• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüya tabirlerindeki bu ilginçlik nedir..?

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es-Selamu Aleyküm.

Hocam, itiraz için değil hikmetini öğrenmek için soruyorum:
Hz. Yusuf Aleyhisselam'ın tabir ettiği rüyaya bakarsanız, direkt olarak tespitler yapılmıştır. Hz. Yusuf Aleyhisselam tutup da krala şunu dememiş: yaşadıklarınız rüyanızı etkiliyor (bilinç-altı) falan filan. Rüyanda gördüğün olaylar (nokta atışı) şudur demiştir. Yani inek yıl demektir. Besili inek, bereket bolluk demektir. Zayıf inek ise kıtlık demektir. 7 yıl boyunca bolluk olacak, sonra da kıtlık... buraya dikkat! hmmnn EEee tam nedir anlatmaya başlarken kaseti neden hep sona sarıp hoop mutlu sonla veya acıyla bitiriyorlar. hayrolsun da... ne oldu, ne bitti hiç bişey anlamadım ki! ilginç::. rüyalar yaşadıklarınızın bilinç altınıza yansıması falan filan diye giriyor, kahve falı gibi çıkıyor! sırıtık.:, Fal baktırmıyoruz ki hocam :bilmemm:.

Onlar adına da cevap verecek olsanız bu nedir?

Onlara Allah c.c. bilir; Hz. Yusuf Aleyhisselam'ın tabir ettiği rüyayı yazsak: Hani nerde önce 7 yıl bereket yaşanacak, sonra 7 yıl kıtlık yaşanacak vs. vs. Yine Günlük hayatta yaşadığınız stresin bilinç altına yansımasıdır diye yine konuyu hoop üzüntüye veya mutluluğa mı bağlayacaklar? sasi..

Şu düzeltmeyi de yapayım: Size roket sorusunu sordum, mevki ve başarı dediniz. Roketin düştüğünü gördüyseniz başarısızlıkla sonuçlanacak dediniz. Düştüğünü yazmışım ama sonra öyle birşey olmadığını hatırladım. Çünkü bize yaklaştığını gördüm babama sarılıp yere çöktük, tam üzerimize geliyordu (belki bu nedenle düştü yazmışım) mahvolduk dedim baktım ne patlama ne bir şey hiç birşey olmadı, rüyada olduğumu da bu yüzden farkettim zaten... Bu düzeltmeye göre tabiri nasıl sonuça bağlarsınız acaba?

Teşekkürler duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül Dostum ,Samimiyetinizden hiç şüphem yok ..Rüya tabirlerindeki bu ilginçlik değil de Farklılık diyelim..
"itiraz için değil hikmetini öğrenmek için soruyorum" Allah-in hikmetinden Sual edilmez...sırıtık.:,

yusuf as. zamani ile Bugün tıp ,ilim,teknoloji,bilim alanında bilinenler ayni mi..?
O zamanlarda iman, teslimiyet vardi Bugün şek,şüphe her şeye mantik ve bir açıklaması isteniyor...

Dün akşam her şeyi olan ama hiç bir şeyi olmayan 39 yaşinda deprasyonda olan bay bir Doktor arkadaşim aradi...
dertleştik intihar vs. derken orda dur dedim!!
Sen ilk önce kendini sevmeyi öğrenmelisin dedim..kendini kendi evini sevmiyen bir başkasini bir başka evi nasil sevebilir ki.. burda mantik ile ona ulaşmaya caliştim...

"insan ,kendini sevmeyi nasil öğrenebilir ki dedi..?"
evet zor ama öğrenebilir ama öğrenmeye de değer dedim...
insan bir başkasini sevmeyi nasil öğrenebiliyorsa aynen öyle kendisini sevmeyi de öğrenebilir...
onda ki olumlu ,güzel yönlerini görür ,takdir eder ve sever..vs

sahip olduklarin için ALLAHA bol bol şükret aslinda şükretmek insanin kendi kendine pozitif enerji depoluyor..
ALLAHA şükürler olsun iyi bir işim var !!demek ki ben bir şeyleri başarabilmişim!!ALLAHA şükürler olsun evladim hayirli bir insan..
demek ki iyi bir anne, Baba olmuşum.. ALLAHA şükürler her şey icin !demek ki cok şeyin var Mutluyum..neyse devam ettik..

evet Rüyaların dili semboler ile benzetilerek anlaşilir..Rüyalar bize çok şey anlatıyor ama Rüyaların dili semboleri bir anliyabilsek...
Rüyada sembollerin çok rolü var, artık çoğunu biliyorum, bu da işimi kolaylaştırıyor, tecrübelerime dayanarak da insan psikoloji ve Ruh halini bilmek gerekli..
Rüya yorumlama yeteneği Allah vergisi biraz da bilgi ve yetenek..
rüya yorumlamak kolay kolay ama rüyalardaki hikmet ve kerametti açıklamak ve herkesin kendi kabinca anlamasi...

mesela Uçmak;Başkalarından çok dinledim uçtuklarını anlatırken çok mutluydular.

