- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
Pudra şekerli pasta,kremalı pasta,alman pastası,çok kolay ve güzel bir pasta,pudra şekerli pasta tarifi.

MALZEMELER:
Yarım kilo un
100 gr eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
20 gr yaş maya ( 1 paketin yarısı)
1 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar ılık su
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini derin bir kabın içinde karıştıralım ve kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini örterek 15- 20 dakika kadar mayalandıralım. Hamuru yuvarlak tek parça olarak hafifce merdaneyle açalım ve yağlı kağıt serilmiş bir yuvarlak bir fırın kabına alalım, elimizle kalıbın ölçüsüne göre yerleştirelim.( Ben 28 lik kek kaıbı kullandım) 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene değin pişirelim. Kreması için,,süt, şeker, nişasta ve yumurta sarılarını bir tencereye alalım, muhallebi kıvamında pişirelim. Vanilya ve tere yağını ekleyelim, mikserle güzelce çırpalım. Soğutan kekimizi ortadan keselim ve 1 parçasının üzerine kremamızın tamamını eşit bir biçimde yayalım. Diğer parçayı üzerine kapatalım, hafifce bastıralım. Üzerine bol pudra şekeri serpelim.
NOT: Arzu ederseniz 1 pasta yerine 2 tane daha küçük pasta yapabilirsiniz
NOT: Hamuru çok mayalandırmayınız, yoksa ekmek hamuru gibi olur.