Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Risale-i Nur
Risalelerden 500 vecize .... (001-100)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 5701" data-attributes="member: 3"><p>1- <strong>Bismillah her hayrın başıdır.</strong> Sözler - 5 </p><p>2- Ben nefsimi herkesten ziyade nasihata muhtaç görüyorum. Sözler -5 </p><p>3- Herşey, Cenab-ı Hakk'ın takdiriyledir. Sözler - 468 </p><p>4- Sizin herşey'iniz muhafaza ediliyor. Her ameliniz yazılmıştır. Mektubat - 227 </p><p>5- Şu âlemde mü'minin mü'mine karşı en büyük yardımı dua iledir.Barla -247 </p><p>6- Kabir var, hiç kimse inkâr edemez. Sözler -1 42 </p><p>7- Ey arkadaş! İnsan da başıboş, serseri, sahibsiz bir hayvan değildir.Mes-- 44 </p><p>8- Cesed-i insan; havaya, suya, gıdaya muhtaç olduğu gibi, ruh-u insan da namaza muhtaçtır. Sözler - 778 </p><p>9- Zulme rıza zulümdür; tarafdar olsa, zâlim olur. Kastamonu L. - 207 </p><p>10- Dinleyen söyleyenden daha iyi anlar. Sözler - 355 </p><p>11- Cenab-ı Hakk'ın rızası ihlas ile kazanılır. Lem'alar - 152 </p><p>12- Allah'a tevekkül edene Allah kâfidir. Mesnevi - 130 </p><p>13- Nasihat istersen, ölüm yeter. Mektubat - 282 </p><p>14- Hastalık, sabun gibi, günahların kirlerini yıkar, temizler. Lem'alar - 209 </p><p>15- Nefsini ıslah etmeyen, başkasını ıslah edemez. Sözler - 269 </p><p>16- Sen başıboş olmadığın gibi, bu hâdiseler de başıboş olamazlar. Şualar -109 </p><p>17- Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun! S - 271 </p><p>18- Dünya seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise alış-verişini yap, gel...Sözler - 204 </p><p>19- Evet bir incir çekirdeğinden koca bir incir ağacını ve ince bir sap ile koca bir kavunu bağlayıp çıkaran kudrete hiç bir şey ağır gelmez. Mesnevi - 94 </p><p>20- Zamanın geçti kabirden başka mekânın var mı? Mesnevi - 96 </p><p>21- Ömür kuşu da şimşek gibi geçmekte olup, seni kabir yuvasında hemen hemen nerede ise yumurtlamak üzeredir. B.Mesnevi - 222 </p><p>22- Şimdiden görüyorum ki: Yakın bir zamanda ben kefenimi giydim, tabutuma bindim, dostlarımla veda eyledim. Lem'alar -129 </p><p>23- Ömür sermayesi pek azdır. Lüzumlu işler pek çoktur. Lem. - 202 </p><p>24- Misafir olan kimse, beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz. Mesnevi-119 </p><p>25- Dost istersen Allah yeter. Evet o dost ise, herşey dosttur. Mektubat -282 </p><p>26- "Lezzetleri tahrib edip acılaştıran ölümü çok zikrediniz." Lem'alar - 163 </p><p>27- Kabre gideceğini bil, öyle hazırlan. Lem'alar - 207 </p><p>28- Lezzetlerin zevalinden sonra kalan dumanları, günahlarıdır. Mesnevi - 71 </p><p>29- Zarara rızasıyla girene merhamet edilmez ve lâyık değildir. Sözler -147 </p><p>30- İnsan, şu dünyaya bir memur ve misafir olarak gönderilmiş...Sözler - 329 </p><p>31- Kadınlar yuvalarından çıkıp beşeri yoldan çıkarmış, yuvalarına dönmeli. Sözler -727 </p><p>32- Gördüm ki, ben bir yolcuyum. Uzun bir yola gidiyorum, yani