Ev kendi bedenimizi sembolize ediyor.., kirli ve karışık olması gereksiz takıntı ve korkular öfke kin buna benzer kötü birikimler taşıyoruz anlamına geliyor,
kullanılmayan odaları hatırlanmayan ve bizi etki altında tutan birikimler, bazen girmekten korkulan odalar, karşımıza çıkar hatırlamaktan korktuğumuz birikimleriniz,

"yaşadıklarınızın bilinç altınıza yansıması falan filan diye giriyor, kahve falı gibi çıkıyor! Fal baktırmıyoruz ki hocam "

Bilinçaltı, beynimizin, biz farkında olmadan bilincimiz dışı çalışan,bedenimizin istemsiz kaslarını yöneten,gece uyurken dahi vücut fonksiyonlarımızın çalışmasını sağlayan,beş duyumuzla algıladığımız her şeyi an be an kaydeden ve gerektiğinde kullanılmak üzere bilincin emrine veren bir parçasıdır..
misal olarak aşağıdaki rüya ve yorumu bakmanizi istesem..

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/24173-ruyada-vefat-eden-birini-gormek.html

"Estağfurullah ayni rüya değilde asker olduğumu görüyorum. Başka birlik ve başka yeni arkadaşlar, komutanlar oluyor . Genel manada yorumunu merak ettim. Ve rüya yorumlatmaya cekinmemin sebebide. Bir rüyamın yorumunda Gönülsizim köyde mahsul anlamında kıtlık olacağını yorumlamisti. Geçen sene bizim zeytin ağaçları tek zeytin vermedi hamdolsun ) "
Firariyim..

"Bu düzeltmeye göre tabiri nasıl sonuça bağlarsınız acaba?"

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/32925-ben-soyledim-soyleyecegimi.html

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Anlaşılır yazamamışım...

Hocam,

Çorba etmişim anlatamamışım. Yazdığımı tekrar okuyunca bu ne laa dedim ::komik..

Meselem şu hocam,
Günümüzde, rüyanızı anlatın tabirini yapalım diyenlerin yazılarına bakıyorum Hz. Yusuf Aleyhisselam'ın tabirindeki muhteşemliğin yanından bile geçemiyor. Elbette ki O peygamber olduğundan mükemmel bir tabir yapar!!! Bunu sual etmedim. Hz. Yusuf Aleyhisselam'ın yaptığı gibi nokta atışı bir tabir yok, göremiyorum. Hep ucu açık:ya sevineceksin ya üzüleceksin tamam da mutlaka ikisinden biri tutar. ne zaman sevineceğime nerede sevineceğime ve kim vesile olacağına dair hiç mi malumat veremezler?!... Mesela rüyan refahlığa işaret ediyor diyorlar ama bu ne zaman olacak... nasıl olacak... Günümüzde elinizdeki kaynaklarla hiç mi nokta atışı yapılamaz hocam?!
Galiba sizin dediğiniz gibi bu işe has ilim ve tecrübe gerekiyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gönül Dostum işkembe çorbası mi içi dışı bir olmuş..
"Mesela rüyan refahlığa işaret ediyor diyorlar ama bu ne zaman olacak... "
bunu ancak zamanın sahibi ve mürşidi kamil olan Allah cc. bilir..

hakikat ayrıntılarda saklıdır..Siz de ayrıntılarda takıliyorsunuz.. coook uyanık, zeyrek bir insansiniz O yüzden siz biraz zor evlenirsiniz...
Dun rüyada vadi ya;;
rahmetli anneanesi diyor ki;
"yakın zamanda annenle beraber seni de yanıma alacağım "

Mesela Kabir ve ahiret ,rüya alemlerinde zaman vardır, ancak zamanın işleyişi farklılık gösterebilir.
mesela Dünyamızda zaman farklı bir hızla işlerken, uzayda farklı bir hızla işlemektedir. Dünyamızın bir yılı güneşin bir anına denk gelebilmektedir.
Ayrıca bizim bir günümüz bazı mahluklar için bir ömür demektir.
Ahiret ve kabir alemlerinde bulunan Ölen kişilerin de zaman boyutu farklıdır.

rahmetli anneanesi diyor ki;
"yakın zamanda annenle beraber seni de yanıma alacağım " herhangi bir tarih, vakit vermiyor...
yakın zaman ne zaman hangi saati, vakti temsil eder..bana bunu birisi açıklıyabilir mi ...?
Yakın sadece geleceğin zaman çizelgesidir.
evet bu işe has ilim ,iman,irfan, marifet ve tecrübe gerekiyor..
içi dışım rüya oldu keske işkembe çorbası olsa idi ama burda O yok! işkembe çorbasına hastayim ...bool sarimsakli ve limonlu hmmm..
Selametle..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam dediğiniz zaman kavramını biliyorum: izafiyet teorisi uzay-zaman örgüsü. Bunlara itiraz etmiyorum.

"Rabbiniz katında 1 gün sizin saydığınız 1000 yıl gibidir." Bu konuda da hem fikiriz emin olun. O kişinin anneannesi ile ilgili değildi sorum.

Verdiğim örneği tekrar tekrar yazmak istemiyorum ama Mısır hükümdarının rüyasını Hz. Yusuf Aleyhisselam de 7 yıl bolluk yedi yıl kıtlık diye buyurmuş. Burada dünya üzerindeki gün hesabına göre tabir yapılmıştır (o kişinin anneannesinin dediğini kastedmiyorum) Bundan bahsediyorum...

İçiniz daralmış tabirlerle, bir de beni cevaplıyorsunuz Teşekkürler :). Neyse sorumu soramadığımı kabul ediyorum. Önceki cevaplarınız için minnettarım.

Selamet içinde kalın inşaAllah!

Üst Alt