• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüya da Fatih Sultan Mehmet görmek

muharrem

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm. ben rüyamda FATİH SULTAN MEHMET in kabri başındaydım diz üstü çökmüş olarak oturuyordum. mezarın üstü ıslak topraktı. elimi mezarın içine her atışımda kese dolusu altın çıkartıyordum. ardından mezarın üstü bi anda ıslak toprak görüntüsünden yeşil çim oldu. bu rüyamı yorumlarsanız memnun kalırım. Allah' a emanet olun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hosgeldiniz Fatihin Torunu guzel insan...
Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olarak kabul ettiğimiz rüya hiç şüphesiz insanoğlu üzerinde bazen müsbet bazen de olumsuz tesirler bırakır.
Bunun için bizim geleneğimizde kötü rüyaları kimseye anlatmamak iyi rüyaları ise “hayra yormak” esastır..
Hayirdir insallah..

Rüyada Fatih Sultan Mehmet görmek;
Padişah rüyası onur ,ün,zeka, yüksek mevkii olarak yorumlanır.

Günümüzdeki insanların çorak gibi görünmesine..bakmayin!
Bu millet tarihinde öldükten sonra bile hayatı ve eserleriyle
“hoş bir sâdâ” bırakmış pek cok büyük insan yetiştirdi..
Mesela Peygamberin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmed…
KIZIM Sen Fatihler doguracak yastasin!Yasin var da yuregin ne Alemde?

Şüphesiz Şehzade Mehmet’in kulağına Peygamber (as.)ın müjdesini ilk fısıldayan iffet,şefkat ve basiret örneği annesi Hüma Hatundur...
Oğlunu karnında taşımaya başladığı andan itibaren Sünnet-i Seniyyye terbiyesi vermiş..
abdestsiz yere basmamış besmelesiz emzirmemiştir...
Mukaddes hedefini ve asli vazifesini dem dem ruhuna nakşedenlerin başında o gelir.

Müslümanın ezeli emeli peygamber tebşiri İslambol’un oğlu tarafından fetholunacağını sanki keşfen bilmiş oğlunu fatih’e yaraşır tarzda yetiştirmek için gerekli her şeyi yapmış..
müstesna bir kabiliyeti yetiştirip tarihe emanet eden mükemmel babası Sultan II.Muraddır.

Bir ev düşünün.. İçinde yaşayanlardan hiçbiri hiçbir sabah namazını kazaya bırakmıyor...
Günün her saatinde kubbeleri Kur’an tilavetinin insani vecde getiren ilahi terennümleriyle yıkanıyor..
Küçükten büyüğe herkes hayrat düşünüyor iyilik konuşuyor. İşte Fatih’in evi…

Talebesinin ruhunu gergef gibi işlemiş kozasını örmüş..
nihayet ipek böceğini kozasından çıkarıp uçmaya başlayınca önünde tek bi hedef olması için Fatih’i benzersiz bir hükümdar yapan Ak Şemseddin’den bahsetmeye bilmem gerek var mı?

İşte Fatih bu şartlar altında Fatih oldu.

Eğer imkanlarınız hatta dünyanızı aşan büyük hedefleriniz,kalıcı emelleriniz varsa..
Eğer sizi hedefinize ulaştırıp emellerinizi gerçekleştirebilecek sabra sebata ihlas ve gayrete sahipseniz…

Ve eğer bu uğurda bazı çilelere dertlere yorgunluklara güçlüklere sıkıntılara katlanmayı göze alabiliyorsanız.. Rahmet tecelli eder ve hedefinize ulaşırsınız.
Sihirli formül ise şu: insan + iman+ hedef + gayret = ZAFER
Mezar denen beden kafesinden uyanabilirseniz; ins.guc ve zafere ereceginize delalettir...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ruyada fatih sultan mehmet ile konuşmak