gönderiliyorum. Sözler - 325 </p><p>33- Ahbabın gittikleri âlem karanlıklı değil, yalnız yerlerini değiştirdiler; yine görüşeceksiniz. Lem'alar -250 </p><p>34- Biz gidiyoruz, aldanmakta faide yok. Gözümüzü kapamakla bizi burada durdurmazlar,sevkiyat var. Lem'alar - 224 </p><p>35- Merdane kabre bak, dinle ne taleb eder. Sözler -170 </p><p>36- Kanaat eden, iktisad eder; iktisad eden, bereket bulur. Mek. -282 </p><p>37- Hased, hased edeni yakar. Uhuvvet Risalesi - 38 </p><p>38- Hakikî ömrünü, bulunduğun gün bil. Sözler - 273 </p><p>39- Şükürde bir zahmet yoktur. Bilakis nimetin lezzetini arttırır. Mesnevi-123 </p><p>40- Müslüman olduğumuza şükretmeliyiz. Sözler -19 </p><p>41- (Ölüm) ile cesed dağılır, ruh bâki kalır. İşarat-ül İ'caz - 183 </p><p>42- Ölümün hakikatını gören kâmil insanlar, ölümü sevmişler. Daha ölüm gelmeden ölmek istemişler. Sözler - 31 </p><p>43- Senin vücudun taştan, demirden değildir. Lem'alar - 208 </p><p>44- Yalnız ve yalnız Allah rızası için çalış ... İhlâs Risalesi - 76 </p><p>45- Hayat-ı ebediye burada kazanılacaktır. Mektubat -71 </p><p>46- Helâl dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur. Sözler -29 </p><p>47- Zekatı vermeyenin herhalde elinden zekat kadar bir mal çıkacak..Mek-173 </p><p>48- Her müşkilat, (Allah'ın) kudretiyle hallolur. Mesnevi - 92 </p><p>49- Ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor. Sözler - 87 </p><p>50- "Lüzumsuz, geçici ve günahlı zevklerin âkıbeti, elemler ve teessüfler olmasından istemiyorum." Emirdağ L.- 264</p><p>51- Hastaların duasını alınız, onların duası makbuldür. Lem'alar -214 </p><p>52- İmana gel, mükedder olma. (Allah) seni senden daha ziyade düşünür. Mesnevi -120 </p><p>53- Yardım vasıtası zekâttır. İşarat-ül İ'caz - 45 </p><p>54- Devlete intisab; hizmet etmek içindir. Maaş kapmak için değildir. A.Bediiye - 331 </p><p>55- Mâzide şükrünü eda etmediğin nimetlerin şükrünü kaza etmek lâzımdır. Mesnevi -137 </p><p>56- Eğer namaz kılmazsan, senin o günkü âlemin zulümatlı ve perişan bir halde gider. Sözler - 273 </p><p>57- İnsandaki nefis ise, şeytanı her vakit dinler. Lem'alar - 74 </p><p>58- Dünya durmuyor, gidiyor. İnsan da beraber gidiyor. Sen de yolcusun. Mesnevi - 130 </p><p>59- Açılmaz düğümler, (Allah'ın) iradesiyle açılır. Mesnevi - 92 </p><p>60- Devam etmeyen bir lezzette, hayır yoktur. B.Mesnevi- 563 </p><p>61- (İnsan, " az çok, büyük küçük her şeyden, her amelinden muhasebe ve sorguya çekilecektir." B.Mesnevi - 444 </p><p>62- Semanın yüzünde, hikmet içinde bir hareketi görmeyi âyet emrediyor. Sözler - 602 </p><p>63- İbadet, yaradılışın ücreti ve neticesidir. İşarat-ül İ'caz - 98 </p><p>64- Şükür, nimeti ziyadeleştirir, gafleti kaçırır. Lem'alar - 275 </p><p>65- Nefis, hizmet zamanında geri kaçar. Mesnevi - 208 </p><p>66- Yapan bilir; Elbette bilen konuşur. Mektubat - 89 </p><p>67- (Kabirde yatanların lisan-ı hâli Biz ölmemişiz ve ölmeyeceğiz, yine sizinle görüşeceğiz. Lem'alar - 199 </p><p>68- (Âhiret imanı, ihtiyarlara der Merak etmeyiniz, Sizin ebedî bir gençliğiniz var, gelecek ve parlak bir hayat ve nihayetsiz bir ömür sizi bekliyor. Şualar - 225 </p><p>69- Kabrin öbür tarafındaki endişe-i istikbal her ferdin en mühim mes'elesidir. L. - 173 </p><p>70- Kabrin arkası için çalışınız, hakikî saadet ve lezzet ondadır. Mektubat -283 </p><p>71- (Allah), bir insanı kâinat sisteminde hârika cihazlarıyla bir katre sudan birden zahmetsiz yaratır. Şualar - 659 </p><p>72- Ettiğiniz bütün iyilikleriniz muhafaza edilmiş, mükâfatlarInI göreceksiniz. Ş - 225 </p><p>73- Amelinizde rıza-yı İlahî olmalı. Eğer o razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Lem'alar -160 </p><p>74- Kusurlu geçmiş zamanlarıma pişman ve nâdim olup, evvelki güldüklerime şimdi ağlıyorum. Barla L.- 97 </p><p>75- Namaz kılanın diğer mübah dünyevî amelleri, güzel bir niyet ile ibadet hükmünü alır. Sözler -21 </p><p>76- Herşey kader ile takdir edilmiştir. Öyle ise kısmetine razı ol ki, kolaylık üstünde kolaylık göresin. B.Mesnevi - 257 </p><p>77- Kavga kapısını kapamak için banka kapısını kapayınız. S. - 409 </p><p>78- Ey insan, düşün! Sen alâküllihal öleceksin. Lem'alar - 86 </p><p>79- Sen her cihetten fakir ve O'na muhtaçsın. B.Mesnevi - 257 </p><p>80- Senin şu fâni dünyana bedel, bâki bir Cennet seni bekler. Mektubat - 227 </p><p>81- Arkadaş, topraktan ve toprağa inkılab etmekten, kabirden ve kabre girip yatmaktan tevahhuş etme! Mesnevi - 241 </p><p>82- Bizler uzun bir seferdeyiz. Buradan kabre, kabirden haşre, haşirden ebed memleketine gitmek üzereyiz. Mesnevi - 220 </p><p>83- Elbette en bahtiyar odur ki: Dünya için âhireti unutmasın, âhiretini dünyaya feda etmesin. Mektubat - 71 </p><p>84- İnsan hayvan gibi yaşamamalıdır. Ve yaşamaz. Muhakemat - 139 </p><p>85- Kendine gel. İnsaniyete lâyık bir surette yüksel. Sözler - 679 </p><p>86- Bil, Ey Aziz Kardeşim! Tefekkür, gafleti izale eder. Mes. -147 </p><p>87- Ölüm sekeratı uyandırmadan evvel uyan! Mesnevi - 130 </p><p>88- Bir şey tamamiyle elde edilemediği takdirde, o şeyi tamamiyle terketmek câiz değildir. İşarat-ül İ'caz - 9 </p><p>89- Şu kısa, fâni ömrünü ... Bâki şeylere sarfet ki, bâki kalsın. Mesnevi - 182 </p><p>90- Allah namına vermek, Allah namına almak lâzımdır. Mek. -14 </p><p>91- Allah için işleyiniz, Allah için görüşünüz, Allah için çalışınız. O vakit sizin ömrünüzün dakikaları, seneler hükmüne geçer. Lem'alar -17 </p><p>92- Ey dil, iyi tad! Bir tavla kapıcısı ve bir fabrika yasakçısı nerede? Hazine-i hassa-i rahmet nâzırı nerede? Sözler - 28 </p><p>93- Evet ümidvar olunuz. Şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sadâ, İslâmın sadâsı olacaktır. Tarihçe-i Hayat -133 </p><p>94- Devamı olmayan şeyde kalb için hakikî bir lezzet yoktur. B. Mesnevi - 257 </p><p>95- Eğer aklın varsa, kanaata alış ve rızaya çalış. Mektubat - 286 </p><p>96- Kabir kapısını kapamadığınız için, siz kat'î olarak bu yolun yolcususunuz. S.