Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Rüya Yorumu nasil yapilir ve herkes yapabilir mi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 59571" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">est. kafaniza takilan soruyu sormazsaniz icinizde hep bir sek suphe, suizan gibi kalir...aynen yasanmasi gerekli idi.. ve yasandi.. yasanmamis olsa idi Ben bugun O konuda bunu yazabilirmi idim..?</span></p><p><span style="color: Black">demek ki Kainatta her sey icice.. ve bir sekilde birbirine bagli ve birbirini etkilemekte..</span></p><p><span style="color: Black">Yaşanmışlar yaşanacakları şekillendiyor bazı zamanda...zemin hazirliyor.. Yaşanmışlar yaşanacakların hamurunu yoğurmakta yeni bir KAPIYI acmak icin vesile oluyor belkide..</span></p><p><span style="color: Black">o yuzden Yaşadiklarimiza uzulmemek bunda da vardir Allah-in bir hikmetti diyebilme olgunluguna ermeliyiz..</span></p><p><span style="color: Black">ehh ermesek ne olur? Yaşadiklarimizi neden ben.. neden BEN.. diye diye kafayi yeriz..</span></p><p><span style="color: Black">islam Dini insanin aklini, malini, nefsinizi, aslini, sulbumunu, nesebini,onurunu, namusunu, serefini, asalettini ruh ve fiziksel sagligini korumak icin </span></p><p><span style="color: Black">insana lutf edilen en buyuk nimettir..</span></p><p><span style="color: Black">nerden mi biliyorum cunku burada islam olmiyan insanlarin yasantilarindan kendi gozlerim ile sahit oluyorum..</span></p><p><span style="color: Black">O zaman Yaşadiklarimi ,Yaşamamis olsa idim o iftiradan </span></p><p><span style="color: Black">Gurbette sürgüne gelmez ve bugun burada yetimlere Koruyucu Anne olamazdim..</span></p><p><span style="color: Black">Yani her sey Allah-in cc. gelecek icin bir plani idi Ben sadece rolumu en iyi sekilde oynamaya calistim..</span></p><p><span style="color: Black">Peki O zaman niye bugunku gibi hissedemedim? cunku o gunku Ben bugun ku Ben degildim....ilginç::.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">imtihanın insana zulüm değil, insanı geliştiren, olgunlaştıran birer unsur birer lutuftur!!</span></p><p><span style="color: Black">İnsan ham varlıktır,rah. annem hep derdi ki biz bu dünyaya icimizdeki hayvani insan yapip Kul olmak icin geldik... </span></p><p><span style="color: Black">insanin,cennete layık olabilmesi için dünya meydanında çile çekmesi, musibet oklarına hedef olması, olgunlaşması, dertler ve musibetlerle pişmesi lazımdır...</span></p><p><span style="color: Black">O konuda sordugunuz Ben o zaman 17 yasindaydim.. yani Ham dim..Musibet, çile ,tecrube, olgunluk, ile daha pişmemistim...</span></p><p><span style="color: Black">acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı ...</span></p><p><span style="color: Black">Peygamberlik, Peygamberimiz'e (sav) neden kırk (40) yaşında verilmiştir? </span></p><p><span style="color: Black">Kırk yaş, insanın tekâmül ettiği bir yaştır. Kabiliyet ve istidatların olgunlaştığı, karakteristik melekelerin yerli yerine oturduğu bir çağdır. </span></p><p><span style="color: Black">Bu yaşta Hz. Peygamer sav. için, bir yandan gelen ilahî mesajları alabilecek bir durum hasıl olmuş, bir yandan da davet ve tebliğin zorluklarını göğüsleyebilecek bir konum söz konusudur...</span></p><p> <span style="color: Black">yani her insanin hamliktan cikip pişme olgunluk zamani vardir..</span></p><p> <span style="color: Black">çileler, zorluklar insana SABRI, Teslimiyetti,gercek his ve duyguyu tecrube ile ogretiyor..</span></p><p><span style="color: Black">Ben O zamanlar ne Hasretti, Ne Gurbetti, ne Anne ne evlad acisini ,ne Yanlizligi nede Sabri bilmiyordum ki.. </span></p><p><span style="color: Black">icimdeki o ses nefis mi Rahmani mi diye ayirt edebileyim...