düzeltme yoluna girmektir. Başkalarını düzeltmeye kalkanların bile önce kendilerinden başlamaları gerekir.
Çünkü kendini düzeltemeyen başkasını düzeltemez.

Kendi eğri olan başkalarını doğrultamaz. Kendisi Salih olmayan başkasını ıslah edemez.
Önemli olan kendi kusurlarımızı görebilmekti. En büyük kusur kendi kusurunu görememektir.
Çünkü insanın manen tekamül etmesi, olgunlaşması, yükselmesi buna bağlıdır. Atalarımız:”kişi noksanını bilmek gibi irfan olmaz.” Demişlerdir.
Hadis-i şerifte: “Allah bir kulunun hayrını (iyiliğini) isterse, ona kusurlarını gösterir..
iste bu ruyaniz Size bir uyari bir ikaz mahiyettindedir..
Allahu alem...
selametle..

Üst Alt