- 634 </p><p>97- Cisminin küçüklüğüne bakıp da günahlarını küçük zannetme. Mesnevi - 118 </p><p>98- Herkes sana kabir kapısına kadar arkadaşlık eder. Sözler - 170 </p><p>99- Eğer Allah'ı buldunsa, bütün eşya senindir gör. Sözler - 220 </p><p>100- Hayat apartmanı yıkılıyor. Ömür tayyaresi şimşek gibi geçiyor. Mesnevi -109</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 5701, member: 3"] 1- [B]Bismillah her hayrın başıdır.[/B] Sözler - 5 2- Ben nefsimi herkesten ziyade nasihata muhtaç görüyorum. Sözler -5 3- Herşey, Cenab-ı Hakk'ın takdiriyledir. Sözler - 468 4- Sizin herşey'iniz muhafaza ediliyor. Her ameliniz yazılmıştır. Mektubat - 227 5- Şu âlemde mü'minin mü'mine karşı en büyük yardımı dua iledir.Barla -247 6- Kabir var, hiç kimse inkâr edemez. Sözler -1 42 7- Ey arkadaş! İnsan da başıboş, serseri, sahibsiz bir hayvan değildir.Mes-- 44 8- Cesed-i insan; havaya, suya, gıdaya muhtaç olduğu gibi, ruh-u insan da namaza muhtaçtır. Sözler - 778 9- Zulme rıza zulümdür; tarafdar olsa, zâlim olur. Kastamonu L. - 207 10- Dinleyen söyleyenden daha iyi anlar. Sözler - 355 11- Cenab-ı Hakk'ın rızası ihlas ile kazanılır. Lem'alar - 152 12- Allah'a tevekkül edene Allah kâfidir. Mesnevi - 130 13- Nasihat istersen, ölüm yeter. Mektubat - 282 14- Hastalık, sabun gibi, günahların kirlerini yıkar, temizler. Lem'alar - 209 15- Nefsini ıslah etmeyen, başkasını ıslah edemez. Sözler - 269 16- Sen başıboş olmadığın gibi, bu hâdiseler de başıboş olamazlar. Şualar -109 17- Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun! S - 271 18- Dünya seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise alış-verişini yap, gel...Sözler - 204 19- Evet bir incir çekirdeğinden koca bir incir ağacını ve ince bir sap ile koca bir kavunu bağlayıp çıkaran kudrete hiç bir şey ağır gelmez. Mesnevi - 94 20- Zamanın geçti kabirden başka mekânın var mı? Mesnevi - 96 21- Ömür kuşu da şimşek gibi geçmekte olup, seni kabir yuvasında hemen hemen nerede ise yumurtlamak üzeredir. B.Mesnevi - 222 22- Şimdiden görüyorum ki: Yakın bir zamanda ben kefenimi giydim, tabutuma bindim, dostlarımla veda eyledim. Lem'alar -129 23- Ömür sermayesi pek azdır. Lüzumlu işler pek çoktur. Lem. - 202 24- Misafir olan kimse, beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz. Mesnevi-119 25- Dost istersen Allah yeter. Evet o dost ise, herşey dosttur. Mektubat -282 26- "Lezzetleri tahrib edip acılaştıran ölümü çok zikrediniz." Lem'alar - 163 27- Kabre gideceğini bil, öyle hazırlan. Lem'alar - 207 28- Lezzetlerin zevalinden sonra kalan dumanları, günahlarıdır. Mesnevi - 71 29- Zarara rızasıyla girene merhamet edilmez ve lâyık değildir. Sözler -147 30- İnsan, şu dünyaya bir memur ve misafir olarak gönderilmiş...Sözler - 329 31- Kadınlar yuvalarından çıkıp beşeri yoldan çıkarmış, yuvalarına dönmeli. Sözler -727 32- Gördüm ki, ben bir yolcuyum. Uzun bir yola gidiyorum, yani