Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Rehberliğin Fonksiyonları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ihvan" data-source="post: 92475" data-attributes="member: 8251"><p>Rehberlikte Dini Teknikler</p><p></p><p>1- Allah'la Birliktelik Bilinci Uyandırma (Zikir)</p><p></p><p>"Dikkat edin Allah'ı zikirle (anmak/hatırlamak) kalpler rahata kavuşur..." (Ra'd, 28)</p><p></p><p>"Beni anın ki ben de sizi anayım..!" (Bakara, 152)</p><p></p><p>(Allah'ın her an gözetiminde olduğunu düşünen birey, iyiyi ve güzeli eda edecek, insan dışı amel ve muamelelerden kaçınacaktır.)</p><p></p><p>2- Sistematik Düşünme Deneyimi (Tefekkür)</p><p></p><p>(An'lık tefekkürün dahi nice nafile ibadetlerden hayırlı olduğu Peygamber'in lisanıyla ifade edilmiştir.)</p><p></p><p>3- Dua ve Niyaz</p><p></p><p>"Bana dua edin ki size karşılık vereyim.." (Mü'min, 60)</p><p></p><p>"De ki! Duanız olmasa Rabb'iniz size niye değer versin...!" (Furkan, 77)</p><p></p><p>4- Hikaye Anlatma - Hikayeleme</p><p></p><p>(Kur'an'da nice hikayeler bizlere arzedilmiştir.)</p><p></p><p>5- Kitap Okuma (Biblioterapi)</p><p></p><p>(İnsanların sıkıntılarını gidermede, onları rahatlatmada kitap okuma yöntemiyle yürütülen bir iyileştirme sürecidir...)</p><p></p><p>"Mü'minlere Allah'ın ayetleri okunduğu zaman imanları artar (kuvvetlenir) ve Rabb'lerine tevekkül ederler..!" (Enfal, 2)</p><p></p><p>6- Kendini Denetleme</p><p></p><p>"Ey iman edenler! Siz kendinizi düzeltin. Siz doğru yolda olursanız yoldan sapan kimse size zarar vermez.." (Maide, 105)</p><p></p><p>"Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz..!" (Tirmizi, 2383)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ihvan, post: 92475, member: 8251"] Rehberlikte Dini Teknikler 1- Allah'la Birliktelik Bilinci Uyandırma (Zikir) "Dikkat edin Allah'ı zikirle (anmak/hatırlamak) kalpler rahata kavuşur..." (Ra'd, 28) "Beni anın ki ben de sizi anayım..!" (Bakara, 152) (Allah'ın her an gözetiminde olduğunu düşünen birey, iyiyi ve güzeli eda edecek, insan dışı amel ve muamelelerden kaçınacaktır.) 2- Sistematik Düşünme Deneyimi (Tefekkür) (An'lık tefekkürün dahi nice nafile ibadetlerden hayırlı olduğu Peygamber'in lisanıyla ifade edilmiştir.) 3- Dua ve Niyaz "Bana dua edin ki size karşılık vereyim.." (Mü'min, 60) "De ki! Duanız olmasa Rabb'iniz size niye değer versin...!" (Furkan, 77) 4- Hikaye Anlatma - Hikayeleme (Kur'an'da nice hikayeler bizlere arzedilmiştir.) 5- Kitap Okuma (Biblioterapi) (İnsanların sıkıntılarını gidermede, onları rahatlatmada kitap okuma yöntemiyle yürütülen bir iyileştirme sürecidir...) "Mü'minlere Allah'ın ayetleri okunduğu zaman imanları artar (kuvvetlenir) ve Rabb'lerine tevekkül ederler..!" (Enfal, 2) 6- Kendini Denetleme "Ey iman edenler! Siz kendinizi düzeltin. Siz doğru yolda olursanız yoldan sapan kimse size zarar vermez.." (Maide, 105) "Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz..!" (Tirmizi, 2383) [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Rehberliğin Fonksiyonları
Alt