</span></p><p><span style="color: Black">Formumuzda Gönül Sızım adi altinda blum var o butun konullari sira ile idrak ederek okursaniz sordugunuz cevabi ve bugune nasil geldigimi anlarsiniz ins...</span></p><p><span style="color: Black">her yazdigim yasadigim ibretlik bir An dan ilham alip yazmisimdir...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Okuduklarımız değil, hatırladıklarımız ,yasadiklarimiz bizi bilgili yapar. </span></p><p><span style="color: Black">Başkalarına verdiğimiz öğütler değil, bizzat uyguladıklarımız bizi insan yapar. Hayirli gunler...</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 59571, member: 1049"] [COLOR="Black"]est. kafaniza takilan soruyu sormazsaniz icinizde hep bir sek suphe, suizan gibi kalir...aynen yasanmasi gerekli idi.. ve yasandi.. yasanmamis olsa idi Ben bugun O konuda bunu yazabilirmi idim..? demek ki Kainatta her sey icice.. ve bir sekilde birbirine bagli ve birbirini etkilemekte.. Yaşanmışlar yaşanacakları şekillendiyor bazı zamanda...zemin hazirliyor.. Yaşanmışlar yaşanacakların hamurunu yoğurmakta yeni bir KAPIYI acmak icin vesile oluyor belkide.. o yuzden Yaşadiklarimiza uzulmemek bunda da vardir Allah-in bir hikmetti diyebilme olgunluguna ermeliyiz.. ehh ermesek ne olur? Yaşadiklarimizi neden ben.. neden BEN.. diye diye kafayi yeriz.. islam Dini insanin aklini, malini, nefsinizi, aslini, sulbumunu, nesebini,onurunu, namusunu, serefini, asalettini ruh ve fiziksel sagligini korumak icin insana lutf edilen en buyuk nimettir.. nerden mi biliyorum cunku burada islam olmiyan insanlarin yasantilarindan kendi gozlerim ile sahit oluyorum.. O zaman Yaşadiklarimi ,Yaşamamis olsa idim o iftiradan Gurbette sürgüne gelmez ve bugun burada yetimlere Koruyucu Anne olamazdim.. Yani her sey Allah-in cc. gelecek icin bir plani idi Ben sadece rolumu en iyi sekilde oynamaya calistim.. Peki O zaman niye bugunku gibi hissedemedim? cunku o gunku Ben bugun ku Ben degildim....ilginç::. imtihanın insana zulüm değil, insanı geliştiren, olgunlaştıran birer unsur birer lutuftur!! İnsan ham varlıktır,rah. annem hep derdi ki biz bu dünyaya icimizdeki hayvani insan yapip Kul olmak icin geldik... insanin,cennete layık olabilmesi için dünya meydanında çile çekmesi, musibet oklarına hedef olması, olgunlaşması, dertler ve musibetlerle pişmesi lazımdır... O konuda sordugunuz Ben o zaman 17 yasindaydim.. yani Ham dim..Musibet, çile ,tecrube, olgunluk, ile daha pişmemistim... acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı ... Peygamberlik, Peygamberimiz'e (sav) neden kırk (40) yaşında verilmiştir? Kırk yaş, insanın tekâmül ettiği bir yaştır. Kabiliyet ve istidatların olgunlaştığı, karakteristik melekelerin yerli yerine oturduğu bir çağdır. Bu yaşta Hz. Peygamer sav. için, bir yandan gelen ilahî mesajları alabilecek bir durum hasıl olmuş, bir yandan da davet ve tebliğin zorluklarını göğüsleyebilecek bir konum söz konusudur... yani her insanin hamliktan cikip pişme olgunluk zamani vardir.. çileler, zorluklar insana SABRI, Teslimiyetti,gercek his ve duyguyu tecrube ile ogretiyor.. Ben O zamanlar ne Hasretti, Ne Gurbetti, ne Anne ne evlad acisini ,ne Yanlizligi nede Sabri bilmiyordum ki.. icimdeki o ses nefis mi Rahmani mi diye ayirt edebileyim... Formumuzda Gönül Sızım adi altinda blum var o butun konullari sira ile idrak ederek okursaniz sordugunuz cevabi ve bugune nasil geldigimi anlarsiniz ins... her yazdigim yasadigim ibretlik bir An dan ilham alip yazmisimdir... Okuduklarımız değil, hatırladıklarımız ,yasadiklarimiz bizi bilgili yapar. Başkalarına verdiğimiz öğütler değil, bizzat uyguladıklarımız bizi insan yapar. Hayirli gunler...[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Rüya Yorumu nasil yapilir ve herkes yapabilir mi
Alt