gönderiliyorum. Sözler - 325 33- Ahbabın gittikleri âlem karanlıklı değil, yalnız yerlerini değiştirdiler; yine görüşeceksiniz. Lem'alar -250 34- Biz gidiyoruz, aldanmakta faide yok. Gözümüzü kapamakla bizi burada durdurmazlar,sevkiyat var. Lem'alar - 224 35- Merdane kabre bak, dinle ne taleb eder. Sözler -170 36- Kanaat eden, iktisad eder; iktisad eden, bereket bulur. Mek. -282 37- Hased, hased edeni yakar. Uhuvvet Risalesi - 38 38- Hakikî ömrünü, bulunduğun gün bil. Sözler - 273 39- Şükürde bir zahmet yoktur. Bilakis nimetin lezzetini arttırır. Mesnevi-123 40- Müslüman olduğumuza şükretmeliyiz. Sözler -19 41- (Ölüm) ile cesed dağılır, ruh bâki kalır. İşarat-ül İ'caz - 183 42- Ölümün hakikatını gören kâmil insanlar, ölümü sevmişler. Daha ölüm gelmeden ölmek istemişler. Sözler - 31 43- Senin vücudun taştan, demirden değildir. Lem'alar - 208 44- Yalnız ve yalnız Allah rızası için çalış ... İhlâs Risalesi - 76 45- Hayat-ı ebediye burada kazanılacaktır. Mektubat -71 46- Helâl dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur. Sözler -29 47- Zekatı vermeyenin herhalde elinden zekat kadar bir mal çıkacak..Mek-173 48- Her müşkilat, (Allah'ın) kudretiyle hallolur. Mesnevi - 92 49- Ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor. Sözler - 87 50- "Lüzumsuz, geçici ve günahlı zevklerin âkıbeti, elemler ve teessüfler olmasından istemiyorum." Emirdağ L.- 264 51- Hastaların duasını alınız, onların duası makbuldür. Lem'alar -214 52- İmana gel, mükedder olma. (Allah) seni senden daha ziyade düşünür. Mesnevi -120 53- Yardım vasıtası zekâttır. İşarat-ül İ'caz - 45 54- Devlete intisab; hizmet etmek içindir. Maaş kapmak için değildir. A.Bediiye - 331 55- Mâzide şükrünü eda etmediğin nimetlerin şükrünü kaza etmek lâzımdır. Mesnevi -137 56- Eğer namaz kılmazsan, senin o günkü âlemin zulümatlı ve perişan bir halde gider. Sözler - 273 57- İnsandaki nefis ise, şeytanı her vakit dinler. Lem'alar - 74 58- Dünya durmuyor, gidiyor. İnsan da beraber gidiyor. Sen de yolcusun. Mesnevi - 130 59- Açılmaz düğümler, (Allah'ın) iradesiyle açılır. Mesnevi - 92 60- Devam etmeyen bir lezzette, hayır yoktur. B.Mesnevi- 563 61- (İnsan, " az çok, büyük küçük her şeyden, her amelinden muhasebe ve sorguya çekilecektir." B.Mesnevi - 444 62- Semanın yüzünde, hikmet içinde bir hareketi görmeyi âyet emrediyor. Sözler - 602 63- İbadet, yaradılışın ücreti ve neticesidir. İşarat-ül İ'caz - 98 64- Şükür, nimeti ziyadeleştirir, gafleti kaçırır. Lem'alar - 275 65- Nefis, hizmet zamanında geri kaçar. Mesnevi - 208 66- Yapan bilir; Elbette bilen konuşur. Mektubat - 89 67- (Kabirde yatanların lisan-ı hâli Biz ölmemişiz ve ölmeyeceğiz, yine sizinle görüşeceğiz. Lem'alar - 199 68- (Âhiret imanı, ihtiyarlara der Merak etmeyiniz, Sizin ebedî bir gençliğiniz var, gelecek ve parlak bir hayat ve nihayetsiz bir ömür sizi bekliyor. Şualar - 225 69- Kabrin öbür tarafındaki endişe-i istikbal her ferdin en