Selâmün Aleyküm, çok üzgün olduğum bir gecede ölmek istemiştim.. Rüyamda önce biri geldi elimden tuttu, vakti geldi dedi korktum, ayetel kursi okudum ama hissettim ruhum başımdan kalbime yakın yere kadar cikiyordu, dua okuyunca geçti. Sonra tekrar uyudum rüyamda fatih sultan mehmeti gördüm, bana ne zaman taşa ihtiyacin olursa adımı söyle dedi.. Anlamadım taş ne demek. Rüyaların Mana alemini az da olsa biliyorum ama bu ruyayi yorumlayamadim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, ben de çok üzgün olduğum bir çok gecede ölmek istemiştim.. aynen sizin gibi....
Rüyaniz hayr olsun..aslinda yazacak çok şey var ama ruh halim bu gün buna müsait değil...

Rüyada taş görmek;
Kalbi taşlaşmış insan, katı kalpli, gafil, cahil ve tembel kimselere alâmettir. Hikmet ehli kimseler cahili taşa benzetirler.
Kalbini kendini ,hislerini her taşlaşmış hissediğinde Allah Allah.Allah de kalbim Allah yoksa kendinize yazik edebilirsiniz...

FATİH isminin anlamı Fetheden, Hüküm veren demektir.
Allah cc. istemedikce Siz istiyemezsiniz...

Rüyada Fatih Sultan Mehmet’i görmek;
asil davranışınızla herkesi tesiriniz altına alacağınıza, dolayısıyla sayılan, hürmet edilen bir kişi olacağınıza işaret eder. İyi ve hayırlı bir rüyadır.

Kalbi taşlaşmış insanlara KIZMIYORUM, ONLARA ACIYORUM...
Kalbimiz, o iyi olursa her şeyin iyi olduğu, çok önemli ve belki de en temel yanımız. Bu yüzden onu korumak, iyi olmasına çalışmak en öncelikli işimiz. Aksi halde onun kötülüğü bizim ıstırabımız olacak.
Katı kalplilik, kalbin isyanıdır. Yüce Yaratıcımızın özel hasletlerle yarattığı kalbimiz, kendisini taşıyan insan tarafından taşlaşmış hale getirilmekten hiç huzur duyabilir mi? Sükûn ve huzur deryasından gelen kalp bu fıtrî tecrübesini yaşayamadığı zaman isyanının dışavurumu olarak insana beklenmedik davranışlar yaptırabilir.
Bir başka ifadeyle, kalbini huzursuz eden insanın kendisi de huzursuz olacaktır.

Merhametsiz birine “katı kalpli” dediğimizde bir bilebilsek o kalp ne kadar üzgündür… Çünkü kalbin kendisi bizatihi katı değildir ki! Onun katılaşması, insanın diğer yaratılanları sevememesinden ve onlarla rekabet halinde olmasından kaynaklanan nefsinin katılaşmasındandır.

Peygamber Efendimiz s.a.v. bundan dolayı kalp katılığını insanın cehennemlik olduğunun alameti olarak bildirmiştir: “Cehennemlikleri size haber vereyim mi? Onlar katı yürekli, cimri ve kibirli kimselerdir.”
Kalp katılığı cahil insanların temel özelliğidir. Cehalet, kendinden, kalbindekinden, kâinattaki Allah’ın ayetlerinden haberdar olmamak demektir.
Mevlâna Hazretleri, “Cahil olanların merhameti ve lütfu azdır.” buyurmaktadır. Acziyetini bilmeyen insan cahildir. Acizliğini bilen kişi hiç merhametsiz olabilir mi?

Hz. Cerir r.a.’ın rivayet ettiğine göre, Rasulullah s.a.v. şöyle buyurmuşlardır: “Allah, insanlara merhamet etmeyene rahmette bulunmaz.”

