Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Ramazan Ayinda gereksiz konu ve konusmalardan uzak duralim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 53042" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Esselamun aleykum ve rahmetullahi ve Berekatuhu..</span></p><p><span style="color: Black">Sevgili Sevgili Gönül dostlarım..</span></p><p><span style="color: Black">Baskanim Ruya Yorumlari bolumunun biriktigini Pc ye girdigimde gormekteyim.. ama inanin kendim de degilim.. hic bir sey hatirliyamiyorum su an sanki kendimi yeniden yeniliyorum...ins. eve dondugumde bir sekilde yorumlamaya calisacagim..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruç Bir iğne sanki.. Beni bana dikiyor yeniden dokunuyorum insan olan yanımı...hissediyorum.. Seviyorum cagliyorum!!</span></p><p><span style="color: Black">Megerse Ben ne buyuk bir gaflet uykusunda imisim...Yarrabbi!</span></p><p><span style="color: Black">Bencilliğimin yakalarından tutup cömertliğin düğmelerine ilikliyor beni...</span></p><p><span style="color: Black">yeniden akıtıyor hiçliğime hiçlikten geldiğim gerçeğine…</span></p><p><span style="color: Black">hele ki bir de oruç...ramazan-i şerifi Kâbe’nin icinde yaşıyorsaniz ..kendi kendinizden geciyorsunuz....</span></p><p><span style="color: Black">kalplerimizde çocuk sevinçini yasiyor! sadece O cc. siginiyorsunuz..</span></p><p><span style="color: Black">Seytanlar bu ayda baglanirmis...hep bu cumleyi merak etmisim dir!fakat Oruc ,Takva Ve insan iliskisi ic ice sanki.. oruclu olan insan kendini edep ,insanlik ile kusatinca seytan ne yapabilir ki diye dusunmekteyim...</span></p><p><span style="color: Black">Mubarek olan bu Ay Eşyanın sıradanlığını çekip alıyor elimizin altından yine ama yeni eski ama taze lezzetlerle damgalıyor. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruç Bir yokuş sanki...Şükrün ırmağını akıtıyor çölleşmiş tenimizin vadilerinden. </span></p><p><span style="color: Black">Sabrın yokuşlarında susatıp yeniden suya kandırıyor nankörlüğümüzü yeniden. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruç Bir yoldur sanki... Çıkar çıkmaz sokakların hepsini Mekke’ye çıkarıyor. Şehrin kirlerini bir suskunluk avazında temizliyor. </span></p><p><span style="color: Black">Yetim bıraktığımız umudumuzu sokağa terk ettiğimiz merhametimizi yeniden eve alıyor. </span></p><p><span style="color: Black">Yola koyuyor içimizin şefkat kervanlarını. Kuraklaşmış çoraklaşmış dünyanın göbeğinde iftar saatlerinde serinlediğimiz iftarı bekleyerek sevindiğimiz bölüşerek sevindirdiğimiz bir vahaya uğratıyor nefislerimizi. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruç Bir elbisedir sanki...bizi nefsimizden aritip insani Kamil takva elbisesini giydiriyor...</span></p><p><span style="color: Black">kaybettiğimiz vicdanımızın eşiğine yeniden çağırıyor bizi. </span></p><p><span style="color: Black">Bir ihramı giyer gibi O’nu görürcesine yaşadığımız ihsan kumaşını atıyoruz omuzlarımıza. </span></p><p><span style="color: Black">Kıyıda köşede kimsenin görmediği yerlerde gözlerden uzakta da olsa yalnız ve yalnız O’na teveccüh etmenin yalnız ve yalnız O’ndan iltifat beklemenin estetiğine bürünüyoruz. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruç Bir kapı sanki... Bize açılan. Sonsuz bir kabullenişin odasına doğru eşsiz bir aşinalıkla ayaklarımızı buyur eden Rahmani bir kapı. Cimriliğimizi sürpriz bir merhametle dikiş yerlerinden yırtarak biriktirdiklerimizi elimizin altında faydasız kılarak kalbimizi başkalarına doğru aralayan.. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruç Bir yağmur sanki... Sokaklara gökyüzü insin diye. Çocukluklarını yetim bırakmış büyüklerin de alnına çocukça sevinçler dokunsun diye. </span></p><p><span style="color: Black">Dağlarca büyümüş kayalarca katılaşmış kalplerin arasından yeniden sular sızsın diye… bizi bize getiriyor..</span></p><p><span style="color: Black">İçimizde öldürdüğümüz acımalar küllendirdiğimiz merhametler bir damlanın dokunuşuyla filizlensin göğe ağaç ağaç ağsın diye. Yetim başını okşayan meyvelerle komşuyu da hatırlayan çiçeklerle eksildiğimizi eskidiğimizi açık eden kokularla dal budak salsın diye… </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruçBir taştır sanki...Yolumuzu kesen. Hırslarımızın ayaklarına dolanan. Emellerimizin önüne dikilen. Başımıza bir mezar taşı gibi dikilip toprak olduğumuzu hatırlatan. </span></p><p><span style="color: Black">Eşyanın yüzünü bizden çeviren bir soğukluk katılık gibi ağırlaşan. Hazzın kabını dokunulmaz kılan bir duvar gibi yükselen. </span></p><p><span style="color: Black">Kimi katı kalpleri utandırırcasına bir Mûsa asâsı gibi dokunan. İmsakla iftarla ezanla sonsuz yumuşayan çatlayan tozlaşan ağlayan ağlatan… acizligimizi hatirlattan...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruç Bir saklambaç oyunu sanki... Kendimizi kendimizden gizler gibi görünmez bir niyetin köşelerinde beklediğimiz. </span></p><p><span style="color: Black">Bencilliğimize sobelendiğimiz. Sonsuza kadar sevabımızı saydırdığımız ebemiz. Az pencereli yalnızlıklar. Şehvetimizi sarkıttığımız kuyular. Hırslarımızı yatırdığımız kuytular...nefsimizden Allaha sigindigimiz ... </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">oruç Bir sızı sanki... Tenin çatlaklarından sızan can akışı. Bedenin yaralarından taşan kalp ağrısı. Ruhun tenden dışarı sızması… Kabuğun çatlaması… Tohumun uyanması. oruç bir dönüş Yâr’e verdiğimiz söze dönüş… </span></p><p></p><p>[YOUTUBE]WI7SonQ-IG0[/YOUTUBE]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 53042, member: 1049"] [COLOR=Black]Esselamun aleykum ve rahmetullahi ve Berekatuhu.. Sevgili Sevgili Gönül dostlarım.. Baskanim Ruya Yorumlari bolumunun biriktigini Pc ye girdigimde gormekteyim.. ama inanin kendim de degilim.. hic bir sey hatirliyamiyorum su an sanki kendimi yeniden yeniliyorum...ins. eve dondugumde bir sekilde yorumlamaya calisacagim.. oruç Bir iğne sanki.. Beni bana dikiyor yeniden dokunuyorum insan olan yanımı...hissediyorum.. Seviyorum cagliyorum!! Megerse Ben ne buyuk bir gaflet uykusunda imisim...Yarrabbi! Bencilliğimin yakalarından tutup cömertliğin düğmelerine ilikliyor beni... yeniden akıtıyor hiçliğime hiçlikten geldiğim gerçeğine… hele ki bir de oruç...ramazan-i şerifi Kâbe’nin icinde yaşıyorsaniz ..kendi kendinizden geciyorsunuz.... kalplerimizde çocuk sevinçini yasiyor! sadece O cc. siginiyorsunuz.. Seytanlar bu ayda baglanirmis...hep bu cumleyi merak etmisim dir!fakat Oruc ,Takva Ve insan iliskisi ic ice sanki.. oruclu olan insan kendini edep ,insanlik ile kusatinca seytan ne yapabilir ki diye dusunmekteyim... Mubarek olan bu Ay Eşyanın sıradanlığını çekip alıyor elimizin altından yine ama yeni eski ama taze lezzetlerle damgalıyor. oruç Bir yokuş sanki...