mühim mes'elesidir. L. - 173 70- Kabrin arkası için çalışınız, hakikî saadet ve lezzet ondadır. Mektubat -283 71- (Allah), bir insanı kâinat sisteminde hârika cihazlarıyla bir katre sudan birden zahmetsiz yaratır. Şualar - 659 72- Ettiğiniz bütün iyilikleriniz muhafaza edilmiş, mükâfatlarInI göreceksiniz. Ş - 225 73- Amelinizde rıza-yı İlahî olmalı. Eğer o razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Lem'alar -160 74- Kusurlu geçmiş zamanlarıma pişman ve nâdim olup, evvelki güldüklerime şimdi ağlıyorum. Barla L.- 97 75- Namaz kılanın diğer mübah dünyevî amelleri, güzel bir niyet ile ibadet hükmünü alır. Sözler -21 76- Herşey kader ile takdir edilmiştir. Öyle ise kısmetine razı ol ki, kolaylık üstünde kolaylık göresin. B.Mesnevi - 257 77- Kavga kapısını kapamak için banka kapısını kapayınız. S. - 409 78- Ey insan, düşün! Sen alâküllihal öleceksin. Lem'alar - 86 79- Sen her cihetten fakir ve O'na muhtaçsın. B.Mesnevi - 257 80- Senin şu fâni dünyana bedel, bâki bir Cennet seni bekler. Mektubat - 227 81- Arkadaş, topraktan ve toprağa inkılab etmekten, kabirden ve kabre girip yatmaktan tevahhuş etme! Mesnevi - 241 82- Bizler uzun bir seferdeyiz. Buradan kabre, kabirden haşre, haşirden ebed memleketine gitmek üzereyiz. Mesnevi - 220 83- Elbette en bahtiyar odur ki: Dünya için âhireti unutmasın, âhiretini dünyaya feda etmesin. Mektubat - 71 84- İnsan hayvan gibi yaşamamalıdır. Ve yaşamaz. Muhakemat - 139 85- Kendine gel. İnsaniyete lâyık bir surette yüksel. Sözler - 679 86- Bil, Ey Aziz Kardeşim! Tefekkür, gafleti izale eder. Mes. -147 87- Ölüm sekeratı uyandırmadan evvel uyan! Mesnevi - 130 88- Bir şey tamamiyle elde edilemediği takdirde, o şeyi tamamiyle terketmek câiz değildir. İşarat-ül İ'caz - 9 89- Şu kısa, fâni ömrünü ... Bâki şeylere sarfet ki, bâki kalsın. Mesnevi - 182 90- Allah namına vermek, Allah namına almak lâzımdır. Mek. -14 91- Allah için işleyiniz, Allah için görüşünüz, Allah için çalışınız. O vakit sizin ömrünüzün dakikaları, seneler hükmüne geçer. Lem'alar -17 92- Ey dil, iyi tad! Bir tavla kapıcısı ve bir fabrika yasakçısı nerede? Hazine-i hassa-i rahmet nâzırı nerede? Sözler - 28 93- Evet ümidvar olunuz. Şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sadâ, İslâmın sadâsı olacaktır. Tarihçe-i Hayat -133 94- Devamı olmayan şeyde kalb için hakikî bir lezzet yoktur. B. Mesnevi - 257 95- Eğer aklın varsa, kanaata alış ve rızaya çalış. Mektubat - 286 96- Kabir kapısını kapamadığınız için, siz kat'î olarak bu yolun yolcususunuz. S.- 634 97- Cisminin küçüklüğüne bakıp da günahlarını küçük zannetme. Mesnevi - 118 98- Herkes sana kabir kapısına kadar arkadaşlık eder. Sözler - 170 99- Eğer Allah'ı buldunsa, bütün eşya senindir gör. Sözler - 220 100- Hayat apartmanı yıkılıyor. Ömür tayyaresi şimşek gibi geçiyor. Mesnevi -109 [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Risale-i Nur
Risalelerden 500 vecize .... (001-100)
Alt