İnsan, Allah’ın yarattığı diğer insanları görmezden gelerek, onlara eziyet ederek Allah’a ulaşabileceğini mi sanır? Allah’ın rahmetine ulaşabilmenin yolu, yine O’nun yarattıklarına merhametimizden geçer.
Hayatımızdaki en temel imtihanımız, insanlar, hayvanlar, bitkiler, dağlar, denizler, yani kısaca yaratılmış olanlarla ilişkilerimizde gizlidir. Kalbimiz var olanlarla karşılaştıkça onları nasıl algılıyor? Hangi anlam kalıplarıyla varlığı değerlendirebiliyoruz?

Günümüz insanının en sık karşılaştığı ruhî rahatsızlıkların başında gelen depresyonun temel sebeplerinden biri, kalbin katılaşması sonucu insanın merhametsizleşmesidir. Depresyonun temelinde tatmin olmayan istek ve arzular dizisinin yattığını bilmekteyiz. İnsan hırsıyla, kıskançlığıyla, başkalarıyla sonu gelmez rekabetiyle bir türlü tatmin olamamakta ve bu tatminsizliğini kasvetiyle etrafına da bulaştırmaktadır.
Katı kalpli olan, hiç kimseye merhamet etmez. Sevincinde de üzüntüsünde de gözlerinden yaş gelmez. Çünkü gözlerinin kuru olması kalbinin katılığına işarettir.
kissadan hisse..

https://www.islamiforumlar.net/dok-icini-rahatla/30162-bugun-olmek-istedim.html

tozduman

Moderatör
Moderatör
Gönül sızım teşekkür ederim Allah razı olsun Allah ahiret ve dünya da iyi hal nasip etsin 1. Rüyam doğru tabirlediniz evet Allah istemedikce ölemem ve sabır gerek bunu anladım..

Elif1453

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Fatih Sultan Mehmet'i Görmek

Merhaba 18 yaşımdayım ve 9 yıldır etkisinden kurtulamadığım bir rüyam var. 9 yaşımda rüyamda kocaman bir yeniçeri ordusu ama öyle böyle değil başı var ama sonu yok o kadar büyük ki. Sonra ordunun önünde iki bembeyaz öyle güzel atlar ki birinde FATİH SULTAN MEHMET diğerinin üstünde ben, istanbulu fethetcekmişiz. Ben bunu diliyorum rüyamda, hiç konuşmuyoruz emir versem ordu çıkıcak savaşacak. Sonra uyandım 2 gece üst üste bu rüyayı gördüm. Sonra annem beni FATİH SULTAN MEHMETin kabri şerihine götürdü ve bir daha rüyamda görmedim. Ama geçen sene rüyamda gene iki sefer büyük bir at sevdiğimi gördüm, bembeyaz ama o kadar büyük ki sadece başını seviyorum korkmuyor benden, ürkmüyor. Yıllardır bu rüyayı unutmuyorum, yıllardır hergün aklımda FATİH SULTAN MEHMETi o kadar çok seviyorum ki sanki dostum gibi. Her canım sıkıldığında onun kabri şerifine gidiyorum o zaman sanki bütün dertlerim bitmiş gibi oluyor. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, Rüyaniz hayr olsun..Elif1453
Allah cc. size ahiret ve dünya da iyi hal nasip etsin.. siz ,Allahu alem bir çok güzel olaya şahit olacaksınız..inşaAllah..rüyan Allah mübarek kılsın ..
''fatih sizin yaşınızda istanbul'u fethetti'' sözü daha çok bireyin kendisini toparlaması için dikkatini çekme maksatlı kullanılır
FATİH isminin anlamı Fetheden, Hüküm veren demektir.
Allah cc. istemedikce Siz istiyemezsiniz...

Rüyada Fatih Sultan Mehmet’i görmek;
asil davranışınızla herkesi tesiriniz altına alacağınıza, dolayısıyla sayılan, hürmet edilen bir kişi olacağınıza işaret eder. İyi ve hayırlı bir rüyadır.
Padişah rüyası onur ,ün,zeka, yüksek mevkii olarak yorumlanır.

