Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Psikolojik sorunlarınızı halletmeden evlenmeyin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ihvan" data-source="post: 90853" data-attributes="member: 8251"><p>Arkadaş der ki:</p><p></p><p>"Kişi evlenmeden evvel akıl sağlığını kontrol etmelidir (ya da doktoruna kontrol ettirmelidir!)"</p><p></p><p>Doğru da bunu kim yapacak? Bu sözü söyleyen yapacak mı? Yapsa da bu genel geçer bir şey midir yoksa "izafi" ya da "göreceli" bir şey midir?</p><p></p><p>Bakalım:</p><p></p><p>Daha yeni iki boşanmaya şahit oldum, </p><p></p><p>Koca der ki: "Hanımımın akıl sağlığı yerinde değildir. Tedavi görmesi elzemdir..!"</p><p></p><p>Kadın durur mu, o da:</p><p></p><p>"Ben normalim kocamın akıl sağlığı yerinde değildir, tedavi olmalıdır..!"</p><p></p><p>Zaten boşama evresinde, ilgili mahkeme böyle rapor istiyormuş, raporlar alındı. İlgili rapor şuna hükmetti:</p><p></p><p>"İkisinin de akıl sağlığı yerindedir..!"</p><p></p><p>Bu aile uçtu "byeee" dediler birbirlerine geçmiş olsun.</p><p></p><p>Öbür aile de ise kocası hanımının durumunu direk mahkemede ifade etti hem de hakime:</p><p></p><p>"Hanımım normal değildir. Ben boşanmak istemiyorum. O kafayı tırlatmış" deyiverdi.</p><p></p><p>Hakim de, kadını ilgili doktora havale etti:</p><p></p><p>Kadın da: "Sen misin bana bunu yapan, sana göstereceğim tırlatmışlığı" dedi ve tapu gibi "SAĞLAM" raporu aldı kafadan..!!!</p><p></p><p>Yani, insanların akıllarından ziyade "kabüllenebilirliliklerinde" problem vardır asıl mesele budur..!!!</p><p></p><p>Yani, insanlar hiçbir zaman akıllarında problemin olduğunu kabullenmezler, erkek olsun kadın olsun farketmez..!</p><p></p><p>Bu o kadar önemli değildir, önemli olan insanın haksız olduğunda bunu kabullenebilmesidir önemli olan!</p><p></p><p>Problemin merkezi buradadır!</p><p></p><p>Erkek zina eder, kimse dokunmaz, ama kadın asla zina edemez, ederse öldürülür..!!!</p><p></p><p>Böyle bir anlayış yok mudur yaşadığımız beldelerde.</p><p></p><p>Akıllarda zafiyet yoktur ama, akıl, kabullenmesi gerekli olan şeyi kendisi açısından kabullenmez, kabullenmek istemez.</p><p></p><p>Mesela, kadının şer'an evde kocasına yemek yapmak zorunluluğu yoktur. Diyelim kadın mütemadiyen yemek yaptı gün geldi ki, kadın bir hafta yemek yapmak istemedi, bunu hangi koca kabullenebilir? Meydan savaşı çıkar değil mi?</p><p></p><p>Hadise budur!</p><p></p><p>Birbirimizi kırmayalım, farklı bir üsluba haiz olan hanımefendinin bence satır aralarında güzel şeyleri ve olması gerekenleri ama unutulanları hatırlatmasını güzel buluyorum açıkçası.</p><p></p><p>Selamlarımla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ihvan, post: 90853, member: 8251"] Arkadaş der ki: "Kişi evlenmeden evvel akıl sağlığını kontrol etmelidir (ya da doktoruna kontrol ettirmelidir!)" Doğru da bunu kim yapacak? Bu sözü söyleyen yapacak mı? Yapsa da bu genel geçer bir şey midir yoksa "izafi" ya da "göreceli" bir şey midir? Bakalım: Daha yeni iki boşanmaya şahit oldum, Koca der ki: "Hanımımın akıl sağlığı yerinde değildir. Tedavi görmesi elzemdir..!" Kadın durur mu, o da: "Ben normalim kocamın akıl sağlığı yerinde değildir, tedavi olmalıdır..!" Zaten boşama evresinde, ilgili mahkeme böyle rapor istiyormuş, raporlar alındı. İlgili rapor şuna hükmetti: "İkisinin de akıl sağlığı yerindedir..!" Bu aile uçtu "byeee" dediler birbirlerine geçmiş olsun. Öbür aile de ise kocası hanımının durumunu direk mahkemede ifade etti hem de hakime: "Hanımım normal değildir. Ben boşanmak istemiyorum. O kafayı tırlatmış" deyiverdi. Hakim de, kadını ilgili doktora havale etti: Kadın da: "Sen misin bana bunu yapan, sana göstereceğim tırlatmışlığı" dedi ve tapu gibi "SAĞLAM" raporu aldı kafadan..!!! Yani, insanların akıllarından ziyade "kabüllenebilirliliklerinde" problem vardır asıl mesele budur..!!! Yani, insanlar hiçbir zaman akıllarında problemin olduğunu kabullenmezler, erkek olsun kadın olsun farketmez..! Bu o kadar önemli değildir, önemli olan insanın haksız olduğunda bunu kabullenebilmesidir önemli olan! Problemin merkezi buradadır! Erkek zina eder, kimse dokunmaz, ama kadın asla zina edemez, ederse öldürülür..!!! Böyle bir anlayış yok mudur yaşadığımız beldelerde. Akıllarda zafiyet yoktur ama, akıl, kabullenmesi gerekli olan şeyi kendisi açısından kabullenmez, kabullenmek istemez. Mesela, kadının şer'an evde kocasına yemek yapmak zorunluluğu yoktur. Diyelim kadın mütemadiyen yemek yaptı gün geldi ki, kadın bir hafta yemek yapmak istemedi, bunu hangi koca kabullenebilir? Meydan savaşı çıkar değil mi? Hadise budur! Birbirimizi kırmayalım, farklı bir üsluba haiz olan hanımefendinin bence satır aralarında güzel şeyleri ve olması gerekenleri ama unutulanları hatırlatmasını güzel buluyorum açıkçası. Selamlarımla. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Psikolojik sorunlarınızı halletmeden evlenmeyin
Alt