Receb Ayının Namazları

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
RECEB-İ ŞERİF AYININ NAMAZLARI

Receb-i Şerif Ayının İlk Gece Namazı:

Receb ayının ilk gecesi akşamdan sonra on selamla yirmi rekat kılan ve her rekatta bir Fatiha ve bir İhlas Suresi okuyan kişiyi Allah-u Te'ala canı, malı, ailesi, ve evladı hususunda muhafaza eder, kabir azabından korur ve bu kişi Sırat'ı şimşek gibi geçer. (Abdülhayy el-Leknevi, el-Asaru'l-merfu'a, sh:111)

Receb-i Şerif'in ilk gecesi kılınacak olan bu nafile namazdan sonra şu duayı okumak müstehaptır:

receb-ayi-namazi.jpg

"Ey Allah'ım Bu gece Sana yönelenler yöneldi. Kastedenler Seni aradı. İstekliler Senin lütuf ve iyiliğinin beklentisine girdi.

Bu gece içinde Senin rahmet esintilerin, hediyelerin, bahşişlerin ve bağışlamaların vardır ki, onları kullarından dilediklerine ihsan edersin. Kendilerine Senden bir inayet sebkat etmemiş olan kimselerden bu lütuflarını engellersin.

İşte ben, Senin lütuf ve iyiliğini bekleyen muhtaç kulunum. Ey benim Mevlam! Eğer bu gece yarattıklarından birine lütufta bulunacaksan, ey Alemlerin Rabbi! Muhammed (s.a.v) e ve Ehl-i Beyti'ne salat eyle, zenginliğin ve ihsanınla bana cömertçe bağışlar ihsan eyle"
Amin!

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Receb Şerif Dua,Zikir Ve Nafile İbadeter

Her 10 gününün zikirleri: 100 kere

1 ile 10 arası : Subhanel hayyil gayyum

10la 20 arası : Subhanallahil ehadis samed

20 ile 30 arası : Subhanallahi-r raufi

Halid

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm,

Recep ayında rahmetli babam için oruç tutabilir miyim? Oruç şahsi bir ibadet ancak neticede Recep ayı farz değil. Ve elbette tutsam bile Allah tarafından makbul görülecek ve kabul olacak diye bir iddiamız da olamaz.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam kardeşim. Oruç, namaz gibi şahsi bir ibadettir. Başkası yerine yapılmaz. Ölen kişinin oruç borcu bulunur da vasiyeti varsa oruç borçlarına karşılık ancak fidye verilir veya yemek yedirilir.
Receb-i Şerif ayına hürmet, tazim niyetiyle oruç tutulmasını tavsiye ederim

Halid

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Sağ ol kardeşim. Mümkün olduğu kadar tutacağım Allah izin verirse. İster istemez insanın aklına babası geliyor. Eğer böyle bir imkan olsa idi hepsini onun niyetine tutardım. Allah, ömrünü tamamlayanlara da yardım etsin. Ve bizlerin de ibadetlerini kabul etsin.

Üst Alt