Ruh bedeni terk ettikten sonra vucut gençleşip güzelleşir mi?

Vasıf

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm degerli buyuklerim ve kucuklerim. Allahin rahmeti uzerinize olsun. Aklima takilan bir konuyu sizlerle paylasmak istiyorum. Ve sorularima en dogru cevaplari Rabbimin izni ve sizlerin yardilariyla bulmayi amacliyorum.

Bir kac gun once kayın pederim vefat etti mekani Cennet olsun. Defin islenlerine basladigimizda bir seyi fark ettim. Vefatin ardindan 12 saat gecmesine ragmen babamizin vucudunun genclestigi ve 23 yaslarindaki halini aldigini gozlemledim. Saclari ve sakallari siyahlamis yuzu guzellesmis ve gençlesmisti. Babamizin yasi daha yeni 45 bulmustu... Degerli kardesler bunun ne anlama geldigini ve nasil yorumlamamiz gerektigini aciklarmisiniz. Rabbim sizlerden razi olsun...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam kardeşim, böyle birşey duymadım ama öldükten sonra cesetin bazı değişimlere uğradığı bir gerçek.
Bir kimsenin vefat ettikten sonra ilk yarım saatte tüm refleksleri ortadan kalkıyor. Mesela gözüne dokunulsa kapanmıyor, gözleri bulanıklaşıyor, gözünün siyahı büyüyor, kasları gevşiyor, ağzı açık kalıyor. Mesane gibi bazı organlardaki kontrolün kalkması sonucu idrar, gaita, sperm çıkışları görülebiliyor. Deri esnekliğini kaybediyor. Ölüm esnasında solunum zorluğunun durumuna göre kişi mor veya beyaz yüzlü oluyor. Renk değişimine kişinin kan durumu da etki ediyor. Örneğin kansızlığı olanlar veya ameliyatta kan kaybetme sonucu ölenlerin yüz ve vücudu genellikle beyaz; şişman, kaslı, kanlı canlı olanların cesedi ise koyu kırmızı veya mor görünümde oluyor. Bu sebeple vefat etmiş kişinin yüz rengini, şeklini birşeylerle ilişkilendirmeye çalışmak ne kadar doğru olur bilemem.

Üst Alt