Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Rabbim hakkımızda hayırlı olanı ver
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 47836" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Her nimetin bir külfeti ve her külfetin de bir nimeti vardir..."</span></p><p><span style="color: black">oturdum..dusundum teffekur ettim bu cumlenin icindeki hikmeti anlamaya calistim..</span></p><p><span style="color: black">her kulfettin nimeti bu dunyada olmasa ebedi dunyada cekilen cile.. zahmet..ve kulfetler nimet ,lutuf olarak karsimiza cikacaktir.. ve anladim ki hayat..yasam sadece bu dunyada bitmiyor..</span></p><p><span style="color: black">sadece sahip oldugumuz nimet ve kulfetler bitiyordu ve baska bir Alemde farkli bir sekilde..</span></p><p><span style="color: black">mana da huzurumuza getirtiliyor du..Vesselam..</span></p><p><span style="color: black">evet her nimet kulfeti ve zahmeti ile gelir.. bu sadece bize ait olan bir sey degil..</span></p><p><span style="color: black">Allahü teâlânın, insanlara gönderdiği Peygamberler, Peygamber olmalarına rağmen, emredilen sebeplere yapıştılar..</span></p><p><span style="color: black">sıkıntılara katlandılar, zahmetler çektiler...</span></p><p><span style="color: black">Eyyûb aleyhisselâm, insanları Allahü teâlâya îmân ve ibâdet etmeye çağırdı. Bu uğurda pekçok zahmet çekti..</span></p><p><span style="color: black">Sonra malı, evlâdı ve bedeni ile imtihân edildi. Ama bu sıkıntılara göğüs gerdi. Sabrı, kullukta kusûr etmeyip şikâyette bulunmayışı, bütün insanlara örnek oldu..</span></p><p><span style="color: black">Hiçbir şey yapmadan, zahmet çekmeden, yan gelip ağzını havaya açarak kısmetini beklemek, İslâmiyette yoktur...</span></p><p><span style="color: black">Allahü teâlâ Necm sûresinin 39. âyetinde meâlen;</span></p><p><span style="color: black">(İnsana [âhirette] ancak dünyâda çalışarak [ihlâs ile] yaptığı işler fayda verir) buyurmuştur.</span></p><p><!-- google_ad_section_end --><!-- haber bitiş --></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 47836, member: 1049"] [COLOR=black]Her nimetin bir külfeti ve her külfetin de bir nimeti vardir..." oturdum..dusundum teffekur ettim bu cumlenin icindeki hikmeti anlamaya calistim.. her kulfettin nimeti bu dunyada olmasa ebedi dunyada cekilen cile.. zahmet..ve kulfetler nimet ,lutuf olarak karsimiza cikacaktir.. ve anladim ki hayat..yasam sadece bu dunyada bitmiyor.. sadece sahip oldugumuz nimet ve kulfetler bitiyordu ve baska bir Alemde farkli bir sekilde.. mana da huzurumuza getirtiliyor du..Vesselam.. evet her nimet kulfeti ve zahmeti ile gelir.. bu sadece bize ait olan bir sey degil.. Allahü teâlânın, insanlara gönderdiği Peygamberler, Peygamber olmalarına rağmen, emredilen sebeplere yapıştılar.. sıkıntılara katlandılar, zahmetler çektiler... Eyyûb aleyhisselâm, insanları Allahü teâlâya îmân ve ibâdet etmeye çağırdı. Bu uğurda pekçok zahmet çekti.. Sonra malı, evlâdı ve bedeni ile imtihân edildi. Ama bu sıkıntılara göğüs gerdi. Sabrı, kullukta kusûr etmeyip şikâyette bulunmayışı, bütün insanlara örnek oldu.. Hiçbir şey yapmadan, zahmet çekmeden, yan gelip ağzını havaya açarak kısmetini beklemek, İslâmiyette yoktur... Allahü teâlâ Necm sûresinin 39. âyetinde meâlen; (İnsana [âhirette] ancak dünyâda çalışarak [ihlâs ile] yaptığı işler fayda verir) buyurmuştur.[/COLOR] <!-- google_ad_section_end --><!-- haber bitiş --> [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Rabbim hakkımızda hayırlı olanı ver
Alt