Şükrün ırmağını akıtıyor çölleşmiş tenimizin vadilerinden. Sabrın yokuşlarında susatıp yeniden suya kandırıyor nankörlüğümüzü yeniden. oruç Bir yoldur sanki... Çıkar çıkmaz sokakların hepsini Mekke’ye çıkarıyor. Şehrin kirlerini bir suskunluk avazında temizliyor. Yetim bıraktığımız umudumuzu sokağa terk ettiğimiz merhametimizi yeniden eve alıyor. Yola koyuyor içimizin şefkat kervanlarını. Kuraklaşmış çoraklaşmış dünyanın göbeğinde iftar saatlerinde serinlediğimiz iftarı bekleyerek sevindiğimiz bölüşerek sevindirdiğimiz bir vahaya uğratıyor nefislerimizi. oruç Bir elbisedir sanki...bizi nefsimizden aritip insani Kamil takva elbisesini giydiriyor... kaybettiğimiz vicdanımızın eşiğine yeniden çağırıyor bizi. Bir ihramı giyer gibi O’nu görürcesine yaşadığımız ihsan kumaşını atıyoruz omuzlarımıza. Kıyıda köşede kimsenin görmediği yerlerde gözlerden uzakta da olsa yalnız ve yalnız O’na teveccüh etmenin yalnız ve yalnız O’ndan iltifat beklemenin estetiğine bürünüyoruz. oruç Bir kapı sanki... Bize açılan. Sonsuz bir kabullenişin odasına doğru eşsiz bir aşinalıkla ayaklarımızı buyur eden Rahmani bir kapı. Cimriliğimizi sürpriz bir merhametle dikiş yerlerinden yırtarak biriktirdiklerimizi elimizin altında faydasız kılarak kalbimizi başkalarına doğru aralayan.. oruç Bir yağmur sanki... Sokaklara gökyüzü insin diye. Çocukluklarını yetim bırakmış büyüklerin de alnına çocukça sevinçler dokunsun diye. Dağlarca büyümüş kayalarca katılaşmış kalplerin arasından yeniden sular sızsın diye… bizi bize getiriyor.. İçimizde öldürdüğümüz acımalar küllendirdiğimiz merhametler bir damlanın dokunuşuyla filizlensin göğe ağaç ağaç ağsın diye. Yetim başını okşayan meyvelerle komşuyu da hatırlayan çiçeklerle eksildiğimizi eskidiğimizi açık eden kokularla dal budak salsın diye… oruçBir taştır sanki...Yolumuzu kesen. Hırslarımızın ayaklarına dolanan. Emellerimizin önüne dikilen. Başımıza bir mezar taşı gibi dikilip toprak olduğumuzu hatırlatan. Eşyanın yüzünü bizden çeviren bir soğukluk katılık gibi ağırlaşan. Hazzın kabını dokunulmaz kılan bir duvar gibi yükselen. Kimi katı kalpleri utandırırcasına bir Mûsa asâsı gibi dokunan. İmsakla iftarla ezanla sonsuz yumuşayan çatlayan tozlaşan ağlayan ağlatan… acizligimizi hatirlattan... oruç Bir saklambaç oyunu sanki... Kendimizi kendimizden gizler gibi görünmez bir niyetin köşelerinde beklediğimiz. Bencilliğimize sobelendiğimiz. Sonsuza kadar sevabımızı saydırdığımız ebemiz. Az pencereli yalnızlıklar. Şehvetimizi sarkıttığımız kuyular. Hırslarımızı yatırdığımız kuytular...nefsimizden Allaha sigindigimiz ... oruç Bir sızı sanki... Tenin çatlaklarından sızan can akışı. Bedenin yaralarından taşan kalp ağrısı. Ruhun tenden dışarı sızması… Kabuğun çatlaması… Tohumun uyanması. oruç bir dönüş Yâr’e verdiğimiz söze dönüş… [/COLOR] [YOUTUBE]WI7SonQ-IG0[/YOUTUBE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Ramazan Ayinda gereksiz konu ve konusmalardan uzak duralim
Alt