Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Rikotta Peyniri Nasıl Yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9400" data-attributes="member: 376"><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong>Malzemeler:</strong></span></p><p> <span style="color: DarkSlateBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong>1 litre günlük süt,</strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong>1 çay kaşığı tuz,</strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong>7 yemek kaşığı elma sirkesi.</strong></span></p><p> <span style="color: DarkSlateBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong>Hazırlanışı:</strong></span></p><p> <span style="color: DarkSlateBlue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong> Sütü çelik tencere ya da döküm tencerede tuz ile birlikte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, ateşten alın. Eğer sıvı termometreniz varsa 80 derece olduğunda altını kapatın.</strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong> İçine sirkeyi ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın. O anda süt katıları ile suyunun ayrıştığını göreceksiniz. Tencerenin üstü bir mutfak havlusu ile örtün ve iki saat bekletin.</strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong> İki saatin sonunda tel süzgeçin içine iki kat yaptığınız tülbenti koyun ve tenceredeki kesilmiş sütün tamamını boşaltın.</strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong> Kevgiri büyük bir kasenin içine oturtun ve 2 saat süzülmesini bekleyin. Son olarak tülbentin içindeki peyniri çevirerek sıkın ve hiç suyunun kalmamasını sağlayın.</strong></span></p><p><span style="color: DarkSlateBlue"><strong> Yumuşacık, mis gibi, bembeyaz taze lor peyniriniz (ricotta) yenmeye hazır. Hemen kızarmış ekmek üzerine bir parça koyun, üzerine bir kaşık da reçel ya da bal gezdirin, mükemmel peynirinizin tadını çıkarın.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9400, member: 376"] [COLOR=DarkSlateBlue][B]Malzemeler: 1 litre günlük süt, 1 çay kaşığı tuz, 7 yemek kaşığı elma sirkesi. Hazırlanışı: Sütü çelik tencere ya da döküm tencerede tuz ile birlikte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, ateşten alın. Eğer sıvı termometreniz varsa 80 derece olduğunda altını kapatın. İçine sirkeyi ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın. O anda süt katıları ile suyunun ayrıştığını göreceksiniz. Tencerenin üstü bir mutfak havlusu ile örtün ve iki saat bekletin. İki saatin sonunda tel süzgeçin içine iki kat yaptığınız tülbenti koyun ve tenceredeki kesilmiş sütün tamamını boşaltın. Kevgiri büyük bir kasenin içine oturtun ve 2 saat süzülmesini bekleyin. Son olarak tülbentin içindeki peyniri çevirerek sıkın ve hiç suyunun kalmamasını sağlayın. Yumuşacık, mis gibi, bembeyaz taze lor peyniriniz (ricotta) yenmeye hazır. Hemen kızarmış ekmek üzerine bir parça koyun, üzerine bir kaşık da reçel ya da bal gezdirin, mükemmel peynirinizin tadını çıkarın.[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Rikotta Peyniri Nasıl Yapılır
Üst
Alt