Günümüzdeki insanların çorak gibi görünmesine..bakmayin!Bu millet tarihinde öldükten sonra bile hayatı ve eserleriyle“hoş bir sâdâ” bırakmış pek cok büyük insan yetiştirdi..
Mesela Peygamberin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmed…

Şüphesiz Şehzade Mehmet’in kulağına Peygamber (as.)ın müjdesini ilk fısıldayan iffet,şefkat ve basiret örneği annesi Hüma Hatundur...
Oğlunu karnında taşımaya başladığı andan itibaren Sünnet-i Seniyyye terbiyesi vermiş..
abdestsiz yere basmamış besmelesiz emzirmemiştir...
Mukaddes hedefini ve asli vazifesini dem dem ruhuna nakşedenlerin başında o gelir.

Müslümanın ezeli emeli peygamber tebşiri İslambol’un oğlu tarafından fetholunacağını sanki keşfen bilmiş oğlunu fatih’e yaraşır tarzda yetiştirmek için gerekli her şeyi yapmış..
müstesna bir kabiliyeti yetiştirip tarihe emanet eden mükemmel babası Sultan II.Muraddır.

Bir ev düşünün.. İçinde yaşayanlardan hiçbiri hiçbir sabah namazını kazaya bırakmıyor...
Günün her saatinde kubbeleri Kur’an tilavetinin insani vecde getiren ilahi terennümleriyle yıkanıyor..
Küçükten büyüğe herkes hayrat düşünüyor iyilik konuşuyor. İşte Fatih’in evi…

Talebesinin ruhunu gergef gibi işlemiş kozasını örmüş..
nihayet ipek böceğini kozasından çıkarıp uçmaya başlayınca önünde tek bi hedef olması için Fatih’i benzersiz bir hükümdar yapan Ak Şemseddin’den bahsetmeye bilmem gerek var mı?

İşte Fatih bu şartlar altında Fatih oldu.

Eğer imkanlarınız hatta dünyanızı aşan büyük hedefleriniz,kalıcı emelleriniz varsa..
Eğer sizi hedefinize ulaştırıp emellerinizi gerçekleştirebilecek sabra sebata ihlas ve gayrete sahipseniz…

Ve eğer bu uğurda bazı çilelere dertlere yorgunluklara güçlüklere sıkıntılara katlanmayı göze alabiliyorsanız.. Rahmet tecelli eder ve hedefinize ulaşırsınız.
Sihirli formül ise şu: insan + iman+ hedef + gayret = ZAFER
Mezar denen beden kafesinden uyanabilirseniz; ins.guc ve zafere ereceginize delalettir...

Rüyada beyaz ata binen yada beyaz at görmek;
bir kimsenin isteği hemen yerine gelir. At görmek her türlü sıkıntının sona ereceğine, güzel günlerin başlayacağına işarettir. Makam ve rütbe, yolculuk ve düşmana galip gelmeye yorumlanır.

İstanbul'un fethi insanlık tarihinde bir dönemin bitiş yeni bir dönemin başlangıcıdır. Sizin bunu görmeniz yaşamanızda önemli bir değişimi işaret etmektedir.selametle..

acilangul1acilangul1

Gkeser

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Fatih sultan mehmet hani ruyamda gordum

Rüyamda eyüp camisindeydim, yanımda eski erkek arkadasim vardı namaz kiliyorduk. Bizden başka kimsede yoktu camide biran kapıda biri belirdi, arkadaşım o fatih sultan mehmet degince şaşırdım ve bana gel dedi gülüyordu ama o ara o rüyayı arkadasimda görmüş aynı gün ... 4 sene oldu. Ben evlendim başkasıyla ama daha da eyüp camisine gidemedim fırsat olmadı acaba rüya da denilmek istenen şey nedir?

Üst Alt